2018 Ekim Anneleri

Benim kuzu bebek karyolasının altındaki çekmeceyi keşfetti. İçinden pijamaları alıp kenara attı, daha sonra abisinin arabalarını tek tek alıp çekmeceye taşımaya başladı bu aktiviteyi yarıda kestim çünkü git gel kafayı çarpacak bir yere, uykusu geldiği için yalpalıyordu...

Mutfakta da çekmeceleri açmaya başladı (oldukça da ağır şeyler). Bugün son anda parmaklarını sıkışmaktan kurtardım kaydıraklı çekmece, kapanınca iyi kapanıyor, yakacaktı canını kuzumun.... Kulpları sökme zamanı gelmiş.. Oğlum 2 yaşına girene kadar kulpsuz kullandım çekmeceleri... Baktım kulpsuz da açmayı öğrendi, geri taktık kulpları

Kızlar oğlum da hiç kahvaltı yapmıyor yapmak istemiyor üzülüyorum bu haline ama zorlamıyorum da. Memlekete geldik düzeni değişti gün boyu mızıklanma beni isteme bende de durmama hali var. Yemek için zorlamasam mı acaba? Yemek öğünlerini güzel yiyor sadece kahvaltı yok. Bir de burada mama sandalyesi olmayınca sağa sola kaçabiliyor. Oy oy ne yapsam bilemiyorum

Uygun fiyatlı bişey bulunmaz mı acaba? Mama sandalyesi gerçekten kurtarıcı.. Ya da yer sofrası kurup, güvenliği sağlayıp onu tek oturtacaksın, dağıta dağıta yer belki Kızım da kahvaltı türü sevmiyor, ben de öğünlerin yerini değiştirip dün sabah kuru kayısı püresi verdim, yedi
Bu arada yer sofrası fikrini kendim de tuttum şimdi, büyük yatak için otel tipi alezim var (üstünde yatılmıyor, çok sert bişey). Yere serip, üzerine yiyecekleri koyup oturtayım bari prensesim kafasına göre takılsın

Canım şehriye çorbasini nasıl yapıyorsun yazar mısın?

Kiymayi rendeledigim domates ile 1-2 tur ceviriyorum icine mandiradan aldigim sebzeli tel sehriye koyuyorum suyunu ilave edip pisiriyorum 1-2 kez blendir yapiyordum en son yaptigimda blendir yapmadan yedirmeye calistim yemedi bidaha denicem bakalim blendiri biraktim cunku bayadir

Benim kizimda h ici annemlerde cok guzel yapiyor h sonu bizde cok zor yiyor

Ben birde abarti istemiyorum bu bir bebegin ilk yili ilk yasi olabildigince sade ve masum olmali bana gore yani oyle şamdanlar kocaman vazolar vs bana gosteris geliyor ama bu gorseli seven arkadaslarimizda var saygim sonsuz. Bana kalsa ilk yasini bizbize kutlayalim ama sonra ani olarak yalnizca fotograglar kalacak diyosun hoş bir sey ciksin ortaya istiyorsun bakalim benimde niyetim cafede yalnizca kizimin ilk yiliyla ilgilenmek olacak

Bizimki de gunduz zar zor da olsa iki kere uyumaya basladi. Bir saat iki saat arasi degisiyor. Acaba ondan mi gece uyumuyor bilmiyorum. Cunku onceden gunduz hic uyumaz gece cok guzel uyurdu.
Iki kere banyo yaptiriyoruz artik. Sabah kaka yapiyor. Soymusken esim de evdeyse kolayca yikiyoruz. Aksam da terlemis kokmus oluyor. Bi daha yikiyoruz. Bana misin demiyor. Simdi uyudu sukur. Ama cok miziklandi. Disari cikardim hosuna gitti. Ben sirilsiklam islandim o ayri...

