Biz şuan 9 aya doğru gidiyoruz.7.aydan beri veriyoruzdur canım.Bende ekmek yaptim dun eline vermeye korkuyorum acaba alistirmaya baslasam mi
biseyleri beklemeyi biraktigimda epey rahatladim.bir de kural rutin egitim kelimeleri iceren yazilari soylemleri okumayi dinlemeyi birakinca :) icinden geldigi gibi...
Ne kadar guzel enerji veriyorsun bizlere, cok sansliyiz senin gibi biri aramizda oldugu icin gercekten. Ilk cocukta da boyle miydin:)
Arkadaşlar ekmek vermeye başladınız mı ? Bir de benim kızım tadımlık gibi yiyor ondan mı bilmiyorum peşine hemen emmek istiyor sizinde öyle mi
@VosVos35 @ferhunde001 ben de dun aksam ilk kez eve yapilan yemekten verdim:) aslinda ona emek emek kofte yapmistim biz yemek yerken onu verecektim ama asla kabul etmedi ben de corbadan verdim gitti:) ilk yedigi ev yemegi siveydiz corbasi oldu bayila bayila yedi. Ben de cok severim siveydizi. Pul biber ve tuzla tanismis oldu
Kizlar ben buarada yumurtanin beyazini bir suredir veriyorum. 3-4 gundur de pismis domatese basladim. Henuz cig olarak vermedim
Bisey merak ediyorum bende biz belli bi duzen oturamadık mesela kahvalti diye bi öğün yok mama iciyor oglen yemek veriyorum arada mama ve meyve acaba öğünlere gecsem mi gec mi kaldim
Bizimki yatağın dibinde park yatakta yatıyor. 2 kere falan uyanıyor ama gecenin yarısını bende park yatakta onunla geçiriyorum resmen.Bebeğinin odasını ayıran var mı 2 yaşa kadar düşünmüyordum ama odasında daha rahat yatıyor park yatak almıştık sevmedi aynı yatakta rahat edemiyoruz sürekli dönüyor bize çarpınca sinirleniyor :)))
Çok geçmiş olsunBenim kızımın yine ateşi çıktıAlnından ölçer ateş ölçeri bakıyorum 37.7 koltukaltı 39.4 çıkıyor sırtı 38 göğsü de 38
Dün ve önceki gece çok sık uyandı aşırı sıcaktı sanırım ondan sürekli emdi susamıştır .. Bugünde bir şeyi yoktu bu seferki diş ateşidir inşallah enfeksiyon olmamıştır aşırı terliyor ondan hasta oluyor sonra sürekli üat değiştriyorum sırtına ter bezi koyup onu değiştiriyorum ama niye çıktı bu ateş anlamadımBizimki yatağın dibinde park yatakta yatıyor. 2 kere falan uyanıyor ama gecenin yarısını bende park yatakta onunla geçiriyorum resmen.
1. yaşına yaklaşınca yazdan sonra düşünüyorum odasını ayırmayı ama park yatak dışında bi yere yatıramam gibi geliyor. Montessori yatak istiyorum ama bizimki tutunup kalkmayı eğilmeyi çok seviyor yaşında daha hareketli olacak nasıl yatırırım öyle bi yatakta bilmiyorum. Kendi yatağımıza da alamıyoruz o yüzden üstümden atlayıp gidiyor hanımefendi.
Alıştı mı seninki ayrı odaya?
Çok geçmiş olsunHasta mıydı? Sıcaktan çıkmış olabilir mi?
Kahvaltida ekmek veriyorum ben omlet yaptiysam fln onun dışında biz yemek yerken oyalansin diye eline veriyoruzArkadaşlar ekmek vermeye başladınız mı ? Bir de benim kızım tadımlık gibi yiyor ondan mı bilmiyorum peşine hemen emmek istiyor sizinde öyle mi
Bizimki yatağın dibinde park yatakta yatıyor. 2 kere falan uyanıyor ama gecenin yarısını bende park yatakta onunla geçiriyorum resmen.
1. yaşına yaklaşınca yazdan sonra düşünüyorum odasını ayırmayı ama park yatak dışında bi yere yatıramam gibi geliyor. Montessori yatak istiyorum ama bizimki tutunup kalkmayı eğilmeyi çok seviyor yaşında daha hareketli olacak nasıl yatırırım öyle bi yatakta bilmiyorum. Kendi yatağımıza da alamıyoruz o yüzden üstümden atlayıp gidiyor hanımefendi.
Alıştı mı seninki ayrı odaya?
Çok geçmiş olsunHasta mıydı? Sıcaktan çıkmış olabilir mi?
Selamlar hanımlar,
Ek gıdada öğünleri konuşan şunu yedi buna bayıldı diyen anneleri gördükçe nasıl imreniyorum
Deniz bazen 1 biberon ayran bitiriyor bazen ağzına sürmüyor.
BLW tarzı meyve sebze koysa eliyle oynuyor ağzına götürmüyor.
Çorba versem bazen hiç yemiyor bazen yarım çay bardağı falan. Sadece et suyu verirsem daha iştahlı, sebzeyle karıştırırsam ağzını kilitliyor.
