2018 Ekim Anneleri

O arkadaşin çocugu varmi acaba? Gayet normal bir haraket onlar icin etrafini incelemek almak atmak yaramazlik sayilmaz

Salcasiz tuzsuz diye tatsiz oldugunu dusunme canim. Peynir suyuyla falan yapinca cok lezzetli oluyor. Onlarin zaten tat duygulari bizden daha gelismis. Bizim algilayamadigimiz lezzeti algiliyorlarmis. Zaten ham ham yapmasindan belli.

Hoşgeldin arkadaşım
Tatsız tuzsuz yiyorsa büyük nimet, benim kız yemiyor. Tadım için 3 gün kuralıyla giderken gördüm ki sebzeleri pişirip verince tiksiniyor resmen. Bizim yediğimiz yemekler daha makul geliyor ona (az tuzlu, zeytin yağlı veya tereyağlı, salçasız, acısız baharatlı yapıyorum). Yemesi çok az, dün ilk defa 100 cc kadar kayısılı irmikli püre yedi(kuru kayısı kaynatıp evde yaptım). Meyveli şeylere itirazı yok aslında, çiğ olarak eline veriyorum kemirmeye çalışıyor, dişi de yok henüz. 8 ay 21 günlük ve daha iki gündür öğün yiyor. Hep tadım şeklinde 2-3 lokma gitti bugüne kadar. Anne sütüyle besleniyor ve oldukça tombiş bir kızçe yumurta sarısını gıdım gıdım yiyor. Sırf yedireyim diye gittim hunnap bebe bisküvisi aldım, yumurta sarısıyla, labneyle ezip verdim. Yine çok az yedi. Denemelere devam. Ben alışkınım seçici çocuğa, oğlum da öyle... Oğlumda çok erken pes etmiştim, kızımın seveceği şeyleri bulmaya kararlıyım :)

Kızım yeni yeni emekliyor, tutunup kalkmaya çalışıyor ama zorlanıyor. Öbür kızların bebeleri biraz daha büyük, diş çıkarıyorlar, tutunup geziyorlar falan :) maşallahları var. Topikte doğum günü sohbeti bile dönüyor artık.. Zaman nasıl da akıp geçti

Bu arada ben de laptoptan giriyorum, oğlum telefonu görünce alıyor elimden

Hiç alakası yok yaramazlıkla, bu sadece katıksız merak. Dokunarak öğreniyorlar, keşfediyorlar. 9 aylık bebek ne yapsın, ne bekliyor ki arkadaş... bebekler önce görür, eline alıp hisseder, sallar (veya bir yere vurur) sesini dinler, sonra da tadına bakar her nesnenin
benim kızım da gördüğü her şeye dokunmak istiyor, hiç de yaramaz değil, çok da usludur kuzucum

Örnek bir menü istesek hangi saatlerde, bir gün verdiklerin hakkında çok sevinirim anne sütü de dahil bız de tek mama olunca :)

Canim hep saatli degil.
Sabah ilk uyanis anne sutu.(6-8 arasi)
Ona gore kahvalti oluyor (hergun ayni ya da bir listeye gore degil)
Sonra anne sutu
Ögle uykusu sonrasi yemek yiyoruz hafif oluyor genelde buyugude yiyor cunku
Sonra yine emiyor
Meyve yiyoruz aksamustu
Esimin cikis saati gec ama onsuz yemiyoruz aksam yemegini o gelince yiyoruz hep beraber.Bu kadar.
Yatmadan emiyor yine gece de emmeye uyaniyor bazen 1 bazen 2.Bazen daha sikintili oluyor sık uyaniyor emmesede omuzumda uyuyor.
Hergun degisik oldugu icin liste gibi yazamiyorum.Ama malzeme vs soruyorsan oyle yazayim?
Yani gelisi guzel bir gunumuz oluyor.

Yemedigi oluyor.Bazi gunler farkli oluyor.Bazen meyveyi daha cok tercih ediyor.Degisebiliyorda yani.Bi standart yok

Hadi gozunaydin :)
Aslinda isteklerin anne/babalara yarayacak seyler olmasi bile ne acı cocuklar icin :)

Kizlarin bi bicir bicir halleri meshurdur ya hep :)
Cidden evde kiz oldugu belli olur.
Size erkekten sonra daha da baska gelmistir.

