Evet mücadele edip hiç ağzına zorla bir şeyler vermiyorum. Çıkarmak isterse verdiğim halde de çıkarır zaten diye düşünerek. Ama bazen oluyor ki bir tatlı kaşığı zor yiyor. Zaten onun tabağını dolu dolu yapmıyorum. Bir çorba kaşığı sebze mesela. Onu bile yemiyor.dün akşam araştırırken bir yazı okudum. Aynı tarifi 8-9 gün üst üste deneyip teklif edince,bebek o tada alışır kabul etmesi kolaylaşır yazıyordu. Denesem mi acaba? Tarif konusunda da elimin altında bir sürü tarif var. Ama yemez düşüncesiyle birçoğunu denemedim bile. Sizin favori sevdirecek tarifleriniz varsa tabiki seve seve isterim üzülmek mi? Reddedilmeye alıştım
Hahaha maşallah diyelim nazar değmesin ben ikinciyi düşünüyorum nasip olursa ama sıkıntıdan değilkizlar ben cok sıkılıyorum genelde.bi bebegim daha olsun sıkılcak vaktim olmasin kosturayim istiyorum surekliacaba yurudugunde fikrim degisir mi.esim iki bebekle basa cikamayiz diyor.kendisi zaten aksam 8de geliyor haftanin bi gunu izni var sadece.hamileligi dogumu bebek bakimini yasayak olan benim.ona noluyorsa
Bu mesajı önce diyetisyen sonra anne olarak yazıyorum asla zorlama kilosu normal gidiyorsa emme isteği sadece açlıktan kaynaklı değil seni özlediği için uykuya dalabilmek için bazen sadece süt istediği için emmek istiyor benim kızım da ek besinlerde püreleri sevmedi teorik bilgilerle yapmadığım püreler kalmadı sonra dedim ki bizi hangi kitapla büyütmüşler boşver bunları dedim kendi kendime sofraya oturduğumuz her sefer onu da bizle oturtup sofrada her ne varsa (et,sebze, pilav vs ) herşeyden onun çatalıyla ona da uzatmaya başladım aşkla şevkle yedi hepsini artık mama hazırlamıyorum evde pişirdiğim yemeklerden veriyorum düzenli yoğurt mayalıyorum kurtarıcı besinim yoğurt mama yoksa diye bizimle birlikte üç kez sofrada yemek yiyor asla peşinden koşmuyorum koşarsam sapıtıp çatala el atıp etrafa döküyor... asla zorlamadan bi kaç zaman sizle sofraya otursa uyuyorsa bile çatal kaşık sesine uyanıp sofraya oturmak istiyor bardakla ayran gibi içeceklerde içiriyorum ağzını çalkalayıp tükürse bile seviyor ondan kilo kaybı yaşamadığın sürece çok takma kafana ne yer diyeYazacaklarım uzun olabilir ama kendimi çok çaresiz hissediyorum. Ya ben beceremiyorum bu işi ya benim bebeğimde bir şeyler...
3 ay oldu ek gıda serüvenimiz. Hala ama hala bir çorba kaşığı ana yemek yemiyor. Önceden kahvaltıyı çok güzel yapardı. Artık yumurtadan da sıkıldı. Pankek tarzı yapıyorum şuanlık biraz yiyor. Öğle sebze akşam muhallebi tarzı mama yapardım. Nedeni ise öğle menülerini hep atladığı için kıyamaz belki çok acıkır uykusunda,sütüm yetmezdi. Çünkü benim bebeğim 5 dk oturduğu yerde kalabilen bi bebek değil. Çok sıkılgan,çok hareketli. Kısıtlanmayı asla sevmiyor. Baktım akşamları sofraya bizle oturunca muhallebileri yiyor. Ben de kahvaltı,öğle yoğurt meyve tarzı,akşam da bizimle beraber sofrada sebze yer diye düzenleme getirdim. Bu sefer akşam öğünlerini yemez oldu. Kaşık sevmiyor blw bebeği diye mücverden gittim bir süre,ondan da sıkıldı. Tadımlara hep sebze en sona meyve ile başlamıştım halbuki. Ne yapacağım şimdi ben? Herkes zorlama diyor. Ama sütüm yetmiyor. Ek gıda dönemindeki hele hele 9 ayına gelmiş bi bebek 1-2 saate bir emmek ister mi? 7. Ayda doktora götürdük. Sordum. Israrcı ol ama mücadeleye girme dedi3 ay sabrettim. Şebeklik mi yapmadım yerken. Bi amuda kalkmadığım kaldı zevk versin diye. Yok yok yok. Diş dönemine denk geldik. 