Canım üçünü az suda haşladin mi, bu hâliyle yese keşke verince öğüruyor püre yapıyorum mecburferhunde001 yapmişti, foto eklemişti. Az once Ali ye yaptım, severek yedi. Mutlu oldum. Teşekkürler.
T tuanadereli kabak. patates, pirinç haşladım sadece. disari rahatlıkla götürülür.
Tablo için teşekkür ederim canım çok makbule geçti. Birini yemiyorsa mutlaka öbürünü yiyor, demek ki alıyor gerekli vitamini, minerali.. Çok da araştırıyorum aslında, aklıma gelen her gıdanın besin değerini inceliyorum hemen internette.
Aslında mevsime uygun sevdiği şeyler oluyor, içten içe hissediyorum kendisine yeteni yediğini ama hasta olunca da üzülüyorum, bir şeyler eksik kalıyor diye... Fotoğrafları da gördün, çok zayıf.. Ki vücüt kitle endeksi konuşuyor (yaşına göre %3-%10 aralığında)...
Neyse.. Sadede geleyim..
Simayla yemeğe oturup ona da sesleniyorum aynen dediğin gibi. Bizi yalnız bırakma gel diyorum. Bazen geliyor, bazen inat ediyor, aç değilim diyor.
Kaşık uzatma işini bırakayım diyorum, veriyorum eline, 3 kaşık yiyor, dökülünce stres olup (bu da benim hatam, çok küçükken uyarmaya başladım dökme diye, annem sağolsun beynimize nasıl soktuysa artık) yemeyi bırakıyor. Dökülsün oğlum hiç önemli değil, sileriz desem de nafile, bırakıyor kaşığı.. Yapamıyorum sen yedir diyor bazen. Bazen de doydum, gidebilir miyim diyor..
Hep diyorum ya, ben kızımla anne olduğumun farkına vardım.. Gerçekten de öyle.. Oğlumun bakıcısıydım sanki.. Yeterince empati yapamadım, iyi araştıramadım... Sonra çocuk büyürken sorunlarla karşılaşınca eksik kalan bir şeyler olduğunu gördüm, daha çok okumaya, araştırmaya yöneldim.
Burayı zaten okuyordum, bu sefer üye oldum, iyi ki de oldum.. Başkasının açtığı konularda hataları kolaylıkla görürken kendimi sorguladım.. Ben nasıl yapıyorum, doğrusu nasıl olmalı...
Uzun lafın kısası, danışmak iyidir.. Farklı bir bakış açısı görmek, yararlanmak iyidir.. Allah senden razı olsun, çok şey öğrendim anneliğinden.. Her gün yeni şeyler öğreniyorum bu yaşımda :)
-----------------------------------
Ve günün olumlu gelişmeleri;
* Bu sabah kızım emdi, uyudu. Ben de onunla uyudum. O uykusunu alıp kalktı oyuna daldı, abisi geldi oturdu onun yanında (elinde telefon bile olsa), eşlik etti kardeşine.. Ben yarım saat daha uyudum(gözlerimi açamadım bir türlü)
* Kalktım kahvaltı hazırladım, oğlum ilk defa bir bütün yumurtadan pişmiş omleti bitirdi (çok mutlu oldum, güzelce tebrik ettim, o da sevindi). Yanında kapya biber, peynir, çayla dolu dolu kahvaltı etti.. Bu güzel tablodaki olumsuz noktalar - telefonda oyun oynuyordu ve yine ben yedirdim.
* Kahvaltıdan sonra oğlum kardeşine göz kulak olurken ben de duşumu aldım :)
------------------------------------
Gördüğün gibi şu an aslında en büyük problemim telefonda oyun konusu.. Yavaş yavaş azalttırmaya çalışıyorum, gezmeye çıkarıyorum, kardeşiyle oynatıyorum. Ama ilk fırsatta yine yapışıyor. Bir kaç kırmızı çizgisi var arkadaşın: telefon, içecek, dondurma... Kafaya koydu mu önünde durulmuyor... Tuttuğunu koparıyor mutlaka.. Pitbul mübarek...
Benim kendimle olan kavgam, yemek yapamadığımı bildiğim için uzadıkça uzuyor.. Yetemiyorum diye yiyorum kendimi.. Yahu insan ocağın karşısına dikilip ne pişireceğine 1 gün olsun tek seferde karar veremez mi? 50 kere dolabı açıyorum, kileri inceliyorum, buzluğa bakıyorum, tariflere bakıyorum.. İyi ki internet var, pratik bir şeyler bulup yapmaya çalışıyorum. Herkesin 15 dakikada çıkaracağı işi benim en az 45 dakikada yapıyor olmam da tuzu biberi...
Bizde buyuk sikintiliydi uyku konusunda.
Ilk dogum gununde uyumustuk cidden
Ilk defa o kadar uzun uyumustum unutamiyorum
Ama baska seyler oluyor o zamanda.
