Satılıyor mu bilmiyorum, eczanelere sormak lazım. Eşim söylemişti, çocuk hastanesinde kan verirken çocuğun eline sprey sıktılar, damarlar göründü diye..Aa, hic duymadim öyle bi sprey. Piyasada satiliyorsa alirim bile.
Ben de evde sakince olmayi umuyorum, babanne dede ve iki uc dost okadar, pastayi ise evde denizin de yiyebilecegi sekilde sekersiz birseyler yaparim diye dusundum. Ogun onun sevdigi aktivitelerle dolu birgun olsun istiyorum:)
Kizlar su verme kısmıni nasil yapiyorsunuz.ben gün icinde eger açsa önce yemek,emzirme yada aperatif biseyler veriyroum.sonra ne kadar icerse su veriyorum.gece de yatmadan evvel baya bi su iciyor.gece uyaninca da ilk olarak su veriyorum.eger uyumazsa goğsüme aliyorum.
Yani günde toplam 700 milim iciyordur.sizce çok mu?yada gece ilk su teklif ettigim icin aç kaliyor mudur?
Emzirmek gitgide azaldi.günde 4 yada 5 kere.sizce yanliş mi yapiyorum?
Çocuklar için çok güzel bir aktivite, hem ruhunu hem karnını doyurandoğa dostu hassas çocuklar yetiştirdiğin için teşekkürler güzel anne
Bizim de memlekette meyve ağaçlarımız var ama çocukların yaş gününde yenileri dikilebilir. Aslında burada, civarda da fidan dikilebilir, ortam müsait ama gelişigüzel dikmek istemiyorum. Emek emek diktiğimiz, suladığımız fidanları sorumsuz çocuklar hırpalıyor, dallarını kırıyor, üzülüyorum.. Memlekette öyle bir dert yok. Kendimize ait araziye dikince insanlar dokunmuyor, çevresi kapalı olduğu için de inekler/koyunlar zarar veremiyor :)
Benim kizlardan birinin omzundaki asi yeri sisti ve kabardi. Kac ay gecti asinin uzerinden. Niye olduki acaba? Yazliktayiz dr a da goturmedim
Daha once hafif iz vardi bi sey olmamisti canimGecmis olsun kabuk mu atacak ki?
Gecmisti tekrar mi kabardi?
Biz kötü düşünmek istemesek de çocuklar üzülür insanların düşüncesizliğine... Oğlum kesin sorardı sürekli 'kim almış anne' diye...Tabii bizimde zayiatlarimiz var.Ceviz agacinin fidani cok guzel buyuyordu.Ustelik cocukta degil buyuk biri almisti ekmek icin
Kötü dusunmeden elden geldigince iste :)
Bizim cocuk anılarimizin en guzelleri teyzemin bahcesinde agaclarin tepesinde oldugumuzun zamanlardan.Kocaman bir bahcesi ve birsuru agac vardi.Kirazda herkesin dalı bile vardi buyukten kucuge :)
Rica ederim,ben tesekkur ederim guzel dusuncen icin
Canım ya sen ne zaman memleketinden bahsetsen gözümde canlanan bir diziden sahneler oluyor. Elveda rumeli ydi galiba dizi balkanlarda geçiyordu hikayesi nedense o dizideki gibi yerler gözümde canlanıyor :) ailen balkanlardaydı değil mi?Biz kötü düşünmek istemesek de çocuklar üzülür insanların düşüncesizliğine... Oğlum kesin sorardı sürekli 'kim almış anne' diye...
Her insanın köyde bir parça arazisi olmalı diye düşünüyorum. Çocuklar toprakla temas eder, ektiği, emek verdiği sebze/meyvenin mahsulünü toplar... Ailem köyde olduğu için şanslı hissediyorum çocuklarım adına... Oğlum konuşmaya başlayınca 'dedemin çiftliği' diye etiketledi orayı.. Ve her fırsatta gitmek istiyor.. Kızımı da götürebilirim inşallah en kısa zamanda
Masallah. Hem aile buyukleriyle vakit gecirme sansi olmus hem de bahceli ev. Cocuklar apartmanlara tıkılıp kalıyor. Eskiler cocuk buyuturmus, ama evde degil ki, komsu cocuklari vs tum gun sokakta. Biz mecbur evde buyutecez ve o yas cocuklarini evde tutmak zor, enerjiyi atamiyorlar, tabi uyumazlar da gece..Bakalim, bahceli ev hayalim var, kismet olacak mi?Memleketteyken çocuklar sürekli bahçedeler tavuklarla bitkilerle. Kızım canı ne zaman isterse çıkıyor babaannem var yaşlı kızım onun yanında takılıyor sürekli. Memleketten uzakken çevremizde yaşlılar yokken çocuklar tam idrak edemiyor gibi geliyor yaşlanmayı. Öyle merhametle davranıyor ki büyük babannesine elinden tutup getiriyor biz daha söylemeden hadi gel yemek yemeye diye çağırıyor ben gelmeyeyim derse olmaz annem hepimize yemekler yaptı diyor evini kendince temizlemeye yardım ediyor falan. Öyle hoşuma gitti ki. Keşke her çocuğun yanında yakınında bunları yaşayabileceği insanlar olsa
Metehan cok terliyor teyzesi.bi bakiyorum emekleyip gidip alip içiyor.Dr ara ara teklif edin diyor. Ali cogunluk reddediyo, bazen de iciyo, degisken yani. Ama 700 ml bana cok geldi gibi. (Asiri sicaklar haric) Fazla su icmek de iyi degil ya. Dr a sormak gerek..
