Merhaba arkadaşlar
Herşeyden önce yazan soran herkese teşekkürler ❤
Zeynep ve biz çok zorlu gunlergeçirdik
3 gün ateşliydi doktoru kültür istedi kültür öncesi genital bolgeyi temizleme için verilen antiseptik zeynepin genital bölgesini yaktı derisi tamamen kalkti halen tam düzelmedi antibiyotikli krem kullaniyoruz
ic çeke çeke agladi yavrum hic unutmuyorum
Ateşimiz düştü antibiyotik kullanıyoruz su an iyiyiz şükür
Defalarca kan alındı eli kolu mosmor. Allah dermansız dert vermesin tüm hasta çocuklara da şifa versin
Evet köfte yiyor canım, arada veriyorum. Şehriyeli tavuk çorbası da sevmişti ama hep az yiyor, ilgisini kaybediyor kısa sürede. Israr etmiyorum ben de..Hahaaa yerin kaşlari yacanim sen sabirla yedir kofte falan yedir cok sevebilir
Cok gecmis olsun, acil sifalar diliyorum.Merhaba arkadaşlar
Herşeyden önce yazan soran herkese teşekkürler ❤
Zeynep ve biz çok zorlu gunlergeçirdik
3 gün ateşliydi doktoru kültür istedi kültür öncesi genital bolgeyi temizleme için verilen antiseptik zeynepin genital bölgesini yaktı derisi tamamen kalkti halen tam düzelmedi antibiyotikli krem kullaniyoruz
ic çeke çeke agladi yavrum hic unutmuyorum
Ateşimiz düştü antibiyotik kullanıyoruz su an iyiyiz şükür
Defalarca kan alındı eli kolu mosmor. Allah dermansız dert vermesin tüm hasta çocuklara da şifa versin
Bana da klozete oturtup beklemek zor geliyor ya sabit durmuyor ki sipa surekli kimil kimilEskiler doğduğundan itibaren leğene tutarmış bebekleri. Gaz nedir bilmiyorlar.. Kolik nedir duymamışlar..
Oğlum doğduğunda tembihlemişlerdi çiş tutmaya başla diye. Denedim, istemedi paşa, yay gibi gerildi.. Ben de üstelemedim. Zaten yorgun bitik vaziyetteyim, 3 ayda zor oturmuşum popomun üstüne, bir de çömelip paşamın çişiyle uğraşçam dedim kaldı öyle.. Bezin rahatlığına alıştım.. Ama doğrusu tutmakmış tabi ki.. Keşke biraz daha çabalasaymışım. Çocuk 2 yaşında bezi attı, 3 ay her yere çiş yaptı, bir türlü oturmadı lazımlığa.. Çişi söylemesini öğretene kadar akla karayı seçtik.. Bebeklikte çektiği gaz sancıları da cabası..
Kızımı da çok sık oturtmadım klozete ama gaz sorunumuz yoktu şükür.. Sadece kaka gelince koşturup oturuyoruz biz, rahat yapsın diye. Temiz kalmayı öğreniyor böyle böyle... Kakası gelince üzerime tırmanmaya başlıyor bıdık, ağlıyor klozete oturana kadar.. İnşallah eğitim zamanı gelince faydasını görürüz. Altını her değiştirdiğimde de popoyu klozette yıkıyoruz, enerjim yeterse biraz çişşş diyerek bekliyorum, nadiren de olsa yapıyor. Zamanlama önemli :) uykudan kalkınca oturtmak lazım, sabırlı olursak yakalarız ama ben bu bel ağrısıyla ciddi zorlanıyorum, kız da topaç maşallah :)
Suan ben kolayi secen tarafim:) cogunlukla toplu sacim is baslamadan once bi ayar cekerim artik:)E elaelif123 Bir kisa sac severde benim :)
Önceleri enseden omuzlara düşen modeli kullanmistim.Simdi yaklasik 2 seneyi aşkın sağ tarafım kisacik ( esiminki benden uzun suan) sol tarafim ceneme uzaniyor.Katli arkalari.
