2018 Ekim Anneleri

Evet. Her sali yarim gun yardimci kadin geliyor, temizlik ve ütü yapmiyorum. Arkadaslarimizla sosyallesmek de gerekli. Anne mutlu huzurlu olmazsa kendini ihmal ederse bebek hic olamaz diyor psikolog arkadasim.

haftada ya da 15te bir yardimci alirsaniz ev temizligi utu vs yapar.ki bence calisan her kadin almali.sonucta nelere para harcamiyoruz ki.boyle destekler sart.:)
Ev hanimi/çalışan sartlari izin veren herkes almali. Annem ev hanimi, ve artik yapamiyo (saglik sorunlari vs) temizlik ona da yardimci biri gidiyor..maddi imkan var ama hala almayan sadece kendini yorar diyorumm!

3,5 aylıklı işe başladığımda bende öğlenleri eve gittim öğle uykusu saatlerını ona göre ayarladım hala oyle.Evde oldugun saat cok mu gec olur uyku saati.Uyanıkken oyalanıyolar bi şekilde zaten

anabelgunes gecmis olsun. Bu ara salgin var. Ali de 2 kere ayni seyleri yasadi hatta ates ve kusma sikayetiyle acile götürdük. Burnu icin otribebe deneyin.zibinla duruyor evde, sık yikiyorum, bol sivi da alsin.

6tane disi var oglumun, altli ustli dis olup isirmasi felaket, tepkisiz kalmaya calissam da olmuyor. Kac kez kanatti, 10-15 gun emziremedim sagip verdim. Suan tatildeyiz pompayi da almamisim yanima yine yara yapti elimle sagip veriyorum.
Tek dişe krem sürmeye başladıysam...

Seninki tam bir karate kid'miş maşallah Allah dağına göre kar verir derler ya.. Ben ağrı eşiği çok düşük, dayanıksız bir insanım. Bütün toleransımı doğumlarında kullanıp bitirdim çocuklara karşı artık en ufak bir şeyde çığlık atar oldum.. çocuklarım da beni idare ediyorlar sağolsunlar. Dün oğlum gelmiş ben laptopta yazarken arkama yastık koyuyor. Anne senin belin ağrıyor ya, yastık getirdim sana diyor.. İçimin yağlarını eritti kara kuzum tek hamleyle

Benim kuzular meyveci.. Dahası çiğ meyve sebze tercih ediyorlar. Oğlum elinde kapya biber kemirip gezer, kızım salatalığı görünce başka bir şey istemez.. Yazın buluyoruz oğlıma yedirecek bir şeyler ama kışın ciddi sıkıntı oluyor. Havuç yiyor sadece kış sebzelerinden. Dün sabah kahvaltısını yedi diye bayram etmiştim, bu sabah bir parmak boyunda yumurtalı ekmek ve iki lokma peynir yedi kalktı. Onu da ilaç içeceksin diye ısrar ettiğim için yedi, çay içip kalkmaya niyetliydi. Hastalıkta zaten canı istemiyor insanın ama bıraksam hiç yemeyecek...

Biz de öyle düşünerek girdik bu yola canım. Yoksa çocuklar büyürken biz yaşlı oluruz, enerjimiz yetmez dedik, fırsatı değerlendirmek istedik. Tek sıkıntı kızım çok küçük, kucak bebeği daha.. Yardım gerekiyor, ve çok da alışmıştım eşimin desteğine.. Sabretmeye çalışıyorum ama hep yorgunum. Geçecek diyorum elbet ama çok zorlu geçecek...

İnşallah dediğin gibi yemeye başlar oğlum da.. Bu günlerde babanın gidişiyle duygusal biraz, kuru öksürük var, toparlanamıyor.. Ben de kendimi eksik hissediyorum, çözüm bulamıyorum diye..
.....................

Eylül'ün sıkıntısına gelince, diş gibi görünüyor bence. Oğlum da alt dişlerle üst dişleri 3,5 ay arayla çıkarmıştı. Gece vuruyor bu diş ağrısı genelde

Meme dışında uyutma yöntemleri arıyorum, ayakta sallamaya da razıyım, başkasının yapabilecegi bir sey olsun.uyku egitimim tutmamıştı şimdi önemini daha iyi anladım..acaba biberonla devam sütü verilse ben yokken diyorum..uyur mu ki!! senin bakacak biri varmış benim o da yok.. daha ev taşınacak..bunların yanında eşimle ders programını ayarlayabilecek miyiz acep.. deliriyorum galiba tüm sorular sana denk geldi hadi cevap ver..
amaaan, baktın olmuyor ücretsiz izin, baba calışsın..