Bende dun dusundum S Semabuse 'yi?
Azcikta olsa iyilerdir insallah diye dua ettim...

Yürüyüşe gidiyor, geziniyor, komşu teyzelerle yeşil alana yayılıp çene çalıyorlar..
k valide ile tanisasim geldi :))))
Purpplee bu hafta 10 aylık olacağız. ve 15 gündür yumurta haslayip hepsini veriyorum beyaz dahil. 3 arkadasım var ayni anda dogum yaptık. ucumuzun dr u da bu donemde beyaza başlayın dedi. sizin dr yasak demis sasırdım..
-ayrica arkadasınız düğünde bebekten ne bekliyormuş. Adi ustunde: BEBEK. Etiketlemelere cok karsiyim. Ali emeklemiyor. gecen markette biri sevmeye geldi. yuruyor mu dedi. hayır emeklemiyor bile dedim. `aa seni gidi tembel` dedi. Benim çocuğuma öyle diyemezsiniz. hadi iyi günler size dedim :)) esim tavrımı bazen sert buluyor ama ben buyum. kimseye çocuğumu bu sekilde etiketleyemez. gercekten tavrım net.

Masallah diyeyim insallah merhametini kaybetmeden yardimciniz olur❤
Cok sevindim senin adina.Allah yardimcin olsun canim.

Tam yutkunup bogazda yavaslayinca gida bi öğürtüyor sonra birkez daha yutkunursa gidiyor bizde de.Yani blenderla hic yemedi yine de oluyor

Salcasiz tuzsuz diye tatsiz oldugunu dusunme canim. Peynir suyuyla falan yapinca cok lezzetli oluyor. Onlarin zaten tat duygulari bizden daha gelismis. Bizim algilayamadigimiz lezzeti algiliyorlarmis. Zaten ham ham yapmasindan belli.

Yaaaa peynir altı suyunu hiç denemedim desem hazır peynir altı suyu olmaz mi ki ?
Geçen doktorda kontrol vardı farklı bir doktordu.Tuzsuz yiyor mu oooo iyiymiş dedi bence sen de tuzsuz ye sağlıklı olan o dedi :))) tuzsuz salçasız yiyemem de azaltabilirim ama..evet csnım bazı yemekleri çok severek yiyor tuzlu halini henüz bilmediğinden :))

Hoşbulduk canım hoş gördüm :)
Ilk zamanlar her yaptığımı Güzelce yiyordu,ıspanak Hariç.Şimdi seçmeye başladı.mesela yeşil mercimeği sevmiyor artık.Darakdı menümüz
Yumurtayı lor peyniriyle beraber veriyorum yutması kolay olsun diye de portakal suyu veriyorum her kaşığın arkasından.Bir de ne yok kü kahvaltısı yapıyorum mıhlamanın Yunurta ve lor peyniri eklenmiş halini ..öyle de deneyebilirsin.

Sevindim yazdigina.Emekleme yurume mevzulari miniklerimizin tercihine gore hic uzulme :)
Biz yumurta beyazi denedik alerjisi olmadi.Az az yiyor artik.
Domateside denedim pismis haliyle yemeklerinde oluyor.Zaten yaz yemeklerinide salca yerine domatesle yaparim genelde.Bi tık daha kolaylik oldu bize de yaptiklarimizdan vermek icin.
Iyi oldugunuza sevindim.

Evet ben de gelişiminin bir parçası olarak düşünürken bu hareketleri,aldığım yoruma hayli şaşırdım :)
Bu arada doğum günleri konuşuluyor demek :) Bayağı büyüdüler Yaşları doluyor nerdeyse vay be nerden nereye daha dün Beta hcg konuluyorduk :)

gulesim geldi.
Yaramaz degil cocuk merak ediyor.
Ne yapacakmis ki?Bizim gibi sakin sakin oturacaklar mi?
Bosver canim baskalarini.
Zarar verebilecek seyler disinda herseye dokunabilir.Neden almasin ki bide?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…