İlk defa uzun süreli gidiyor. Yılda 1-2 defa maksimum 3-4 günlüğüne gittiği olurdu. Bu sefer ilk etapta 5 ay kalacak. Aslında haftasonu uçağa atlayıp gelebilir arada ama parasına kıyamaz benim kocam.. 2 aydan erken geleceğini sanmam :) yine de belli olmaz, kızının hasretine dayanamayabilirAllah kolaylık versin canım eminim ki zorlayacaktır ama üstesinden geleceksin eminim. Bizim eşler sürekli görevlere yurtiçi yurtdışı uzun süreli gittikleri için biraz daha yalnızlığa alışık oluyoruz. Tavsiyem gardını düşürme canım yalnız kaldı her sorumluluk üzerimde diye düşünmeywie başlayınca arkası geliyor yük gibi geliyor her şey. Bunların hepsinin bir süreç olduğu birçok insanın yalnız bazı durumlarla başa çıkmak zorunda olduğu düşünülünce belki kendini daha güçlü hissedersin. Sen kendine güven şimdiden kolay gelsin Allah tez vakitte kavuştursun hayırlısıyla
Okula yürüyerek gidenler de var ama bizim sokak ekseri servisle gönderiyor. Özellikle küçükleri.. Havalar iyiyken getirip götürebilirim ama bebekle bazen planlar uymayabiliyor. Bir aksilik olur gidemem, çocuğu alacak yedek kimse yok. En iyisi servise vermek. Ben evde olamasam bile hazır kapıya gelmiş çocuğu teslim alır babaanne bir zahmet(inşallah).Yakin mi olacak okul?Gidisi nasil olacak?
Insallah dusundugunden bile kolay olur❤
Saydiklarina sebze ekleyebiliyorsan ne alâ,yeterli.
Bende mikrodalga kullanmiyorum :) herkesin kolayligi farkli farkli.Tost makinesinide cok farkli amaclarla kullaniyoruz gerci
Ilk hafta cidden zor olabilir.Özlemde eklenecek.Allah yardimcin olsun canim.
Ben kendim de öğretmenim 1 temmuzu iple çektik hemen kayıt yaptıralım diye hayırlısıyla benim kızım da bu yıl başlayacak onlar için iyi geleceğini düşüyorum evde kısıtlı imkanlarla ve çevreyle bir şeyler yapmaya çalışıyoruz birçok açıdan okul iyi gelecektir. Bizim tontiklere gelince nasıl da güzel azmediyorlar yeni bir şeyler öğrenebilmek için. Öğrenme süreçleri tüm yaşantılarında böyle azimle devam eder umarımKilo fazla gelince haklı olarak zorlanıyorlar kuzucuklarama yılmadan usanmadan kalkmaya çalışıyorlar maşallah.. ben de kızımdan ilham alıp dimdik ayakta kalıcam inşallah
Abimiz bu yıl ilk defa okullu oluyor. Ana sınıfına yazdırdık, hayırlısıyla başlasın bakalım... Okul çevresinde dolanan annelerden olurum diye korkuyorum :) bayan evham oldum daha kayıt yaptırmadan.. Neyse ki kazasız belasız kaydı yaptırdık (geçen yıl yetişememiştik), şimdi Eylül'ü bekliyoruz..
Suyu deniyorum canım bazen ise yarıyor bazen iki dj oyaliyor sonra yine memmm diye ağlamaya başlıyor :) Yer yatağını düşünmeye başladım odasını yapmadık en azından yatağını yapana kadar park yataktan daha iyi olur benim için. Biraz daha böyle devam ederse yer yatağına geçeriz muhtemelen.Zaten ne oluyorsa o uykulu halde oluyor :) Ama cok tatli bi uyku basiyor insani yani normal.
Su vermeyi denemissindir muhtemelen ama hep dene.Yatagi duzenle bence en azindan birlikteysenizde seninde guzel bi uykun olur aralarda bile.Gun icinde beslenmesini aksatma derim.Sicak geliyor bide aklima yaninda olmasan acaba uyaniyor mu?Yatagin yanina yere bisy atsan belki pşşs seklinde dalar.Yani sen mudahale ettikce ona alisacak 1 yasi gecsede gece uyanip destegini bekleyecektir.Bide daha dar alanda olmazsaniz mudahale etsende en azindan uyudugu zamanda yalniz gibi olur.
