2018 Ekim Anneleri

Benim cevremde de cok open yok, open sayisi az olunca ve openler de kibar bir sekilde opunce sesimi cikartma geregi duymuyorum. Bi tercihim olsa opmemelerini tercih ederim tabi, ben bu yasima kadar kendi oglum disinda hicbir bebegi, cocugu opmemisimdir mesela. Sadece can yakanlara ben de aynisini yapiyorum.
Mikroplardan degil de kimyasallardan korumaya calisiyorum ben daha cok. Bir de opulmeye kadar dusunmen gereken daha cok sey var aslinda evdeki kedilerle oglum icli disli, yada parkta bahcede yere koyuyoruz kumla tozla toprakla oynuyor, gecen gun sokak kopegi sevdik birlikte vs. Umarim basimiza bi is gelmez

Ben de 13 gun sonra denizle yeniden basbasa kaldim bugun, oncesinde alisik olsam da yine de zor geldi. Bence bebek bakiminda en ideali iki kisi olmak, daha kalabalik olunca da gercekten duzen olmuyor.

Konsepti kendin hazırlayıp uygulayabilirsin. Bir çok tanıdığım var öyle, kutladıkları yere konsept taşıyan veya direk evde konsept parti hazırlayan.. Kafeler de güzel şeyler sunuyor, araştır derim.
İlk doğum günü önemlidir bence de.. Oğluma iki parti yapmıştım, aynı pastadan iki tane sipariş edip :) önce çocuklu akraba partisi, ertesi gün de 'kankalar' partisi :) evde yaptık ama güzel olmuştu, anı kaldı...

Iki bucuk ay yalnizdik ya canim. 40 gunlukten 4 ayliga kadar. Butun gun kucagimda tasiyordum. Kabus gibiydi. Ama o zaman gece bir kere uyaniyordu. Cunku wc kapilarini kapatmiyor ve sifon cekmiyorduk. Bakalim artik kucakta degil. Daha rahat olur. Gunduz cok zor degil de sabah 6da uyanmasa...

Ben de 13 gun sonra denizle yeniden basbasa kaldim bugun, oncesinde alisik olsam da yine de zor geldi. Bence bebek bakiminda en ideali iki kisi olmak, daha kalabalik olunca da gercekten duzen olmuyor.
Aslinda soyle. Bir kisi is yapiyor, bir kisi bebek bakiyor, bir kisi dinleniyor. Aman olsalar bi dert olmasalar bi dert. Sabah 6da kalkmasa gunduz oynuyor ediyor zaten. Is de yapmam bir sey olmaz ama gece hep emzirip bi de 6da kalkmak yoruyor.

Ben gittigim dogum gunlerinde anne ve bebegin cok yoruldugunu dusundum. Onun icin ya evde kuzenlerim, onlarin aileleri ve babaanne dede olacak ya da babaanne dedeyi alip pasta alip kendi annemgile giderim diye dusunuyorum. Ama cocuga pasta yedirmiyoruz. O ne olacak bilmiyorum. Fotograf cekmek icin evde susleme yapariz biraz. Gelinlik gibi bi elbise almis babaannesi onu giydirir beyaz veya pastel cicekli konsept yaparim dedim. Bi ara bu kiz esek, esekli konsept yapcam diyordum. Eeyore diye bi uzgun esek var ya ama esim istemedi. Balerin veya prenses, deniz kizi guzel konseptler.
Bu arada dun 5 dk lcwaikikiye girdim. Aklimi kaciracaktim neredeyse. Para harcamiyim diye dukkandan kacarak ciktim. Her sey ne kadar guzel ya. Kisin hic bir sey bulamiyordum. Indirim olsa da seneye giysin diye alsam. Mayolar harika. Kahrolsun kapitalizm. Tisortler aklimdan cikmiyor.

Benim kızım niye bir kaşık bile yemek yemiyor ne yapacağımı şaşırdım hanımefendiye önerisi olan var mı .. Bu arada tabağı önüne koyuyorum oynarken ağzınada atar diye sadece mıncıklıyor kafasına gözüne sürüyor ama kesinlikle yemiyor

Evet düzene girdik şükür. Siz nasilsiniz, Deniz nasil?
Annemlerin yanindaydim ben de:) dun geldik ankaraya, dun resmi tatili firsat bilip denizi esime pasladim kuafore gidip saclarimi boyattim, 20ay sonra onun disinda hersey ayni:) 2gun iyi bir gun mizmiz yuvarlanip gidiyoruz:)

Aslinda soyle. Bir kisi is yapiyor, bir kisi bebek bakiyor, bir kisi dinleniyor. Aman olsalar bi dert olmasalar bi dert. Sabah 6da kalkmasa gunduz oynuyor ediyor zaten. Is de yapmam bir sey olmaz ama gece hep emzirip bi de 6da kalkmak yoruyor.

Haziran basindan beri 5.30-6.30 arasi uyaniyor deniz de yatma saati ise 19.00-22.00 arasi degisiyor. 22de de yatsa 19da da yatsa en gec 6.30 da ayaktayiz. Kisin belki degisir durum

Ogluma birseyler almak icin magazalara girdigimde kendimi hep kiz bebek bolumunde buluyorum okadar guzel seyler varki gercekten, benim bile alasim geliyor hele o elbiseler...

Haziran basindan beri 5.30-6.30 arasi uyaniyor deniz de yatma saati ise 19.00-22.00 arasi degisiyor. 22de de yatsa 19da da yatsa en gec 6.30 da ayaktayiz. Kisin belki degisir durum
Bizimki kisin en gec 7de yatar 1de kalkar geri uyur sabah da 7de kalkardi.
Simdi kacta yatarsa yatsin 6 gibi dikiliyor. Gece de 3 4 5 kere kalkiyor. Bugun gunduz de iki kere yarim saat uyudu.
Babasi kafasi yastiga ceyrek kala uyur. Ona cekse iyiydi.
Kisin daha gec uyanir. Biraz biyolojik saatle de ilgili.

Kızımın boyu bu ay 1 cm uzamıştı normal mi arkadaşlar alerjiden dolayı kilo boy yavaşlamıştı alerji geçti şükür ama toparlayamadı kuzum bir şey yemiyor kiii 9 ay muayenesine gitmedik doktoru yoktu sürekli doktor değiştirdim bunda sabit kalacağım artık inşallah 8.ay ölçümü 70 cm 7800 de kilo çıkmıştı kilo aynı gibi yine almadı galiba boyuda mezurayla doğru ölçüm olduysa aynı çıkıyor kafama taktım şimdi doktor gelsede gitsek

Bazen cocuk kendini cekiyor falan. Bildigim kadariyla 1 yasina kadar 20 cm uzamasi yeterli. Buna takma kafayi bence. Bazi aylar cok buyurler bazi aylar az. Saglikli olsunlar yeter. Teyzemin iki cocugu da bir yasinda 8 kiloydular. Ikisi de boylu masallah simdi. Kiz 170 oglan 180. 20 kusur yasindalar.
Insallah yeni doktorundan memnun kalirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…