- 30 Ocak 2018
- 476
- 234
- 103
Haftada bir gün ben de düşünüyorum başka türlü başa çıkamamhaftada ya da 15te bir yardimci alirsaniz ev temizligi utu vs yapar.ki bence calisan her kadin almali.sonucta nelere para harcamiyoruz ki.boyle destekler sart.:)
Evet. Her sali yarim gun yardimci kadin geliyor, temizlik ve ütü yapmiyorum. Arkadaslarimizla sosyallesmek de gerekli. Anne mutlu huzurlu olmazsa kendini ihmal ederse bebek hic olamaz diyor psikolog arkadasim.O kadar doğru yazmıssınızki... Üç ay once ben de diyordum 11aylık olcak ohooo k3sin başlarım diye ama suan tam da bir ay kaldı okulların açılmasına. Eskiler evet hiç ilgilwnmiyormuş ama sonuçta işe gidip dönüp benim de bir takım işler yapmam gerekcek nasıl yetişcem bilmiyorum. Siz çalışıyor musunuz
Ev hanimi/çalışan sartlari izin veren herkes almali. Annem ev hanimi, ve artik yapamiyo (saglik sorunlari vs) temizlik ona da yardimci biri gidiyor..maddi imkan var ama hala almayan sadece kendini yorar diyorumm!haftada ya da 15te bir yardimci alirsaniz ev temizligi utu vs yapar.ki bence calisan her kadin almali.sonucta nelere para harcamiyoruz ki.boyle destekler sart.:)
3,5 aylıklı işe başladığımda bende öğlenleri eve gittim öğle uykusu saatlerını ona göre ayarladım hala oyle.Evde oldugun saat cok mu gec olur uyku saati.Uyanıkken oyalanıyolar bi şekilde zatenArkadaşlar eylülde okullar açılınca işe başlamayı düşünüyorum ama çok da korkuyorum. Başlayan anneler nasıl adepte oldunuz yada adepte ettiniz bebeği başlanmalı mı acaba çok da kararsızım. Başlarsam çok yakın bir ahbabımız var cocuk bakan o bakacak benim evimde cok da iyi bakar eminim ama ben nasıl bırakıp gitcem daha 11 aylık bebek bana ihtiyacı olmayacak mı şimdiye kadar hep memede uyudu nasıl öğlen uykusu yapacak.. Aslında yarım gün işim 13.30 gibi evde olcam ama bilemiyorum. Başlayan anneler ne zorluklar yasası bahsedebilir mi yada başlamayan anneler neden başlamadı
Ben de yapmıştım tereyagını o kadar hissettim ki , şevkim kırıldı yapmadım bi daha. Bunu deneyeyim ama yağ başka olmaz mı kihmm bi koku var hafif ama muz mu tereyagi mi bilemedim.
Tek dişe krem sürmeye başladıysam...6tane disi var oglumun, altli ustli dis olup isirmasi felaket, tepkisiz kalmaya calissam da olmuyor. Kac kez kanatti, 10-15 gun emziremedim sagip verdim. Suan tatildeyiz pompayi da almamisim yanima yine yara yapti elimle sagip veriyorum.
Seninki tam bir karate kid'miş maşallahBağırma işi her çocukta farklı sonuç doğuruyor benimki tepki verince gülüp tekrar tekrar ısırıyor ben kapatıyorum dükkanı:) oğlum emerken sürekli zarar verir halde bir yandan göğsümü mıncıklayıp ayağıyla karate yapıyor:) biri muhakkak havada bir şeyleri ya da yerleri tekmeliyor ola ki yanlışlıkla kenarılıkşı bir yere geldim tekmelemekten uykusunu açıyor. Mıncıklamayı bıraktıysa saçlarımı çekiyor izin vermedim mi emmeyi bırakıp benimle saç mücadelesine başlıyor:) ah ah ben ne yapacaksam bu sıpayla:) ablası önünden geçsin el atıp saçını çekiyor kuzumun saçları kıvırcık muhakkak havada bir yerlerde saçları oluyor fazla yakın geçtiğinde üç beş tel saçını kardeşinde bırakıp geçiyor eliyle uzanamazsa kucağımızda falansa ayak parmaklarıyla yoluyor. Yazık kızıma kendini karşısındakine zarar vermeden savunma yollarını öğretiyorum:) bu arada yeme mevzuunda yazamadım dün ani bir kararla tatile çıktık yoğunluğum fazlaydı ancak bu saatlerde girip yazabilirsem yazıyorum. Yemek konusunda kızım seçici aslında ama çorbasever bir çocuk olduğu için muhakkak çorbam vardır besleyici bir şeyler katarım içine eti de çok seversebze yemiyor sadece onu da enerjim varsa sevdiği formlara çeviriyorum mümkün olduğunca.yemek istemiyorsa zorlamıyorum her çocuk farklı benimki hatta bazen biz yetişkinler kadar yiyor frenlemeye çalışıyoruz engelliyoruz. Her çocuk çok farklı. Oğlum da sebzeleri çok seviyor onun dışındakileri pek istemiyor onu da şimdilik öyle kabul edeceğiz sanırım değişiyorlar. Ayrıca okula gittiğinde damak tadı biraz daha değişecektir
