2018 Ekim Anneleri

Bu sıralar bizimki çok hareketlendi yatıyor kalkıyor oturuyor... ellerini bırakıp adım atmaya da başladı artık. Ben öğretmedim ama kendi kendine hareket ettikçe yapmaya başladı. Sanırım olgunluk hazır bulunuşluk önemli bu noktada

Benimki de emekleme pozisyonuna gelir gibi yapıp popoyu havaya kaldırıyordu baktım zamanla oturma işini çözdü ayaklarını düzgün şekilde koymayı öğrenip

Tesekkurler. 38.4e cikti oglen. Calpol verdim. Evde yalnizim diye guvenemedim. Dustu simdi atesi. Memede uyuyor. Agzindan cesme gibi su akiyor ama dis atesi 38i gecmez demistin. Belki viral bir seydir. Baska bir sıkıntısı yok.
Geçmiş olsun canım diş olabilir yine de damaklarını kontrol etmiş miydin? Bizim de diş geldiğinde o civarlara çıkıyor bir gün içinde düşüyor mesela. Enfeksiyon durumlarında ise genelde uzun süreli düşmüyor ateşi. Umarım diş harici bir şeyi yoktur kuzucuğun.
Hayiri da anliyor artik. Yaptigi seyi birakiyor. Arkamizi donunce yapiyor.
Cok mervelere gidecek bu kiz...
Çok muzipler ya bizimki de öyle muziplik yaparken ağzını yamultup bir gülüşü var ki sorma:) arkamı döndüğüm anda başka başka işlerle uğraşırken buluyorum. Bir de kendisinin istemediği şeylerde kafasını hayır anlamında salladığını farkettim özellikle yemek yerken doyduysa falan daha çok yapıyor. Büyüdü ve bilinçlendiler. Maşallah tüm bebişlere

az önce uyutmaya çalışıyorum, gitti kenardan bir yastık aldı, koydu dizinin üstüne, kafayı da yastığın üstüne koydu şebek çok tatlı oldular, çok güzel oyunlar oynuyorlar.. bir de dillenince neler söyleyecekler kim bilir

İçinin yağları eriyecek kız bir de seninki:) erkekler biraz daha düz oluyor benimkinden çok bir şey beklemiyorum:)

Tesekkurler. 38.4e cikti oglen. Calpol verdim. Evde yalnizim diye guvenemedim. Dustu simdi atesi. Memede uyuyor. Agzindan cesme gibi su akiyor ama dis atesi 38i gecmez demistin. Belki viral bir seydir. Baska bir sıkıntısı yok.
geçmiş olsun Niliko'ya. ateş dışında bir sıkıntı yok dimi? ağlama, ağrı belirtisi? inşallah sadece diştir, çıkarır da kurtulur hemencecik

Hayiri da anliyor artik. Yaptigi seyi birakiyor. Arkamizi donunce yapiyor.
Cok mervelere gidecek bu kiz...
Abisinin odasında 100 parçalık yapboz var sehpanın üzerinde.. Öyle böyle bitirdik onu fakat kızçem bütün oyuncakları bırakıp ona yöneliyor her defasında ve ucundan bozuyor. Hayır kızım bırak diyorum, iki elle dalıyor sehpayı kenara itip üstüne de kutuyu koydum, mutfağa gittim. Kızım salondan emekleyerek abisinin yanına gitti. Bir de baktım yine yapboza girişmiş, sessizce (1 günde 4 kere bozdu yapbozu) zaten sesi çıkmıyorsa bir yerde yaramazlık yapıyor diyorum kesin.. benim terlikleri bulunca da ses çıkarmıyor, görürse alır annem diye :)

