2018 Ekim Anneleri

ferhunde001 yapmişti, foto eklemişti. Az once Ali ye yaptım, severek yedi. Mutlu oldum. Teşekkürler.
T tuanadereli kabak. patates, pirinç haşladım sadece. disari rahatlıkla götürülür.
Canım üçünü az suda haşladin mi, bu hâliyle yese keşke verince öğüruyor püre yapıyorum mecbur

Simdi bisy diyecem kim onlara senden iyi bakabilir :) karin toklugu degil,ev esyasi degil,senin kokunla varlar,yurekleri senin yaninda huzur buldugu kadar insan olacaklar❤
Oncelikle kendine haksizlik etme.
Evet dusunmek arastirmak daha ne yapabilirim diye ogrenmek cok guzel.Ki insaniz.Hep ogrenecegimiz seyler oldugunu bilirsek en guzeli bu.Annelikte eksiklik gibi hissetmekte sanki insani tetikleyen bi his iste.Ama kendini ezmeden,uzmeden❤

Haftalik oturt kafanda.Yay mesela bigun bakliyat bigun et/kiyma,bigun sebze agirlikli,bigun serbest olsun fln.Zaten bigun olan diger gunun gunduzune sarkabiliyor mesela bizde.
Mesela kolaylik olacaksa bununla firinda ne yapabilirim diye dusun?Pisme asamasida kolay hem saglikli.

Yasadigimiz hayat o kadar aliskanliklarla dolu ki esneyemiyoruz.Aslinda buyuklerimizde oyle gordugu icin.Dogrusunu yanlisini süzmek bizim işimiz.Her zaman boyle olacak aslinda.

Yedigine sevindim.Inan yazmak kolay biliyorum ama sen hislerini temizledikce ona da yansiyacak.❤

Bazen alamayacaginizi anlatabilirsin.Ya da saat koy mesela yemekten sonraya denk gelsin,alarm calinca alacaz de :) Belki istah kesici kismi degistirebilir bu durum.
Telefonada alarm kur,yani birden kesmek inatlasmak yerine kucucuk bi kural olsun.Gozleri icin oldugunu,kendisinin dusunurse cok daha iyi oyunlar bulacagini anlat.Yoksa evin en buyuo odasinin yerine bantlarla otopark yap.Ya da askerleri icin oyun alani :)
Tesvik,fikir mutlaka aklini celecektir.Cunku fitratlari bu.
Eger acabiliyorsan tavsiye ederim instagram acip hatta acmadan girebilirsin sanirim acik sayfalara.Izmircocukdoktorunu takip et.Goreceksin aslinda ufakligin yeme tarzinda iyi ilerledigini.Ekstra etkenler disinda.

Guzel dusuncen icinde tesekkur ederim.Elimden geldigince evimiz icin dogru olani yapmaya calisiyorum.Genelleyemem dogrularimi ancak öneri olur.
Ama her cocugun saygiyi hakettigi her evde gecerlidir.Ve kosturup buyutmek yerine,durup izlemek onlardan ogrenmek en guzeli❤

Unutulmayacak kadar değerli olmuş ne kadar güzel. Darısı bizlere inşalah Teorik bilgiler kafa karışıklığı yaratıyor. Deliksiz uykunun olabileceğini anlatıyorlar ama pratikte bir gecede 10 kez kalkan bebek ile karşı karşıya kalıyoruz. Okuyarak kendi durumumuzu mu zorlaştırıyoruz acaba

Mutlaka canım. Hayat dengeden ibaret.

Arkadaslar siz siz olun tatilden yeni gelmis cocuklarla cocugunuzu ayni yerde tutmayin. Hasta olacak lari kesin ben niye dusunemedimki. 2 gundur burun akıntısı ates fenalardayiz dün gece 1 saat uykuyla ise gittim bakalim bu gece ne olucak. Aksam ustu 39 dereceye yükseldi evde de tektim napicagimi sasirdim. Soyup kasiklarina islak bez koydim ama ilk mudahele doğru mu ne yapmak lazim boyle durumlarda

Markete getirip getirmeyeceklerini bi sor canim.Yardimci olabilirler belli olmaz.Cozumlere odaklan :)
Bide hayat bu en uygun anda yemek isine giris.Sabahtan biri sonra biri olabilir.
Hem birbirleriyle vakit geciriyorlar artik.Yalniz olan bebisler bile oyalaniyor en tatli zamanlar :)

Coklu cerceve olabilir.
Mutfak icin kucuk bi tablo olabilir.
Tezgah ustune bitki cayi,kuruyemis icin saklamalik şık dekoratif cam/kavanoz olabilir.
Seviyorsa taş olabilir,ametist vb kisiye uygun ya da her eve.
Ihtiyactan ziyade hem kalici hem bunu sonrada alirim diyerek ertelenen seyler olabilir :)

Gun icindeki sana olan ihtiyacini bu sekilde gideriyor olabilir.Eve dönüş sonrası gecirdiginiz zamani daha da taçlandır :) Artik oyun ihtiyaclari vs daha cok oldugundan farkediyor olabilir zaman zaman boyle

Aynen oyle oluyor.Oncelik bebekten yetiskin gibi olmasini istiyoruz.Sonra her sikintida bi cikis yolu arayip hepsini denemeye koyuluyoruz.Aslinda dedigim gibi durup dinlemek,görmek gerekiyor.Cunku her bebek annesiylee gayet acik iletisim sagliyor.

Canım üçünü az suda haşladin mi, bu hâliyle yese keşke verince öğüruyor püre yapıyorum mecbur

E elaelif123 Ben bunu normalde de yapiyorum.Kabak yemegi.Patates koymadan.Taze nane ve dereotu ekleyerek.Zeytinyagli :) isitmayada gerek kalmiyor yolculuklar icinde.
Bide cok yumusuyor elinle ezdirip verebilirsin.

