Doktor ne diyor aslinda önemli olan o.. burda birbiriyle karşılaştirmak doğru olmuyor.. bizim komsunun 2 ay kucuk bebegi var emekliyor bizimki emeklemiyor..her bebek başka bunu artik daha cok idrak etmeye başladim.. önemli olan o sınırlar için gerçekleştirmesi.. yani mesela şu aya kadar oturmazsa problem felan diyorya doktorlar işte o sınırlarda olmasi yeterli..masallah ya tontis tontis bacaklar.ay ben burda okudukca cok sasiriyorum nasil oyle hareket ettiklerine.oglum yere koyarsak sirtustu yatiyor oyle.elindeki tabaklari birbirine vura vura ses cikariyor bi yarim saat.sonra sikilinca oturur hale getiriyorum yarim saat de oyle oynuyor oturdugu yerde.su an yazlikta tek kisilik yatakta yatiriyoruz yani dusme ihtimali sifir.o derece.bu kadari da normal mi acaba.
Ben minicik minicik boluyorum ama blenderdan gecirmiyorum. Cok nadir gecirdigim. Tel sehriyeyi birak yildiz sehriye bile yedirdim. Yuttu gitti. Meyveyi yine rende yapiyorum cunku eline verince yemiyo oynuyo. Bi salatalik biber bi de ekmek veriyorum. Buyuk kopariyosa aliyorum hemen elinden agzindan.Kizlar ben su blendirdan vazgecemiyorum hala korkuyorum puturlu verdigimde dikkatle izliyorum biliyorum kotu bir aliskanlik 10. Aya girdik artik ama nasil yenebilirim? Cigniyorda kuzum misal balik veriyorum elimle ezip cigniyor. Meyveyi hala cam rende yapip kasikla yediriyorum ama isirmak istiyor sizler ne durumdasiniz? Mesela tel sehriye corbasi yapiyorum ama blendir geciriyorum tel sehriyeleri yutabilirmi sizce
Evet menenjit. Bexsero ve menectra asilari ayni anda yapilacak, burun akintisi devam ama iyice iyilesmeden goturmicem, gecen ay ayortasina denk geli karisiklik olur diye goturmemistim ama bu sefer doktoruyla konusurum olmadi 9,5 aylikken olur asilari napalim.Bizim de bexsero asisi vardi ertelendi cok ates yapiyormus çünkü
Yarin yapilacak insaallah ama yine ben yine asi yuzunden uykusuzluk
Sizinde menenjit asisi mi?
Sans verilirse neler neler yutarlar:) onlar bizlerden cok daha cesur bu konularda. Direk salatalik biber gibi sert seylerle degilde sehriyeyle baslayin hem sizin iciniz daha rahat eder. Daha sonra eline muz, seftali yada haslanmis kabak olabilir. Kademeli olarak daha sert seylere gecersiniz.Kizlar ben su blendirdan vazgecemiyorum hala korkuyorum puturlu verdigimde dikkatle izliyorum biliyorum kotu bir aliskanlik 10. Aya girdik artik ama nasil yenebilirim? Cigniyorda kuzum misal balik veriyorum elimle ezip cigniyor. Meyveyi hala cam rende yapip kasikla yediriyorum ama isirmak istiyor sizler ne durumdasiniz? Mesela tel sehriye corbasi yapiyorum ama blendir geciriyorum tel sehriyeleri yutabilirmi sizce
Canım hiç korkma ver.yoksa ileride zorluk cekebilirsin.ben blender çok nadir kullandim.makarna geçen gün verdim yedi.meyveleri de direkt veriyorum.tel sehriyeyi de kolaylıkla yerKizlar ben su blendirdan vazgecemiyorum hala korkuyorum puturlu verdigimde dikkatle izliyorum biliyorum kotu bir aliskanlik 10. Aya girdik artik ama nasil yenebilirim? Cigniyorda kuzum misal balik veriyorum elimle ezip cigniyor. Meyveyi hala cam rende yapip kasikla yediriyorum ama isirmak istiyor sizler ne durumdasiniz? Mesela tel sehriye corbasi yapiyorum ama blendir geciriyorum tel sehriyeleri yutabilirmi sizce