Aile konusunda şansisin ama karsi taraf konusunda benden farksizmissin canim.
Insan tiksiniyor dimi.bide üstüne cocuklara karisiyorlar.ne hadlerineyse.
Benim de zoruma gidiyor esimin ailesinin yaptiklari.
Öyle cimriler ki ben hayatimda böyle insanar görmedim.
Gecen kimlik cikartmaya carsiya gitmistik.öğlen vakti.
Sabahtan da lahmacun ici cikarttilar dolaptan.neyse biz 3 gibi geldik eve.ücümüz de açız.saat 6 oldu be yemek var ne de lafı.esim sordu anne yemek nerde?
O da, ben dünden bi tabak yemek vardi onu yedim.karnim doydu dedi.kp.de kendine bi börek.yapmis karnini doyurmus.
Kaynim da biseyler sokmus agzina.
Lahmacun icini de geri buzluğa atmislar.guya öğlene kadar cözülmemis.bizde dısarida yemis gelmisiz.onlar disarida yemistir demisler.
Bende bunlari duyunca sinirlendim.kalktim odama gittim.kaynanam başladi kalkin kendinize biseyler yapin.ne var bunda.kaynim da bi yandan sprun etmeyin diyor.
Esim sorun çıkarma diyor.sence canim haksizmiyim bu konuda?
Ve eve gekdik hic sorulmadi.acmisiniz.biseyelr yediniz mi diye.

Yavrucum bunu kullan, bundan sonra her fırsatta dışarıda yemeğe git eşinle. Evde yemek pişmiyor nasılsa de.. Sen mi düşüneceksin o evin yemeğini sanki... Herkes karnını doyurmuş, öyle alışmış onlar.. Evde olsan senden beklerler zaten. Sen de al eşini çıkın gezin, dışarıda yiyin gelin. İtiraz etmesin o da, nasılsa birlikte yiyelim derdi yok kimsede...

Tam noktada kalmiyor canim yine de.38,1-38,3 vs oluyor.
39 kusuratlar zaten cocugunda davranisina gore belirler.
Enfeksiyon varsa da ates vucudun mikropla savasma hali oyle dusun.Korkma.
Kuvetine su doldurup oynatabilirsin ılık suyla.
Limonu biliyorsundur.
Ates cok dilde ama korkulacak bisy degil cidden her cocuk hemen havale gecirmez.Vucut mikroba ilac oluyor diye de dusunmek lazim.

Abilerin ablaların oyuncakları daha ilgi çekici annesi ne yapsın kuzucuk:)

Canim.zaten yemegi ben yapiyorum.
Olunca çöķüyorlar.olmayinca da ne isterlerse söylüyorlar sunu yap diye.
Ayrica burasi köy gibi.geldigim.uereen de kücük.disarida ne yicez dedim esime.
Bi ciğköfteci var baska da bisey yok.geldik geleli 2 kere dürüm.yedim o kadar.
Ayrica metehan ne yicek.bi pilav corba yapiyorum da o da yiyor.
Hic torunlarini düsündükleri yok.

Mesaj tekrari olmus baska yazayim bari :)
Bu sicakta sütü kaynatmak bu saate kaldi yogurt mayalayacam :)
Dun aksam uyumayi secmistim
Bu aksamda dogum gunu var oraya gececez.

Kendimi duduklu tencerede pisiyor gibi hissediyorum garip bi buhar sicak vuruyor.Terlemem normalde gozlerimin alti nemleniyor.
Bundan sonrasi Eylul'e kadar sicak gider heralde.
Bizde de ablanin oyuncak vs daha cekici sagolsun Sezen kucuk parcalar konusunda dikkatli.
Zaten evde dolanmak,mutfakta dolanmak daha ilgi cekici geliyor :)))
Onlarla hersey daha guzel ❤

Sicaklardan bahsedince gecen sene agustos eylul gece bile kac posta dusa girerek,kendimi islatarak gecmisti :) nerden nereye.Yine de guzeldi :) Hamilelik bambaska bi hal.

