2018 Ekim Anneleri

Süt ve reçel yazılı, şaşırdım..
1 corba kasigi sutten bisey olmaz dedi recel de ev reçeli olucak dedi recel ugrasmam muhtemelen sutu de kendi sutumden koyarım. Benim takildigim ogunlerin coklugu nasil yiyecek bilmiyorum. Mesela bu sabah ekmeklere surdum yazdiklarini kanepe gibi onune koydum toplamda 1 parca ekmek yememistir. Gerisini atti hep

Yetiskinler bile diyet listesine uyamazken bebekler nasil uysun? Tabiki bilincli beslenme onemli ama kurallar sartlar vs bana göre değil.Bebek haliyle yemeyecek hepsini, ee anne stres olup üzülsün mü? Hamileligimde diyetisyene de gittim. Dikkatli besleneyim diye ben 39 yasinda uyamadim birebir, bebek nasil uysun,bizim dr bilgilendirme yapiyor, ne kadar peki diyorum, ona bebek karar verecek dayatma yok diyor..

Çok pardon, bizimki piyale degil dr oetkermis

Eklentiler

• 15637044723978606419931739988312.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 20
Anne sütünu ne zaman alacak, ben de bir oturtamadim düzeni

Ben pirinci hic blenderdan gecirmiyorum artik. Zaten yumusak. Damagiyla eziyor. Havanin tokmagiyla dovebilirsin. Bazen oyle yapiyorum. Yildiz sehriye koydum mesela corbasina. Yutuyor gidiyor.

Ben pirinci hic blenderdan gecirmiyorum artik. Zaten yumusak. Damagiyla eziyor. Havanin tokmagiyla dovebilirsin. Bazen oyle yapiyorum. Yildiz sehriye koydum mesela corbasina. Yutuyor gidiyor.
Pilavdan da veriyorum ben az az, yiyebiliyor ama muhallebi yapmak için pirinci suda pişirip blenderdan geçirmeyi kast etmiştim. Yıldız şehriye iyi fikirmiş, çorbanın içinde oğlum da sevebilir :)

Arkadaşlar bir sorum olacak canım baya sıkkın bizim ek gıda işleri iyi gidiyor maşallah güzel yiyor ama emmek istemiyor hiç sanki kötü birley yapıyorum çığlığı basıyor itiyor. Gece 2 kere emiyor birde sabah uyanınca 3 olunca canım sıkılıyor gündüz hiç istemiyor. Sizde durumlar ne nasıl aşacağım bilmiyorum hiç vermesem memnun olacak adam ohh be memeden kesti mihayet diye

Biz de tam tersine, çoğunlukla anne sütüyle ilerliyoruz. Ek gıdaya ısınamadı bıdık.. Günde 3 kez emmesi de az değil aslında. Ek gıdayı güzel alıyorsa takılma bence. Gün içinde devam sütü falan alıyor mu?

Yok almıyor ek gıdayı maşallah yiyince doyuyor demek ama sadece sabah uyanınca ve egece uyku arasında emince korkuyorum bırakacak diye

Pilavdan da veriyorum ben az az, yiyebiliyor ama muhallebi yapmak için pirinci suda pişirip blenderdan geçirmeyi kast etmiştim. Yıldız şehriye iyi fikirmiş, çorbanın içinde oğlum da sevebilir :)
Pirinci iyice haslayip catalla da ezebilirsiniz zaten ne kadar pirinc olacak ki, 1-2 y kasigidir de mi maksimum..

E exelanss pütürlü vermeye ben de korkuyordum ya, pirinç ve 2-3 fiyonk makarna ile çözdüm. Evdeki pilavdan 1 y kasigi alip az ezip yogurtla verdim, makarnayi haslayip elimle bastirip vere vere bebekten ziyade ben alistim :)))

Yok almıyor ek gıdayı maşallah yiyince doyuyor demek ama sadece sabah uyanınca ve egece uyku arasında emince korkuyorum bırakacak diye
İnşallah bırakmaz, bir süre daha böyle devam eder. Bırakacak olursa da sütünü sağıp çorbasına, muhallebiye v.s. katabilirsin. Bu şekilde anne sütüne devam etmiş olur

Pirinci iyice haslayip catalla da ezebilirsiniz zaten ne kadar pirinc olacak ki, 1-2 y kasigidir de mi maksimum..
1-2 yemek kaşığı bile çok benim gözümde, haftada 1 kaka yapıyor bu kuzu, ve oldukça zorlanıyor. Yulaf bulundurmak lazım, bağırsakları çalıştırmak için. Dönüşümlü verebilirim, 1 sefer yulaflı, 1 sefer pirinç unlu muhallebi. Birazdan markete çıkarız benim tayfayla...

Bu arada çok giremiyorum ama şimdi okuyunca bazı mesajlarda pütürlü gıdadan hala çekinen mesajlar gördüm yazmak istedim bende çok korkuyordum nasıl yiyecek diye öyle birde yiyorlar ki ben hala şaşırıyorum nasıl yiyor diye. Dün ilk defa (küçük doğradım tabi) yeşil fasülye yaptım ona dedim ki yiyemez herhalde bunuda geçerim blender dan hüpletti valla büyüdüler artık yiyorlar tabi ben her yemeğinin yanına kefir ya da yoğurt koyuyorum arada sıvıyla daha kolay yiyor ama artık hiç korkmuyorum.

Benim kuzu dişsiz damağıyla salatalık yiyor. Minikler bizden daha cesur Elimle ezip köfte de verdim yedi maşallah... Yoğurt her gün vermeye çalışıyorum ama miktar hâlâ çok az, cacığı tercih ediyor

Cacık hiç yapmadım kuşuma ya yapsam eminim bayılır yoğurda,kefire aşık resmen 5 kase versem yicek :) yarın bende cacıkla tanıştırayım oğlumu bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…