İyice ruhsuz olmuşlar orada çalışa çalışa. Ufacık bebek bu azıcık insanlık, anlayış bekliyor insan karşıdan ama kalmamış maalesef.Neden o kadsr olaylatin icindeler ama bu kadar disinda gibi davraniyorlar cok garip...
2. ve 5. aylarında birer kez memede uyurken bı anda tüm vücudu titremeye başladı. Belki 10 sn civarında sürdü sonra hiç bişey yokmus gibi davranmaya başladı. Annemde epilepsi vardı ondan suphelenmistim kontrol amaçlı gitmiştik ama doktor pek var gibi düşünmedi bebeklerde oluyor bu tarz titremeler demişti.Merhaba canım çok geçmiş olsun nasıl bir titreme olmuştu benim kızım da heyecanlanınca sevinince kendini inanılmaz kasıyor titretiyor buna benzer bişry miydi
Yaninda yatmayinca da ayni. Şu saate kadar Yatak değil odada yalnizdi çıt yoktu neredeyse kaç kere uyandığını saymadım bile. 8-9 gibi uyuyup 6-7 gibi kalkıyor bizimki önceden toplamda 3 kere falan uyanırdı şimdi 1-2 saatte bı uyanmaya başladı. Bana da zor geliyor haliyle her seferinde kalk yat yapmak yanında uyuyakaliyorum :)Canım yaninda yattıkça her uyandiginda emmek istiyor kendim denedim gördüm. Uyuttuktan sonra yanında yatmayinca gece uyanmalarinda mizildanip geri uyuyor benim bebiş. Ben yer yatağı yaptım ise basladigim icin yaninda yatıp uyandikca ağzına meme verip geri uyuyordum ama gecede 4-5sefer uyaniyordu böyle. Simdi gece 10-11arasi emerek uyuyor eger yorgunluktan uyuyup kalmazsam kendi yatağıma geciyorum 6-6.30 arası bazen kendi uyaniyor emzirerek uyutuyorum yada o uyurken ben emziriyorum 7.30 ta ise gidiyorum bebiş genelde 9 a kadar uyuyor. Buyuk tuvaleti falan geldiyse nadiren ben giderken uyanmış oluyor.
İnşallah tekrarlamaz o zamana kadar bu defteri kapattım zaten boşuna eziyet cektirmeyecegim çocuğuma. Yavrum hastaneden çıktık uyudu hemen içeride saatlerce denemeye uyumayan çocuk. Kimbilir nasıl stresimiz geçti ona.Ben de sizin cekimi merak ediyordum yapabildiler mi vs diye, demek cekilemedi, saglik olsun da:) umarim sikayetiniz tekrarlamaz
Evet canim. Dun kahvaltisini (lor ve yumurta) ve ogle yemegini (yogurtlu mercimek) hic yemedi. Aksamustu muhallebisini bayila bayila yedi.Kızlar daha önce yazdınız ama ben bi daha rica edeyim. Muhallebi tarifi yazabilir misiniz bana? Mevsim meyvelerini seviyor kızım, belki pişmiş de yiyebilir.
Nilsibel sen bahsetmiştin sanırım, Niliko severek yiyordu..
Cok gecmis olsun. Allah tez sifaversin.Günaydın.Dün gece de acildeydik, öksürük ve yetiskin gibi kusma, gece sabaha kadar öksürdü, ağladı ve simdi de burnu cesme gibi akiyo kuzumun.
Aksam dr viral enf. dedi..Hemsireye bi ilaci sivi hale getirtip bulanti onleyici verdirtti. Otribebe, bol sivi verin dedi. O anda sormayi unuttum, ihlamur kaynatip ilik olarak versem diye ama Ali hastalaninca birinin de bana bakmasi lazim o kadar aklim gidiyo..3 saat ancak uyuduk ailece.simdi ayagimda sallayarak uyutuyorum.herkese iyi pazarlar..
Geçmiş olsun kuzucuğa.. O kadar açıklar ki hastalıklara.. Hasta birisi yaklaşacak diye ödüm kopuyor benim de...Günaydın.Dün gece de acildeydik, öksürük ve yetiskin gibi kusma, gece sabaha kadar öksürdü, ağladı ve simdi de burnu cesme gibi akiyo kuzumun.