6 diş çıkardık. Zaten diş çıkaracağı zaman hiçbir şey kabul etmediği için teklif bile etmediğim günler oldu. Dişini çıkarınca yine aynı ama. Şimdi elim kolum bağlı düşünüyorum. Her öğün sonrası kendi kendime küsüyorum. Ağlıyorum kendimi yiyip bitiriyorum. çok yetersiz hissediyorum. Kilo sorunumuz yok ama yeme alışkanlığı edinemiyoruz. Gerçekten aşılır mı bu durum
Kızlar oto koltuğu konusunu düşünmeye başlamışsınızdır sizde tahminimce tecrübeli annelerden hangi markalarda neler yaşadınız ne önerirsiniz fikirlerinizi bekliyorum özellikle 9-36 kilo aralığı olan youniverse ilgimi çekti kullanan var mı? Römer var bi de kidifix 2 o adac testini de geçmiş ama fiyatlar bi anda bin lira fırlıyo adac testi denildiğinde
Evet mücadele edip hiç ağzına zorla bir şeyler vermiyorum. Çıkarmak isterse verdiğim halde de çıkarır zaten diye düşünerek. Ama bazen oluyor ki bir tatlı kaşığı zor yiyor. Zaten onun tabağını dolu dolu yapmıyorum. Bir çorba kaşığı sebze mesela. Onu bile yemiyor.dün akşam araştırırken bir yazı okudum. Aynı tarifi 8-9 gün üst üste deneyip teklif edince,bebek o tada alışır kabul etmesi kolaylaşır yazıyordu. Denesem mi acaba? Tarif konusunda da elimin altında bir sürü tarif var. Ama yemez düşüncesiyle birçoğunu denemedim bile. Sizin favori sevdirecek tarifleriniz varsa tabiki seve seve isterim üzülmek mi? Reddedilmeye alıştım
Nasil sıkılıyorsun ki? Biz 4 kisi bi nilikoyla bas edemiyoruz. Senin bebegin uyuyor muydu? Usluysa masallah. Nazar degdirmiyim de.kizlar ben cok sıkılıyorum genelde.bi bebegim daha olsun sıkılcak vaktim olmasin kosturayim istiyorum surekliacaba yurudugunde fikrim degisir mi.esim iki bebekle basa cikamayiz diyor.kendisi zaten aksam 8de geliyor haftanin bi gunu izni var sadece.hamileligi dogumu bebek bakimini yasayak olan benim.ona noluyorsa
Aslinda uyku cayini daha once icmemisti. Bi kere icti sadece. O zaman ise yaramadi. Bizim evimiz cok esiyor. Uyurken cami kapatmazsak firtina esiyor. Gunduz sorun yok da gece usur diye korkuyorum. Klimayla da sabaha benim boynum tutuldu. Bogazim da agriyor. Bu gece cam acik yatcaz bakalim. Cocuga yere yatak yaptim. Ona direkt gelmez esinti. Hadi bismillah.Uyku cayini daha once denemistin sanirim fayda etmemisti. Valla biz anladik ki Eylul sicaktan nefret ediyo bizde o yuzden neresi serinse orada yatiriyoruz klimayi tekrar deneyin derim ama burnuna genzine sen yokken dikkat etsinler dokunuyo tikiyo olabilr
genel olarak uslu bir bebek.uykuya duskun.bi de henuz hareketlenmedi oyle burdaki cogu bebek gibi.yerde oturup oyuncak oynuyor bi yere gidemiyor.belki hareketlense bu dusunceden vazgecerim kimbilir :)Nasil sıkılıyorsun ki? Biz 4 kisi bi nilikoyla bas edemiyoruz. Senin bebegin uyuyor muydu? Usluysa masallah. Nazar degdirmiyim de.