Korkma canım ver yavaş yavaş. Tel şehriye çok rahat yutabilir, meyve de ver eline, yanında biri olunca korkma.. bebekler dikkatli olur, büyük gelirse geri çıkarır lokmayı. Ufak ufak eline yumuşak meyveler vermeye başla bence. Kabuğunu soyup, yarım şeftali / kayısı verebilirsin mesela..Kizlar ben su blendirdan vazgecemiyorum hala korkuyorum puturlu verdigimde dikkatle izliyorum biliyorum kotu bir aliskanlik 10. Aya girdik artik ama nasil yenebilirim? Cigniyorda kuzum misal balik veriyorum elimle ezip cigniyor. Meyveyi hala cam rende yapip kasikla yediriyorum ama isirmak istiyor sizler ne durumdasiniz? Mesela tel sehriye corbasi yapiyorum ama blendir geciriyorum tel sehriyeleri yutabilirmi sizce
Biraz teşfik mi istiyor acaba kuzucuk? Azıcık tembellik var sankiyedigi kadar bence.mesela hastayken 4 gun hicbisey yememisti sadece emdi ve gunde yarim litre su icti.iyilesince yemeye basladi.2 ekim dogumlu oglum.yok canim emekleme zaten yok.donme yuvarlanma surunme hicbisey yok.tek kisilik normal yetiskin yataginda yatiyor su an.oturdugu yerde oynar.yorulunca da yatiririm yattigi yerde oynar.bi yerlere gitme tirmanma yattigi yerde oturur hale gelme vb seyler hic yok.grupta kaldi mi acaba bizimki gibi merak ediyorum ?
ah iste boyle yazdigimda sanki bu soylenenleri hic yapmiyormusum gibi dusunuluyor :) eger kolunun yetistigi yerden uzaktaysa o seye uzanmaya calismiyor.yakindakilere uzanip aliyor.evet oyle taklitler yapiyor.bazem cani isterse saga sola donuyor.ama dedigim gibi oyle hareket meraki yok ne yaparsak yapalim.saglik acisindan bi problem olmasin da.oturdugu yerde oynamayi cok seviyor.Biraz teşfik mi istiyor acaba kuzucuk? Azıcık tembellik var sankikarın üstü yatırınca kollarına yaslanıp kafayı kaldırıyor mu? Sevdiği bir şeyler koy karşısına, uzanmak istemez mi? Otururken şarkı söyle, alkış yap, kollarını havaya kaldır. Aynısını yapmaya çalışıyor mu? Sırt üstü yatarken yanına uzan, sana bakarken oyuncak göster uzanmaya çalışsın, böylece yana döner.. böyle böyle hareket artacaktır
Teşekkür ederim boğaz enfeksiyonu tekrarlamış soğan suyu veriyorum iyi geldi suyu içiyor çok şükür ama yoğurt yemiyor tarhana yaptım onuda içmedi genel olarak pek yemiyordu zatenGecmis olsun diş sıkıntısı olabilir mi? Ama dis o kadar ates yapmaz. Su icir annesi birdr yogurt ver atesi alir yogurt ve su
Gecmis olsun
Sogan suyunu nasil yapiyorsunuz, olcu olarak nasil yani? Ben de yarin yapip vereyim, oksuruk bir turlu gecmedi, ihlamur da deneyecegimTeşekkür ederim boğaz enfeksiyonu tekrarlamış soğan suyu veriyorum iyi geldi suyu içiyor çok şükür ama yoğurt yemiyor tarhana yaptım onuda içmedi genel olarak pek yemiyordu zaten
Biz bugun bexsero olduk bizimki de 3 doz bexsero 1 doz nimenrix olacak menectra demedi bize ama ????Evet menenjit. Bexsero ve menectra asilari ayni anda yapilacak, burun akintisi devam ama iyice iyilesmeden goturmicem, gecen ay ayortasina denk geli karisiklik olur diye goturmemistim ama bu sefer doktoruyla konusurum olmadi 9,5 aylikken olur asilari napalim.