A Anneoluyorumbennnn Siz baslamadan bakacak kisi ile zaman gecirsin en onemlisi bu :) Onun disinda sana bagimli degil gereken sartlara uyum saglayacaktir.Kucukken degil buyukken birakmak daha zordur.Cogu buyudukce ve dillendikce anneleri zorlayabilir konusulacaktir zamanla :)
Ev isi kismina deginmiyorum bile.Hepimizde ayni sey.Kolaylik istiyorsaniz yardimci,zorlamiyor diyorsaniz sadece uygun zamanlari kollamak :)
Tıkanip kalmak,zorlanmak,bazen salmak normal.Insanız.
Biseyleri yetistirmeye o kadar odakliyiz ki durup kendimizi dinlemeyi unutuyoruz.Evde bos oturmak bile zihni bi yandan şunu bunu halletsem diye calistiriyor.

Babaannesi kızımı çıkardı sabah arabasıyla, dolaştırdı biraz. Ben de fırsattan istifade evin önünden başlayıp içine kadar her yeri süpürdüm.. Kızımı aldım, emzirip uyuttum.. Bulaşık makinesini çalıştırdım, kalan bulaşıklar yıkanıp ocak silinecek ama ayakta duramıyorum. Daha paspas bile yapmadım sadece süpürge açtım, döşekleri silkeledim.. Sol ayak dizden aşağısı iptal.. İşte benim bir diğer handikapım.. Gözümü en çok korkutan şey.. Çok dayanıksızım, en ufak zorlanmada kas iskelet ağrıları dayanılmaz hale geliyor.. Dinlensem de geçmeyen ömür törpüsü ağrılar... Derman Yâ Şâfî

Kızlar şehriye çorbasini nasıl yapıyorsunuz, birde hiç salçalı yemek verdiniz mi, bu hafta pişmiş domatesi denemek istiyorum birde, geçen hafta korkularımı yenip karpuz üzüm mor erik incir tattirdim az az.

Bizim evde şuan her yer dağınık bir saatlik bile biri baksa baya iş yapılıyor o da hızlı bir şekilde insanın vücudu dayanmıyor bu aktiflige

Günaydın arkadaşlar kahvaltı da her gün düzenli bir şeyler mi yapıyorsunuz farklı şeyler deniyor musunuz ?
Mönü ve tarifleri paylaşır mısınız

Belli bi duzende gitmiyorum ben.Yani bigun hasliyorum soguk zeytinyagli dereotlu yapiyorum mesela yumurta kucuk kucuk.
Bazen omlet taze soganli.
Sade cok sevmiyor ama deniyorum arada yine.Haslama ya da tereyaginda.
Loru,salatalığı,vb ekler oluyor iste.
Bazen yumurta yok loruna ceviz ve zeytinyagi koyuyorum.Top top yapiyorum.(hersey eklenebilir,havuc,yesillik vb)
Nohut unuyla pankek yapiyorum bazen buna da ne eklemek istersen olur.
Bu top top olani hurma ile de yapiyorum icine baska seyler katip.
Sebze ekliyorum genelde kahvaltida.
Degisiyor yani

Yazılanları pek okuyamadım ama ben de yazmak istedim ilk kızım doğduğunda ben de yine aynı dönemde kızım 11 aylıkken başladım başlarda zorlansam da zamanla ikimiz de alıştık iyi bile oldu hatta hayatımız düzene girdi diyebilirim şimdi oğlum da tam 11 aylık olacak bakıcımız kızımdan devam eden bakıcı Allahtan alışkınız birbirimize o da oğlum uyudukça halleder. Size gelince isterseniz bakıcıyı alırken saat 3 e kadar falan alın böylece işlerinizi hiç değilse yemeğinizi falan yapabilirsiniz zaten eve gelir gelmez çocuk size kalınca evdeki iş yetişmiyor. Umarım size iyi gelir çalışmak benim kızım da anaokuluna başlayacak oğlum evde yalnız kalacak bakıcıyla. Biraz daha düzenimiz olur diye düşünüyorum

Salca vermedim.Zamani diye yemekleride sadece domatesle yapiyorum.Gecincede domates soslarim var kavanozlarda onlari kullanacam.
Ben 1 kasik tereyagi eritiyorum 1 kasikta zeytinyagi ekliyorum.
Sehriyeleri kavuruyorum cok az.
Domatesleri rendeden gecirip cok az ceviriyorum onu da.
Suyunu ekliyorum (kemik suyuda koyuyorum)
En son ocağı kapatinca maydonoz atiyorum uzerine.
İncir ennn sevdiğimdiiiir❤

3,5 aylıklı işe başladığımda bende öğlenleri eve gittim öğle uykusu saatlerını ona göre ayarladım hala oyle.Evde oldugun saat cok mu gec olur uyku saati.Uyanıkken oyalanıyolar bi şekilde zaten
Benimki sabah çok erken kalktığı icin once 10.30gibi uyuyor sonra 14te tekrar uyuyor çalışan anne olmak nasıl nedense cok korkuyorum sanki aramızdaki bağ azalacak gibi geliyor

Çok teşekkür ederim korktum ama tattirdim kırmızılar alerjiktir hep deniyor ya, inciri pek sevmedi sıpa yarım yedirmistim incirin taneleri kakada çıktı işte domates denemediğim için şehriye çorbası deneyemedim bir türlü bugün kırmızı kapya biber denedim sebze püresine koydum inşallah bir etki göstermez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…