Haftada bir temizlik icin yardimci, bebegin bakimindan sorumlu olan tanidiginizda eger bebegin uyku saatinde corba yada kolay bir yemek yaparsa sizin icin isler cok kolaylasir. Kalan tum vaktininizi bebege ayirirsinizHaftada bir gün ben de düşünüyorum başka türlü başa çıkamam
Biz de öyle düşünerek girdik bu yola canım. Yoksa çocuklar büyürken biz yaşlı oluruz, enerjimiz yetmez dedik, fırsatı değerlendirmek istedik. Tek sıkıntı kızım çok küçük, kucak bebeği daha.. Yardım gerekiyor, ve çok da alışmıştım eşimin desteğine.. Sabretmeye çalışıyorum ama hep yorgunum. Geçecek diyorum elbet ama çok zorlu geçecek...VosVos35 canim Allah kavustursun insallah. Soyle dusunebilirsin bu da bi bakis acisi olur sana esin cocuklarinin gelecegi icin calisma amacli gitmis ama sure gecici fakat getirisi baki.. ne yazik ki tek maaslarla zor gecinirken kenara para atmak hayal oldu siz zoru secmissiniz ve eminim Allah yardim edecektir detay bilmiyorum fakat genelde krese anaokuluna yada okula giden cocuklarin yemesi cok duzeldi diye duyarim cevremden
Arkadaşlar eylülde okullar açılınca işe başlamayı düşünüyorum ama çok da korkuyorum. Başlayan anneler nasıl adepte oldunuz yada adepte ettiniz bebeği başlanmalı mı acaba çok da kararsızım. Başlarsam çok yakın bir ahbabımız var cocuk bakan o bakacak benim evimde cok da iyi bakar eminim ama ben nasıl bırakıp gitcem daha 11 aylık bebek bana ihtiyacı olmayacak mı şimdiye kadar hep memede uyudu nasıl öğlen uykusu yapacak.. Aslında yarım gün işim 13.30 gibi evde olcam ama bilemiyorum. Başlayan anneler ne zorluklar yasası bahsedebilir mi yada başlamayan anneler neden başlamadı
Bizim evde şuan her yer dağınıkBabaannesi kızımı çıkardı sabah arabasıyla, dolaştırdı biraz. Ben de fırsattan istifade evin önünden başlayıp içine kadar her yeri süpürdüm.. Kızımı aldım, emzirip uyuttum.. Bulaşık makinesini çalıştırdım, kalan bulaşıklar yıkanıp ocak silinecek ama ayakta duramıyorum. Daha paspas bile yapmadım sadece süpürge açtım, döşekleri silkeledim.. Sol ayak dizden aşağısı iptal.. İşte benim bir diğer handikapım.. Gözümü en çok korkutan şey.. Çok dayanıksızım, en ufak zorlanmada kas iskelet ağrıları dayanılmaz hale geliyor.. Dinlensem de geçmeyen ömür törpüsü ağrılar... Derman Yâ Şâfî
Günaydın arkadaşlar kahvaltı da her gün düzenli bir şeyler mi yapıyorsunuz farklı şeyler deniyor musunuz ?
Mönü ve tarifleri paylaşır mısınız
Kızlar şehriye çorbasini nasıl yapıyorsunuz, birde hiç salçalı yemek verdiniz mi, bu hafta pişmiş domatesi denemek istiyorum birde, geçen hafta korkularımı yenip karpuz üzüm mor erik incir tattirdim az az.
Benimki sabah çok erken kalktığı icin once 10.30gibi uyuyor sonra 14te tekrar uyuyor çalışan anne olmak nasıl nedense cok korkuyorum sanki aramızdaki bağ azalacak gibi geliyor3,5 aylıklı işe başladığımda bende öğlenleri eve gittim öğle uykusu saatlerını ona göre ayarladım hala oyle.Evde oldugun saat cok mu gec olur uyku saati.Uyanıkken oyalanıyolar bi şekilde zaten
Çok teşekkür ederim korktum ama tattirdim kırmızılar alerjiktir hep deniyor ya, inciri pek sevmedi sıpa yarım yedirmistim incirin taneleri kakada çıktıSalca vermedim.Zamani diye yemekleride sadece domatesle yapiyorum.Gecincede domates soslarim var kavanozlarda onlari kullanacam.
Ben 1 kasik tereyagi eritiyorum 1 kasikta zeytinyagi ekliyorum.
Sehriyeleri kavuruyorum cok az.
Domatesleri rendeden gecirip cok az ceviriyorum onu da.
Suyunu ekliyorum (kemik suyuda koyuyorum)
En son ocağı kapatinca maydonoz atiyorum uzerine.
İncir ennn sevdiğimdiiiir❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?