Damaklarini kontrol ediyorum ama bir sey anlamiyorum ki... ama ne sorunu varsa agziyla cunku memeyi de alip birakiyor. Biberonu da. Saat 3.38den beri agliyor. Babasi gelsin bi odaya girip saat 9a kadar cikmiycam.Geçmiş olsun canım diş olabilir yine de damaklarını kontrol etmiş miydin? Bizim de diş geldiğinde o civarlara çıkıyor bir gün içinde düşüyor mesela. Enfeksiyon durumlarında ise genelde uzun süreli düşmüyor ateşi. Umarım diş harici bir şeyi yoktur kuzucuğun.
Çok muzipler ya bizimki de öyle muziplik yaparken ağzını yamultup bir gülüşü var ki sorma:) arkamı döndüğüm anda başka başka işlerle uğraşırken buluyorum. Bir de kendisinin istemediği şeylerde kafasını hayır anlamında salladığını farkettim özellikle yemek yerken doyduysa falan daha çok yapıyor. Büyüdü ve bilinçlendiler. Maşallah tüm bebişlere
Çocukları aile hekimine götürdüğümde bir sıkıntım varsa dile getiriyorum, ben de çıkıyorum aradan :)Hastaliklarin cogununda cocuklukta atlatilmasinin sebebi var belki de.Biz bu kadar cok mudahale edilen cocuklarda degildik bence canim onunda etkisi cok.Soguk alginligi,oksuruk vs yani hafif hastaliklarda hafifken bile cok mudahale gorup her sene daha agir atlatilmaya sebep oluyor.
Bunye tamamen farkli tabii cocugun bulundugu durumda.O tamamen annenin babanin gozetimi.Ama kac cocuk suan en ufak sikayet icin bile ilac almadan kendi kendine atlatmasi bekleniyor?(alerji vb durumlar disinda olan)
Bu yuzden belki de bebeklik/cocukluk doneminde nasil atlatiliyorsa buyuyen birey o kadar ilacsiz atlatamaz hale geliyor.
Bu senin durumunuda biraz ozetliyor sanirim.
Ama kroniklesmis seyler,zamaninda mudahale edilmeden daha kotu olan durumlarda yine bi nesle ait galiba :)
Doktor sevmeyen anaanne/babaanne/ dedelerin doktordan cikmayan torunlari devri :) Biz arada kalanlarda 'gec kalmamak' adina tum korkularimiz sanirim.Care arayisi belki de degisebilir.
Ilac 1-1.5 civarlarinda dusururmus genelde.
Hasta olup ayakta olmak zaten buyuklerin mecburiyeti bence :)
Dinlenmek ve belli yiyecekler disinda yemege cok yonelmemek aslinda vucudu daha cok toparlarmis
Buarada bende hasta olup gittigimiz şu doğumdan sonra biliyorum.Sayilidir.Yaz,kış,bahar farketmiyor.Cok sukur.Onumuzdeki maclsri bilmiyoruz tabii ama
Gece ve sabah aglamiyordu. Iki saattir aglayip duruyor.geçmiş olsun Niliko'ya. ateş dışında bir sıkıntı yok dimi? ağlama, ağrı belirtisi? inşallah sadece diştir, çıkarır da kurtulur hemencecik
gündüz doktora gösterseydin keşke. çocuk avunmayınca ben de korkarım, ağrısı mı var diyeGece ve sabah aglamiyordu. Iki saattir aglayip duruyor.
Yaradan ateş olmaz ama ateşlenince yara çıkabiliyor bebeklerde.. Geçmiş olsun tekrarDilinin ucunda kesik gibi bi yara olmus. Ama ondan ates 38 bucuga cikar mi bilmiyorum. Ama aglamasi ondan sanirim.
Esim eve gelince sokaga cikardi ve daha kapidan cikmadan uyumus. Uyumak icin agliyormus meger iki saattir. Saskinliklar icindeyim.gündüz doktora gösterseydin keşke. çocuk avunmayınca ben de korkarım, ağrısı mı var diye
Evet malesef herkesin bir sıkıntısı var iki tatlı bir arada yenmiyor bazen bende kimsesiz biriyle evlenseydim diyorumBen en baştan bi tane baston aldim.en cok isime yarayan sey o oldu.benimki tam yatiyordu.onun icin kisin evde uyutmak icin kulladik.simdi de gezmede cok kolaylik ve cok hafif.cok pratik kapaniyor.hemde cok cüzi bi miktara aldik.190 tl.
Hic olmazsa biseyler aliyorlarmis canim.esimin babasi buraya geldigimizden beri bi tek muz bile almadi.
Kv git pazardan bi takim al demis.onu da minicik almislar ki metehan icine girmez.
Buna da dede deniyor.cocuğuma hicbisey almadilar.ne alindiysa biz aldik.
Gecen kp carsidaydi.cocuga muz alinacakti.esim gitmeye üsendi.kv tlf etti.gelirken cocuga muz al dedi.almam pahali dedi.
Cocuğa al,parasini vereceklermis dedi.
Neyse 1 kilo muz geldi.esim hemen parasini cirkardi verdi.icinden de kv yedi.
Nasil insanlar bunlar anlamiyorum!!!!!!
