2018 Ekim Anneleri

Görümcem uzakta oturuyor, kv eskisi gibi entrika çeviremiyor, sert konuşuyorum çünkü..

Az önce oğlum emeklerimin boşa gitmediğini gösterdi babaannesi şeker vermiş yine, birini yedi ötekini koymuş kenara.. Geldi bana söylüyor, 'babaannem de hep şeker veriyor' diyor çocuk.. Şeker çok yersen askerlerin hasta olur, mikroplarla savaşamaz dedim ben de..

Bu arada gazlı içecek bizim eve alınmaz, oğlum da kola fanta türü içmez, hiç alıştırmadım. Teklif eden olursa da bazen direk reddediyor, bazen bana bakıyor, olmaz diyorum içmiyor. İçecek konusunda netiz çok şükür.. Tatlı abur cuburları çözemiyoruz çünkü bende de gofret, kek gibi zımbırtılara karşı zaaf var.. önce kendim bırakayım ki çocuğa dur diyeyim... gerçi oğlum günde 1 tane yer en fazla, bazen hiç yemez.. onun derdi şekerleme, marshmallow.. bir ara tutturmuşlar her geldiğinde jelibon getiriyor görümcem. koca koca poşetler. her seferinde sakladım. bağırsakları düğümlenir sakın vermeyin dedim, bir daha getirmediler.. bizim çocuklar çok seviyor ondan aldım diyor... çocuklarının biri 25 diğeri 19 yaşında!

Bu Ara gece uykularimiz yine felaket. Bi ara ne guzel 9 yatis 1,5 ve 5,5 emmeye kalkiyorduk tamamdi ama su 1 haftadir saat basi aglayarak uyaniyor nedenini tabiki bilmiyoruz

Canim dunyanin en zor insani cahil.. dinlen dinlen kac.. sen onlari degistiremezsin hic kendini yorma evladini uzak tutabildigince tut ve mumkun mertebe herkes kendi cocuguyla ilgilensin mesajini ver yoksa basa cikilmaz boyleleriyle

Bu Ara gece uykularimiz yine felaket. Bi ara ne guzel 9 yatis 1,5 ve 5,5 emmeye kalkiyorduk tamamdi ama su 1 haftadir saat basi aglayarak uyaniyor nedenini tabiki bilmiyoruz
ağlayarak uyanıyorsa bir derdi vardır Eylüş'ün.. diş geliyor olabilir, gazı olabilir.. tüm gün yerdeler, üşüyor olabilir, karın ağrısı yapar.. plojovic aykları sıcak suyla yıkayıp çorapla yatırın demişti sanırım, denemek lazım ince bir çorap

Canim dunyanin en zor insani cahil.. dinlen dinlen kac.. sen onlari degistiremezsin hic kendini yorma evladini uzak tutabildigince tut ve mumkun mertebe herkes kendi cocuguyla ilgilensin mesajini ver yoksa basa cikilmaz boyleleriyle
naneli şekerlerin tadına aldanıp, bunlar hafif diyen insan kv.. fazla şekerli değillermişmiş... kesmezmiş iştahını. nane aroması verilmiş saf şeker diyorum, boş boş bakıp, hafif o şekerli değil diyor...
bahsettiğim şeker bizim memleketten gelen lukçe isimli şeker. 50 kuruş çapında, beyaz, nane aromalı şeker.. topitoptan farkı sapı olmaması... kadın bütün gün yiyor onlardan. sonra da kilosuna şaşırıp, ben yemek yemiyorum ki, niye böyle anlamıyorum diyor

Direkt sorun oldu denemez aslinda hic oyle dusunme.Cunku yeni anne olmanin saskinligi,duyup gorduklerimiz,hic hesapta olmayan sorunlar vs etkiliyor.
Belki gerek bile kalmayacaktir

Amin inşallah canım. Herkes 1 yaş için öyle diyor düzene biner diyor bilimsel bir dayanağı var mı bilmiyorum ama umutla bekliyorum

Ya bende hep hayal kurardım memede uyusun diye 2.ay aşısında çok ateşlendi kuzum memede durmuştu çok sevinmiştim. Sizin sıkıntınız benim isteğimmiş.

Yeni gördüm mesajı ben yalnız yaşadığım için olduğum şehirde o konuda rahatım o yaptığım tatsız tuzsuz şeylere alışık hımmmhımmm diyerek yiyor birde ama bende tatilde yaşadım anneme anlatamadım yok tuzsuz sevmez bu çocuk dedi durdu tanışmadıki alışık olmadığı şeyi nasıl bilsin de arasın diyorum aman sende ne yaoarsan yap diyor sinir oluyor ama söz dinliyor benimki

Dİştir diş deyip geçin bizde ne olsa diştir diş artık eşimle kendimizle dalga geçiyoruz olur olmaz şeylerde bile diş bu diş espri konusu oldu aramızda

Bikere daha yazmistim sanirim.Boyle sorun yasayan arkadasa yardim aldigi doktor kendinizi yemek yedirme esnasinda videoya cekin demisti.Kiz kendimi izledigimde inanamadim dedi sonra.Yani o panik halini,zaten yemeyecek hissini,o kadsr net aliyorlar ki.Yuz ifadenden bile anliyor.Bide ilgi cektigi bisy var ve bunu yıkmak istemez.Yani baskalariyla dillendirilen hersey olumsuzsa biraz daha derin bi soruna dönüsüyor sadece.
Bence hic dillendirme.Cocugunu etiketleme.

