köfte bazen yiyor.. makarnayı da severdi, hatta pişirmemi isterdi, artık yemiyor :/ gerçi 1 aydır teklif etmedim yemiyor diye. bugün deniyim tekrar, belki yer..Kofte makarna sever genelde çocuk lar onudami sevmiyor.
Hareketlenmeye baslamis minik:)kizlar esimin hevesi uzerine yurutec aldik.bir haftadir onun icinde durulup oyuncaklariyla oynuyor bir yere gidemedi.bugun geri geri gitmeye basladi.cok komik ya.yuzustu koyunca da geri geri gidiyo.ileriyi kesfedemedi daha oglum :)
Ona sorsan?O alsa pazardan?Ona kestirsen ona pisirtsen vs.Hic cekmez mi dikkatini?
Yani yiyecek kismi biraz donemsel olarakta degistigi icin.
Zaten kisiselde oldugu icin aslinda cok cocuga bagli bisy.
Degerleri nasil cikti 5 yas izleminde?D vitamini,demiri fln?
Ya mesela nohut yemiyorsa haşla soy hafif baharatla firina at,cerez gibi oluyor.Yemegini yemiyorsa belki boyle cok sever.
Yani bence yemeklerinin kotu oldugunu dusunme ama mutlaka sevilebilecek halleri olabiliyor cogunun :)
Bizde hangi yiyecek neye yararli vs cok konusuluyor her zaman.Etkisi var sanirim.Bide tabagina kendisi koyar yiyebilecegi kadar tek kural tabagi bitirmek isterse 1 kasik koysun onun tercihi.Doymamissindir demiyoruz.
Dun annemin orda oynarken arkadaslariyla bitanesi cips ve sut burger ikram etmis,almamis.Bana gelip sormadi mesela kendi karari.Ben anlatiyorum o anlayabildigini uygulayacak.
Okul zamani cok yakin kendine cok stres yapma bence.Kahvalti ya da ogle yemekleri olacak?Arkadaslariyla birlikte belki cok degisir bisyler.En azindan o zamana kadar bi zaman tanı kendine❤
En onemlisi bence baskalariyla konusurken yemiyor deme duymasin.Onlar bunu iyi bile algilayabiliyor.'Az yese sevinirim' de geç.
Bunlar yeni nesil kabullenmek gerekiyor ki damak tatlarida farkli :)
önce geri geri gidiyorlar zaten, sırada kendi ekseninde dönme var (yüz üstü olunca).. sonra ileri gidebileceğini keşfedecek :)kizlar esimin hevesi uzerine yurutec aldik.bir haftadir onun icinde durulup oyuncaklariyla oynuyor bir yere gidemedi.bugun geri geri gitmeye basladi.cok komik ya.yuzustu koyunca da geri geri gidiyo.ileriyi kesfedemedi daha oglum :)
Ali de 10 aylik oldu, 3 gündür emekliyo..hastalik da iyice zayiflatti kuzumu. 200 gr almisti onu da verdi, 10 aylik 7.5 kg.Saglik olsun da, zayif olur diyorum ben gibi :)kizlar esimin hevesi uzerine yurutec aldik.bir haftadir onun icinde durulup oyuncaklariyla oynuyor bir yere gidemedi.bugun geri geri gitmeye basladi.cok komik ya.yuzustu koyunca da geri geri gidiyo.ileriyi kesfedemedi daha oglum :)
Sizin oğlan benim çocukluk halim...dahası şu anki halim..esim zorla yediriyo bana. Tabagini bitir lutfen diyo :))köfte bazen yiyor.. makarnayı da severdi, hatta pişirmemi isterdi, artık yemiyor :/ gerçi 1 aydır teklif etmedim yemiyor diye. bugün deniyim tekrar, belki yer..
bu sabah mutfağa geldi, eline 2 tane muzlu peynir küpü aldı gidecek.. binbir nasihatla zor ikna ettim masaya oturttum. bak kırmızı biber, tadına bakar mısın dedim, hiç güzel görünmüyor diyor hemen... askerlerin bitkin düşmüş mikroplarla savaşamıyorlar, onları beslemeliyiz diyerek 3 lokma peynir, 4 lokma biber, 1 lokma ekmek, yarım bardak ıhlamur.. her lokmanın ardından soruyor, gidebilir miyim diye.. sonunda dayanamadım, izin verdim kaçtı..Sizin oğlan benim çocukluk halim...dahası şu anki halim..esim zorla yediriyo bana. Tabagini bitir lutfen diyo :))
Aslinda bunlari hepsi o kv nin cocuğun yeme duzenini bozmasiyla ilgili.bu sabah mutfağa geldi, eline 2 tane muzlu peynir küpü aldı gidecek.. binbir nasihatla zor ikna ettim masaya oturttum. bak kırmızı biber, tadına bakar mısın dedim, hiç güzel görünmüyor diyor hemen... askerlerin bitkin düşmüş mikroplarla savaşamıyorlar, onları beslemeliyiz diyerek 3 lokma peynir, 4 lokma biber, 1 lokma ekmek, yarım bardak ıhlamur.. her lokmanın ardından soruyor, gidebilir miyim diye.. sonunda dayanamadım, izin verdim kaçtı..
peynir küplerini de kendisi heves edip yiyor diye alıyorum, yoksa kaşık tutmayı öğrenemeyecek :/
işte hep başımızdaki şeyler.. hala düzgün kaşık tutamaz oğlum..Aslinda bunlari hepsi o kv nin cocuğun yeme duzenini bozmasiyla ilgili.
Burdan teriği firlatasim geldi.
