Mutfak çekmeceleri pek uygun değil. Çok büyük, ağır, içi tencere ve borcamlarla dolu(koyacak daha uygun yerim yok). Kapanmadan kalırsa da çok tozlanır, temizliğiyle baş edemem..Bence ulasabildigi cekmeceler onun olsun.
Tam kapanmamasi icin bisy dusunebilirsin parmaklari sıkışmaz.Oyununu bozma annesi :)
Süzme peynir ve lor peyniri veriyorum seviyor.Geçmiş olsun bu arada bebişine hastaymışHangi peynir cesitlerini veriyorsunuz bebeklere?
Ah be bahtsız kardeşim benim... Kayınvalide bir dert, babangil ayrı dert.. Nedir bu çektiğin senin...Slm kızlar.
Beni merak edip etiketlediğiniz icin tsk ederim.kalp kalp...
Nerden başlasam bilemiyorum...
Telefonum uzun zamandir tamirle mesguldü.ekrani degisti.kirılmıs.
Önce bataryasi sisti.onu degistik sonra ekran sorunu.yaptirmak baya zamanimi aldi.sonra yine yere düstü çatladı.
Evde olmadigimiz icin de gittigimiz yerlerde internete bağlanamadim netten.
Tayinimiz istediğimiz bi yere cikmadi.küçük bi ilceye cikti.
Önce esimin okuluna gittik.esim okuldaki tarikatçı grubu sevmedi...basladi ben ne yapacam diye.okul da zaten bi köyde.yollari çok kötü.öğretmenlerin hicbiri orda kalmiyormus.ögrenciler de kalmiyormus.tasimaliymis hepsi.
Servis de yokmus.öğetmenler beraber gidip geliyormus birbirlerinin arabasinda.
Müdür kenarda duran ögretmen istemem gibi bisey dedi.herkes herseye katilacak gibi laflar etti.ders saati de azmis.hafta sonu kurslarimiz yok.haftaici dersler bittikten sonra dedi.
Kiralik ev de bulamadik.olan da bitmemis ve 850 tl dediler.
Kime sorduysan bende ev ariyorum dediler.ev sıkıntısi varmış ilcede.
Tüm bu koşullar eşimi ordan iyice soğuttu.
Gitmek istemiyor.
Bu sirada annesine rapor aldi.malatya merkeze gelmek icin.o raporla da iptal dilekcesi yazdi verdi müdürüne.daha belli degil ipta olup olmayacagi.
Metehana gelince,kaynanamlara geligimiz günden beri hasta oldu.
Gözlerine kan oturdu.20 gün gözlerini ovusturdu.götürmedigimiz doktor kalmadi.sureki ağladı.
Aynı sırada boğaz enfeksiyonu gecirdi grip oldu.ishal karın ağrisi istahsizlik hepsi cocugu mahvetti.4 aydir aynı kiloda kaldı.
Geceleri hic yatmadi.
Bir gece acillik olduk.metehanin gözleri ağlmaktan sisti ve acilmadi.sakinlestiremedik.
Acile götürürken yolda sustu.doktor gazdan dedi.sıkışmış.fitil koydular.epey bi uğrastik.cikarinca sustu ve eve gelince uyudu.
Sonraki günler de hep hastanelerde gecti.
Cocugum bi türlü iyi olmadi.yüzü alerji döktü.yara gibi oldu.
Annem getir buraya dedi.annem de özledi diye ciktim mersine geldim.esim gelmem dedi.
Cocuk burda iyilesti.bu sefer de dün bi baktim babamla ablam benden habersiz cocugu kucagina almislar kapinin önune cikarip sacini traş makinesiyle kesiyorlar.kostum ellerinden aldim ki cocugun kulaginin arkasini kanatmislar.sacini yamuk yumuk kesmisler.
Bende kızdim.sinirlendim.benden habersiz nasil yaparsiniz dedim.
Ablam dedi ki bosber baba birak,iyilik yaramiyor dedi.bende benim istemedigim sey nasil benim iyiligime dedim.tartistik.
Sabah da yine ayni tartismayi kendileri acti.