Bi uzatmaya niyetlenmistim ama toplamaya baslayinca kolayima geliyor hep oyle kaliyorum.Hic caymayım dedim :)
Ağaç güzel fikir.. Büyüyene kadar ormanı olacak kızların :) yeri belli mi bu fidanların? Hani gidip bir hatıra fotoğrafı çekilebiliyor mu insan?Bizde doğum günü için sabit tek sey dikeceğimiz ağaçlar.
Simay'a Sezen gibi yapmayacagim.Evde sakince oluruz insallah :)
Ilk cocuk bu buyuyunce sormaz mi diye dusunmustum ama cabuk siyrildim sanirim.
Dusuncelerimi anlatirim ki zaten yapmadigimiza degilde Sezen'e yaptigimiza guleriz insallah :)
Ben de evde sakince olmayi umuyorum, babanne dede ve iki uc dost okadar, pastayi ise evde denizin de yiyebilecegi sekilde sekersiz birseyler yaparim diye dusundum. Ogun onun sevdigi aktivitelerle dolu birgun olsun istiyorum:)Bizde doğum günü için sabit tek sey dikeceğimiz ağaçlar.
Simay'a Sezen gibi yapmayacagim.Evde sakince oluruz insallah :)
Ilk cocuk bu buyuyunce sormaz mi diye dusunmustum ama cabuk siyrildim sanirim.
Dusuncelerimi anlatirim ki zaten yapmadigimiza degilde Sezen'e yaptigimiza guleriz insallah :)
Bizde tahtadan bir oturak var. Babası oğluma yapmıştı, lavaboya yetişebilsin diye. Hala üstüne basıp oturur klozete..Bana da klozete oturtup beklemek zor geliyor ya sabit durmuyor ki sipa surekli kimil kimil
Gecen ay hastanede kan alacaklar, esimle strese girdik. beyaz tenlilerde damar yoluda bulmak da zor. ya Hemsireye dedim ki `sadece 2 kez deneyin alamazsanız birakin. istemiyorum` çünkü yavrum 4 aylıktı, baska bir hastanede bebeği delik deşik ettiler, alamadılar. cocuk nefessiz kaldı, katildi. bunlar hala tepesinde, ben sok, o halde görünce, birakin çocuğu, ilk kez mi kan alıyorsunuz diye tepki gösterdim. Onlar da korktu Ali o hale gelince, esim resmen ilkyardım yaptı, cocuk kendine geldi, yani 4 aylıkken kan aldırmadan eve getirmisligim var.Geçmiş olsun minik Zeynebebebeklerin ağlamasına hiç dayanamıyorum.. Kan almak gerektiğinde stresten hasta oluyorum resmen. Allah tekrarını göstermesin, acil şifa bulsun inşallah...
Çocuk hastanelerinde damarları gösteren bir sprey sıkıyorlar. Çok kolaylaştırıyor işi.. Böyle bir imkan olduğu halde diğer hastaneler bulundurmuyorGecen ay hastanede kan alacaklar, esimle strese girdik. beyaz tenlilerde damar yoluda bulmak da zor. ya Hemsireye dedim ki `sadece 2 kez deneyin alamazsanız birakin. istemiyorum` çünkü yavrum 4 aylıktı, baska bir hastanede bebeği delik deşik ettiler, alamadılar. cocuk nefessiz kaldı, katildi. bunlar hala tepesinde, ben sok, o halde görünce, birakin çocuğu, ilk kez mi kan alıyorsunuz diye tepki gösterdim. Onlar da korktu Ali o hale gelince, esim resmen ilkyardım yaptı, cocuk kendine geldi, yani 4 aylıkken kan aldırmadan eve getirmisligim var.
SaskinAnne gecmis olsun tekrar, Ali de tam iyilesemedi. hala hirilti ve burnu akıyor.
Ağaç güzel fikir.. Büyüyene kadar ormanı olacak kızların :) yeri belli mi bu fidanların? Hani gidip bir hatıra fotoğrafı çekilebiliyor mu insan?
