Görümcem uzakta oturuyor, kv eskisi gibi entrika çeviremiyor, sert konuşuyorum çünkü..Canim.seni dinlemezler zaten
Eşim keşke biraz sert yapsaydi onlara.gotmekle tehdit etseydi.cocuk seker hastasi olur mazallah.
Ben cocuğa aç karna su bile verilmesine karsiyim.sonucta cocuk bu.büyük değil ko suyu da icerim yemeğimi de yerim desin.
Ben meyveye de ağırlık vermiyorum.meyve de şeker cünkü.erik yada ekşi meyvelerden veriyorum.hem metehan da alisti.kesinlikle meyve suyu icmiyor.pekmez yemiyor.bebe bisküvisinden yapilmis muallebileri yemiyor.yemesin zaten gereği yok.
Bak ben sana bisey anlatayim.
Ben kolayi abur cuburu cok severim.hatta bi ara su yerine iciyordum.ailem kizıyor icince.
Ama gel görki ben metehandan azcik büyükken cekilmis videolarimiz var.parka gitmisiz.elimizde kola var.kola bitti diyor ablam kola istiyor.ablam da 2 yasinda o zaman.
Yani diyecegim o ki annem babam elimize vermisler kolayi.hemde minicik bebelere.sonra da icmeyin diyorlar.
Simdi mesela içmemeye calisiyorum.
Eger cok istersem metehanin gözünün önünde ne yer nede icerim.esim zaten asla müsade etmez.
Simdi senin oğun da çevresinde babaanne ve hala oldukça bi yeme duzeni olmaz.sıki sıkı tembihle.madem onlar bozdu bu isi.onlar duzeltsin.
Size gelince yemek ve kahvaltilik verin karnini doyurin verin bana de.onlarin verdiklerine koşulanmis ya belki onlarin verdigi yemekleri yer.
Maşallah simosa.yerim ben onun butlarini.kıyafetler girmiyordur simdi:)
Görümcem uzakta oturuyor, kv eskisi gibi entrika çeviremiyor, sert konuşuyorum çünkü..
Az önce oğlum emeklerimin boşa gitmediğini gösterdibabaannesi şeker vermiş yine, birini yedi ötekini koymuş kenara.. Geldi bana söylüyor, 'babaannem de hep şeker veriyor' diyor çocuk.. Şeker çok yersen askerlerin hasta olur, mikroplarla savaşamaz dedim ben de..
Bu arada gazlı içecek bizim eve alınmaz, oğlum da kola fanta türü içmez, hiç alıştırmadım. Teklif eden olursa da bazen direk reddediyor, bazen bana bakıyor, olmaz diyorum içmiyor. İçecek konusunda netiz çok şükür.. Tatlı abur cuburları çözemiyoruz çünkü bende de gofret, kek gibi zımbırtılara karşı zaaf var.. önce kendim bırakayım ki çocuğa dur diyeyim... gerçi oğlum günde 1 tane yer en fazla, bazen hiç yemez.. onun derdi şekerleme, marshmallow.. bir ara tutturmuşlar her geldiğinde jelibon getiriyor görümcem. koca koca poşetler. her seferinde sakladım. bağırsakları düğümlenir sakın vermeyin dedim, bir daha getirmediler.. bizim çocuklar çok seviyor ondan aldım diyor... çocuklarının biri 25 diğeri 19 yaşında!