Sans verilirse neler neler yutarlar:) onlar bizlerden cok daha cesur bu konularda. Direk salatalik biber gibi sert seylerle degilde sehriyeyle baslayin hem sizin iciniz daha rahat eder. Daha sonra eline muz, seftali yada haslanmis kabak olabilir. Kademeli olarak daha sert seylere gecersiniz.
Ayran yap biberonla ver icmez miTeşekkür ederim boğaz enfeksiyonu tekrarlamış soğan suyu veriyorum iyi geldi suyu içiyor çok şükür ama yoğurt yemiyor tarhana yaptım onuda içmedi genel olarak pek yemiyordu zaten
Nimenrix ve menectra ayni asi diye biliyorum sadece dozlari farkli galiba, gittigim zaman bunu ben de sormak istiyorum, sorunca bilgi veririm. Bexsero sonrasi ates, huysuzluk oldu mu?Biz bugun bexsero olduk bizimki de 3 doz bexsero 1 doz nimenrix olacak menectra demedi bize ama ????
Dun sabah yapıldı bize 6-8 saat once calpol verin dediler 1 cay kasigi verdim asidan hemen sonra atesi beklemeden calpol verdim yine normalde asi sonrasi ates durumuna gore veriyordum surup ama benim kizim ilk hepatit asisinda bile ateslendi bu da cok ates yapar diye verdim sonrasi ogleden aonra ates yukselmeye basladi 6 saat ara ile calpol verdim en son gece pedifen verdim gece baya terledi atesi dustu ama su an yine var gibi bekleyecegim yükselirse vericem yineNimenrix ve menectra ayni asi diye biliyorum sadece dozlari farkli galiba, gittigim zaman bunu ben de sormak istiyorum, sorunca bilgi veririm. Bexsero sonrasi ates, huysuzluk oldu mu?
Bunlari okudukca bexseronun gercekten gerekli olup olmadigini dusunuyorum. Aslinda bize 7. Aydan beri yapilacak hep birsey cikti, bu ay da gecen ayki gibi hasta zaten yine ertelenecek acaba bunlar asiyi yaptirmamam icin birer isaret mi:) kuzenimin doktoru 18aylik kizi icin 2,5 yasindan sonra yapariz bexseroyu demis. Madem yapilacaksa neden gec yapiliyor onu da anlamiyorum. 3 aydir bir asiyi konusup hala yaptiramayan bir ben varimdir heraldeDun sabah yapıldı bize 6-8 saat once calpol verin dediler 1 cay kasigi verdim asidan hemen sonra atesi beklemeden calpol verdim yine normalde asi sonrasi ates durumuna gore veriyordum surup ama benim kizim ilk hepatit asisinda bile ateslendi bu da cok ates yapar diye verdim sonrasi ogleden aonra ates yukselmeye basladi 6 saat ara ile calpol verdim en son gece pedifen verdim gece baya terledi atesi dustu ama su an yine var gibi bekleyecegim yükselirse vericem yine
Yani ates dusurucuye ragmen yandi dun yavrum
Nimenrix ve menectra ayni asi diye biliyorum sadece dozlari farkli galiba, gittigim zaman bunu ben de sormak istiyorum, sorunca bilgi veririm. Bexsero sonrasi ates, huysuzluk oldu mu?
Bizim aşıda hiç böyle şeyler olmadı.. öncesinde calpol felanda vermedik.. aşı aksami sadece atesi 38.6 oldu bizde calpol verdik.. sonra düştü.. başkada bisey yapmadik.. yani demem o ki her çocuk baska gözünüzü korkutmayin..Bunlari okudukca bexseronun gercekten gerekli olup olmadigini dusunuyorum. Aslinda bize 7. Aydan beri yapilacak hep birsey cikti, bu ay da gecen ayki gibi hasta zaten yine ertelenecek acaba bunlar asiyi yaptirmamam icin birer isaret mi:) kuzenimin doktoru 18aylik kizi icin 2,5 yasindan sonra yapariz bexseroyu demis. Madem yapilacaksa neden gec yapiliyor onu da anlamiyorum. 3 aydir bir asiyi konusup hala yaptiramayan bir ben varimdir heralde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?