2018 Ekim Anneleri

Cacık hiç yapmadım kuşuma ya yapsam eminim bayılır yoğurda,kefire aşık resmen 5 kase versem yicek :) yarın bende cacıkla tanıştırayım oğlumu bari
Rendenin en ince yeriyle rendelenince, yutsa da zararı olmayacak boyuta geliyor salatalık. Afiyet olsun bıdığa :)

E elaelif123 cok gecmis olsun, buara hep hastalik duyar olduk, umarim tum minikler sagliklarina kavusur.

VosVos35 ben de esimin sehir disina gidip gelmesine alisigim ama bir sure sonra bu benim icin 3gun:) biraz manyaklasmaya basliyorum cevreden bol bol yardim almak gerek boyle durumlarda. Allah kolayliklar versin buarada cacik nedense hic aklima gelmemisti yarin ben de naneli bir cacik yapayim hem bana hem sipama:)

Afiyet olsun minnakına cacık bizim en sevdiklerimizden. Salatalık mevsimi boyunca dolaptan hiç eksik olmaz ve haftada en az 2 gün cacık yaparım. Ev yoğurdum da mutlaka vardır..
Eşim en erken 2 ay sonra gelir kimden nasıl yardım alırım netleşmedi henüz. Belki yengemden rica ederim, kızçemi oyalar, ben de temizlik yaparım. Onun dışında gündelik işler için yalnızım. KV ile küsüz. Eşim de giderken 'çek anahtarı, muhatap olma' dedi. Kafam rahat, zorlanmaya razıyım. Yoksa kamyon dolusu laf sokar fırsattan istifade. O fırsatı vermeye niyetim yok...

Zaten bu aylarda gunde 5 civari en normali. Benimki 750 filan. Keske memeyi biraksa.

Bu kadar yemek arasinda bi de emmeye firsat buluyorsa iyi. Tekrar acikiyor mu ki? Bana biraz cok geldi ama alisti mi bebik? Yiyor mu bu kadar?

Sen epiduralsiz normal dogum yapmis bir kadinsin, bunun mu ustesinden gelemiceksin. Tasi siksan suyunu cikarirsin:)

Bizimki yiyorda maskede oluyor azcik

Babaanne alsim tabii insallah en azindan evdeyse icin rahat olur.Servis iyi olmus sizin adiniza.Hava baslarda guzelken yurumek iyi olurda kışın arada ancak olur almak hergun zor.

Bugunlerin favorisi diş,hatta uzunca bi zaman :) Ama bi yandan yepyeni bi dönemdeler.Gunluk alinan gıda,anneyle paylasım vs birsuru sey var biriktire biriktire bitiriyorlar gunu.Emerek uyumak degilse derdi eskisine geri dönecektir.

Oyy,cok gecmis olsun.Daha iyidir umarım.
Caresizlik insani saskina ceviriyor.Basit bisy bile olsa anne yuregi cidden bambaska tedirginlik oluyor.
Bol sıvı ve dinlenmek en iyisi.Evi bol bol havalandirmak.Oksuruk bi anda cok tutarsa buzdolabinin kapagini acip durabilirsin hafifletecektir.

Bu kadar yemek arasinda bi de emmeye firsat buluyorsa iyi. Tekrar acikiyor mu ki? Bana biraz cok geldi ama alisti mi bebik? Yiyor mu bu kadar?
Hafta içi gunduz iste oldugum icin pek firsat olmuyor 3 gun beraber oluyoruz aralarda teklif ediyorum ben yine emmek istedigi kadar emiyor. Biri yedirirse yiyor ama kendi yesin diye beklersek çoğunu minciklayip atiyor.

