2018 Ekim Anneleri

Bence ulasabildigi cekmeceler onun olsun.
Tam kapanmamasi icin bisy dusunebilirsin parmaklari sıkışmaz.Oyununu bozma annesi :)
Mutfak çekmeceleri pek uygun değil. Çok büyük, ağır, içi tencere ve borcamlarla dolu(koyacak daha uygun yerim yok). Kapanmadan kalırsa da çok tozlanır, temizliğiyle baş edemem..
Bebek yatağının altındaki çekmeceler ona uygun. Hem parmak sıkışma derdi yok, hem hafif, hem de kulpları papatya şeklinde :) oldukça cezbedici :) içinde de çamaşırlar.. Doldur boşalt kızım

Ah be bahtsız kardeşim benim... Kayınvalide bir dert, babangil ayrı dert.. Nedir bu çektiğin senin...
Bebekler ilk defa gittikleri yerlerde veya kalabalık ortamlarda maruz kaldıkları kişilerden enfeksiyon kapabiliyor, alerji olabiliyor.. Biz de düğün atlattık, oldukça kalabalık ortama girdi kızım, eve ziyarete de gelindi gruplar halinde.. Neticede, takip eden 2 hafta boyunca gözler kan çanağı gibi, kaşımaktan telef oldu yavrum.. Neyse ki başka rahatsızlık olmadı, biraz ilaçla, biraz kaşımayı engelleyerek, sık sık banyo ettirerek atlattık ama yine meyilli kızarmaya.. Alerji dedi aile hekimi..
Bu kadar stresli bir ortamda, bu kadar rahatsızlık içinde uyku da uyuyamaz, gazı da olur çocuğun.. Allah kolaylık versin, yaz bitsin de nereye olursa olsun kendi düzeninizi kurun.. Yazık günah telef oldunuz ailecek...

Ben makyaj yapinca, fön çektirince kendimi daha iyi hissediyorum. Kuafore gidince yarim saat bi gazete okumak bile dinlendirici. Evde de fazlalik ne varsa kapiya koyuyorum. Bayramda da kayınvalidem Karadeniz turuna gidiyo, evi bos, k validenin evinde sadece biz olacaz.

Süzme peynir ve lor peyniri veriyorum seviyor.Geçmiş olsun bu arada bebişine hastaymış SaskinAnne senin kızına da çok geçmiş olsun ve eğer varsa diğer hasta bebişlere
Tesekkurler, gecen yazacaktim unuttum, portakal suyu demistiniz, benim bildigim asidik ozelligi pisik yapiyor, dr bana portakal verme demişti. Aklinizda olsun diye yaziyorum..

Dün dolmuşta geliyorduk oğluş kucağımda Yanımda da bir tanıdık,4 Yaşında kıxı varmış onun da..yaramaz olacak dedi yorum yapmadım.yaptığı şey arabada kendi kendine daaaaa daaaa diye bağırıp (kü bunu keyifli olduğunda yapar) gördüğü nesnelere dokunmasıydı.Bana da gayet normal geliyor meraklı bir bebek merak iyidir bence :)

Tesekkurler, gecen yazacaktim unuttum, portakal suyu demistiniz, benim bildigim asidik ozelligi pisik yapiyor, dr bana portakal verme demişti. Aklinizda olsun diye yaziyorum..

Pişik yapmadi bizde 6 aylıktan beri veriyorum.Bana da aile hekimi Demir damlasını portakal suyuna katip verebilirsin Demir ile c vitamini birleşince daha iyi olur Demişti.doktorların Yorumları da hep farklı farklı

Ilk yattiginda iyi uyuyor. Dun 4 saat uyudu. Sonra saat basi kalkti. Karninin en dolu hali ilk yatmasi oysa. Ben zaten anlamiyorum cocugun hic bi seyinden. Bosverdim artik.
Belki de bağırsaklara inince sıkıntı veriyordur, bilemedim.. uzmanlar hep diyor ya, gece yemek yemeyin falan.. ben de kızımı hep kandırmaya çalışıyorum gece emmesin diye ama en az 2 kere emmeye kalkıyor yine, ki bence ihtiyacı yok..