S Sevdeeee1
Keciboynuzu ununu krepine kattim biraz. Hepsini bitirdi. Normalde bir iki kasikta birakiyordu.
Yumurta sarisi, biraz beyazi da kacti, yulaf kepegi, peynir, keciboynuzu unu ve su. Tereyag bitmis, zeytinyagiyla yaptim. Bi daha su koymiycam cunku krepten cok kivami menemene benzedi. Ama belki de ondan sevdi. Bilemiyorum.

Bizimkiler köyde yaşıyorlar bulsak gidip almak sorun olacak kahvaltı dışında yerde oturup yiyor ama sabahları canı mı istemiyor kahvaltı mı istemiyor onu çözemiyorum. Simaycık yemiştir inş o şekilde

Benim kizimda h ici annemlerde cok guzel yapiyor h sonu bizde cok zor yiyor
Ya biz onların anını yakalamakta zorlanıyoruz bir şeyleri yanlış yapıyoruz ya da bize naz yapıyorlar emmek istiyorlar yemek yerine bilemiyorum. Umarım ilerleyen zamanda yeterince yerler

Bu sabah mama sandalyesinde yedi az bişey. Yer sofrası için ön hazırlık yapmam lazım :) ortamı hazırlamak lazım, parmak gıda pişirmek lazım.. Yalnız başıma becerebilirsem yapıcam :) ama hiç yemiyorsa da o taktiği denemek şart olacak..
Belki sabah acıkmıyordur senin kuzu da.. Oğlum kahvaltıyı oldum olası sevmez mesela.. Kalkar süt içer, bir müddet sonra yine içecek ister.. Dondurma konusunda şantaj yaparak yarım yumurta, salatalk ve peynir yedirebildim bu sabah. Bahçeden kopardığım domatesi de soyup doğramıştım ama istemiyor beyzade, sıkılmış (4 yıldır ilk defa 2 hafta önce babam getirdi diye domates yedi, üst üste birkaç gün).
Kahvaltıda ne veriyorsun? Köyde organik organik yesin istiyor insan dimi :)

Bugunlerin favorisi diş,hatta uzunca bi zaman :) Ama bi yandan yepyeni bi dönemdeler.Gunluk alinan gıda,anneyle paylasım vs birsuru sey var biriktire biriktire bitiriyorlar gunu.Emerek uyumak degilse derdi eskisine geri dönecektir.
9 aylık olduk diş daha görünmüyor ufukta. Yürümek için derler ya yaşını karşıladı diye. Bizimki diş konusunda yaşını karşılayacak sanırım anca çıkacak o zamana kadar :)
Mesela dün 9-10 arası beraber uyuduk sonra gece 1'e kadar hiç uyanmadı. Bazen saat başı uyanıyor.
Bazen emiyor iyice doyduğunda sırtını dönüyor bana öyle uyuyor sıpa bazende uyusada memeyi bırakmıyor.
Biraz daha bekleyeceğim geçmezse bu dönem yer yatağında yayılarak yatarız artık boynum tutuluyor bu şekilde.

Çok geçmiş olsun inşallah çabuk atlatır. Biz 4 aylıkken idrar yolları iltihabı geçirdik. Şurup antibiyotik vermişti doktoronunla atlattı şükür bi daha tekrarlanmadı. Ardından böbreklerine falan baktılar ultrasonla bir sürü tahlil yaptılar hepsi temiz çıktı unuttuk gitti. İnşallah Zeynepte çok çabuk atlatır bir an önce.
Çok geçmiş olsun size de. Nasıl şimdi çabuk atlatmıştır inşallah küçük bey.
Çok normal bi çocuk. Tabi ki uzanacak karıştırmak kurcalamak isteyecek. Bizim gibi oturup duracak hali yok ya yeni keşfediyorlar tanımaya çalışıyorlar dünyayı. Benim kızım da öyle sürekli bişeylere uzanıp kurcalamaya çalışıyor. Arkadaş çocuktan pek anlamıyormuş :)

Yarın tam 9 aylık oluyoruz. Kızım az az ek gıda yemeye başladı şükür. Günde 1 çay bardağına ulaştık (tüm öğünler toplam)
Sebze haşlamalarını sarımsaklı yoğurt ve naneyle karıştırdım bayıldı.
Mercimek çorbası, yayla çorbası severek içiyor artık. Tarhanayla arası yok bende sabah yumurtasına koyuyorum yiyor öyle. Yumurtanın sarısının çeyreğini anca yiyor ama o kadar da yemiyordu başarı bizim için :)
Meyve yok karpuz, kavun, erik var sadece tatlı meyveleri sevmiyor. Bugün üzüm deneyeceğim.
Sebzeli makarna şehriye falan aldım. Makarna 1-2 parça yiyor ayranla birlikte veriyorum onu.