Kahvaltısı sadece salatalık ve biber kemirmek. Öğlen yerde yoğurt/ayran. Akşam yerse haşlama ya da çorba.
Bende yediğimiz şeylerden denedim dün makarna yedi 1 tane penne. Tuzlu peynirle omlet yaptım ilk defa yumurtaya ağzını açtı bugün. Sanırım tatsız tuzsuz geliyor verdiklerim ona. Şekerle tanıştırmam ama tuz istiyor öğünlerinde tadı gelsin diye. İstemiyorum da alışmasını
Emmeyi bırakana kadar yemekle arası olmaz diyorlar. Bende öyleymişim bebekken. Ne yapsam bilemedim.
Öyle öyle de daha nereden inip nasıl geleceğini bileceği yaşta değil sonuçta. Emeklerken yüzü koyun ativerir kendini yere. 1.5 yaşından sonra falan korkmam da şimdi o yatağa koyamam mesela.Canim montessori yatagin amacı cocuk istedigi zaman yatagina gidebilsin,uyandiginda istedigi zamanda annesine/odasina/oyuncagina ulasabilsindir.Belli bir sekli yok.
Montessorinin amacı cocuga,kendi kendine yapabildiklerine,özgüvene yöneliktir yani
Sirkeli su yerine direk su ile islatin bezi diyorlar cnaim aklında olsun.Dün ve önceki gece çok sık uyandı aşırı sıcaktı sanırım ondan sürekli emdi susamıştır .. Bugünde bir şeyi yoktu bu seferki diş ateşidir inşallah enfeksiyon olmamıştır aşırı terliyor ondan hasta oluyor sonra sürekli üat değiştriyorum sırtına ter bezi koyup onu değiştiriyorum ama niye çıktı bu ateş anlamadımılık duş aldırdım arpacık soğan almıştım suyunu sıkıp bir çay kaşığı içirdim enfeksiyon ise ilerlemesin diye sirkeli bezde yaptım bakalım geçer inşallah teşekkür ediyorum
Cok tesekkur ederim. Ates olmadi ama oksuruk ve burun akintisi. 16sinda asiya gircektik, gecen ay da hastaliktan dolayi asi ertelendi umarim 16sina kadar atlatir.Beni de çarpar klima oldum olasi. Bizim kızda hasta oldu bi ara klimadan arabada cok kısık actim dedi babası ama hemen carpti. Gecmis olsun
Cok gecmis olsun, umarim cabuk atlatirsiniz. Hastalik konusunda yaz kistsn daha zor geciyor sanki.Benim kızımın yine ateşi çıktıAlnından ölçer ateş ölçeri bakıyorum 37.7 koltukaltı 39.4 çıkıyor sırtı 38 göğsü de 38
Bence emmesi ekgidadan daha onemli, benim denizin de hicbirsey yemedigi gunler oluyor, oyle aman aman sutum de kalmadi ama demek ona yetiyor diye dusunup yememesini dert etmiyorumSelamlar hanımlar,
Ek gıdada öğünleri konuşan şunu yedi buna bayıldı diyen anneleri gördükçe nasıl imreniyorum
Deniz bazen 1 biberon ayran bitiriyor bazen ağzına sürmüyor.
BLW tarzı meyve sebze koysa eliyle oynuyor ağzına götürmüyor.
Çorba versem bazen hiç yemiyor bazen yarım çay bardağı falan. Sadece et suyu verirsem daha iştahlı, sebzeyle karıştırırsam ağzını kilitliyor.
Kahvaltısı sadece salatalık ve biber kemirmek. Öğlen yerde yoğurt/ayran. Akşam yerse haşlama ya da çorba.
Bende yediğimiz şeylerden denedim dün makarna yedi 1 tane penne. Tuzlu peynirle omlet yaptım ilk defa yumurtaya ağzını açtı bugün. Sanırım tatsız tuzsuz geliyor verdiklerim ona. Şekerle tanıştırmam ama tuz istiyor öğünlerinde tadı gelsin diye. İstemiyorum da alışmasını
Emmeyi bırakana kadar yemekle arası olmaz diyorlar. Bende öyleymişim bebekken. Ne yapsam bilemedim.
Öyle öyle de daha nereden inip nasıl geleceğini bileceği yaşta değil sonuçta. Emeklerken yüzü koyun ativerir kendini yere. 1.5 yaşından sonra falan korkmam da şimdi o yatağa koyamam mesela.
Yok canım çok vermiyorum denemek ya da çok istediğinde tattırmak için verdiğimizde yiyor kendi yemeğine ağzını bile acmazken. Bende istemiyorum vermek keşke tuzsuz yapsak bizde ama tuzlu yiyoruz yemeğe de erken koyuyoruz bugün aklıma geldi çorba yaparken ayirsam diye.Ben mesela taze fasulye yaptim bugun.Zeytinyaginda sogani kavurdum.Rendeledigim domatesleri(çeri) attim o biraz kaynadi yogunlasti.Sonra taze fasulyeleri kavurdum az ve suyunu ekledim.Biz yerken isteyen tuz ekliyor.
