2018 Ekim Anneleri

kizlar ben cok sıkılıyorum genelde.bi bebegim daha olsun sıkılcak vaktim olmasin kosturayim istiyorum surekli acaba yurudugunde fikrim degisir mi.esim iki bebekle basa cikamayiz diyor.kendisi zaten aksam 8de geliyor haftanin bi gunu izni var sadece.hamileligi dogumu bebek bakimini yasayak olan benim.ona noluyorsa

Aslinda oyle dusunmemek lazim.
Az az denemekte fayda var.
Simay firinda nohut koftesini cok sevmisti mesela.Humus'u da.Malzemeleri ona gore ayarliyorum.Elinde yiyebilecegi herseyi daha keyifli yedigide kesin.Simdi tam mevsimi firinda mucver yapiyorum.Kabak ve yesilliklerle.Ya da kabagi yaridan 4e bolup yani parmak gibi uzun kaliyor oyle pisiriyorum naneli seviyor.
Tatlari daha fazla seviyor.Mesela yumurtayi sade degilde taze sogani zeytinyaginda az kavurup omlet yapinca daha cok seviyor.
Sen neler yiyorsun onlarida dusun?
Zaten bizi tekmeleyebilen ve reddebilen tek sey evlat
Emme varsa sen oncesinde tüket verecegin seyi onunda belki yardimi olur aşina gelir tadi?

Hahaha maşallah diyelim nazar değmesin ben ikinciyi düşünüyorum nasip olursa ama sıkıntıdan değil evde bir düzen kuramadım hala ve yetişmekte zorlanıyorum ama şikayetçi değilim illaki kuracağım :)) evi dip köşe temizleyip herşeyi yerli yerince koyarsam hergün bir iş yapmayı planlayım düzenli kalacağım inşallah :))))

Kızlar oto koltuğu konusunu düşünmeye başlamışsınızdır sizde tahminimce tecrübeli annelerden hangi markalarda neler yaşadınız ne önerirsiniz fikirlerinizi bekliyorum özellikle 9-36 kilo aralığı olan youniverse ilgimi çekti kullanan var mı? Römer var bi de kidifix 2 o adac testini de geçmiş ama fiyatlar bi anda bin lira fırlıyo adac testi denildiğinde

Bu mesajı önce diyetisyen sonra anne olarak yazıyorum asla zorlama kilosu normal gidiyorsa emme isteği sadece açlıktan kaynaklı değil seni özlediği için uykuya dalabilmek için bazen sadece süt istediği için emmek istiyor benim kızım da ek besinlerde püreleri sevmedi teorik bilgilerle yapmadığım püreler kalmadı sonra dedim ki bizi hangi kitapla büyütmüşler boşver bunları dedim kendi kendime sofraya oturduğumuz her sefer onu da bizle oturtup sofrada her ne varsa (et,sebze, pilav vs ) herşeyden onun çatalıyla ona da uzatmaya başladım aşkla şevkle yedi hepsini artık mama hazırlamıyorum evde pişirdiğim yemeklerden veriyorum düzenli yoğurt mayalıyorum kurtarıcı besinim yoğurt mama yoksa diye bizimle birlikte üç kez sofrada yemek yiyor asla peşinden koşmuyorum koşarsam sapıtıp çatala el atıp etrafa döküyor... asla zorlamadan bi kaç zaman sizle sofraya otursa uyuyorsa bile çatal kaşık sesine uyanıp sofraya oturmak istiyor bardakla ayran gibi içeceklerde içiriyorum ağzını çalkalayıp tükürse bile seviyor ondan kilo kaybı yaşamadığın sürece çok takma kafana ne yer diye

Uyku cayini daha once denemistin sanirim fayda etmemisti. Valla biz anladik ki Eylul sicaktan nefret ediyo bizde o yuzden neresi serinse orada yatiriyoruz klimayi tekrar deneyin derim ama burnuna genzine sen yokken dikkat etsinler dokunuyo tikiyo olabilr

Biz 1 aydir kullaniyoruz henuz 9kg olmadi ama artik ana kucagina sigmiyordu ve ters gitmekten cok sıkılmıstı bizim oto koltugu markasi be safe adac testinden gecen modellerden isofixli degil ama emniyet kemerli olanindan ( daha uygundu) simdilik gayet memnunuz biz aglasada mizmizlansada almiyoruz cunku benim araba kullandigim zmnlarda oluyor arkada yalniz kaldiginda aglamamsi icin alistirmaya calisiyoruz

Ben ilk zmnlar yogurtla karistirma hilesini yapiyordum misal 1 kasik yemekse 3 kasik yogurt hani daha baskin oluyodu belki ise yarar sizde de

Nasil sıkılıyorsun ki? Biz 4 kisi bi nilikoyla bas edemiyoruz. Senin bebegin uyuyor muydu? Usluysa masallah. Nazar degdirmiyim de.

