Asi konusu herzaman aklimi kurcalayan bir konu olmustur ozellikle cok arastirmiyorum doktora uymaya calisiyorum ama bunyeye bu kadar etki eden bir asiya karsi da icim hic rahat degilKendinizede yaptiriyor musunuz aşı kızlar?
Grip asisini falan mi kasdediyorsun? Ben pek hasta olmam. Hafif atlatirim. Onun icin yaptirmiyorum. Ama bunyem zayif olsa yaptirirdim.Kendinizede yaptiriyor musunuz aşı kızlar?
Asi konusu herzaman aklimi kurcalayan bir konu olmustur ozellikle cok arastirmiyorum doktora uymaya calisiyorum ama bunyeye bu kadar etki eden bir asiya karsi da icim hic rahat degil
Yarar zarar oranini dusunuyorum. Allah korusun bu hastaliklari kapar da kotu bir sey olursa asi yaptirmadim diye kahrolurum.Asi konusu herzaman aklimi kurcalayan bir konu olmustur ozellikle cok arastirmiyorum doktora uymaya calisiyorum ama bunyeye bu kadar etki eden bir asiya karsi da icim hic rahat degil
Grip asisini falan mi kasdediyorsun? Ben pek hasta olmam. Hafif atlatirim. Onun icin yaptirmiyorum. Ama bunyem zayif olsa yaptirirdim.
cocukluk asilarimi olmusum annemin soyledigine gore.ama buyukken isyerinde hepatit b asisi olmustuk.hastalik tasiyan yabanci uyruklularla calistigimiz icin.bir de hamileyken iki doz tetanoz yaptilar.kendime ozellikle gidip bi asi yaptirmadim.Yok,mesela Bexsero.Aşılar sadece bebek/çocuk içinmiş gibi dusunuyoruz genelde :)
Grip aşısı bende yaptirmiyorum.
Hatta kucukken hicbir aşıyı yaptırmamış bizimkiler
Dogru soyluyorsun.
Bünye meselesi.Tutup tutmadiğida ona gore degisiyor galiba.
Ay hic bilmiyordum kendimize de yaptirabilecegimiz. Yok yaptirmadim. Hic aklima bile gelmedi.Yok,mesela Bexsero.Aşılar sadece bebek/çocuk içinmiş gibi dusunuyoruz genelde :)
Grip aşısı bende yaptirmiyorum.
Hatta kucukken hicbir aşıyı yaptırmamış bizimkiler
Dogru soyluyorsun.
Bünye meselesi.Tutup tutmadiğida ona gore degisiyor galiba.
plojovic Nilsibel bu asi meselesi cok derin ve hassas bir konu. Yaptirmama durumunda sadece kendi cocugumuzu degil tum cocuklari riske atiyor olabiliriz. Oyuzden devlet asilarini hic dusunmeden yaptirdim, yaptirmayana da niye yaptirmadan demem tabi, ne olursa olsun herkesin kendi karari. Ama iste ozel asilarda ya yaptirmadigim icin pisman olursam yada ya bosa yaptiriyorsam durduk yere zarar veriyorsam dusuncesi icimi kemiriyor hep. Yine icim sisti bak:)
Benim oğlumda öyle cnm. Yüzüstü durmayı hiç sevmiyor en fazla 1 dk. Onda da son noktaya kadar almazsam ağlayarak duruyor. Toplasam 5 kez dönmemiştir. Oturduğu yerden bir şey almak için atılır öne düşer kalır öyle ağlar al beni diye. Sürünme emekleme yuvarlanma hiç yok. Koltuk altından destek verirsem ayağa kalkıyor sadece. Birde bu hareketsizlikte iki kez koktuktan düştü malesefyedigi kadar bence.mesela hastayken 4 gun hicbisey yememisti sadece emdi ve gunde yarim litre su icti.iyilesince yemeye basladi.2 ekim dogumlu oglum.yok canim emekleme zaten yok.donme yuvarlanma surunme hicbisey yok.tek kisilik normal yetiskin yataginda yatiyor su an.oturdugu yerde oynar.yorulunca da yatiririm yattigi yerde oynar.bi yerlere gitme tirmanma yattigi yerde oturur hale gelme vb seyler hic yok.grupta kaldi mi acaba bizimki gibi merak ediyorum ?
