- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.462
- 198
Demek ki ihtiyacına göre içiyor cnm. Ben Antalyada oturuyorum bu sıcakta terlemesine rağmen içmiyorAntalya da tatildeyken 1 biberonu bitirip 2.ye bile geçiyordu kızım.ama şimdi bizim de su içmesi çok azaldı.ihtiyaci varsa içer diye düşünüyorum artık
Suluğu değistirsen belki degisir canim.ins içer o da.
Bizim evimizin önunden hep koyun keci sürüsu geciyor.öylr güzel bi koku birakiyorlarki bayiliyorum.metehani kapinin önune cikariyorum.bebek arabaina koyuyorum.koyunlari gorunce metehan cocuyor.gülüyor onlara.aralarinda yenidoğan yavrular da var.bak bu senin gibi bebek oğlum diyorum seviniyor.
Bizim orda inek manda çok.hani su huawei reklamı varya mandalar sicak suyun icinde.bizim orda cekildi.
Kapimizin önü de tavuk civciv dolu.ayrica kaz ve ördekler de hep sokaklarda sulu yerlerde.tavuk o kadar cok ki bizim apartmanin dis duvarlarindaki kaplamalari yiyorlar.her sene yrniden yapiliyor masraf cikiyor:)
Bahar gelince sabahlari ve aksamlari kafami pencerden cikariyorum.burcu burcu cicek kokulari geliyor mis gibi.
Seni cok emiyorsa icmiyordur belki canim2 tane suluk aldım cnm içmedi küçük bardaklar aldım onda da oyun yapıp döküyor. Bizim içtiğimiz şişelerden ve bardaklardan biraz içiyor. Gece biberonda uyku sersemi içiyor o da 10 cc bile değildir.
ben de acaba olsa da beraber buyuseler mi diye dusunmustum.esim cok yoruluruz mahvoluruz birkac sene sonra dusunelim dedi (o 33 ben 28) birkac gun once iliski sirasinda przrvtf yirtilmis.simdi supheyle reglimi bekliyorum.tek seferde de tutmaz heralde diyorum.hayirlisi.
Yedigi veya ictigi bisy varsa yapabilecek ilk o geldi aklima.Meyve gec yiyorsa o olabilir mesela ozellikpe gece zorlayan bi gaz oluyorsa.Kizlar ya bizde gaz sorunu yeniden hortladi.cocuk gazdan uyuyamiyor gece.ne önerirsiniz.nette de bulamadim 10 aylik bebekte gaz problemi gibi biseyler.
Yeniden damla mi versem.dikkat ettim ki metehan açliga susuzluga filan uyaiyor.gazina uyaniyor.cikarirsa rahatlayip yatiyor.ama cikarmasi da zor baya.ne yapabilirim.
Nilsibel nilikonun istahina ve bitmek bilmeyen performansina masallah Eylul gunduz artik 2 uyku uyuyor. 1. Ben isteyken annemin ayaginda 2. Ben isten gelince memede ama kisa. Gecede dogdugundan beri hep ayni seyler oyun, kudurma, kosturma sonrasinda banyo ve uyku. Banyoyu gece yatmadan denedin mi? Ha birde klimada uyuyor yine.
H hamis calisirken hem ev hem cocuk cok cok zormus her sabah icim buruluyor giderken evdeki masumiyeti birakip sıkıcı bir ortama girmek gercekten kotu ama yine onun icin diyorum tek teselli bu
Olur da bir daha cocuk yaparsam her gun 9-3 yardimci alirim. Calisirken de bakicinin ben geldikten sonra 3 saat daha durmasi icin anlasirim. Ogretmenim ya 7.30-5 arasi gibi. Cunku okuldan gelince de bi suru is oluyo. Yorgunluk ve bebek. 4 aylikken ise basladim once sirayla esimin iki halasi sonra kolum kirildiginda kv kp geldi ama insan onlara da yuk olmak istemiyor. Calisan biri daha iyi.-Yakın arkadaşlarım takılıyor, "arayı açma", "siz bakacaksaniz, olabilir" diyorum :)
-Çalışıyorum ve anne/k validemin daimi destek olacak durumlari yok. (Gerçi ev hanımı olsam bile en az bi 2 yil ara isterdim, çünkü 2 cocuk 2-3 kat daha sabır/enerji istiyor, hele yaşlar yakınsa)
-Önemli olan sizin düşünceniz ve şartlarınız.Çünkü her birimizin şartları farklı..
Hayirlisi olsun canim. Ama senin aklinda var zaten. Allah gonlune gore versin. Bebisin de uslu. Benim niliko bu kadar cazgir olmasa yapardim hemen bir tane.ben de acaba olsa da beraber buyuseler mi diye dusunmustum.esim cok yoruluruz mahvoluruz birkac sene sonra dusunelim dedi (o 33 ben 28) birkac gun once iliski sirasinda przrvtf yirtilmis.simdi supheyle reglimi bekliyorum.tek seferde de tutmaz heralde diyorum.hayirlisi.
