2018 Ekim Anneleri

Tablo için teşekkür ederim canım çok makbule geçti. Birini yemiyorsa mutlaka öbürünü yiyor, demek ki alıyor gerekli vitamini, minerali.. Çok da araştırıyorum aslında, aklıma gelen her gıdanın besin değerini inceliyorum hemen internette.
Aslında mevsime uygun sevdiği şeyler oluyor, içten içe hissediyorum kendisine yeteni yediğini ama hasta olunca da üzülüyorum, bir şeyler eksik kalıyor diye... Fotoğrafları da gördün, çok zayıf.. Ki vücüt kitle endeksi konuşuyor (yaşına göre %3-%10 aralığında)...

Neyse.. Sadede geleyim..
Simayla yemeğe oturup ona da sesleniyorum aynen dediğin gibi. Bizi yalnız bırakma gel diyorum. Bazen geliyor, bazen inat ediyor, aç değilim diyor.

Kaşık uzatma işini bırakayım diyorum, veriyorum eline, 3 kaşık yiyor, dökülünce stres olup (bu da benim hatam, çok küçükken uyarmaya başladım dökme diye, annem sağolsun beynimize nasıl soktuysa artık) yemeyi bırakıyor. Dökülsün oğlum hiç önemli değil, sileriz desem de nafile, bırakıyor kaşığı.. Yapamıyorum sen yedir diyor bazen. Bazen de doydum, gidebilir miyim diyor..

Hep diyorum ya, ben kızımla anne olduğumun farkına vardım.. Gerçekten de öyle.. Oğlumun bakıcısıydım sanki.. Yeterince empati yapamadım, iyi araştıramadım... Sonra çocuk büyürken sorunlarla karşılaşınca eksik kalan bir şeyler olduğunu gördüm, daha çok okumaya, araştırmaya yöneldim.
Burayı zaten okuyordum, bu sefer üye oldum, iyi ki de oldum.. Başkasının açtığı konularda hataları kolaylıkla görürken kendimi sorguladım.. Ben nasıl yapıyorum, doğrusu nasıl olmalı...

Uzun lafın kısası, danışmak iyidir.. Farklı bir bakış açısı görmek, yararlanmak iyidir.. Allah senden razı olsun, çok şey öğrendim anneliğinden.. Her gün yeni şeyler öğreniyorum bu yaşımda :)

-----------------------------------
Ve günün olumlu gelişmeleri;
* Bu sabah kızım emdi, uyudu. Ben de onunla uyudum. O uykusunu alıp kalktı oyuna daldı, abisi geldi oturdu onun yanında (elinde telefon bile olsa), eşlik etti kardeşine.. Ben yarım saat daha uyudum(gözlerimi açamadım bir türlü)

* Kalktım kahvaltı hazırladım, oğlum ilk defa bir bütün yumurtadan pişmiş omleti bitirdi (çok mutlu oldum, güzelce tebrik ettim, o da sevindi). Yanında kapya biber, peynir, çayla dolu dolu kahvaltı etti.. Bu güzel tablodaki olumsuz noktalar - telefonda oyun oynuyordu ve yine ben yedirdim.

* Kahvaltıdan sonra oğlum kardeşine göz kulak olurken ben de duşumu aldım :)

------------------------------------
Gördüğün gibi şu an aslında en büyük problemim telefonda oyun konusu.. Yavaş yavaş azalttırmaya çalışıyorum, gezmeye çıkarıyorum, kardeşiyle oynatıyorum. Ama ilk fırsatta yine yapışıyor. Bir kaç kırmızı çizgisi var arkadaşın: telefon, içecek, dondurma... Kafaya koydu mu önünde durulmuyor... Tuttuğunu koparıyor mutlaka.. Pitbul mübarek...

Benim kendimle olan kavgam, yemek yapamadığımı bildiğim için uzadıkça uzuyor.. Yetemiyorum diye yiyorum kendimi.. Yahu insan ocağın karşısına dikilip ne pişireceğine 1 gün olsun tek seferde karar veremez mi? 50 kere dolabı açıyorum, kileri inceliyorum, buzluğa bakıyorum, tariflere bakıyorum.. İyi ki internet var, pratik bir şeyler bulup yapmaya çalışıyorum. Herkesin 15 dakikada çıkaracağı işi benim en az 45 dakikada yapıyor olmam da tuzu biberi...

Heeseyin azı karar cogu zararmis canim.meme ağindan dusünce bütün evi inleten bi bebek de cok zor
Bu Nilsibel daha iyi bilir
Canim diğer meseleyi plojovic çözmüs gibi.sende biraz rahatlarsan ve sorundan uzaklasirsan biraz senin icin cok iyi olur.
Yemek konusunda yardimci olmak isterim.
Sakın kendini suçlama.bu her kadınin derdi.ne pişirsem?
Haftalik menü hazirlasan ona uysan aslinda bi fikir olabilir.bi ara bende böyle yapmistim.