Son düzenleme:
Benimki de emekleme pozisyonuna gelir gibi yapıp popoyu havaya kaldırıyordu baktım zamanla oturma işini çözdü ayaklarını düzgün şekilde koymayı öğrenip

Aynen :) simdi ayni pozisyonla ayaga kalkmaya calisiyor :) alttan bakiyor bide :)

ben de hep baş edemeyince yükseliyor hissine kapılıyorum nedense.. yani vücut savaşı kaybedince en yüksek noktaya gelyor sanki.. oğlum o zaman baygın gibi yatıyor, gece gündüz uyuyor. ilaç bile düşüremiyor ateşi..
ben ise 41 yaşındayım, ateşimin çıktığını bilmem. hiç mi savaşmıyor ki bünye acaba.. çok da sağlıklı bir çocukmuşum, reşit olana kadar hiç doktorluk olmamışım mesela.. çok bünyesel bişey sanırım..

Evde kadın yok gibi düşün orayı.. hastayım diye salmış tamamen kv... sanki 3 bekar evi, seni bekliyorlar gelsin de kursağımız yemek görsün diye.. ama sorarsan takdir eden olmaz.. nankörlük böyle bişey..

Kapi için güvenli bi alan. D dooris123 E bebk te nette gordum..benim de mutfagimin kapısı yok, parmaklikli bi sey lazim..
Ben bi yerlesik hayata gecebilsem, pazartesi Ankarada olcam ama 5 gun yatili misafirim var, evde iki bebek 5 yetiskin 2 kedi olacagiz evde kucuk malum:) iyice curcuna:) cumartesi yeniden sehirdisina cikacagiz zaten 10 gun kadar. Ondan sonra artik eve bir duzenlenme yapacagim kedilerin odasina kapi aparati, tv unitesinin onune cit ve bir tane yurume arkadasi

Hastaliklarin cogununda cocuklukta atlatilmasinin sebebi var belki de.Biz bu kadar cok mudahale edilen cocuklarda degildik bence canim onunda etkisi cok.Soguk alginligi,oksuruk vs yani hafif hastaliklarda hafifken bile cok mudahale gorup her sene daha agir atlatilmaya sebep oluyor.
Bunye tamamen farkli tabii cocugun bulundugu durumda.O tamamen annenin babanin gozetimi.Ama kac cocuk suan en ufak sikayet icin bile ilac almadan kendi kendine atlatmasi bekleniyor?(alerji vb durumlar disinda olan)
Bu yuzden belki de bebeklik/cocukluk doneminde nasil atlatiliyorsa buyuyen birey o kadar ilacsiz atlatamaz hale geliyor.
Bu senin durumunuda biraz ozetliyor sanirim.
Ama kroniklesmis seyler,zamaninda mudahale edilmeden daha kotu olan durumlarda yine bi nesle ait galiba :)
Doktor sevmeyen anaanne/babaanne/ dedelerin doktordan cikmayan torunlari devri :) Biz arada kalanlarda 'gec kalmamak' adina tum korkularimiz sanirim.Care arayisi belki de degisebilir.

Ilac 1-1.5 civarlarinda dusururmus genelde.
Hasta olup ayakta olmak zaten buyuklerin mecburiyeti bence :)

Dinlenmek ve belli yiyecekler disinda yemege cok yonelmemek aslinda vucudu daha cok toparlarmis

Buarada bende hasta olup gittigimiz şu doğumdan sonra biliyorum.Sayilidir.Yaz,kış,bahar farketmiyor.Cok sukur.Onumuzdeki maclsri bilmiyoruz tabii ama

yigenim simdi 10 yasinda.2 yasina kadar emdi.bebekliginden beri surekli hasta.hep antibiyotik icerdi.hep doktorlardaydi.simdi duzenli olarak kullandigi ilaclari ve kulak rahatsizligi var.annem bizi hic ilac icirmeden buyuttu.ama iste o dengeyi hissedebilmek onemli.ne her hastalikta doktora gitmek ne de bazi seyler icin gec kalmak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…