Terlemesi var canim.Suluğu hep goz onunde isterse iciyor.Bende icmediyse veriyorum.Gece de ilk su teklif ediyorum.
Istemezse o kadar icmez bence Metehan'da
Terlemeside devamsa daha da iyi
Benimde çocukluğumdan güze anılar var.Tabii bizimde zayiatlarimiz var.Ceviz agacinin fidani cok guzel buyuyordu.Ustelik cocukta degil buyuk biri almisti ekmek icin
Kötü dusunmeden elden geldigince iste :)
Bizim cocuk anılarimizin en guzelleri teyzemin bahcesinde agaclarin tepesinde oldugumuzun zamanlardan.Kocaman bir bahcesi ve birsuru agac vardi.Kirazda herkesin dalı bile vardi buyukten kucuge :)
Rica ederim,ben tesekkur ederim guzel dusuncen icin
Olur ins canim.neden olmasin.Masallah. Hem aile buyukleriyle vakit gecirme sansi olmus hem de bahceli ev. Cocuklar apartmanlara tıkılıp kalıyor. Eskiler cocuk buyuturmus, ama evde degil ki, komsu cocuklari vs tum gun sokakta. Biz mecbur evde buyutecez ve o yas cocuklarini evde tutmak zor, enerjiyi atamiyorlar, tabi uyumazlar da gece..Bakalim, bahceli ev hayalim var, kismet olacak mi?
Ay bende çok severdim o diizyi.öss ye hazirlsniyordum o ara.bitince çok üzüldüm.Canım ya sen ne zaman memleketinden bahsetsen gözümde canlanan bir diziden sahneler oluyor. Elveda rumeli ydi galiba dizi balkanlarda geçiyordu hikayesi nedense o dizideki gibi yerler gözümde canlanıyor :) ailen balkanlardaydı değil mi?
Evet canım Bulgaristan :) Makedonya ile çok benzer zaten doğası, insanları.. Tabi şimdi o eski evlerde yaşayan kalmadı :)Canım ya sen ne zaman memleketinden bahsetsen gözümde canlanan bir diziden sahneler oluyor. Elveda rumeli ydi galiba dizi balkanlarda geçiyordu hikayesi nedense o dizideki gibi yerler gözümde canlanıyor :) ailen balkanlardaydı değil mi?
Umarım hayaliniz gerçek olur bizim de öyle hayallerimiz var ama sürekli tayin gören insanlarız hayalleri gerçekleştirmek biraz daha zor oluyorMasallah. Hem aile buyukleriyle vakit gecirme sansi olmus hem de bahceli ev. Cocuklar apartmanlara tıkılıp kalıyor. Eskiler cocuk buyuturmus, ama evde degil ki, komsu cocuklari vs tum gun sokakta. Biz mecbur evde buyutecez ve o yas cocuklarini evde tutmak zor, enerjiyi atamiyorlar, tabi uyumazlar da gece..Bakalim, bahceli ev hayalim var, kismet olacak mi?
İnan ki köylerde bile hayvan kalmamış eskiden bizimkilerin inekleri falan vardı sattılar hep zor diye tavuk bile yoktu bir ara eşimin zoruyla aldı 8-10 tane var şimdi büyüdükçe kesip evimize götürüyoruz. Konudan uzaklaştım yine:) çocuklara insan ve doğa sevgisini vermek lazım ve saygı duymayıNe guzel herkes cocukluk anilarindan bahsetmis. Ben de nilikoya kuzulari inekleri gostermek istiyorum. Koyde amcamin yeri var ama pek kimsede hayvan yok artik.
Muhakkak öyledir canım ne güzeldir oralar üniversitedeyken falan bulgar göçmeni arkadaşlarım çoktu hala gelip gidenler seviyorlardıEvet canım Bulgaristan :) Makedonya ile çok benzer zaten doğası, insanları.. Tabi şimdi o eski evlerde yaşayan kalmadı :)
Bende rumeli türkülerini severim.aslen dogu kökenliyim ama ne bileyim rumeli türküleri daha cok hosuma gidiyor.Muhakkak öyledir canım ne güzeldir oralar üniversitedeyken falan bulgar göçmeni arkadaşlarım çoktu hala gelip gidenler seviyorlardı
Ailem de orada olduğu için vaz geçmek mümkün değil :) Balkanlar güzel coğrafyadır.. Rodoplar, Tuna nehri, Batı Karadeniz... Yemyeşil doğa, temiz hava.. Gerçi oraya da altın madeni açtılar, gitti gidiyor güzel doğa...Muhakkak öyledir canım ne güzeldir oralar üniversitedeyken falan bulgar göçmeni arkadaşlarım çoktu hala gelip gidenler seviyorlardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?