- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Ben hala labne veriyorum. Bir ara yağlı beyaz peyniri suya koydum. Tuzu çıkınca acı bir tat kalıyor geriye, bir iki sefer yedi sonra yemez oldu, lanbeye döndük. Süzme peyniri deniycem bakalım sevecek miHangi peynir cesitlerini veriyorsunuz bebeklere?
Allah kolaylik versin. Ben subatta baslamistim. O zaman anlamiyordu. Sorun olmadi. Simdi babasinin veya benim arkamdan agliyor. Bakalim eylulde geri baslayinca ne olacak.Afiyet olsun canım.ben ise basladim dünpazar günü belki denerim
Bir de ,geçenlerde düğündeydik oğluşu masanın üzerinde oturttum masada ne varsa almaya çalışıyordu ben elinden aldıkça o almak istiyordu.Arkadaş dedi ki bu çocuk ne yaramaz ! Takı takma zamanı ona teslim etmek istedim ben zaptedebilir miyim acaba bilmfm ki dedi
Sizlerin bebişleri nssıl ellemeden duruyorlar mi yabında bir Sürü şey varken yaramaz mi cidden oğluşum acaba ???
hazir labne ve kasar peynirini seviyor.hicbir cesit marka beyaz peyniri yemedi.Hangi peynir cesitlerini veriyorsunuz bebeklere?
Ben de Ocak sonu başladım 2 ay kadar gidip tekrar ucretsize çıktım.simdi izin bitti mecbur iş başıAllah kolaylik versin. Ben subatta baslamistim. O zaman anlamiyordu. Sorun olmadi. Simdi babasinin veya benim arkamdan agliyor. Bakalim eylulde geri baslayinca ne olacak.
Bana 1 aylikken doktor mamayi birak artik dedi. Zaten anne sutu sariligi oldugu icin baslamistik. Bir daha anne olsam hic kasmam. Iki saatte bir kalkacagima esime verdiririm mamayi. Dort saatte bir kalkarim. Bi de ise basliycam diye cilginca sut sagdim. Inek gibi olmustum artik. Ve bir buzluk dolusu sut bir ay yetti. Simdi evde mama hep bulunuyor. Arabada sokakta biberonu veriyoruz eline. Devam sutu almadim bu sefer hipp kasik mamasini sulandirip verdim. Dun aksam bayila bayila 240 ml icti ama gece 5te ve gunduz az yaptigim halde istemedi.Biz de hem mama hem annesütu gidiyorduk.9 aylık kontrolünde mamaya gerek yok dedi doktorumuz.ek gidayla beraber zaten hem ölcek sayısı düşmüştü hem de günde 1 2 kez veriyordum.bu aralar gece daha çok kalkmaya başladı ve meme tatmin etmiyor.mama verince uykuya dönüyor yine.
Ev yapimi lor. Bi kere de lor yoktu ezine peynirini geceden suya koydum. Labne almistim ama icinde tuz var diye vermedim. Pasta yaptik kendimize.Hangi peynir cesitlerini veriyorsunuz bebeklere?
Benim iki yasina kadar ucretsiz izin hakkim var ama tek basima bakamiyorum. Yoruluyorum. Bi de zaten bu ay maasimdan 80 tl kaldi. Nasil gecincez maassiz.Ben de Ocak sonu başladım 2 ay kadar gidip tekrar ucretsize çıktım.simdi izin bitti mecbur iş başı
Malesef benim :)) keşke bir daha yaklaşmamak üzere uzaklaşsam :)Nasil minicikler ❤
Neden bu buyukler boyle seyelr yukluyot ki bebeklere/cocuklara/genclere...ahhh..
Masallah canim❤
Gecen dusunmustum kimdi boyle yakin olan diye.