Ilık duş.Limon cok işine yarar.Bide ortada bi enfeksiyon var vucut atesle ona ilac olmaya calisiyor oyle dusun.Cocugun durumu onemli.Az ates bile sikinti yaratiyorsa enfeksiyon düşürüyor demektir.
Ihlamur nane iyi ates dusurucudur.Az demleyip nane ekleyip sonra süzüp verebilirsin.
Bi anda düsmeyecegini kabullenince daha kolay gecebilir o sikintili surec.
Bunlar hep olacak isin en sıkıcı düşncesi

Nilsibel sacimin yolunmasi, cimciklenmek, vucudumun heryerinden isirilmasi, dudagimin tutup cekilmesi ve kanatilmasi benim rutinim oldu valla bunlara dayaniyorum ama ah o meme ucu
iyilik_guzellik VosVos35 ciglik atmamam mumkun degil zaten cunku tum guc isiriyor sonra da kafasini geriye atip memeyi sunduruyor, benim bagirdigimi gorunce de guluyor, bunu oyun yapti. Bir kac kez kizdim hatta en sonuncusunda cektigim acinin siniriyle biraz sesimi de yukselttim yine guldu, kizilmayi da oyun saniyor malesef. Artik tepki vermeden memeden cekmeyi denecegim sonra da meme teklif etmicem, az emdi diye dusunmicem yani. Tabi nasil ciglik atmicam bilmiyorum
E elaelif123 aklima geldi ama elektronik alet kargoda zarar gorur diye korktum cunku o tarz aletlerde hasar durumunda sorumlulugu gondericiye aittir diye bir belge imzalatiyorlar, zaten pzt ankarada olacagim
pessinus burun sikmayi ben de deneyeyim
E exelanss belki de sizi ozluyordur, gordugu sure yetmiyordur gece de gormek istiyordur:)

Aynen oyle oluyor.Oncelik bebekten yetiskin gibi olmasini istiyoruz.Sonra her sikintida bi cikis yolu arayip hepsini denemeye koyuluyoruz.Aslinda dedigim gibi durup dinlemek,görmek gerekiyor.Cunku her bebek annesiylee gayet acik iletisim sagliyor.

Artık bu durum kabullendim zaten cnm. Mutlaka düzene girecek demek ki zamana ihtiyacımız var diyorum. Bazen de geçmişte sabahlara kadar oturup tüm gün uyuduklarımın acısı çıkıyor diyorum

Arkadaşlar eylülde okullar açılınca işe başlamayı düşünüyorum ama çok da korkuyorum. Başlayan anneler nasıl adepte oldunuz yada adepte ettiniz bebeği başlanmalı mı acaba çok da kararsızım. Başlarsam çok yakın bir ahbabımız var cocuk bakan o bakacak benim evimde cok da iyi bakar eminim ama ben nasıl bırakıp gitcem daha 11 aylık bebek bana ihtiyacı olmayacak mı şimdiye kadar hep memede uyudu nasıl öğlen uykusu yapacak.. Aslında yarım gün işim 13.30 gibi evde olcam ama bilemiyorum. Başlayan anneler ne zorluklar yasası bahsedebilir mi yada başlamayan anneler neden başlamadı

11 aylık bebek benim bakış açıma göre cok da bebek değil, artik büyümüş, (2-3 aylik bebekle sartlari oyle gereken ise donen annelere göre) zorluklari annenin ev is arasinda kosturmaca, yorgunluğu bence. Zaten yarim gun calisacakmissiniz, boşuna stres yapiyor olabilirsiniz yani :)) Kaliteli zaman dedikleri oyle dogru ki, eskiler cogunluk ev hanimi tum gun evde ama cocukla oyun oynayan anne yok ortada, is guc, yemek..bunun bi dogrusu yok herkesin dogrusu kendine göre..

merhabalar eger isinizi seviyorsaniz ve maddi manevi sizi rahatlaticaksa hazir 13.30da evde olma imkaniniz varken baslamak mantikli bence bu durumda.zaten yarim gun sizden ayri kalicak.emin olun meme olmayinca baskalari cok guzel uyutuyor.benim baslamama sebebim isim stresli ve evime cok uzak.ayrica 8-17 calisiyorum.maddi acidan ihtiyacimiz yok simdilik.ama sizin durumunuzda calismak daha iyi bile hissettirir diye dusunuyorum.birazdan calisan anneler yazacaktir.

Ben de sizin gibi düşünüyorum işimi seviyorum Anasınıfı öğretmeniyim işe gidip gelmek iyi gelecekse de şuanda yetişemediğim ev işlerine Acaba o zaman nasıl yetişcem

O kadar doğru yazmıssınızki... Üç ay once ben de diyordum 11aylık olcak ohooo k3sin başlarım diye ama suan tam da bir ay kaldı okulların açılmasına. Eskiler evet hiç ilgilwnmiyormuş ama sonuçta işe gidip dönüp benim de bir takım işler yapmam gerekcek nasıl yetişcem bilmiyorum. Siz çalışıyor musunuz

Ben de sizin gibi düşünüyorum işimi seviyorum Anasınıfı öğretmeniyim işe gidip gelmek iyi gelecekse de şuanda yetişemediğim ev işlerine Acaba o zaman nasıl yetişcem
haftada ya da 15te bir yardimci alirsaniz ev temizligi utu vs yapar.ki bence calisan her kadin almali.sonucta nelere para harcamiyoruz ki.boyle destekler sart.:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…