Aslinda uyku cayini daha once icmemisti. Bi kere icti sadece. O zaman ise yaramadi. Bizim evimiz cok esiyor. Uyurken cami kapatmazsak firtina esiyor. Gunduz sorun yok da gece usur diye korkuyorum. Klimayla da sabaha benim boynum tutuldu. Bogazim da agriyor. Bu gece cam acik yatcaz bakalim. Cocuga yere yatak yaptim. Ona direkt gelmez esinti. Hadi bismillah.

Nasil sıkılıyorsun ki? Biz 4 kisi bi nilikoyla bas edemiyoruz. Senin bebegin uyuyor muydu? Usluysa masallah. Nazar degdirmiyim de.
genel olarak uslu bir bebek.uykuya duskun.bi de henuz hareketlenmedi oyle burdaki cogu bebek gibi.yerde oturup oyuncak oynuyor bi yere gidemiyor.belki hareketlense bu dusunceden vazgecerim kimbilir :)

Besafe aldik bizde yaklaşık 2 aydir kullanıyoruz kademeli yukari kalkiyor olmasi cok iyi hem hafif yatar pozisyona aliyo boylece yolda uyursa oturarak uyumus olmuyor

genel olarak uslu bir bebek.uykuya duskun.bi de henuz hareketlenmedi oyle burdaki cogu bebek gibi.yerde oturup oyuncak oynuyor bi yere gidemiyor.belki hareketlense bu dusunceden vazgecerim kimbilir :)
Atlasi vereyim 1 saat bak :) bizimki baska yerde uslu evde canavar oldu. Bir dk yerinde durmuyor artik bitek uyurken duruyo onun disinda ya ayakta oynamak istiyo yada saga sola surunmek

Klima yakin zamanda temizlendi mi?
Genelde klima hasta etmezmis icinde biriken hava (evde gecirilen hastaliklarda) dönüp durdugu icin sikayetler oluyormus.

Atlasi vereyim 1 saat bak :) bizimki baska yerde uslu evde canavar oldu. Bir dk yerinde durmuyor artik bitek uyurken duruyo onun disinda ya ayakta oynamak istiyo yada saga sola surunmek
Aynisini ben diyecektim ferhunde001 e :) bence sikiliyorum falan deme hic:) tadini cikar, kahveni ic kitabini oku filmini izle, guzelce yemegini yap ohhh mis:) benim yerime de biraz uyu:) antep cok sicak deniz klimadan hasta oldu oksuruyor o yuzden klima da acamiyorum yavrum geceleri hem sicaktan hem oksurukten okadar cok uyaniyor ki ikimiz de perisaniz. Persembe aksam yaylaya gitcez allahtan, son iki gecemiz burada.

Bugun 15 aylik bir kizi olan arkadasimla disarda bulustuk ama inanin sadece birbirimizin suratini gorduk, iki saat oturduk 5 cumle falan konusmusuzdur:) dun plojovic in yazisindan sonra beklemeyi biraktim, yurusun rahatlarim diyordum hep kendi kendime, ama yurumesi de ayri sorunmus gercekten. Mevcut duruma odaklanmak gercekten en guzeli. Bir sonrasi daha iyi daha kotu olacak diye dusunmek enerjimi cok dusuruyordu.

Liz-zy biz de be safe kullananlardaniz, ramazan bayramindan beri kullaniyorum, memnunuz

Genelde klima hasta etmezmis icinde biriken hava (evde gecirilen hastaliklarda) dönüp durdugu icin sikayetler oluyormus.
Biz de klimadan sikayetciyiz. Ankaradaki klimayi gecen eylul basinda taktirdik yani 1 yil bile olmadi ve toplasan 20 gun kullanmisizdir. Ankarada da klimadan hasta olmustu, burda da oldu. Ki hep 25-26derecede ve kapi acik oluyor. Ben de klimadan hasta olunmaz diye biliyorum aslinda. Bir yerde bir yanlis yapiyoruz ama cozemedim

Klima malesef çarpabilir kanatlarini yukari kaldırarak kullansaniz?

Ev sahibi gecen sene tasinirken yeni temizlettim demisti ama hic kullanmadik. Beni oldum olasi carpar bu klima. Benden baska kimseye de bi sey olmaz. Zaten buz gibi usudum hep. 25 derecede calisiyordu. Kanatlar yukarda. Yarin kp bi bakar. O anliyo bu islerden. Neyse bu gece de iyi gecti. Camlar acik bu gece serindi ama cok esmedi. Niliko 9 bucukta yatti. 1de ve 4te kalkti. Sabaha Allah kerim.

Evlendirince rahatlariz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…