2018 Ekim Anneleri

Ben de evde sakince olmayi umuyorum, babanne dede ve iki uc dost okadar, pastayi ise evde denizin de yiyebilecegi sekilde sekersiz birseyler yaparim diye dusundum. Ogun onun sevdigi aktivitelerle dolu birgun olsun istiyorum:)

Her sene bu sene daha da eglendi diyoruz Sezen icin mesela :) insanı teşvik ediyor resmen

Suluğu hep goz onunde isterse iciyor.Bende icmediyse veriyorum.Gece de ilk su teklif ediyorum.
Istemezse o kadar icmez bence Metehan'da
Terlemeside devamsa daha da iyi

Tabii bizimde zayiatlarimiz var.Ceviz agacinin fidani cok guzel buyuyordu.Ustelik cocukta degil buyuk biri almisti ekmek icin
Kötü dusunmeden elden geldigince iste :)

Bizim cocuk anılarimizin en guzelleri teyzemin bahcesinde agaclarin tepesinde oldugumuzun zamanlardan.Kocaman bir bahcesi ve birsuru agac vardi.Kirazda herkesin dalı bile vardi buyukten kucuge :)

Rica ederim,ben tesekkur ederim guzel dusuncen icin

Biz kötü düşünmek istemesek de çocuklar üzülür insanların düşüncesizliğine... Oğlum kesin sorardı sürekli 'kim almış anne' diye...

Her insanın köyde bir parça arazisi olmalı diye düşünüyorum. Çocuklar toprakla temas eder, ektiği, emek verdiği sebze/meyvenin mahsulünü toplar... Ailem köyde olduğu için şanslı hissediyorum çocuklarım adına... Oğlum konuşmaya başlayınca 'dedemin çiftliği' diye etiketledi orayı.. Ve her fırsatta gitmek istiyor.. Kızımı da götürebilirim inşallah en kısa zamanda

Canım ya sen ne zaman memleketinden bahsetsen gözümde canlanan bir diziden sahneler oluyor. Elveda rumeli ydi galiba dizi balkanlarda geçiyordu hikayesi nedense o dizideki gibi yerler gözümde canlanıyor :) ailen balkanlardaydı değil mi?

Memleketteyken çocuklar sürekli bahçedeler tavuklarla bitkilerle. Kızım canı ne zaman isterse çıkıyor babaannem var yaşlı kızım onun yanında takılıyor sürekli. Memleketten uzakken çevremizde yaşlılar yokken çocuklar tam idrak edemiyor gibi geliyor yaşlanmayı. Öyle merhametle davranıyor ki büyük babannesine elinden tutup getiriyor biz daha söylemeden hadi gel yemek yemeye diye çağırıyor ben gelmeyeyim derse olmaz annem hepimize yemekler yaptı diyor evini kendince temizlemeye yardım ediyor falan. Öyle hoşuma gitti ki. Keşke her çocuğun yanında yakınında bunları yaşayabileceği insanlar olsa

Masallah. Hem aile buyukleriyle vakit gecirme sansi olmus hem de bahceli ev. Cocuklar apartmanlara tıkılıp kalıyor. Eskiler cocuk buyuturmus, ama evde degil ki, komsu cocuklari vs tum gun sokakta. Biz mecbur evde buyutecez ve o yas cocuklarini evde tutmak zor, enerjiyi atamiyorlar, tabi uyumazlar da gece..Bakalim, bahceli ev hayalim var, kismet olacak mi?