Canim listem yok.
Simay sabah kahvaltisini yapiyor.Her gun degisiyor.
Ögle uykusu sonrasi yemek yiyor.Ara öğün meyve.Aksamda bizimle yemek yiyor o kadar.
Örnek menü istersen yazabilirim.
Ama doktor verdi diye birebir guvenip boyle liste ile ilerleme derim.
Arastir,oku.
Bu listede olan bizde hic olmayan seyler mevcut.
Ya da bence almadi gereken tum vitamini bigune sığdırmaya gerek yok boyle dusunerek ilerleyebilirsin.
Bize bile çok bu liste.Midesi dinlenmeden yeni bisyle karsilasacak.Yani cok fazla detay var.Cocugunu doldurma bana sorarsan.
Her yemek vucudumuza ayri agirlik,toksin.Onlarada böyle

Son düzenleme:
Canim ben verdim defalarca ıhlamur bi sakıncası olmaz verebilirsin ama yine de ilk az az dene gözlemle bi sıkıntı olmazsa artırırsın. Ben verdigimde buyuk tuvaletini sayı olarak daha fazla yapiyor onun disinda bi problem olmadı.

Zaman kaybediyormus gibi geliyordur muhtemelen :)
Bizimkide emsem mi kalksam mi arasinda ayakta emip,kacacak vaziyette duruyor.
Yani boyle bisy diyorsan donem donem reddetmeler olabiliyor.Onun disinda yemesi iyiyse anne sutude devam ediyormus cok sikinti yapma.O isini bilir :)

Musait bir zamanında yazabilirsen sevinirim valla. Doktor tanidik olmasa hic uymayi bile dusunmeyecegim aslinda ya bu sekildede yenidogan gibi kilo aliyo tasinmiyor artik

Iyi geceler
Zeynep cok hasta en son care size sorayim dedim
Idrar yolu enfeksiyonu crp çok yuksek idrarinda protein kacagi var
Yarin igneye baslayacak doktoru
Bu durumu yani idrar y.enfeksiyonu yasayan oldu mu?
Igne degil ilac verse diye soyleyecegim
Kac gundur huzursuzdu dun geceden bu yana atesli yavrum
Zaten eti budu yok neresine yapacaklar igneyi

Kızım 38 günlükken idrar yolu enfeksiyonu için antibiyotik verdik. 2-3 gün anı ağlamaları olmuştu. Çişini yaparken canı yandığını farkettim, götürdüm tahlil yaptırdım. Ama bizde protein yoktu. İnşallah iğneye gerek kalmadan ilaçla çözülür. Çok geçmiş olsun ❤

Musait bir zamanında yazabilirsen sevinirim valla. Doktor tanidik olmasa hic uymayi bile dusunmeyecegim aslinda ya bu sekildede yenidogan gibi kilo aliyo tasinmiyor artik

Tanıdık olması önemli değil ki.Değişen biçok şeye ayak uydurulması önemli bence.Yani bazı seylerin ne kadar gereksiz oldugunu biliyoruz artık en basiti.Önce kendine güven ve bu senin çocuğun❤
Mesela kahvaltida tazesoganlı omlet yaptiysam yaninda salatalik ve loru oluyor.Loru zeytinyagli cevizli hazirliyorum.
Öğle mesela taze fasulye oluyor.3-4 saat sonra meyve yiyor.Meyvesinide biseye karistirmadan pisirmeden veriyorum genelde.Meyve suyu gibi yapacaksam bi sebze ekliyorum icinede.Ayran ve meyve suyu seviyor.Yogurt yemeklerin yaninda seviyor.
Aksam bakliyat,et,balik gibi seyler oluyor bazen ona 1 su bardagi tam bugday unuyla eriste yapiyorum kemik suyuyla.Yesillik salata yaptiydam ona daha kucuk dogruyorum.
Bunlar hergun ayni degil.Ama ertesi gune kalanda oluyor tabii.
Yani listem yok,ml hesabi yok.Sadece dengeleneye calisiyorum.Yemek istemediginde de teklif etmeyip baska bisy denemiyorum.Bi sonraki öğünü istemediği olmuyor genelde böyle olunca.
Baska ne merak ediyorsan yazarim

Gecmis olsun canim.
Bu konuda Nioli yağı çok iyidir.Günicinde bezine damlatılır.Arastirabilirsin.
Doktorunuz ne der bilemem tabii ama.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…