Benim kızım uzun zamandır böyle gece sürekli emmek istiyor bende yanımda olduğu için mi diye odasına koydum ama sürekli odaya git gel yapmaktan ben halsiz kaldım zaten uykusuzluk ayrı yine yanımızda yatıyor eşimde içeri gitmiyor üçümüz aynı yatakta sığmaya çalışıyoruz çok yorgun hissediyorum bir türlü dinlenemedim ek gıda pek yemiyor ondan mı kalkıyor diyorum bir akşam zorla hurmalı keçi boynuzlu muhallebi yedirdim yine kalktı :)Suyu deniyorum canım bazen ise yarıyor bazen iki dj oyaliyor sonra yine memmm diye ağlamaya başlıyor :) Yer yatağını düşünmeye başladım odasını yapmadık en azından yatağını yapana kadar park yataktan daha iyi olur benim için. Biraz daha böyle devam ederse yer yatağına geçeriz muhtemelen.
Yok yalnız da olsa aynı denedim onu. Bugünden ornek vereyim 9'a doğru uyudu odada yalnizdi neredeyse saat başı uyandı bu saate kadar. Bi kere suyla uyudu kalanında hep emerek daldı tekrar.
Bu aralar böyle normalde bu kadar kalkmazdi atak ya da dis mi bilmiyorum başka bi değişiklik yok cunku.
İyice ruhsuz olmuşlar orada çalışa çalışa. Ufacık bebek bu azıcık insanlık, anlayış bekliyor insan karşıdan ama kalmamış maalesef.
2. ve 5. aylarında birer kez memede uyurken bı anda tüm vücudu titremeye başladı. Belki 10 sn civarında sürdü sonra hiç bişey yokmus gibi davranmaya başladı. Annemde epilepsi vardı ondan suphelenmistim kontrol amaçlı gitmiştik ama doktor pek var gibi düşünmedi bebeklerde oluyor bu tarz titremeler demişti.
Yaninda yatmayinca da ayni. Şu saate kadar Yatak değil odada yalnizdi çıt yoktu neredeyse kaç kere uyandığını saymadım bile. 8-9 gibi uyuyup 6-7 gibi kalkıyor bizimki önceden toplamda 3 kere falan uyanırdı şimdi 1-2 saatte bı uyanmaya başladı. Bana da zor geliyor haliyle her seferinde kalk yat yapmak yanında uyuyakaliyorum :)
İnşallah tekrarlamaz o zamana kadar bu defteri kapattım zaten boşuna eziyet cektirmeyecegim çocuğuma. Yavrum hastaneden çıktık uyudu hemen içeride saatlerce denemeye uyumayan çocuk. Kimbilir nasıl stresimiz geçti ona.
Makarnavitma dan aldım hepsini ertesi gün geldiBen de üçlü tercih ediyorum ve her parçayı kullanıyorum. Öyle ki 6 yılda bıçakların canına okudum
Hazne büyüklüğü benim için de önemli, büyük olsun ki domates haşlayıp, parçalayıp kavanoza atabileyim
Yulaf ezmesi denemek için alıcam, yemeyebilir de.. Benim kızçe tüm bebekler gibi sürprizlerle dolu...