ağlayarak uyanıyorsa bir derdi vardır Eylüş'ün.. diş geliyor olabilir, gazı olabilir.. tüm gün yerdeler, üşüyor olabilir, karın ağrısı yapar.. plojovic aykları sıcak suyla yıkayıp çorapla yatırın demişti sanırım, denemek lazım ince bir çorapBu Ara gece uykularimiz yine felaket. Bi ara ne guzel 9 yatis 1,5 ve 5,5 emmeye kalkiyorduk tamamdi ama su 1 haftadir saat basi aglayarak uyaniyor nedenini tabiki bilmiyoruz
naneli şekerlerin tadına aldanıp, bunlar hafif diyen insan kv.. fazla şekerli değillermişmiş... kesmezmiş iştahını. nane aroması verilmiş saf şeker diyorum, boş boş bakıp, hafif o şekerli değil diyor...Canim dunyanin en zor insani cahil.. dinlen dinlen kac.. sen onlari degistiremezsin hic kendini yorma evladini uzak tutabildigince tut ve mumkun mertebe herkes kendi cocuguyla ilgilensin mesajini ver yoksa basa cikilmaz boyleleriyle
Direkt sorun oldu denemez aslinda hic oyle dusunme.Cunku yeni anne olmanin saskinligi,duyup gorduklerimiz,hic hesapta olmayan sorunlar vs etkiliyor.
Belki gerek bile kalmayacaktir
Cok gecmis olsun canim.eminim ki zordur.zaten logusalik başli basina zor.
Bebek memeye alissin diye zorla veriyoruz sonra da bırakmiyorlar bizi.
Ilk zamanlar belim ķırılirdi emzirirken.
Benim.yaramazda memede uyuyan tiptendi.
Karnini doyurup agzini memeden kendi ayiran bebelere özenirdim.2 saat yatardi mememde.bi tuvalete godecek olsam basardi yaygarayi.cok defa klozete beraber oturduk.
Gecti gitti simdi o günler.
Simdilerde ise eger mememde uyayacaksa yine ayni seyi yapiyor.esime mama hazirlamasini söylüyorum.cünkü kac kere uyudu diye cikariyorum geri koyuyorum.durmuyor cünkü.ağzina biberonu veriyorum.yatagina koyuyorum.mama bitince birakip uyuyor.ama biz olsak memede süt de bitse birakmaz canavarlar:)
Yeni gördüm mesajı ben yalnız yaşadığım için olduğum şehirde o konuda rahatım o yaptığım tatsız tuzsuz şeylere alışık hımmmhımmm diyerek yiyor birdeBende tam tersi ek gıda almıyor sürekli memede bende ne yapacağımı bilmiyorum çocuğun ağzına acılı baharatlı yağlı tuzlu şeyler sokup duruyolar o da benim yaptıklarımı istemiyor birde wc bile gitmiyom yani saniyelik boşlukta bile böyleler bide bana deli muamelesi yapıyorlar çocuğu elletmiyomuşum psikoloğa gitmem lazımmış
Dİştir diş deyip geçin bizde ne olsa diştir dişBu Ara gece uykularimiz yine felaket. Bi ara ne guzel 9 yatis 1,5 ve 5,5 emmeye kalkiyorduk tamamdi ama su 1 haftadir saat basi aglayarak uyaniyor nedenini tabiki bilmiyoruz
Dİştir diş deyip geçin bizde ne olsa diştir dişartık eşimle kendimizle dalga geçiyoruz olur olmaz şeylerde bile diş bu diş espri konusu oldu aramızda
O daha iyiymişBizde kendimize bile atağım geldi diyoruz
33 yaş atağı
Soruyorum her gün, o kadar ilgisiz ki, birkaç yemek hariç hiç isimlerini bilmez.. nadiren pizza veya köfte istiyorum diye söyler.. o daha çok içeceğe yöneliyor.. dolapta bir koli meyveli kefir olsa bitirmeden rahat etmez..
5 yaş izlemi sağlık ocağında yapıldı. Boy-kilo ölçümü ve genel durumu ile ilgili sorular sordular. Kan değerlerine hastanede bakılsın dediler. Aynısı Simay için de söylendi. Ne zaman götürebilirim gerçekten bilmiyorumo kan verme işi o kadar gözümde büyüyor, o kadar çok ağlatıyorlar ki çocukları, hasta olmadan götürmeye gönlüm razı gelmiyor. Oğlumdan 4 yıldır hiç kan alınmadı desem? Kene vakasını anlatmıştım, doktor fobisi oluşmuştu.. Yeni yeni aşıyor daha... Aşılar da biteli epey olduğu için iğne acısını unuttu, keyifle gidiyor sağlık ocağına..