Abur cubur azalsin kalani yine ona birak.Ama bu kasik uzatma halinden vazgec canim bence.Inan aciktikca yiyecektir.
Iskeletle insan vucuduyla ilgili bisyler yapsan sever mi?
Renklerine gore siniflandirabilirsin yiyecekleri.
Bide bi tablo gonderecegim bak sana.

Belki biraz icini rahatlatir :)

Degerlerine en kisa zamanda baktirmani oneririm.Onun ardindan kardesinden alinmasi belki cabuk dagitir dikkatini.Zorbtabii bu kan isleri.
Sorma bide sen hazirla Simay'la oturun.Davet et yanimda olur musun kalabalik olmayi seviyorum diye.Birak sadece eslik etsin muhabbet et baska seylerden.Zaman tani❤
Sen once icinde hallet cidden❤

Daha dun konustuk esimle bence ilkokul cagina gelmeli buyuk cocuk 5-6 yas civari olmali hayirlisi kismet bakalim 5-6 sene sonra ne dusuncez

Okul baslarken bir bebek zor olabilir.Gerci deneyimlemedim ama :)
Bizde 4 yas 4 ay var tam.
Sezen Eylul'de anaokuluna baslayacak Simay 1 yasinda olacak.Elbet zorluklari kolayliklari olacak ama her an cikip gidebilirim,alabilirim vs diye dusunuyorum.Yani elimde yenidogan olmasindan bikac tık iyidir diyorum bize gore.
Ve ben tuvalet ihtiyacini kendi karsilayabilsin diye dusunmustum.Yani beni beklemek yerine en azindan kucugunu ogrenmisti.Buyugunde bitirince cagiriyordu.
2 yasinda bezsizdi.
Zaten bi dış gebelik var arada iste.
4 ay fark oldu :)

Bizde buyuk sikintiliydi uyku konusunda.
Ilk dogum gununde uyumustuk cidden
Ilk defa o kadar uzun uyumustum unutamiyorum
Ama baska seyler oluyor o zamanda.
Cogu boyle,neden bebeklerden/cocuklardan yetiskim gibi olmalarini bekliyoruz bilmiyorum.Acaba bu buyudukce izleidgimiz diziler/filmlerde sadece figuran gibi tatli tatli bikac sahnede gecen uslu bebekler bilincaltimiza mi islemis

Günaydın arkadaşlar kahvaltı da her gün düzenli bir şeyler mi yapıyorsunuz farklı şeyler deniyor musunuz ?
Mönü ve tarifleri paylaşır mısınız

Bunun cevabini biraz gec yaziyorum.
Buyuk kiz, kucuk oglan.
Iki yas aslinda kiskanmadi. ikisi de oyle cok sevdiler ki. Ama nilikom minis ve cevval. Oglan da normalden iri ve atliyo falan artislik yapiyor ya. Farketmeden ustune cikti bir iki kere kizimin.

Günaydın arkadaşlar kahvaltı da her gün düzenli bir şeyler mi yapıyorsunuz farklı şeyler deniyor musunuz ?
Mönü ve tarifleri paylaşır mısınız
Merhaba
Benim kizim cok kahvalti sevmiyor. Cunku ac anina denk getiremiyoruz. Ne kadar yese kardir diyorum. Zeytini cok seviyor. Aksamdan bir veya iki taneyi ortadan bolup suya koyuyorum. Tuzu gitsin diye. Bugun lor peyniri yedi biraz. Kendi haslanmis yumurtamin sarisindan elimle agzina soktum biraz. Ceyrek anca yemistir. Iki cay kasigi tahin pekmez yedirdim. Bazen meyveli muhallebisi kalmissa aksamdan onu yediriyorum. Hatta icine yumurtayi katiyorum. Anlamadan yiyor.
Sevdigi bir krep yapmistim.
Bir yk yulaf ezmesini un haline getirdim.
1 yumurta sarisi
Yarim kasik keci bynuzu unu
Bir iki kasik lor
Biraz su

Kızlar kollarını dişliyor hep böyle ya tişört giydirmek istemiyorum resmen

Eklentiler

• IMG_20190731_112932.webp
    23,7 KB · Görüntüleme: 40
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…