Cogu boyle,neden bebeklerden/cocuklardan yetiskim gibi olmalarini bekliyoruz bilmiyorum.Acaba bu buyudukce izleidgimiz diziler/filmlerde sadece figuran gibi tatli tatli bikac sahnede gecen uslu bebekler bilincaltimiza mi islemis
Heeseyin azı karar cogu zararmis canim.meme ağindan dusünce bütün evi inleten bi bebek de cok zor
BuNilsibel daha iyi bilir
Canim diğer meseleyi plojovic çözmüs gibi.sende biraz rahatlarsan ve sorundan uzaklasirsan biraz senin icin cok iyi olur.
Yemek konusunda yardimci olmak isterim.
Sakın kendini suçlama.bu her kadınin derdi.ne pişirsem?
Haftalik menü hazirlasan ona uysan aslinda bi fikir olabilir.bi ara bende böyle yapmistim.
3 ünü minik minik doğradım, haşladim.. o sekilde verdim, biraz buyuk parçaları çatalla ezerek verdim..Canım üçünü az suda haşladin mi, bu hâliyle yese keşke verince öğüruyor püre yapıyorum mecbur
Alışverişi haftalık yapıyoruz ama menüyü gelişigüzel hazırladım (bildiğim kolay yemekler menüsü). Malzemeler listemle uyuşmadı, 3 yemekte kaldım :) listeye göre alışveriş etmem lazım. Hatta alışveriş listemi de yazılı bulundurmam lazım çünkü unutuyorum..
Eşim yurtdışına gitti, yalnızım artık çocuklarla. O yüzden de evimin düzeni değişti epeyce.. Önceden eve gelirken arardı, bişey lazım mı diye. Şimdi bir kabartma tozu gerekse, seferberliğe çıkar gibi hazırlık yapıp markete gidiliyor.. İşim yaş...
Arkadaşlar tamamen konu dışı ama bana ev hediyesi fikirleri verir misiniz .. Evin dekorunu rengini vs bilmiyorum fikirde yürütemedim .. Bir nevresim takımı var aklımda hep ihtiyaç olur diye düşündüm benim ne kadar olsada yine bakıyorum çünkü :)
Kizlar Eylul 1 haftadir gece saat basi aglayarak uyaniyor ve ancak memede sakinleyip tekrar uyuyor sabah 6 bucukta ise gitmek icin evden cikiyoruz gecede boyle gecince zombi olduk iyice. Bi yerimi agriyor desem gunduz huzursuzlugu yok gayet normal ama gece olunca bu sekilde oluyor emerek yatiyor bi sure omzumda tutuyorum hani sut hemen agzina gelmesin diye ama o da fayda etmiyor topigin en erken dis cikarani bizdik 2 diste kaldik hala dis mi desem 3. Gorunmuyor bile bide gecemi olur illa? Gaz dicem ama artik cikariyor gazini hareketlendikleri icin. Cok agir bir seyde vermiyorum hep benzer seyler
VosVos35 canim Allah kavustursun insallah. Soyle dusunebilirsin bu da bi bakis acisi olur sana esin cocuklarinin gelecegi icin calisma amacli gitmis ama sure gecici fakat getirisi baki.. ne yazik ki tek maaslarla zor gecinirken kenara para atmak hayal oldu siz zoru secmissiniz ve eminim Allah yardim edecektir detay bilmiyorum fakat genelde krese anaokuluna yada okula giden cocuklarin yemesi cok duzeldi diye duyarim cevremden
@Bir mucize su dikey duran el supurgeleri var ya onlardan bakmaz misin? Hem pahaliysa annenle bir almis olursunuz ama eminim her kadinin ihtiyacidir :)
Unutulmayacak kadar değerli olmuş ne kadar güzel. Darısı bizlere inşalah Teorik bilgiler kafa karışıklığı yaratıyor. Deliksiz uykunun olabileceğini anlatıyorlar ama pratikte bir gecede 10 kez kalkan bebek ile karşı karşıya kalıyoruz. Okuyarak kendi durumumuzu mu zorlaştırıyoruz acaba
Mutlaka canım. Hayat dengeden ibaret.
Canım üçünü az suda haşladin mi, bu hâliyle yese keşke verince öğüruyor püre yapıyorum mecbur
Arkadaslar siz siz olun tatilden yeni gelmis cocuklarla cocugunuzu ayni yerde tutmayin. Hasta olacak lari kesin ben niye dusunemedimki. 2 gundur burun akıntısı ates fenalardayiz dün gece 1 saat uykuyla ise gittim bakalim bu gece ne olucak. Aksam ustu 39 dereceye yükseldi evde de tektim napicagimi sasirdim. Soyup kasiklarina islak bez koydim ama ilk mudahele doğru mu ne yapmak lazim boyle durumlarda
Aynen oyle oluyor.Oncelik bebekten yetiskin gibi olmasini istiyoruz.Sonra her sikintida bi cikis yolu arayip hepsini denemeye koyuluyoruz.Aslinda dedigim gibi durup dinlemek,görmek gerekiyor.Cunku her bebek annesiylee gayet acik iletisim sagliyor.