Hayat simay bebege guzel. Yerinde olasim geldi valla:) ben de benim canvara bi terlik alcam ya kemirmelikBizde tahtadan bir oturak var. Babası oğluma yapmıştı, lavaboya yetişebilsin diye. Hala üstüne basıp oturur klozete..
Ben de oturup kızımın yanında bekliyorum, kımıldama bizde de var ama şarkı şebeklik derken idare ediyoruz
Bu arada, tuvalet iletişiminden çok bahsettik, kızım yüzüme bakıp ağlamaya başladı.. hemen alıp koştum tuvalete. başlamış kaka yapmaya, bitirdi rahatladısonra da elini küvetine doğru uzattı, yıka beni anne komutu
Şimdi keyifli keyifli oynuyor, minik pembe panduflarını (hiç kullanmadık, benim terlikleri rahat bıraksın diye veriyorum) kemiriyorBir yandan da TRT Çocuk'un müzikleriyle sallanıyor
Çocuklar için çok güzel bir aktivite, hem ruhunu hem karnını doyuranBelli olanlarda var.Bağış olanlarda var :)
Mesela Sezen ilk yaşında ektigimiz erik agacinin ilk meyvesini yedi bu sene,kendi elleriyle kopartip❤
Bitanesiyle her Mayis'ta var fotografi :)
İkinci bebek olması/kız bebek olması hep avantaj bizde.. Oğlumla 5 yılda kuramadım bu iletişimi ben...Hayat simay bebege guzel. Yerinde olasim geldi valla:) ben de benim canvara bi terlik alcam ya kemirmelikterlik ayakkabi kacirmaktan yoruldum. Bu arada siz simayla iletisimi baya guclendirmissiniz bizimki henuz o kadar kuvvetli degil
2 aylıkken yaptırmak istedim 8 aydan sonra gel dedi doktor,selam olsun o doktora !!!!!!! Keşke dinlemeseydim emekleme Dönemi'ne denk gelmesin diye Erkrn yaptırmak istemiştim bugün emeklemeye başladı napcam bakalım unutacak şimdi yine neyse saplıkla olsun bitsin inş ya
Gözünüz aydın olmuş bitmiş darısı bize
Susamasa içmez herhalde canım merak etme. Ben de her fırsatta teklif ediyorum, bazen içiyor, bazen reddediyorKizlar su verme kısmıni nasil yapiyorsunuz.ben gün icinde eger açsa önce yemek,emzirme yada aperatif biseyler veriyroum.sonra ne kadar icerse su veriyorum.gece de yatmadan evvel baya bi su iciyor.gece uyaninca da ilk olarak su veriyorum.eger uyumazsa goğsüme aliyorum.
Yani günde toplam 700 milim iciyordur.sizce çok mu?yada gece ilk su teklif ettigim icin aç kaliyor mudur?
Emzirmek gitgide azaldi.günde 4 yada 5 kere.sizce yanliş mi yapiyorum?
Aa, hic duymadim öyle bi sprey. Piyasada satiliyorsa alirim bile.Çocuk hastanelerinde damarları gösteren bir sprey sıkıyorlar. Çok kolaylaştırıyor işi.. Böyle bir imkan olduğu halde diğer hastaneler bulundurmuyorminicik bebekleri delik deşik ediyorlar damar bulana kadar.. Günah
Dr ara ara teklif edin diyor. Ali cogunluk reddediyo, bazen de iciyo, degisken yani. Ama 700 ml bana cok geldi gibi. (Asiri sicaklar haric) Fazla su icmek de iyi degil ya. Dr a sormak gerek..Kizlar su verme kısmıni nasil yapiyorsunuz.ben gün icinde eger açsa önce yemek,emzirme yada aperatif biseyler veriyroum.sonra ne kadar icerse su veriyorum.gece de yatmadan evvel baya bi su iciyor.gece uyaninca da ilk olarak su veriyorum.eger uyumazsa goğsüme aliyorum.
Yani günde toplam 700 milim iciyordur.sizce çok mu?yada gece ilk su teklif ettigim icin aç kaliyor mudur?
Emzirmek gitgide azaldi.günde 4 yada 5 kere.sizce yanliş mi yapiyorum?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?