canim iki hafta once bizim de mizmizliktan cildiriyordu cocuk. Dis gelecek dedik gelmedi. Doktor daha yok dedi. Ne olduysa gunduz biraz uyuyo simdi. Keyfi yerinde. Aslinda ne oldugunu da biliyorum. Evden hic cikmadik bu hafta. Her seyi duzenli oldu. Bi yere gitti mi salterler atiyor bizimkinde.İyi geceler güzel anneler nasılsınız ara ara fırsat buldukça takip ediyorum çok hareketli hiç durmayan bir kızçem var ve ek gıda serüvenimiz facia gibi gidiyor ağzına bir lokma bile veremiyorum kilitliyor herşeyi eline almak istiyor sıkıp sıkıp atıyor oynuyor ve elindekilerle konuşuyorgece uykumuz bir ara biraz düzelmişti son zamanlarda saat başı uyanıyor ve memede kalmak istiyor. Aylarca meme reddi yaşadım şimdi de sürekli mem mem emme Nilsibel kızçelerimizi birbirine çok benzetiyorum sadece benimki önce meme düşmanıydı şimdi ek gıda düşmanı onun dışında çok hareketli uyumuyor ve canı sıkılıyor hep☺☺ Bu ara dişleri gelecek sanırım aşırı huzursuz mızmız
Arpacık soğan almıştım yemeklerine koymak için sabah akşam bir tane rendeleyip bir çay kaşığı suyunu içirdim geçmiş olsun sizedeSogan suyunu nasil yapiyorsunuz, olcu olarak nasil yani? Ben de yarin yapip vereyim, oksuruk bir turlu gecmedi, ihlamur da deneyecegim
Geçti çok şükür teşekkür ederim kızım pek iştahlı değil sadece emmek istiyorAyran yap biberonla ver icmez mi
Ben kızımada yaptırmıyorum artık en son 3 lü aşı vurulmuştu kendimede bi gebelikte yapıldı doktor ısrarıyla o da .. Araştırıp soruşturmalarım sonucu ilk kararım olan yaptırmamaya geri dönüp eşimide ikna ettim aşı bitti bizim için :)Kendinizede yaptiriyor musunuz aşı kızlar?
Aşı koruyucu ise aşılı çocukları korur zaten o yöndende içiniz rahat olsun :))plojovic Nilsibel bu asi meselesi cok derin ve hassas bir konu. Yaptirmama durumunda sadece kendi cocugumuzu degil tum cocuklari riske atiyor olabiliriz. Oyuzden devlet asilarini hic dusunmeden yaptirdim, yaptirmayana da niye yaptirmadan demem tabi, ne olursa olsun herkesin kendi karari. Ama iste ozel asilarda ya yaptirmadigim icin pisman olursam yada ya bosa yaptiriyorsam durduk yere zarar veriyorsam dusuncesi icimi kemiriyor hep. Yine icim sisti bak:)
Merhaba. Hosgeldin tekrar. Allah hepimize kolaylik versin.cooook uzun bir zaman sonra yine burada olmak birlikte hamileligimizi gecirsigimiz arkadaslarin yorumlarini okumak kendimk garip hissettirdi...
baktimda en son 35.5 gunluk hamile iken yazmisim...vayyy be uzerinden ne kadar gecmis...
ben sonra sanirim bir on gun sonra 4 ekimde erken dogum yaptim..erken dogum da sayilmazdi ama kilosu ( allahtan gelisimi cigerleri her seyi iyiydi ) dusuk oldugu icin bir on gun kuvezde kaldi kizim...simdilerde ise tek sorunumuz ek gida ve dis cikarma ataklari...
ben biraz yorum okuyayim..herkese hayirli aksamlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?