Besafe aldik bizde yaklaşık 2 aydir kullanıyoruz kademeli yukari kalkiyor olmasi cok iyi hem hafif yatar pozisyona aliyo boylece yolda uyursa oturarak uyumus olmuyorKızlar oto koltuğu konusunu düşünmeye başlamışsınızdır sizde tahminimce tecrübeli annelerden hangi markalarda neler yaşadınız ne önerirsiniz fikirlerinizi bekliyorum özellikle 9-36 kilo aralığı olan youniverse ilgimi çekti kullanan var mı? Römer var bi de kidifix 2 o adac testini de geçmiş ama fiyatlar bi anda bin lira fırlıyo adac testi denildiğinde
Atlasi vereyim 1 saat bak :) bizimki baska yerde uslu evde canavar oldu. Bir dk yerinde durmuyor artik bitek uyurken duruyo onun disinda ya ayakta oynamak istiyo yada saga sola surunmekgenel olarak uslu bir bebek.uykuya duskun.bi de henuz hareketlenmedi oyle burdaki cogu bebek gibi.yerde oturup oyuncak oynuyor bi yere gidemiyor.belki hareketlense bu dusunceden vazgecerim kimbilir :)
Aslinda uyku cayini daha once icmemisti. Bi kere icti sadece. O zaman ise yaramadi. Bizim evimiz cok esiyor. Uyurken cami kapatmazsak firtina esiyor. Gunduz sorun yok da gece usur diye korkuyorum. Klimayla da sabaha benim boynum tutuldu. Bogazim da agriyor. Bu gece cam acik yatcaz bakalim. Cocuga yere yatak yaptim. Ona direkt gelmez esinti. Hadi bismillah.
Aynisini ben diyecektimAtlasi vereyim 1 saat bak :) bizimki baska yerde uslu evde canavar oldu. Bir dk yerinde durmuyor artik bitek uyurken duruyo onun disinda ya ayakta oynamak istiyo yada saga sola surunmek
Biz de klimadan sikayetciyiz. Ankaradaki klimayi gecen eylul basinda taktirdik yani 1 yil bile olmadi ve toplasan 20 gun kullanmisizdir. Ankarada da klimadan hasta olmustu, burda da oldu. Ki hep 25-26derecede ve kapi acik oluyor. Ben de klimadan hasta olunmaz diye biliyorum aslinda. Bir yerde bir yanlis yapiyoruz ama cozemedimKlima yakin zamanda temizlendi mi?
Genelde klima hasta etmezmis icinde biriken hava (evde gecirilen hastaliklarda) dönüp durdugu icin sikayetler oluyormus.
Klima malesef çarpabilir kanatlarini yukari kaldırarak kullansaniz?Biz de klimadan sikayetciyiz. Ankaradaki klimayi gecen eylul basinda taktirdik yani 1 yil bile olmadi ve toplasan 20 gun kullanmisizdir. Ankarada da klimadan hasta olmustu, burda da oldu. Ki hep 25-26derecede ve kapi acik oluyor. Ben de klimadan hasta olunmaz diye biliyorum aslinda. Bir yerde bir yanlis yapiyoruz ama cozemedim
Ev sahibi gecen sene tasinirken yeni temizlettim demisti ama hic kullanmadik. Beni oldum olasi carpar bu klima. Benden baska kimseye de bi sey olmaz. Zaten buz gibi usudum hep. 25 derecede calisiyordu. Kanatlar yukarda. Yarin kp bi bakar. O anliyo bu islerden. Neyse bu gece de iyi gecti. Camlar acik bu gece serindi ama cok esmedi. Niliko 9 bucukta yatti. 1de ve 4te kalkti. Sabaha Allah kerim.Klima yakin zamanda temizlendi mi?
Genelde klima hasta etmezmis icinde biriken hava (evde gecirilen hastaliklarda) dönüp durdugu icin sikayetler oluyormus.
Evlendirince rahatlariz.Aynisini ben diyecektimferhunde001 e :) bence sikiliyorum falan deme hic:) tadini cikar, kahveni ic kitabini oku filmini izle, guzelce yemegini yap ohhh mis:) benim yerime de biraz uyu:) antep cok sicak deniz klimadan hasta oldu oksuruyor o yuzden klima da acamiyorum yavrum geceleri hem sicaktan hem oksurukten okadar cok uyaniyor ki ikimiz de perisaniz. Persembe aksam yaylaya gitcez allahtan, son iki gecemiz burada.
Bugun 15 aylik bir kizi olan arkadasimla disarda bulustuk ama inanin sadece birbirimizin suratini gorduk, iki saat oturduk 5 cumle falan konusmusuzdur:) dunplojovic in yazisindan sonra beklemeyi biraktim, yurusun rahatlarim diyordum hep kendi kendime, ama yurumesi de ayri sorunmus gercekten. Mevcut duruma odaklanmak gercekten en guzeli. Bir sonrasi daha iyi daha kotu olacak diye dusunmek enerjimi cok dusuruyordu.
Liz-zy biz de be safe kullananlardaniz, ramazan bayramindan beri kullaniyorum, memnunuz
O zamanda torunu kitlemesinler bizeEvlendirince rahatlariz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?