Tek sorun önüne koyduğum her yiyeceği istisnasız yere atıyor ağzına götürmek yok. Ben elimde tutarsam uzanıp yiyor (kaşık kullanmıyoruz gördüğü an çıldırıyor elimle besliyorum katı gıdaları).
İnatla önüne koyuyorum bir gün yere atmadan ağzına götürecek elbet diye.

Rica ederim.
Dogum tarihi neydi?

Evet komil oluyor o boyla yuruyunce :) Hele ilk cocuksa ve evde bi an onune cikiyorsa
17 Eylül doğumlu Kızım yaklaşık 3hafta oldu yürümeye başlayalı bol heyecanlı ve düşmeli bir süreçteyiz evin içinde ve tabi onun için en önemlisi özgürlük her an her yerde olabiliyor gözüm üzerinde ama yinede buluyor karıştırılacsk bişeyler
ilk çocuk evet bizim içinde yaptığı hersey ayrı heyecan rabbim herkese göstersin sağlıkla yürüdükleri günlerin bebişlerin

Bizde daha emekleme olmadığı için o konuda rahatım. Şuan göz takibi ile devam ediyoruz kedimin kıskandığını düşünmeye başladım tüm ilgi ondan alındı gibi oldu. Üzülüyorum aslında ilgilenemiyorum çünkü.

Diyetin psikolojik yönü beni çok zorluyor cnm. Yoksa yememek sıkıntı değil. Birde bunun yanında boynunda iyileşme görmeyince daha da üzülüyorum. Bazen sönüyor ama komple geçtiği hiç olmadı. O mu bu mu şu mu derken paranoyak oldum güneş sıcak ve ter çok etkiliyor boynunu. Kantaron yağı mustela bioderma sürüyorum sürekli nemlendiriyorum. Biz de mukus pek olmuyor. Etkilendiyse direk kan görüyorum kakada. Bende haftaya salıya aldım bakalım ne diyecek.

Son düzenleme:
Uyandigi icin mi sutun yetmedigini dusunuyorsunuz? Ben bazen gece mama veriyorum. Yine de uyaniyor. Ama artik bizimki de gunduz memede uyumamaya basladi.
Yok canim karni doyana kadar hic uyumuyo memede doyana kadar emer oyle uyuya kalirdi. Dun emdi emdi doymadi bağırmaya başladı mama verdim bitirince kafasını yasladi uyudu emmeye devam etmedi

Yok canim karni doyana kadar hic uyumuyo memede doyana kadar emer oyle uyuya kalirdi. Dun emdi emdi doymadi bağırmaya başladı mama verdim bitirince kafasını yasladi uyudu emmeye devam etmedi
Anladim. Neyse bari mamalar var. Hic olmazsa anne sutu de aliyor. Hic alamayan cocuklar da var. Gayet tas gibiler hatta. Cok uzme kendini.

Afiyet olsun canım.ben ise basladim dün pazar günü belki denerim

Anladim. Neyse bari mamalar var. Hic olmazsa anne sutu de aliyor. Hic alamayan cocuklar da var. Gayet tas gibiler hatta. Cok uzme kendini.
Biz de hem mama hem annesütu gidiyorduk.9 aylık kontrolünde mamaya gerek yok dedi doktorumuz.ek gidayla beraber zaten hem ölcek sayısı düşmüştü hem de günde 1 2 kez veriyordum.bu aralar gece daha çok kalkmaya başladı ve meme tatmin etmiyor.mama verince uykuya dönüyor yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…