Dr ara ara teklif edin diyor. Ali cogunluk reddediyo, bazen de iciyo, degisken yani. Ama 700 ml bana cok geldi gibi. (Asiri sicaklar haric) Fazla su icmek de iyi degil ya. Dr a sormak gerek..
Metehan cok terliyor teyzesi.bi bakiyorum emekleyip gidip alip içiyor.
Bi yerde okumustum.fazla su gelisim geriligine sebep olur diye.malum yemek yemeyip sadece suya odaklanan bebekler var.kv ler acken eline verince çekip aliyorum bazen.yoksa kahvalti yapmiyor.
Suluğu hep goz onunde isterse iciyor.Bende icmediyse veriyorum.Gece de ilk su teklif ediyorum.
Istemezse o kadar icmez bence Metehan'da
Terlemeside devamsa daha da iyi
Terlemesi var canim.
Iyi o zaman sevindim sizde benim gibi yapiyorsunuz:)

Benimde çocukluğumdan güze anılar var.
Öbek seklinde bi sürü evimiz vardi bir mahalede.o evler eskiyince babam yıktırdı.3 katli bi ev ve bi arazi birakti.bende çevresine topra dökülmesini istedim.babam 1 kamyon toprak getirtti.daha ilkokula gidiyrodum.annem babam calisiyordu.bende tum günümü o bahcede uğrasmakla geciriyordum.
Nerde bi şitil yada sahipsiz bi kücuk fidan bulduysam getirip dikip suluyordum.
Köklerine zarar vermeden hassasca cekiyordum buunduğu yerden.
Yasemin çiçeği,limon,kara erik,elma,armut,dut,kayisi,çam ağacı,avakado,asma hatırladiarim.meyveye gelmeden sattik o evi.
Yolum mersine düsünce gider bakarim hep.ağaçlarim kocaman olmuş.meyveye gemis.
O eski yıkık dökük bina yığınları icinde tek yesil yer orasiydi.
Cok özlüyorum o günleri.ha bide bi sürü hayvan besliyordum.tavuk,horoz, kedi, kurbağa,köpek...
Kardeşlerim kediyi görünce çekyatlarin tepesinden inmiyorlardi.ben hic korkmuyordum.

Olur ins canim.neden olmasin.

Ay bende çok severdim o diizyi.öss ye hazirlsniyordum o ara.bitince çok üzüldüm.

Evet canım Bulgaristan :) Makedonya ile çok benzer zaten doğası, insanları.. Tabi şimdi o eski evlerde yaşayan kalmadı :)

Umarım hayaliniz gerçek olur bizim de öyle hayallerimiz var ama sürekli tayin gören insanlarız hayalleri gerçekleştirmek biraz daha zor oluyor ayrıca izinden dönünce muhtemelen zorlanacağız eve tıkılıp kalınca

Ne guzel herkes cocukluk anilarindan bahsetmis. Ben de nilikoya kuzulari inekleri gostermek istiyorum. Koyde amcamin yeri var ama pek kimsede hayvan yok artik.
İnan ki köylerde bile hayvan kalmamış eskiden bizimkilerin inekleri falan vardı sattılar hep zor diye tavuk bile yoktu bir ara eşimin zoruyla aldı 8-10 tane var şimdi büyüdükçe kesip evimize götürüyoruz. Konudan uzaklaştım yine:) çocuklara insan ve doğa sevgisini vermek lazım ve saygı duymayı

Evet canım Bulgaristan :) Makedonya ile çok benzer zaten doğası, insanları.. Tabi şimdi o eski evlerde yaşayan kalmadı :)
Muhakkak öyledir canım ne güzeldir oralar üniversitedeyken falan bulgar göçmeni arkadaşlarım çoktu hala gelip gidenler seviyorlardı

Muhakkak öyledir canım ne güzeldir oralar üniversitedeyken falan bulgar göçmeni arkadaşlarım çoktu hala gelip gidenler seviyorlardı
Bende rumeli türkülerini severim.aslen dogu kökenliyim ama ne bileyim rumeli türküleri daha cok hosuma gidiyor.
Edit:normalde türkü sevmem:)

Ailem de orada olduğu için vaz geçmek mümkün değil :) Balkanlar güzel coğrafyadır.. Rodoplar, Tuna nehri, Batı Karadeniz... Yemyeşil doğa, temiz hava.. Gerçi oraya da altın madeni açtılar, gitti gidiyor güzel doğa...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…