özellikle kışlıkları almak lazım, şu an çok uygun olur :) ama ben bu iki canavarla Optimum'a nasıl giderim tek başıma gözüm kesmedi hiç
Kışın cok evde kaldim. Acısını cikariyorum, her gun sokaktayiz, Ankara yanıyor..avm, park, cafe.. yakinsa taksi veya dolmus vs gidin veya bi arkadasinizi da yaniniza alin.

Menü yaptım ama toplamda 3 gün uyabildim. Alışverişi de o menüye göre yapmak gerekiyor, onu henüz oturtamadım. Bir de meşakkatli yemekler için desteğe ihtiyacım oluyor. Çocukları idare edecek birileri gibi.. O da her zaman bulunmuyor.. Çözmeye çalışıyorum, bakalım...

VosVos35 elinizden geleni yapiyorsunuz, daha ne olacak. Kendinizi suclamayin..Misal ben..gecen brunch a gittik, koca acik bufede tabagim nerdeyse bos olur.
Nacizane tavsiyem, su ana kadar ne yaptiysaniz bi sure onları yapmayin..taktik degisimi yani. Sevgiler Izmir e :)))

Kışın cok evde kaldim. Acısını cikariyorum, her gun sokaktayiz, Ankara yanıyor..avm, park, cafe.. yakinsa taksi veya dolmus vs gidin veya bi arkadasinizi da yaniniza alin.
Dolmuş direk önünden geçiyor ama hem yalnız gözüm kesmiyor hem bebek arabası görünce almak istemiyor.. Otobüsü kovalamak gerek :) tabi destek de lazım ama henüz müsait kimseler yok.. Bayram tatilinde belki bulurum destek olacak birilerini, o zamana kadar gezmeceler mahalle içerisinde :)

Canim illa aisveris yapman gerekmiyor fazlaca.haftada bir alisverise gidin.o hafta tüeketilecekleri alin.
Mesela 7 gün icin
1 gün sebze yemegi
1 gün tavuk
1 gün et
1 gün bulgurlu köfteler
1 gün aperatif (makarna menemen benzeri seyler)
1 gün keyfi biseyler yaparsan hafta biter.
Evinde.ne varsa onu degerlendir canim.
Zor yemekleri de bi süre yapmayiver.hem zaten 2 cocuk aksama kadar enerjini tüketiyor.herseyin en kolay hazirlanmasi vr pisirilmesi secnegini kullan.esin de galiba yemek secmiyor.sorun olmaz ins.

Kızlar günübirlik gezilere gittiniz mi hiç, eşim gidelim gezelim diyor her gün için ama ek gıda pişirme olayı ne olacak nasıl yapıyorsunuz?

Iyi yapmissiniz, arabayla 5 dk evime e bebek. Ben de gecen koca bir poset aldim kışa da hazir olsun diye..
Iyi gunlerde giysin Nil :))
Ay daha cok almadigima pisman oldum simdi. Bizim de yuruyerek 25 dk avm. Oglen veya aksamustu yuruyus gibi gidiyoruz. Haftanin 5 gunu diyebilirim.

Kızlar günübirlik gezilere gittiniz mi hiç, eşim gidelim gezelim diyor her gün için ama ek gıda pişirme olayı ne olacak nasıl yapıyorsunuz?
Pisirdigim yemek genelde 2 gunluk oluyor. Kavanozu alip cikiyoruz. Oda isisinda yiyor. Gittigim yerde imkan yoksa isitmiyorum.

Evde kahvaltisini ettirin, yaniniza meyveler vs alin. Biz Odtuye gidiyoruz bazen pazar gunu tum gun, çayırlar vs. Dışarda yapacaksam kahvaltiyi peynir, yumurta cafede oluyor. Oglen icin evden biskuvisini az mamayla ezip kayisi katiyorum. O gün yogurt yemese bi sey olmaz kafasindayim..Ali de istahli olmadigindan rahatim.

Alışverişi haftalık yapıyoruz ama menüyü gelişigüzel hazırladım (bildiğim kolay yemekler menüsü). Malzemeler listemle uyuşmadı, 3 yemekte kaldım :) listeye göre alışveriş etmem lazım. Hatta alışveriş listemi de yazılı bulundurmam lazım çünkü unutuyorum..
Eşim yurtdışına gitti, yalnızım artık çocuklarla. O yüzden de evimin düzeni değişti epeyce.. Önceden eve gelirken arardı, bişey lazım mı diye. Şimdi bir kabartma tozu gerekse, seferberliğe çıkar gibi hazırlık yapıp markete gidiliyor.. İşim yaş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…