Piyale pirinç unu aklımda olsun
Bende tam tersi ek gıda almıyor sürekli memede bende ne yapacağımı bilmiyorum çocuğun ağzına acılı baharatlı yağlı tuzlu şeyler sokup duruyolar o da benim yaptıklarımı istemiyor birde wc bile gitmiyom yani saniyelik boşlukta bile böyleler bide bana deli muamelesi yapıyorlar çocuğu elletmiyomuşum psikoloğa gitmem lazımmışArkadaşlar bir sorum olacak canım baya sıkkın bizim ek gıda işleri iyi gidiyor maşallah güzel yiyor ama emmek istemiyor hiçsanki kötü birley yapıyorum çığlığı basıyor itiyor. Gece 2 kere emiyor birde sabah uyanınca 3 olunca canım sıkılıyor gündüz hiç istemiyor. Sizde durumlar ne nasıl aşacağım bilmiyorum hiç vermesem memnun olacak adam ohh be memeden kesti mihayet diye
Canim benimki ek gidayi cok yiyor. Yine de kalkiyor.Benim kızım uzun zamandır böyle gece sürekli emmek istiyor bende yanımda olduğu için mi diye odasına koydum ama sürekli odaya git gel yapmaktan ben halsiz kaldım zaten uykusuzluk ayrı yine yanımızda yatıyor eşimde içeri gitmiyor üçümüz aynı yatakta sığmaya çalışıyoruz çok yorgun hissediyorum bir türlü dinlenemedim ek gıda pek yemiyor ondan mı kalkıyor diyorum bir akşam zorla hurmalı keçi boynuzlu muhallebi yedirdim yine kalktı :)
Ilk dogum yaptigimda erkek kedimiz beni cok kiskanmisti oglumdan, ne zaman kucagima alsam o da kucagima gelmeye calisiyordu:) ama simdi alisti, oglum uyutuyorum hemen yanima gelip kendini sevdiriyor, oglum uyanikken cok yanasmiyor bana. Kendi duzenini kurdu o da:)Bizde daha emekleme olmadığı için o konuda rahatım. Şuan göz takibi ile devam ediyoruzkedimin kıskandığını düşünmeye başladım tüm ilgi ondan alındı gibi oldu. Üzülüyorum aslında ilgilenemiyorum çünkü.
Diyetin psikolojik yönü beni çok zorluyor cnm. Yoksa yememek sıkıntı değil. Birde bunun yanında boynunda iyileşme görmeyince daha da üzülüyorum. Bazen sönüyor ama komple geçtiği hiç olmadı. O mu bu mu şu mu derken paranoyak oldumgüneş sıcak ve ter çok etkiliyor boynunu. Kantaron yağı mustela bioderma sürüyorum sürekli nemlendiriyorum. Biz de mukus pek olmuyor. Etkilendiyse direk kan görüyorum kakada. Bende haftaya salıya aldım bakalım ne diyecek.
Ben uzun sure sadece ev yapimi labne ve lor verdim ama artik onlari yememeye basladi. Tel peynir aldim, icerigi fena degil gibiydi. Suda bekletip veriyorum, onu cok seviyor. Tadi sanki kasarin hafif tuzlusu gibi. Yarin da kasar denicem.Hangi peynir cesitlerini veriyorsunuz bebeklere?
Denizin arkadan aglamalaricok fena olmaya basladi. Bensiz maksimum 40dk durabiliyor, mizildanarak o da. 40 dakkanin sonlarinda krize giriyor artik. Surekli sarmas dolasiz. Hem hosuma gidiyor hem de korkutuyor. Disciye gitmem lazim, nasil gitcem bilmiyorum.Allah kolaylik versin. Ben subatta baslamistim. O zaman anlamiyordu. Sorun olmadi. Simdi babasinin veya benim arkamdan agliyor. Bakalim eylulde geri baslayinca ne olacak.
Neden kalkıyorlar acaba ne olacak böyle benim halim kalmadı ya gündüzde uyuyamıyorumCanim benimki ek gidayi cok yiyor. Yine de kalkiyor.
Fazla yerse de uykusu bölünebilir normaldir. Enerji fazlalığı olur, mideye ağırlık olur.. .Benimki akşamları hafif yiyor kendi inisyatifi ileCanim benimki ek gidayi cok yiyor. Yine de kalkiyor.
Benim kuzu bebek karyolasının altındaki çekmeceyi keşfetti. İçinden pijamaları alıp kenara attı, daha sonra abisinin arabalarını tek tek alıp çekmeceye taşımaya başladıbu aktiviteyi yarıda kestim çünkü git gel kafayı çarpacak bir yere, uykusu geldiği için yalpalıyordu...
Mutfakta da çekmeceleri açmaya başladı (oldukça da ağır şeyler). Bugün son anda parmaklarını sıkışmaktan kurtardımkaydıraklı çekmece, kapanınca iyi kapanıyor, yakacaktı canını kuzumun.... Kulpları sökme zamanı gelmiş.. Oğlum 2 yaşına girene kadar kulpsuz kullandım çekmeceleri... Baktım kulpsuz da açmayı öğrendi, geri taktık kulpları
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?