- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Görünce yazmak istedim canım dr doğru söylemiş psikoseksüel gelişim dönemi olarak sıkıntılı bir dönem 6 yaş altı. Ha herkeste sorun mudur her çocuk o yaşlar dışında mı oluyor bazen enfeksiyon falan oluyor sünnet olması gerekiyor ara yaşlarda da oluyorlar ama işte kayıp korkusundan dolayı önerilmiyor pek. Sizin yaşta sorun yok ama umarım sorunsuz atlatırsınız çabucak iyileşir
Hele ki tayinlerini Ankara'ya aldırırlarsa yazları memleket sevdasına düşmesinler, Ege tatili planlasınlarmemlekete 1 hafta gitseler kâfidir.. U Umudumbitmedi_
Hergün ayrı sıkıntı seslerine bile tahammül edemiyorum artık çok değişik insanlar herşeyi inada yapıyorlar ısrarla ısrarla çıldırtana kadar .. Canı gönülden amiinn diyorum :)Allah hayırlısıyla en kisa zamanda gönlündekini nasip etsin insallah :)
Tahmin bile edilemez,hatirliyorumda bazi muhabbetlerini.
Benim zaten uyku problemim var öyle hemen yatayım uyuyayım hayal benim için eşim boş bulduğu yere kafasını koyar uyur bende dönüp duruyorum gece bir kere emmeye kalkıyor ben dalana kadar ikinci üçüncü öyle öyle sabah oluyor bi yerde düşüp kalacağım artık :)))Bizimki de yese kalkiyor yemese kalkıyor :)
Akşam uyuduktan sonra gece beslenmesine kadar (11-1 arası kaçta uyuduğuna bağlı) biberonla şu veriyorum uyandığında pışpışlıyorum. Bazen uyumaya devam ediyor böyle bazen meme istiyor illa. En azından buna alistirayim saat başı kalkmasin diyorum. Gece hep aynı ya yanında yatıcam ya sürekli kalıp yataklar arasi gidip gelicem. Genelde yanında uyuyakaliyorum tabi bı bakıyorum sabah olmuş :)
Ben gündüz de uyumaya başladım onu uyuturken o kadar uykusuz kalıyorum ki. İş miş hak getire
Hergün ayrı sıkıntı seslerine bile tahammül edemiyorum artık çok değişik insanlar herşeyi inada yapıyorlar ısrarla ısrarla çıldırtana kadar .. Canı gönülden amiinn diyorum :)
Çocuk da şeker hastası olsun istiyor herhalde cadalozCanim benim tamda tarif ettigin gibi telef old cocuk.geceleri artik tükeniyirdum.yatmiyor agliyor.gözlerini parcaliyordu.saçlarıni yoluyordu.cok zor gunlerdi.ustune de hem.kavimvalide hem babam.kv cocugun eline büskivit verip duruyor.elimden aliyorum yine veriyor.yogurduna seker kat diyor habire.çenesi durmadi.
Bende surekli gözü icin banyo yaptirdim surekli de yüzünü ýikadim.ilac koydurmuyor.
Insanin evi gibisi yok.bazen keske öğtretmen olmasaydi da evimizden bi yere gitmeseydik diyorum.haziranda kapiyi kapatip eylülde gitiyoruz eve.göçebe gibi.hic rahat değilim.
Esime gel bi tatlile gidelim diyorum dinletemiyorum.
Ailesinin yanina girdi mi cikmiyor.
Arabayla daha zor olur. Otobüsler gayet de rahat geniş, sırayla kucağa alırsınız.. Ege olmazsa Akdeniz. Size daha yakın olur hemCanim o kadar cok istiyorum.ki ege tatli yapmayi.esime gel gidelim 1 hafta dedim.arabamiz yok cocukla gidemeyiz diyor.
Halbuki bi gitse sığacık a birgiye.ne güzel olurdu.
Kesinlikle olur, hatta İzmir de iyi olurMisal İzmir olabilir ya da İzmir ne bileym İzmir falan var demi
Iki aylıkken Sünnet ettirmek istedim daha çok erken 8 aylık olduktan sonra gel demişlerdi doktorlar da heo farklı görüşlerdeSunneti dogduktan 1 gun sonra olacakti. Saglik nedeniyle olamadi. Ya ilk 6 ay ya ileriki asama. Ilerde olacak Ali mecbur..
Evet canım Demir emilimi için söyledi.Limon hiç denemedim ama denenebilir portakal bazı marketlerde hala var :)Ordaki portakalin önemi C vitamini olmasi canim.Demirin emilimi icin.
Yerine baska bisyde bulabilirsin portakal bulamadigin zaman.Sahi portakal var mı :)))
Hep hayal etmisimdir portakal yaz meyvesi olsa diye.
Sadece buzluga attigim portakallarla buzluga limonda atip,limonata yapiyorum :)
İşte o zamanlar daha korkutucu olur diye kendini bilmeden yaptırmak istedim günü belli yaparız artık napalım Hayırlısı olsunOzellikle 1 yasla 5 yas arasi yapilmiyor diye biliyorum.