Canim ben akşama kadar metehanla oynuyorum.esim de hic yanindan ayrilmiyor.gece boyu mizildıyor.4 de güne başliyor
Hafta sonu icin esimin yigeni geldi 17 yasinda kiz biraz önce 3unu parka gönderdim evde tekim bir huzur geldiki sorma kendimi dusa atip 1 saat cikmama planin varEsim eve gelince sokaga cikardi ve daha kapidan cikmadan uyumus. Uyumak icin agliyormus meger iki saattir. Saskinliklar icindeyim.
Ah keske ne dediklerini anlayabilsek. Bazi annelerin bebekleriyle iletisimleri cok guclu oluyor, bebeklerin ne istedigini sip diye anliyorlar ben hic oyle degilim. Bazen bir ortamda deniz agladiginda neden agliyor diye soruyorlar ben de bilmiyorum ki diyorum:) mesela az once agladi uykusu geldi sandim uyutmaya calistim uyumadi, bu sefer de uyutuyorum diye agladi. Geri disari cikardim 5 dk sonra yine agladi uyut beni kadin diye, iceri girdim uyutmaya calistim yok oyun yapmaya basladiEsim eve gelince sokaga cikardi ve daha kapidan cikmadan uyumus. Uyumak icin agliyormus meger iki saattir. Saskinliklar icindeyim.
Ben evde yalnizken istemsiz olarak sessiz hareket ediyorum, evde yalniz oldugumu kabullenemiyorum oglum icerde uyuyor saniyorum hepHafta sonu icin esimin yigeni geldi 17 yasinda kiz biraz önce 3unu parka gönderdim evde tekim bir huzur geldiki sorma kendimi dusa atip 1 saat cikmama planin var
belki ağlamaktan bitkin düşüp uyumuştur kuzucuk.. ateşi ne durumda?Esim eve gelince sokaga cikardi ve daha kapidan cikmadan uyumus. Uyumak icin agliyormus meger iki saattir. Saskinliklar icindeyim.
Nasılki her insan farkli her k valide de farkli.. Arkadasimin k validesi de yan apartmaninda oturuyor, o kadar fedakar bi kadin ki, her aksam gelinine kavanozla yemek getiriyor, kapidan verip gidiyormus ki dinlensin, calisiyorsun yorulmussundur iceri girmeyim kizim diyor..O da k validesini cok sever..Aile konusunda şansisin ama karsi taraf konusunda benden farksizmissin canim.
Insan tiksiniyor dimi.bide üstüne cocuklara karisiyorlar.ne hadlerineyse.
Benim de zoruma gidiyor esimin ailesinin yaptiklari.
Öyle cimriler ki ben hayatimda böyle insanar görmedim.
Gecen kimlik cikartmaya carsiya gitmistik.öğlen vakti.
Sabahtan da lahmacun ici cikarttilar dolaptan.neyse biz 3 gibi geldik eve.ücümüz de açız.saat 6 oldu be yemek var ne de lafı.esim sordu anne yemek nerde?
O da, ben dünden bi tabak yemek vardi onu yedim.karnim doydu dedi.kp.de kendine bi börek.yapmis karnini doyurmus.
Kaynim da biseyler sokmus agzina.
Lahmacun icini de geri buzluğa atmislar.guya öğlene kadar cözülmemis.bizde dısarida yemis gelmisiz.onlar disarida yemistir demisler.
Bende bunlari duyunca sinirlendim.kalktim odama gittim.kaynanam başladi kalkin kendinize biseyler yapin.ne var bunda.kaynim da bi yandan sprun etmeyin diyor.
Esim sorun çıkarma diyor.sence canim haksizmiyim bu konuda?
Ve eve gekdik hic sorulmadi.acmisiniz.biseyelr yediniz mi diye.
9 aydir ilk defa kendimle kaldim ozlemisim vallaBen evde yalnizken istemsiz olarak sessiz hareket ediyorum, evde yalniz oldugumu kabullenemiyorum oglum icerde uyuyor saniyorum hep
Ohh ne guzel, toplumda anneye öyle misyon yükleniyor ki..Ruh sağlığımız adina dinlenmek de sart..Birkac saat bakacak kisi varsa tek basima, kimse yoksa Ali yi de alip, arkadaslarimi ariyorum hafta sonu 1-2 saat buluşuyoruz. Sadece anne degiliz ki kadin, bireyiz. Kendini de unutmamak gerek. Yoksa "senin icin sacimi supurge ettim" psikolojik siddeti.. cocuk mu dedi süpürge et, kendini ihmal et diye, de mi :))9 aydir ilk defa kendimle kaldim ozlemisim valla
Ah keske ne dediklerini anlayabilsek. Bazi annelerin bebekleriyle iletisimleri cok guclu oluyor, bebeklerin ne istedigini sip diye anliyorlar ben hic oyle degilim. Bazen bir ortamda deniz agladiginda neden agliyor diye soruyorlar ben de bilmiyorum ki diyorum:) mesela az once agladi uykusu geldi sandim uyutmaya calistim uyumadi, bu sefer de uyutuyorum diye agladi. Geri disari cikardim 5 dk sonra yine agladi uyut beni kadin diye, iceri girdim uyutmaya calistim yok oyun yapmaya basladiyine disari ciktik, 10dk sonra yine uykum var uyut beni aglamasi iceri girdik uyudu bu sefer. Tabi burda klimada yatiriyorum herseferinde uzun kollu tulum giydirip cikariyorum. Arada baska birseye agliyor ama ne anlamiyorum iste. Galiba hem uyumak istiyor hem de akli disarda kaliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?