Dun aklima geldin. Sanki bu aralar cok yazmadin gibi geldi. Allah kolaylik versin.Evet canim ben ilk kez anne olunca keske okumasaydim calisan kadin degil ev hanimi olsaydim dedimoglumun en tatlı saatlarini kaçırıyorum sabah birakip aksama kadar göremiyorum
Esim vardiyali çalıştığı icin genelde annemlerde oluyorum aksam 9-10 gibi geliyorum annemlerde tekrar eve gelip yemekle va ugrasmayayim diye gitme yemek ye diyorlar ama bu durumda da evde islerim birikiyor bilmiyorum ne kadar daha böyle devam ederim
Benim oglusumda önceden isten gelir gelmez emerdi simdi cok az emiyor sonra damagina sıkıştırıyor birakiyor memeyi
Hava cok sıcak urfada yasıyorum sut sagmayi biraktim eve götürene kadar arabayla gittiğim halde ısınıyor bende guvenemedim
Gece uyku arasında ve sabahlari uyanınca emiyor ama iykuluysa yoksa öyle eskisi gibi emmiyor sizlerin nasil Allah hepimize kolaylık versin
Bu arada henüz hic dis cikarmadik
Ben surekli teklif ediyorum ozellikle yemekten sonra ve sabah ilk uyandiginda cok iciyor ama bazi gunler de icmiyor, U Umudumbitmedi_ nin dedigi gibi cok emmekten de olabilir, sonucta anne sutunun cogu su. Sen teklif et ihtiyaci varsa icer zatenDemek ki ihtiyacına göre içiyor cnm. Ben Antalyada oturuyorum bu sıcakta terlemesine rağmen içmiyor
Ilk uc ay cok cektim gazdan, ama ozamanki gazla simdiki gaz farkli bence, ozamankinin gercekten caresi yoktu herseyi denemistik. Cok sukur atlattik. Eger yerde falan cok yuvarlaniyosa belki usutmustur o sanci yapiyordur. Denizin de cimde vs cok vakit gecirince gecesine gazi oluyor. Klasik yontem hemen masaj yapiyorum, ayaklari karina ittiriyorum cikariyor.Kizlar ya bizde gaz sorunu yeniden hortladi.cocuk gazdan uyuyamiyor gece.ne önerirsiniz.nette de bulamadim 10 aylik bebekte gaz problemi gibi biseyler.
Yeniden damla mi versem.dikkat ettim ki metehan açliga susuzluga filan uyaiyor.gazina uyaniyor.cikarirsa rahatlayip yatiyor.ama cikarmasi da zor baya.ne yapabilirim.
Basina gelmeyen bilemez diyorum. Sen kendi bebegini taniyorsun. Yapamayiz diyorsan yapamazsinizdir. Ben nilikoyla tekneye gidemezdim cunku artik yerlerde emeklemek kosmak istiyor. Teknede bunlari yapamaz. Gunluk rutininizle tekneyi karsilastir. Cevabi kendin bulursun. Kucak seven bebeyse durur.Kizlar birsey danisacagim. Biz yarin arkadaslarimizla tatile cikiyoruz. Arkadaslar bir gun tekne turu yapmak istiyorlar, ben de siz gidin biz gelmeyelim denizle zor olur dedim ama dinletemedim, illa siz de gelin vs. Yok birinin yegeni bebekken teknede uyumus ne var uyurmus, alt kat cok sicak olmazmis, herseye bir cevap veriyorlar. Acaba ben mi bebegi cok abartiyorum dedim, sizlere de danismak istedim. Yani benim pek gidesim yok acikcasi, esim de karari bana birakti. Arkadaslarin gozunde suan pimpirikli anneyim:) aslinda pimpirik degil bana gereksiz yorgunluk olacak gozuyle bakiyorum. Buarada hicbirinin bebegi yok:)
Kucagi da seviyor ama bir sure sonra emeklemek istiyor parkta bahcede birakiyorum yere ama teknede imkansiz. Olmaz degil olur da gereksiz yorgunluk olur gibime geliyor. Hem rizgar olacak sicak olacak, cok zor uyicak.. yok yok vazgectimBasina gelmeyen bilemez diyorum. Sen kendi bebegini taniyorsun. Yapamayiz diyorsan yapamazsinizdir. Ben nilikoyla tekneye gidemezdim cunku artik yerlerde emeklemek kosmak istiyor. Teknede bunlari yapamaz. Gunluk rutininizle tekneyi karsilastir. Cevabi kendin bulursun. Kucak seven bebeyse durur.
Ben avent in pipetli sulugunuda geçtim cok onceden almistim gecen elime gecti baktim 9+ yaziyo cikardim hemen 3. Gun cozdu pipetle icmeyi kendi istediğinde cok rahat iciyor artik2 tane suluk aldım cnm içmedi küçük bardaklar aldım onda da oyun yapıp döküyor. Bizim içtiğimiz şişelerden ve bardaklardan biraz içiyor. Gece biberonda uyku sersemi içiyor o da 10 cc bile değildir.
Bence de zor olur. Ruzgar hem yakar hem carpar. Koca insanlari bile etkiliyorKucagi da seviyor ama bir sure sonra emeklemek istiyor parkta bahcede birakiyorum yere ama teknede imkansiz. Olmaz degil olur da gereksiz yorgunluk olur gibime geliyor. Hem rizgar olacak sicak olacak, cok zor uyicak.. yok yok vazgectim
Evet maalesef yazamıyorum canimDun aklima geldin. Sanki bu aralar cok yazmadin gibi geldi. Allah kolaylik versin.
Keske okumasaydim deme. Ev hanimi bile olsan okumus olmalisin. Okulun amaci meslek sahibi olmak degil. Kendini gelistirmek olmali. Bunu illa okul tahsili anlaminda soylemiyorum tabi. Kisisel gelisimle desteklenmek vs. Ben yuksek tahsil yapmadigim icin cok uzgunum. Yapim geregi ayni anda iki sey yapamiyorum. Hem calisip hem yuksek lisans yapamam. Keske calismasaydim da daha cok okuyabilseydim diyorum hep.
İstanbul değil de Tekirdağ olabilir, yanlış bilgi vermiyim :) haberlerde görmüştüm ben deBurgaza da gittik Bulgaristandayken. Deniz otobüsünün de olduğunu sizden duydum simdi, arastiracam. Tesekkurler bilgi icin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?