Geçen akşam halam leblebi vermek istedi, hiç ilgisini çekmiyor.. özellikle de hastayken yeni bir şey yedirmek imkansız..
Yemeklerin yararını anlatıyorum elimden geldiğince ama o anlık ilgisini çekiyor sonra yine dikkati dağılıyor. Öğün vakitlerinde soruyorum aç mısın diye, hayır diyor. Ne zaman yiyeceksin diyorum, gündüz sorduğumda 'gece olunca' diyor, akşam sorduğumda ise 'gündüz olunca' diyor.. hep bi erteleme çabası..
Okul benim de son umudum şu an. İnşallah yer diğer çocuklarla..
Esasında çocuğun halinden ben sorumluyum (panik anne) ama geri dönüşü yok, ileriye dönük de çözümler üretemez hale geldim, üzülmekten başka bir şey yapamıyorum
Yemek konusu çok dönüyor yakın çevremde.. Özellikle de sofradaki halini görenlerle çok konuşuyorum. Kimsenin suçu da değil aslında. Ben konuşarak içimi döküyorum, söylemezsem olmuyor, sakinleşemiyorum.. 5 yıldır uzatılan her kaşık havada kalınca piskopat oldum iyice.. merak dahi etmiyor ne verdiğimi..
Birlikte pişirme kısmını her zaman olmasa da çok denedik. Özellikle hamur karıştırmayı seviyor.. Poğaça, kurabiye, kek yapıyoruz beraber, fırından çıkana kadar çok heyecanlı.. Kek hariç genelde bir ısırık alıp bırakıyor.. İşte bu noktada berbat bir aşçı olduğumu görüp yeni şeyler deneme isteğimden git gide soğuyorum.. Sadece sevdiklerini yapmaya yöneliyorum, yelpaze daraldıkça daralıyor..
Çiğ yemeyi seviyor diye kırmızı biber, salatalık, peynir, zeytin tabağı hazırladım bu sabah. Mutfağa uğramadı henüz.. Hasta olunca işler daha da zorlaşıyor her çocukta olduğu gibi... Acıkmasını bekliyorum bakalım...
Daha dun konustuk esimle bence ilkokul cagina gelmeli buyuk cocuk 5-6 yas civari olmali hayirlisi kismet bakalim 5-6 sene sonra ne dusuncez
Amin inşallah canım. Herkes 1 yaş için öyle diyor düzene biner diyor bilimsel bir dayanağı var mı bilmiyorum ama umutla bekliyorum
Ya bende hep hayal kurardım memede uyusun diye2.ay aşısında çok ateşlendi kuzum memede durmuştu çok sevinmiştim. Sizin sıkıntınız benim isteğimmiş.
Bunun cevabini biraz gec yaziyorum.2 yaşındaki kıskanmıştır, herşeyi yapabilir ama Niliko pabuç bırakmaz
5 yaşındaki kız mı? Gerçi oğlum da 5'e girdikten sonra uslandı sanki, daha iyi bakıyor kardeşine.. Önceden mümkün değil tek bırakamazdım. Şu an çocuk odasında oynuyorlar şükürler olsunabi nerde, kızçem oraya gidiyor. Emeklediği için tutulmuyor artık
MerhabaGünaydın arkadaşlar kahvaltı da her gün düzenli bir şeyler mi yapıyorsunuz farklı şeyler deniyor musunuz ?
Mönü ve tarifleri paylaşır mısınız
Ali de benim omzumu ısırıyo..Kızlar kollarını dişliyor hep böyle ya tişört giydirmek istemiyorum resmen
Iyi yapmissiniz, arabayla 5 dk evime e bebek. Ben de gecen koca bir poset aldim kışa da hazir olsun diye..E elaelif123
Siz soyleyince e-bebekteki 20 lira olan pijamalardan 2 tane de ben aldim. Gayet de guzelmis. Sagolun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?