2018 Ekim Anneleri

Belli tutarlı bir menüm yok aslında, birkaç demirbaş dışında. Onları da çocuk yiyor diye devam ediyorum yapmaya.
Şimdi düşündüm de, benim için en büyük handikap yalnız olmam sanırım. Evlenmeden önce hep 2-3 kadın olurdu çevremde. En son halamlarda mesela halam, gelini, ben 3 hatunduk. Kuzenim de gelirdi her gün, 4 etti.. Herşeyi yardımlaşarak dönüşümlü yapardık gün içinde. Evimde ise bir yanda çocuklar, bir yanda ev işleri, mutfak işleri... Hadi şöyle yapalım diyecek aklı başında kimse yok yanımda, ben de kendi aklımla yapabildiğim kadar ilerliyorum. Yeni şeyler uydurmaya da enerjim yok bu aralar. Malum eşim de gitti.. Ekstra olarak haftada birkaç kez dışarıda yiyebiliriz...

Hersey bakis açımızda gizli aslinda..tabiki tek bakmak, paslaşmak sorumluluklari onemli orasi kesin ama.. su anda madem gecici y disinda esiniz, cocuklarla bu donemi birebir, dizdize yasamak da hayata dair bi öğreti. Isiniz de yaş degil, Allah saglik versin aslan gibi herseyi halledersiniz..
konu ile biraz alakasız
not: bi arkadasım su an boşanma aşamasında' 2 lafından biri cocukla ortada kaldım..
önce bunu unut diyorum. ne ortada kalması kendini `etiketleme` aslan gibi bakarım desene cocuguna. senden güçlü anneliği öğrensin yavru. maddi yonden sikintisi yok. ailesi yaninda, hala ortada kaldım deme dedim.
demem o ki `isim yas` vs demeyin/ aslan gibi anneleri var, bakarım kuzulara deyin. Sevgiler :))

Hic yaş diye düsünme canim.Allah bi kolaylik verir elbet.
Esin yaninda yoksa düzenli bi yemek yapmak da zorunda degilsin.ücunüze göre kolay biseyler yaparsin.
Bi yerde bisey okumustum.yağ soğan salça,bu ücüne ne atsan yemek oluyor:)
Temel gıdalar evinde hazir olursa tamamdir.ne varsa onu pisir.
Hem artik sanal market uyguamalari var.onlari.kullanabilirsin.
Mesela a 101 ve migros eve getiriyor.bende kullanmayi düsünüyorum özellikle agir seylerde:)

valla yeni yemekler öğrenecektim lohusalikta guya. tek ogrendigim kibristatlısı, magnolia ve gul tatlısı yaptım, onları da esim yapma, kilo alıyorum diyo. klasik turk yemekleri yapıyorum o da dzuenli degil arada menemen. arada kofta ( onu bile guvendigim kasaptan hazir halde alıyorum) arada fırında tavuk yapiyorum, yani genelde hep ayni seyleri yiyoruz. U Umudumbitmedi_ ye bosa demiyorum lütfen komşum olun diye..

Son düzenleme:
VosVos35 hatta indirimleri takip edip ağır olan deterjanları alıyorum. carrefoursa da eve getiriyor.

'İşim yaş' işin esprisi canım.. Değil tabi ki de.. Çok şükür tuzum kuru şu an.. Ne zor günler gördüm ben, ne yokluklarla sınandım.. Mesele şu ki, hazır yanımda kapı gibi yardımcı varken düzen oturtamamışım, şimdi yalnızken daha da zor olacak.. Haa, başa çıkabilir miyim? Eninde sonunda çıkarım.. Yeter ki sağlık olsun. Ben sadece liste çıkarmakla işimin hallolmayacağını anlatmak istemiştim. Planlasam bile uymuyor günlük hayatıma.. Yeni düzen kurmak zaman alıyor..
Geçici de olsa eşim uzun süre evde olmayacak. Adam benim elim kolum olmuş, oldukça zorlu günler var önümde farkındayım. Ama yapacak bişey yok, çözüm üretmek zorundayım..
Arkadaşınız da boşanma psikolojisini atlatınca normalde döner inşallah.. Siz de ona süreci atlattıktan sonra destek olun, kabullenince kendini toparlamasına yarayacaktır...

Benim kendi annemle sıkıntı yok sıkıntı büyük :)) kaynana görümce :)))

Eşim en kolay sofra arkadaşıydı oysa ki.. Önüne ne koysam itiraz etmezdi.. Seçici olan oğlum, ve o dediğin üçlüyle ne pişirsem yemiyor.. Yani ne varsa pişir kısmı bizim evde kurtarmıyor.. Gerçi çocuk da haklı bi yerde.. Kendi pişirdiğim yemeğin tadını kendim beğenmiyorum, çocuk ne yapsın...

Sanal marketten yıllardır alışveriş yapıyorum ancak şu an olmuyor çünkü kredi kartı eşimin, onaylama kodu da onun telefonuna geliyor. Belki kapıda ödeme seçeneği varsa düşünebilirim ama yoktu son baktığımda...

A101 bize yakın sayılır, yürüme mesafesinde.. 15 dakikaya orda oluyoruz... Pazar daha da yakınımda.. İş başa düştü, bir kolayını bulucaz artık...

Kıbrıs tatlısı hep özenip bir türlü yapmaya girişemediğim tatlı :) çok zahmetli görünüyor zaten. Ve muhtemelen de yüksek kalorili.. Tatlı yapmayı seviyorum, kötü de olsa her türlü yiyorum sonrasında ama yemek kötü olursa gideri olmuyor pek...

VosVos35 hatta indirimleri takip edip ağır olan deterjanları alıyorum. carrefoursa da eve getiriyor.
Ay cok iyi oluyor.benim yasdigim yerde carrefoursa yok.migros tanda yararlanamiyorum.deteejanari gittigidiyordan aiyorum.
A 101 e de yağ ve bakliyat icin siparis verilebilir.
Ins hallolur hersey.belki esin yokkken kenine güvenin gelecek ve bi duzen kuracaksin.simdilik ihtiyavin oan sey zaman.herkes yaptigi yemegi begenmez.öyle dusünüp üz3lne kenidi i.

Arkadaşlar tamamen konu dışı ama bana ev hediyesi fikirleri verir misiniz .. Evin dekorunu rengini vs bilmiyorum fikirde yürütemedim .. Bir nevresim takımı var aklımda hep ihtiyaç olur diye düşündüm benim ne kadar olsada yine bakıyorum çünkü :)

Bu kadar olur. Asansordeyim su an.avm ye gidiyorum. Ev hediyesi almaya...karaca, bernardo tarzi magazalara bakacam..

Meme ucunu isiran bebekler icin var mi bir cozum ya? Boyun kol cene yanak neyse de meme ucunun acisi cok ayri. Napcam bilmiyorum.

Ad
Afiyet olsun miniğe..tereyağı kokusu geliyo mu peki!?

Meme ucunu isiran bebekler icin var mi bir cozum ya? Boyun kol cene yanak neyse de meme ucunun acisi cok ayri. Napcam bilmiyorum.
Benim kızımın dişi yeni çıktı ve ısırmaya basladı cok fenaymış valla.. mümkün oldugunca tepkisiz kalmaya calışıyorum eglence haline getirmesin diye ama nafile..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…