Soyut somut kavramlari,kimlik oturdugu ve cinsiyet ayrimi yaptiklari kendilerinide tanidiklari icin aslinda o donemlerde.
Buyudukce daha da farkeder hatirlarsin :)
Hayirli olsun❤
Sağol csnım kayıp korkusu derken ??Görünce yazmak istedim canım dr doğru söylemiş psikoseksüel gelişim dönemi olarak sıkıntılı bir dönem 6 yaş altı. Ha herkeste sorun mudur her çocuk o yaşlar dışında mı oluyor bazen enfeksiyon falan oluyor sünnet olması gerekiyor ara yaşlarda da oluyorlar ama işte kayıp korkusundan dolayı önerilmiyor pek. Sizin yaşta sorun yok ama umarım sorunsuz atlatırsınız çabucak iyileşir
İşte o zamanlar daha korkutucu olur diye kendini bilmeden yaptırmak istedim günü belli yaparız artık napalım Hayırlısı olsun
U Umudumbitmedi_ yapin dolma, sarma ben alirim..itiraf edecegim: Gecenlerde misafir gelecekti..Gittim yiyecek pazarlari var, Ankarada.. Ev yapim dereotlu poğaca, elmali kurabiye, browni, yarim kg yaprak sarma aldim. Aksama ikram ettim.Kesinlikle olur, hatta İzmir de iyi olurbiz bir dernek kuralım, U Umudumbitmedi_ 'yi Ankara'dan beri getirtme derneği... Heba oluyor oralarda.. Gelsin bu yana, bir butik restoran açsın hazır müşteri kitlesi var aynı şehirde bulunmayanlara da kargo edilir icabında
Iste bende esime anlatamiyorum.bi canata yapar gezeriz diyorum.motel.pansuyon yada oğetmenevi.bütcemizin elverdigi kadar.ama iste kafasina mimlemiş araba olmadan gezilmez.Araba şart degil ki. Biz gecen Istanbulda bi düğüne katıldık, degisiklik olsun istedik, trenle gittik. Bi rahatti ki, arada Ali sıkılınca esim cafeteryaya götürdü vs. Hem anı oluyor ailece başbaşa geçirilen en kiymetli anlar.
Izmirden çok yer vardi.ben isterim ama esim.malatya harici yazmam diyor.Misal İzmir olabilir ya da İzmir ne bileym İzmir falan var demi
Aynen canim.bebekler zaten yogurdu yiyor.ne gerek var.ayrica tadina sekerli alisirlarsa büyüdüklerinde de tadi garip gelir yemezler.Çocuk da şeker hastası olsun istiyor herhalde cadalozne gerek varmış yoğurda şeker katmaya, yiyor zaten bebişler. Benimki de söylüyor, biz öyle büyüttük diye.. İyi de yiyor yoğurdu, ne gerek var diyorum, kem küm ediyor... Hep onların bildiği doğru...
İnşallah eski yerinize dönüş olur, seni Malatya'da huzursuz edecek gibi bunlar... Kaçacak yer de yok, eşin her fırsatta annesine gitmek isteyecek... Allah yardımcın olsun...
Biz de damla damlatırken zorlandık, gözünü sıkıyordu kuzucuğum... İnşallah bir an önce atlatır Mete bebek
Ben akdenizi sevmiyorum canim.keske ege tatili olsa.ama iste nasip.Arabayla daha zor olur. Otobüsler gayet de rahat geniş, sırayla kucağa alırsınız.. Ege olmazsa Akdeniz. Size daha yakın olur hem
Kesinlikle olur, hatta İzmir de iyi olurbiz bir dernek kuralım, U Umudumbitmedi_ 'yi Ankara'dan beri getirtme derneği... Heba oluyor oralarda.. Gelsin bu yana, bir butik restoran açsın hazır müşteri kitlesi var aynı şehirde bulunmayanlara da kargo edilir icabında
Benim icin cok iyi olur.her yemek var bende.
Sarma dolma gözleme karin bumbar hersey.bi yer acsam ama ben kasaya otururum.isi bizzat yapmakla yönetmek cok farkli seyler.becerikli bikac ev hanimi daha bulurum.çalısan bayanlara yemek icin kolaylik olur.hemde lezzetli ev yemekleri.ama iste nasip kısmet.en çok da hayal:)
Ay ne güzel.dısaridan almak da cok güzel.bazen benim de bisey yapasim gelmiyor.istiyorum ki kermes gibi bi yer olsun.ordsn tabagima her cesit yemekten az az alip yiyeyim.U Umudumbitmedi_ yapin dolma, sarma ben alirim..itiraf edecegim: Gecenlerde misafir gelecekti..Gittim yiyecek pazarlari var, Ankarada.. Ev yapim dereotlu poğaca, elmali kurabiye, browni, yarim kg yaprak sarma aldim. Aksama ikram ettim.
Maalesef ki bir şey yapamıyorum bu konuda aile apartmanı anca evi ayırdık ama yinede umudumu kesmiyorum belki bir günCok yıpratır seni.Bebisin icin deneyecegim önce kendin icin yapabilecegin hic birseyi erteleme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?