Bebeklerde gr hesabi ihtiyac aslinda.Ama iyot emen bebeklerde anneden mama alanlarda formul mamadan karsilanirmis.Ya da yediklerinden.Eger hicbisy yemiyor diyorsan mesela eti tuzda marine edebiliyoruz sonucta. Icine cektigi kadarini aliyor.Gunluk alimina dikkat etmen gerekir.Fazlasi bobrekleri daha hassas oldugu icin ilerleyen zamanda farkli sonuclara sebep olabilir.
Aynen öyle belki 5-10 cm yüksekte direk yer yatağı düşünüyorum en sadesinden. Ondan da düşer bizim sıpa durmuyor yerindeİşte 'o yatak' ?
Nasıl bir yatak?
Altı hafif hava alabilecek sekilde konmus yer yatağı en sade montessori yatagidir.
Onu ogrenmenin yaşı yoktur aslında.Deneyim edinerek öğrenirler.Zaten onların can damarida meraklari :)
Çok dert etmiyorum aslında ama şöyle iştahlı yiyeceği yemekleri hazırlamaya can atmıyor değilim :)Cok tesekkur ederim. Ates olmadi ama oksuruk ve burun akintisi. 16sinda asiya gircektik, gecen ay da hastaliktan dolayi asi ertelendi umarim 16sina kadar atlatir.
Cok gecmis olsun, umarim cabuk atlatirsiniz. Hastalik konusunda yaz kistsn daha zor geciyor sanki.
Temassiz ates olcerler cok yaniltici olabiliyor, oyle durumlarda biz bir sekilde koltukaltindan olcuo onu baz aliyoruz. Bir de sirkeli bezin guzel bir cozum olmadigini okumustum sanki bir ara, bir arastirin istersiniz
Bence emmesi ekgidadan daha onemli, benim denizin de hicbirsey yemedigi gunler oluyor, oyle aman aman sutum de kalmadi ama demek ona yetiyor diye dusunup yememesini dert etmiyorum
Ayağına limonlu çorap giydirdim tekrar soğan suyu içirdim ve sirkeli beze devam ettim şuan düştü 36.4 çok şükür .. Evet sirke yapmayın diye okumuştum ama benim takip ettiğim alternatif tıp öneriyor tercih ediyorum o yüzden ... Çok teşekkür ederim ateş oldu mu bana daha çok ateş basıyor aşırı panik oluyorum ya niye bu kadar gözüm korktuysa ateştenSirkeli su yerine direk su ile islatin bezi diyorlar cnaim aklında olsun.
Sıcaklardan da olmuş olabilir biz bunalıyoruz çocukların fena olması çok normal. İnşallah enfeksiyon değildir
Temassız ile kolaltına aynı anda bakıyorum ikiside aynı gösteriyor sonra temassızla bakıyorum hep eğer 39 u geçerse tekrar kolaltından bakıyorum şuan düştü çok şükür teşekkür ederimCok tesekkur ederim. Ates olmadi ama oksuruk ve burun akintisi. 16sinda asiya gircektik, gecen ay da hastaliktan dolayi asi ertelendi umarim 16sina kadar atlatir.
Cok gecmis olsun, umarim cabuk atlatirsiniz. Hastalik konusunda yaz kistsn daha zor geciyor sanki.
Temassiz ates olcerler cok yaniltici olabiliyor, oyle durumlarda biz bir sekilde koltukaltindan olcuo onu baz aliyoruz. Bir de sirkeli bezin guzel bir cozum olmadigini okumustum sanki bir ara, bir arastirin istersiniz
Bence emmesi ekgidadan daha onemli, benim denizin de hicbirsey yemedigi gunler oluyor, oyle aman aman sutum de kalmadi ama demek ona yetiyor diye dusunup yememesini dert etmiyorum
Bendr bugün yogurduna karıştırdım mis gibi yediBiz şuan 9 aya doğru gidiyoruz.7.aydan beri veriyoruzdur canım.
Yarin aşısı var ertesi gun kahvaltida deneyelim bakalımBicok bilgi var onlarinda yeri ayri tabii.
Ama okunan vb seyleri baski gibi hissetmemek lazim sadece.
Tabii takinti oluyorsa okudukca senin yaptiginda bi arınma :))))
Cogunlukla.Genel olatak biraz soruna aglanmak yerine cozum odakliyim sanirim onun etkisi cok.
Yine de buyugunden deneyim edindigimiz cok seyde var,kucukle yeni deneyimlerimizde :) Ikisi bambaska :)
Az yediyse istiyor meme evet.
Ekmek vermiyorum ben.
Yani eline fln verdigimiz oluyor ama oyle doysun diye yediklerine katmiyorum öğününde.
Bende denedim alerji vb yapmadi.
Domates icinde oldugu biseyden denedim pismis hali aynen
Öğün miktarini bebek belirliyor aslinda.Devam ediyorsa ver yesin.
Uyaninca siz kahvalti yaparken ona da verin?
Yani evin dinamikleri ne ise cocuk eslik ediyor canim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?