Bana agir konustugumu bosyere kizdigimi söylediler.sonra babam bundan sonra gelmesin kimse dedi.hele o kocan gelmesin dedi.acikca kovdu.
Bende biletimi duyurmadan online aldim.esimi aradim.o da cik gel.dedi.
Yarin sabah binip gidiyorum.
Bütün bu sorunlar ve sıkıntılar neicesinde buraya girip sizin güzel paylasimlariniza katilamadim.bu zamanda cok sey kaybetmis oldum.
Sizi çok özledim....
Ben makyaj yapinca, fön çektirince kendimi daha iyi hissediyorum. Kuafore gidince yarim saat bi gazete okumak bile dinlendirici. Evde de fazlalik ne varsa kapiya koyuyorum. Bayramda da kayınvalidem Karadeniz turuna gidiyo, evi bos, k validenin evinde sadece biz olacaz.Ben normalde cok makyaj yaparim. Yani gelinin kiz kardesi makyaji dusunmeyin de arkadaslar bi yere giderken falan da bana yaptirir. Cok seviyorum. Simdi makyaj bi hayal. Ancak esim evdeyken. Hatta pazar gunu ben makyaj yaparken niliko aynadan bana bakiyordu. Yuzumu cevirdi yuzume bakti noluyoruz diye.
Giyim dersem su an her gun dolabimdan ikiser ucer atiyorum. 34 beden elbiselerim, montlarim var. Zayiflayarsam da yenisini alirim.
Kitap psikonet yayinlarini okuyorum biliyorsun. Su an elimde evham ve endise.
Ama en cok netflixten dizi izliyorum bos kaldigimda. Bu ara favorim the affair. Hayat kisa cok fazla dizi, film ve kitap var.
Biz bu yaz tatile gitmiycez cunku hem maasimdan kurus kalmadi geriye. Hem de niliko kumlari yer gittigimiz yerde. Ama bana bir kac senedir tatil daha cok yorgunluk gibi geliyor. Aksam balkonda cay icip cekirdek yemek yetiyor.
Tesekkurler, gecen yazacaktim unuttum, portakal suyu demistiniz, benim bildigim asidik ozelligi pisik yapiyor, dr bana portakal verme demişti. Aklinizda olsun diye yaziyorum..Süzme peynir ve lor peyniri veriyorum seviyor.Geçmiş olsun bu arada bebişine hastaymışSaskinAnne senin kızına da çok geçmiş olsun ve eğer varsa diğer hasta bebişlere
Dün dolmuşta geliyorduk oğluş kucağımda Yanımda da bir tanıdık,4 Yaşında kıxı varmış onun da..yaramaz olacak dedi yorum yapmadım.yaptığı şey arabada kendi kendine daaaaa daaaa diye bağırıp (kü bunu keyifli olduğunda yapar) gördüğü nesnelere dokunmasıydı.Bana da gayet normal geliyor meraklı bir bebek merak iyidir bence :)9 aylık olduk diş daha görünmüyor ufukta. Yürümek için derler ya yaşını karşıladı diye. Bizimki diş konusunda yaşını karşılayacak sanırım anca çıkacak o zamana kadar :)
Mesela dün 9-10 arası beraber uyuduk sonra gece 1'e kadar hiç uyanmadı. Bazen saat başı uyanıyor.
Bazen emiyor iyice doyduğunda sırtını dönüyor bana öyle uyuyor sıpa bazende uyusada memeyi bırakmıyor.
Biraz daha bekleyeceğim geçmezse bu dönem yer yatağında yayılarak yatarız artık boynum tutuluyor bu şekilde.
Çok geçmiş olsun inşallah çabuk atlatır. Biz 4 aylıkken idrar yolları iltihabı geçirdik. Şurup antibiyotik vermişti doktoronunla atlattı şükür bi daha tekrarlanmadı. Ardından böbreklerine falan baktılar ultrasonla bir sürü tahlil yaptılar hepsi temiz çıktı unuttuk gitti. İnşallah Zeynepte çok çabuk atlatır bir an önce.