Yani nedir bu büyükerin cocuklara sekerli seyler verme meraki.
Cocuk tatlari baskin olan seyleri yedikce evdeki yemekleri yer mi?
Sakın simosa karişmasina izin verme.
Benim.ablamin oğlu da aynı.
Ablam daha minikken mama sandalyesine cheetos koyuyordu.verme diyroduk.sonra kahvaltisina nutellayi eklediler.patates kizarmasi sucuk gibi seyler.
Cocuk kahvaltida nutellayi kasiklayip kalkiyordu.
Simdi zorla eliyle yediriyor annesi.daha kasik tutamiyor.bu sene 1.sinifa gidecek.
Kendin tadina baktin mi canım nasıl olmuş diye.kizlar bebek biskuvisi yaptim.oglum severek yedi.denemek isteyen olursa diye yazayim.
2 yemek kasigi yogurt
1 muz
100 gr tereyagi iyice yogrulur. uzerine aldigi kadar un eklenir ve yogrulur(ele yapismiycak kivama gelene kadar)
yagli kagit serilmis tepsiye ceviz buyuklugunde parcalar konarak ustu catalla ezilir (isteyen kalip da kullanabilir) onceden isitilmis 180 derece firinda 15 dk pisirilir.soguyunca afiyetle bebisimize yedirilir. :)
evet ben de sevdim.bitirmeyim diye kavanoza koydum.gelip gidip yemezsem iyi :)Kendin tadina baktin mi canım nasıl olmuş diye.
Afiyetolsun canım bitir bidaha yaparsin taze taze yersiniz bebisinleevet ben de sevdim.bitirmeyim diye kavanoza koydum.gelip gidip yemezsem iyi :)
Ben 1 kez yaptim. Allahim o neydi oyle :)) hunnap aliyorum artik. Gunde 2 taneyi zor yiyo kuzumkizlar bebek biskuvisi yaptim.oglum severek yedi.denemek isteyen olursa diye yazayim.
2 yemek kasigi yogurt
1 muz
100 gr tereyagi iyice yogrulur. uzerine aldigi kadar un eklenir ve yogrulur(ele yapismiycak kivama gelene kadar)
yagli kagit serilmis tepsiye ceviz buyuklugunde parcalar konarak ustu catalla ezilir (isteyen kalip da kullanabilir) onceden isitilmis 180 derece firinda 15 dk pisirilir.soguyunca afiyetle bebisimize yedirilir. :)
Icine bir cevizi un haline getirip kat bakalim bi dahaki sefer. Guzel olacak mi?kizlar bebek biskuvisi yaptim.oglum severek yedi.denemek isteyen olursa diye yazayim.
2 yemek kasigi yogurt
1 muz
Canim.seni dinlemezler zatenişte hep başımızdaki şeyler.. hala düzgün kaşık tutamaz oğlum..
bazı şeyleri büyüdükçe ben de özgür bıraktım ama başlatan olmadım.. meyveli sütleri akrabalar hediye getirirken alıştı, öncesinde normal pastörize süt içiyordu, 1 çay kaşığı organik balla tatlandırıp veriyordum.. hala sade de olsa içiyor ama meyve aromalı olanları tercih ediyor..
en kötüsü şekerlere alışması. hadi bakkala diye diye çocuk her gün elinde lolipopla gelir oldu.. yapmayın etmeyin desek de nafile.. bakkal nedir bilmeyen çocuk her gün bir şeyler istemeye başladı.. şu an bana en masumu geliyor dondurma isteği...
evime asla şekerleme alan insan değilim, veya lokum.. KV'nin evinde hep bulunur poşet poşet..
küçücük çocuğa lokum vermek aklımın ucundan geçmezdi, bir de baktım avuç avuç kuş lokumu veriyor. benim sıpa da bir alıştı, ben babaanneme gidiyorum diyip iniyordu aşağı.. gelince ağzındaki izlerden anlamıştım başta ama önleyemedim. verme dedikçe gizli saklı vermeye devam etti..
sonra çocuk yemeyince suçu bana attılar ana kız... emzireyim diye yemek vermemişim de ondan olmuş! ben çocuğa kahvaltı ettirmeden lokumla şişiren kimdi acaba...
Simaya verdiklerini görürsem zaten olay çıkarırım.. Kız zaten topaç gibi.. bi lokumu, şekeri eksik yavrumun...
Ay bu kızlar fena.metosu da bikac kız hırpaladi.Icine bir cevizi un haline getirip kat bakalim bi dahaki sefer. Guzel olacak mi?
Ben arkadasa geldim. 5 ve 2 yasinda iki cocugu var. 5 yasindaki cok guzel bakiyor nilikoya. Ideal yas araligi bu sanirim. Ben oturup gozumle bakiyorum sadece. Yalniz iki yas olan fena. Ustune basiyor cocugumun. Benim kiz da onun gozunu oyuyor. Cunku niliko olmak bunu gerektirir.
2 yaşındaki kıskanmıştır, herşeyi yapabilir ama Niliko pabuç bırakmazIcine bir cevizi un haline getirip kat bakalim bi dahaki sefer. Guzel olacak mi?
Ben arkadasa geldim. 5 ve 2 yasinda iki cocugu var. 5 yasindaki cok guzel bakiyor nilikoya. Ideal yas araligi bu sanirim. Ben oturup gozumle bakiyorum sadece. Yalniz iki yas olan fena. Ustune basiyor cocugumun. Benim kiz da onun gozunu oyuyor. Cunku niliko olmak bunu gerektirir.
Icine bir cevizi un haline getirip kat bakalim bi dahaki sefer. Guzel olacak mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?