Purpplee benim kızımda öyle herseye uzaniyor almak istiyor merak ediyor.. bu yaramazlık değilki algıları normal her bebek böyle yapar.. onun çocuğu yok heralde olunca görür ozaman
Eve bence de,ayrıca bebişler ateş görse Ateş'e bile dokunur daha bişey bilmiyorlar nesneleri algılama şekilleri böyle ve benim oğlan eli çabuk hızlı hızlı Alıp koyuyor,Fırlatma yok ama o da olsa yine normal bence

Ahanda güzel tesbit, çay/kahve içeriğindeki tein/kafein sayesinde nasıl ki bizim uykumuzu kaçırabiliyor, bebişlere çok daha fazla etki edebilir.. Yerine koyacak bir şey bulsan keşke.. Yazıktır 9 aydır uyumuyorsunuz

Arkadaşlar merhaba,
Oğluşu Sünnet ettireceğiz 1 Ağustos için randevu verildi heyecanlıyım ve de tedirgin çünkü narkoz alıcak gelse de geçse ...
Doktorun biri Demişti ki 6 aydan önce ya da 6 yastan sonra öneririm Sünnet'i ara yerde önermem riskli dedi neden dedim psikolojik olarak etkilenir dedi.Sizce Saçma değil mi ? 6 yaştan sonra esas daha çok etkilenmez mi Korkmaz mı

Hele ki tayinlerini Ankara'ya aldırırlarsa yazları memleket sevdasına düşmesinler, Ege tatili planlasınlar memlekete 1 hafta gitseler kâfidir.. U Umudumbitmedi_

Biz de 17 aylıkken kordon kisti için götürmüştük oğlumu, ameliyat demişlerdi. Ben de hazır narkoz almışken sünnet de etseniz olur mu diye sordum, önermiyorum demişti doktor. 5-6 yaş sonrası daha uygunmuş..
Neyse ki kist kendiliğinden kayboldu da, ameliyata gerek kalmadı çok şükür...

Sunneti dogduktan 1 gun sonra olacakti. Saglik nedeniyle olamadi. Ya ilk 6 ay ya ileriki asama. Ilerde olacak Ali mecbur..

Pişik yapmadi bizde 6 aylıktan beri veriyorum.Bana da aile hekimi Demir damlasını portakal suyuna katip verebilirsin Demir ile c vitamini birleşince daha iyi olur Demişti.doktorların Yorumları da hep farklı farklı

Ordaki portakalin önemi C vitamini olmasi canim.Demirin emilimi icin.
Yerine baska bisyde bulabilirsin portakal bulamadigin zaman.Sahi portakal var mı :)))
Hep hayal etmisimdir portakal yaz meyvesi olsa diye.
Sadece buzluga attigim portakallarla buzluga limonda atip,limonata yapiyorum :)

Ozellikle 1 yasla 5 yas arasi yapilmiyor diye biliyorum.
Soyut somut kavramlari,kimlik oturdugu ve cinsiyet ayrimi yaptiklari kendilerinide tanidiklari icin aslinda o donemlerde.
Buyudukce daha da farkeder hatirlarsin :)
Hayirli olsun❤

Canim benim tamda tarif ettigin gibi telef old cocuk.geceleri artik tükeniyirdum.yatmiyor agliyor.gözlerini parcaliyordu.saçlarıni yoluyordu.cok zor gunlerdi.ustune de hem.kavimvalide hem babam.kv cocugun eline büskivit verip duruyor.elimden aliyorum yine veriyor.yogurduna seker kat diyor habire.çenesi durmadi.
Bende surekli gözü icin banyo yaptirdim surekli de yüzünü ýikadim.ilac koydurmuyor.
Insanin evi gibisi yok.bazen keske öğtretmen olmasaydi da evimizden bi yere gitmeseydik diyorum.haziranda kapiyi kapatip eylülde gitiyoruz eve.göçebe gibi.hic rahat değilim.
Esime gel bi tatlile gidelim diyorum dinletemiyorum.
Ailesinin yanina girdi mi cikmiyor.

Hele ki tayinlerini Ankara'ya aldırırlarsa yazları memleket sevdasına düşmesinler, Ege tatili planlasınlar memlekete 1 hafta gitseler kâfidir.. U Umudumbitmedi_
Canim o kadar cok istiyorum.ki ege tatli yapmayi.esime gel gidelim 1 hafta dedim.arabamiz yok cocukla gidemeyiz diyor.
Halbuki bi gitse sığacık a birgiye.ne güzel olurdu.

Görünce yazmak istedim canım dr doğru söylemiş psikoseksüel gelişim dönemi olarak sıkıntılı bir dönem 6 yaş altı. Ha herkeste sorun mudur her çocuk o yaşlar dışında mı oluyor bazen enfeksiyon falan oluyor sünnet olması gerekiyor ara yaşlarda da oluyorlar ama işte kayıp korkusundan dolayı önerilmiyor pek. Sizin yaşta sorun yok ama umarım sorunsuz atlatırsınız çabucak iyileşir

Canim o kadar cok istiyorum.ki ege tatli yapmayi.esime gel gidelim 1 hafta dedim.arabamiz yok cocukla gidemeyiz diyor.
Halbuki bi gitse sığacık a birgiye.ne güzel olurdu.
Araba şart degil ki. Biz gecen Istanbulda bi düğüne katıldık, degisiklik olsun istedik, trenle gittik. Bi rahatti ki, arada Ali sıkılınca esim cafeteryaya götürdü vs. Hem anı oluyor ailece başbaşa geçirilen en kiymetli anlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…