Çok geçmiş olsun size de. Nasıl şimdi çabuk atlatmıştır inşallah küçük bey.
Çok normal bi çocuk. Tabi ki uzanacak karıştırmak kurcalamak isteyecek. Bizim gibi oturup duracak hali yok ya yeni keşfediyorlar tanımaya çalışıyorlar dünyayı. Benim kızım da öyle sürekli bişeylere uzanıp kurcalamaya çalışıyor. Arkadaş çocuktan pek anlamıyormuş :)
Tesekkurler, gecen yazacaktim unuttum, portakal suyu demistiniz, benim bildigim asidik ozelligi pisik yapiyor, dr bana portakal verme demişti. Aklinizda olsun diye yaziyorum..
Belki de bağırsaklara inince sıkıntı veriyordur, bilemedim.. uzmanlar hep diyor ya, gece yemek yemeyin falan.. ben de kızımı hep kandırmaya çalışıyorum gece emmesin diye ama en az 2 kere emmeye kalkıyor yine, ki bence ihtiyacı yok..Ilk yattiginda iyi uyuyor. Dun 4 saat uyudu. Sonra saat basi kalkti. Karninin en dolu hali ilk yatmasi oysa. Ben zaten anlamiyorum cocugun hic bi seyinden. Bosverdim artik.
Eve bence de,ayrıca bebişler ateş görse Ateş'e bile dokunur daha bişey bilmiyorlar nesneleri algılama şekilleri böyle ve benim oğlan eli çabuk hızlı hızlı Alıp koyuyor,Fırlatma yok ama o da olsa yine normal bencePurpplee benim kızımda öyle herseye uzaniyor almak istiyor merak ediyor.. bu yaramazlık değilki algıları normal her bebek böyle yapar.. onun çocuğu yok heralde olunca görür ozaman
Ahanda güzel tesbit, çay/kahve içeriğindeki tein/kafein sayesinde nasıl ki bizim uykumuzu kaçırabiliyor, bebişlere çok daha fazla etki edebilir.. Yerine koyacak bir şey bulsan keşke.. Yazıktır 9 aydır uyumuyorsunuzYa ben aslinda caydan supheleniyorum. Asiri bagimlisiyim. Asik gibi biseyim. Neredeyse de sek iciyorum. Cok ugrastim azaltmaya, acik icmeye olmuyor. Hamileyken once midem bulaniyordu sonra sicak diye icememistim ama simdi yine iciyorum. Cipsi de cok sık yemem ama onu da seviyorum. Eve alsak her gun yerim de aldirmiyorum esime.
Hele ki tayinlerini Ankara'ya aldırırlarsa yazları memleket sevdasına düşmesinler, Ege tatili planlasınlarU Umudumbitmedi_ Merhaba, Metehan a cok cok gecmis olsun. Gecen hafta da biz 2 kez acillik olduk..yeni yeni toparliyor kuzumm.
Aile konusuna gelince de, üzülmemek elde degildir ama bazen insanlari oldugu gibi kabul edip mesafeli durmak en iyisi. Enerjinizi kendi yuvaniza vermenizi önerebilirim..
Not: tayin Ankaraya ciksin, komsu olalim, sarma, icli kofteleri baska komsular degil, ben yiyim :))))
Biz de 17 aylıkken kordon kisti için götürmüştük oğlumu, ameliyat demişlerdi. Ben de hazır narkoz almışken sünnet de etseniz olur mu diye sordum, önermiyorum demişti doktor. 5-6 yaş sonrası daha uygunmuş..Arkadaşlar merhaba,
Oğluşu Sünnet ettireceğiz 1 Ağustos için randevu verildi heyecanlıyım ve de tedirgin çünkü narkoz alıcak gelse de geçse ...