Aksam dr viral enf. dedi..Hemsireye bi ilaci sivi hale getirtip bulanti onleyici verdirtti. Otribebe, bol sivi verin dedi. O anda sormayi unuttum, ihlamur kaynatip ilik olarak versem diye ama Ali hastalaninca birinin de bana bakmasi lazim o kadar aklim gidiyo..3 saat ancak uyuduk ailece.simdi ayagimda sallayarak uyutuyorum.herkese iyi pazarlar..
Teşekkür ederim canımEvet canim. Dun kahvaltisini (lor ve yumurta) ve ogle yemegini (yogurtlu mercimek) hic yemedi. Aksamustu muhallebisini bayila bayila yedi.
Yulaf ezmesini biraz havanda dovuyorum. Bir bardak suya 1 kasik katip biraz pisiriyorum. Ocaktan almaya yakin dun 1 kucuk seftali ve bir kucuk armut rendeledim. Ocaktan alip biraz soguyunca icine biraz pekmek ve havanda dovdugum bir cevizi kattim. 4 kasik yesin diye ayirdim. Kalani kucuk kavanoza koyup dolaba koydum. Kahvaltida yedircem biraz.
Evet biz de öyle düşündük. Yaşımız müsaitken gidip para kazanayım diyor haklı olarak. Çocuklar büyüdükçe masraflar artacak.E elaelif123 gecmis olsun.Allah sifa versin.
VosVos35 ah o yurtdisi gorevleri yok mu... babam cok giderdi ben cocukken.annem icin eminim zor gelmistir.ama bu sayede size daha guzel imkanlar saglayacak.cocuklarin gelecegi icin iyi bi yatirim oluyor.belki boyle dusunmek rahatlatir :)
Günaydın.Dün gece de acildeydik, öksürük ve yetiskin gibi kusma, gece sabaha kadar öksürdü, ağladı ve simdi de burnu cesme gibi akiyo kuzumun.
Pirinc unuyla falan da yapilabilir ama ben hic kullanmadim. Evde de yok. Evde varsa yapabilirsin.Teşekkür ederim canımafiyet olsun Nilikoya hemen yulaf ezmesi alayım ben
Pirinç unu bulamadım markette, mısır nişastası aldım ama o muhallebi oğluma daha uygun olacaktır :) Simay'a mısırı vermiyim şimdiden dimi :)Pirinc unuyla falan da yapilabilir ama ben hic kullanmadim. Evde de yok. Evde varsa yapabilirsin.
Benim Arcelik memnunum. Alirken devir hızına ve hazne buyuklugune dukkat etmenizi öneririm..3 lu benimki. Blendar, rondo ve cirpici var.Pirinç unu bulamadım markette, mısır nişastası aldım ama o muhallebi oğluma daha uygun olacaktır :) Simay'a mısırı vermiyim şimdiden dimi :)
Akşam üzeri serinde çıkabiliyoruz anca, hava dehşet sıcak. Gidip pirinç unu, yulaf ezmesi araştırayım bi daha.. Pirinçle yapıp blender mi yapsam derdim ama hem kabızlıktan korkuyorum hem de blender iyi parçalamıyor, bıçaklar gidik..
Yeri gelmişken kızlar, şöyle uygun, iş gören bir blender seti tavsiyeniz var mı?
Süt ve reçel yazılı, şaşırdım..Eki Görüntüle 2290880 Dun dokuz aylik kontrole gittik baxsero nun 2. Dozunu olduk gece ates takip etmekten hic uyumadim.simdide cok huysuz doktor bi beslenme listesi verdi masallah nasil yapcam nasil yediricem bilmiyorum hazirlamasi bile ayrı dert
plojovic simay 10 aylik oldu bu kadar yiyomu
Ben de üçlü tercih ediyorum ve her parçayı kullanıyorum. Öyle ki 6 yılda bıçakların canına okudumBenim Arcelik memnunum. Alirken devir hızına ve hazne buyuklugune dukkat etmenizi öneririm..3 lu benimki. Blendar, rondo ve cirpici var.
-yulafi sevmedi benimki, (yakin olsak tum paketiyle size verirdim :)) piyalenin pirinc ununu 1 y kasigi az su ile yapip meyvelerle karistiriyorum. Bazen de sadece meyve ezip yediriyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?