11 aylık bebek benim bakış açıma göre cok da bebek değil, artik büyümüş, (2-3 aylik bebekle sartlari oyle gereken ise donen annelere göre) zorluklari annenin ev is arasinda kosturmaca, yorgunluğu bence. Zaten yarim gun calisacakmissiniz, boşuna stres yapiyor olabilirsiniz yani :)) Kaliteli zaman dedikleri oyle dogru ki, eskiler cogunluk ev hanimi tum gun evde ama cocukla oyun oynayan anne yok ortada, is guc, yemek..bunun bi dogrusu yok herkesin dogrusu kendine göre..Arkadaşlar eylülde okullar açılınca işe başlamayı düşünüyorum ama çok da korkuyorum. Başlayan anneler nasıl adepte oldunuz yada adepte ettiniz bebeği başlanmalı mı acaba çok da kararsızım. Başlarsam çok yakın bir ahbabımız var cocuk bakan o bakacak benim evimde cok da iyi bakar eminim ama ben nasıl bırakıp gitcem daha 11 aylık bebek bana ihtiyacı olmayacak mı şimdiye kadar hep memede uyudu nasıl öğlen uykusu yapacak.. Aslında yarım gün işim 13.30 gibi evde olcam ama bilemiyorum. Başlayan anneler ne zorluklar yasası bahsedebilir mi yada başlamayan anneler neden başlamadı
merhabalar eger isinizi seviyorsaniz ve maddi manevi sizi rahatlaticaksa hazir 13.30da evde olma imkaniniz varken baslamak mantikli bence bu durumda.zaten yarim gun sizden ayri kalicak.emin olun meme olmayinca baskalari cok guzel uyutuyor.benim baslamama sebebim isim stresli ve evime cok uzak.ayrica 8-17 calisiyorum.maddi acidan ihtiyacimiz yok simdilik.ama sizin durumunuzda calismak daha iyi bile hissettirir diye dusunuyorum.birazdan calisan anneler yazacaktir.Arkadaşlar eylülde okullar açılınca işe başlamayı düşünüyorum ama çok da korkuyorum. Başlayan anneler nasıl adepte oldunuz yada adepte ettiniz bebeği başlanmalı mı acaba çok da kararsızım. Başlarsam çok yakın bir ahbabımız var cocuk bakan o bakacak benim evimde cok da iyi bakar eminim ama ben nasıl bırakıp gitcem daha 11 aylık bebek bana ihtiyacı olmayacak mı şimdiye kadar hep memede uyudu nasıl öğlen uykusu yapacak.. Aslında yarım gün işim 13.30 gibi evde olcam ama bilemiyorum. Başlayan anneler ne zorluklar yasası bahsedebilir mi yada başlamayan anneler neden başlamadı
Ben de sizin gibi düşünüyorum işimi seviyorum Anasınıfı öğretmeniyim işe gidip gelmek iyi gelecekse de şuanda yetişemediğim ev işlerine Acaba o zaman nasıl yetişcemmerhabalar eger isinizi seviyorsaniz ve maddi manevi sizi rahatlaticaksa hazir 13.30da evde olma imkaniniz varken baslamak mantikli bence bu durumda.zaten yarim gun sizden ayri kalicak.emin olun meme olmayinca baskalari cok guzel uyutuyor.benim baslamama sebebim isim stresli ve evime cok uzak.ayrica 8-17 calisiyorum.maddi acidan ihtiyacimiz yok simdilik.ama sizin durumunuzda calismak daha iyi bile hissettirir diye dusunuyorum.birazdan calisan anneler yazacaktir.
O kadar doğru yazmıssınızki... Üç ay once ben de diyordum 11aylık olcak ohooo k3sin başlarım diye ama suan tam da bir ay kaldı okulların açılmasına. Eskiler evet hiç ilgilwnmiyormuş ama sonuçta işe gidip dönüp benim de bir takım işler yapmam gerekcek nasıl yetişcem bilmiyorum. Siz çalışıyor musunuz11 aylık bebek benim bakış açıma göre cok da bebek değil, artik büyümüş, (2-3 aylik bebekle sartlari oyle gereken ise donen annelere göre) zorluklari annenin ev is arasinda kosturmaca, yorgunluğu bence. Zaten yarim gun calisacakmissiniz, boşuna stres yapiyor olabilirsiniz yani :)) Kaliteli zaman dedikleri oyle dogru ki, eskiler cogunluk ev hanimi tum gun evde ama cocukla oyun oynayan anne yok ortada, is guc, yemek..bunun bi dogrusu yok herkesin dogrusu kendine göre..
haftada ya da 15te bir yardimci alirsaniz ev temizligi utu vs yapar.ki bence calisan her kadin almali.sonucta nelere para harcamiyoruz ki.boyle destekler sart.:)Ben de sizin gibi düşünüyorum işimi seviyorum Anasınıfı öğretmeniyim işe gidip gelmek iyi gelecekse de şuanda yetişemediğim ev işlerine Acaba o zaman nasıl yetişcem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?