Doktorun biri Demişti ki 6 aydan önce ya da 6 yastan sonra öneririm Sünnet'i ara yerde önermem riskli dedi neden dedim psikolojik olarak etkilenir dedi.Sizce Saçma değil mi ? 6 yaştan sonra esas daha çok etkilenmez mi Korkmaz mı
Sunneti dogduktan 1 gun sonra olacakti. Saglik nedeniyle olamadi. Ya ilk 6 ay ya ileriki asama. Ilerde olacak Ali mecbur..Arkadaşlar merhaba,
Oğluşu Sünnet ettireceğiz 1 Ağustos için randevu verildi heyecanlıyım ve de tedirgin çünkü narkoz alıcak gelse de geçse ...
Doktorun biri Demişti ki 6 aydan önce ya da 6 yastan sonra öneririm Sünnet'i ara yerde önermem riskli dedi neden dedim psikolojik olarak etkilenir dedi.Sizce Saçma değil mi ? 6 yaştan sonra esas daha çok etkilenmez mi Korkmaz mı
Pişik yapmadi bizde 6 aylıktan beri veriyorum.Bana da aile hekimi Demir damlasını portakal suyuna katip verebilirsin Demir ile c vitamini birleşince daha iyi olur Demişti.doktorların Yorumları da hep farklı farklı
Arkadaşlar merhaba,
Canim benim tamda tarif ettigin gibi telef old cocuk.geceleri artik tükeniyirdum.yatmiyor agliyor.gözlerini parcaliyordu.saçlarıni yoluyordu.cok zor gunlerdi.ustune de hem.kavimvalide hem babam.kv cocugun eline büskivit verip duruyor.elimden aliyorum yine veriyor.yogurduna seker kat diyor habire.çenesi durmadi.Ah be bahtsız kardeşim benim... Kayınvalide bir dert, babangil ayrı dert.. Nedir bu çektiğin senin...
Bebekler ilk defa gittikleri yerlerde veya kalabalık ortamlarda maruz kaldıkları kişilerden enfeksiyon kapabiliyor, alerji olabiliyor.. Biz de düğün atlattık, oldukça kalabalık ortama girdi kızım, eve ziyarete de gelindi gruplar halinde.. Neticede, takip eden 2 hafta boyunca gözler kan çanağı gibi, kaşımaktan telef oldu yavrum.. Neyse ki başka rahatsızlık olmadı, biraz ilaçla, biraz kaşımayı engelleyerek, sık sık banyo ettirerek atlattık ama yine meyilli kızarmaya.. Alerji dedi aile hekimi..
Bu kadar stresli bir ortamda, bu kadar rahatsızlık içinde uyku da uyuyamaz, gazı da olur çocuğun.. Allah kolaylık versin, yaz bitsin de nereye olursa olsun kendi düzeninizi kurun.. Yazık günah telef oldunuz ailecek...
Canim o kadar cok istiyorum.ki ege tatli yapmayi.esime gel gidelim 1 hafta dedim.arabamiz yok cocukla gidemeyiz diyor.Hele ki tayinlerini Ankara'ya aldırırlarsa yazları memleket sevdasına düşmesinler, Ege tatili planlasınlarmemlekete 1 hafta gitseler kâfidir.. U Umudumbitmedi_
Görünce yazmak istedim canım dr doğru söylemiş psikoseksüel gelişim dönemi olarak sıkıntılı bir dönem 6 yaş altı. Ha herkeste sorun mudur her çocuk o yaşlar dışında mı oluyor bazen enfeksiyon falan oluyor sünnet olması gerekiyor ara yaşlarda da oluyorlar ama işte kayıp korkusundan dolayı önerilmiyor pek. Sizin yaşta sorun yok ama umarım sorunsuz atlatırsınız çabucak iyileşirArkadaşlar merhaba,
Araba şart degil ki. Biz gecen Istanbulda bi düğüne katıldık, degisiklik olsun istedik, trenle gittik. Bi rahatti ki, arada Ali sıkılınca esim cafeteryaya götürdü vs. Hem anı oluyor ailece başbaşa geçirilen en kiymetli anlar.Canim o kadar cok istiyorum.ki ege tatli yapmayi.esime gel gidelim 1 hafta dedim.arabamiz yok cocukla gidemeyiz diyor.
Halbuki bi gitse sığacık a birgiye.ne güzel olurdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?