2018 Ekim Anneleri

Bugun 10. Ay kontrolune gittik ve bir daha 1 yasinda giderim diye karar aldim cunku artik rutine bagladik 11. Ayda da degisen eklenen bir sey olmayacak cunku. 200gr almis az gibi gelmesin annemiz bu sicaklarda cocuklar su kaybeder normaldir dedi 1. Yasina 9-9,5 arasi girsek yeter bize dedi. Ben kiloya takintiliyim ama soyle ya pof sisirirsem ya tombul olursa diye cunku etrafimda etine dolgun olup zorluk yasayan cocuklar goruyorum zayif olsun ama saglikli olsun derdindeyim. Dana kiyma yediren var mi aramizda? Dr a sordum kuzuyla devam edelim 1 yasinda onu konuscaz dedi. Birde inek sutunu sordum onuda 1 yasta konuscaz dedi ben hevesleniyorum biberona koyup sut vericem falan dedim guldu dr oyle direk baslamicaz falan dedi :) dislere bakti ustten 4 tane geliyor ve biraz iri olcak ust disler baya zorlar gece saat basi aglayarak uyanmalar bundandir dedi

1 yaş 9-9.5 kriteri ilk kez duydum..her dr ayri bir şey diyor. Sonra neden benimki zayif derdine düşüyor anneler, bizim 1 yasa 9 kg olarak girmemiz imkansiz mesela, yani karalar mi bağlayım dr a göre :)))

Son düzenleme:
Uzun kollu mu? Ay ben klimada zibinla yatiriyorum acaba ben mi cok acik birakiyorum ama soyle klima havaya vuruyor ve 26-27 derecede ha bide İzmir
25 derece, sadece tulum giydiyorum tek kat, benimki uzerinde ortu vs tutmaz, kipir kipir uyur zaten. Uzerine pek birsey ortmuyorum oyuzden.

1 yaş 9-9.5 kriteri ilk kez duydum..her dr ayri bir şey diyor. Sonra neden benimki zayif derdine düşüyor anneler, bizim 1 yasa 9 kg olarak girmemiz imkansiz mesela, yani karalar mi bağlayım dr a göre :)))
Doktor cocuga gore konusmustur, her cocuk farkli, siz gitseniz size farkli kilo soyler bence

Doktor cocuga gore konusmustur, her cocuk farkli, siz gitseniz size farkli kilo soyler bence
(Kg olayindan bagimsiz) Demek istedigim şey tam olarak şu: Bazi dr lar "kesin kriterler" belirliyor, oysaki dediginiz gibi, çocugun şartlarına göre yorum yapilir. Sonra anneler "eyvah, bi seyler ters gidiyo endişesi" demem o ki, atıyorum cocuk yogurt sevmiyo örnekte," oo yemiyor mu, tamam kalsiyum cok yetersiz olacak bebegin" iyi de belki peyniri bol yiyor..demek istediğim tam olarak bu :))

Kesiklikle ona katiliyorum, bazi doktorlar sadece endise pompaliyor. Bazilari ise hala cagdisi bilgilerle ilerliyor. Birinin dedigi otekini tutmuyor. Oyuzden bazi konularda anne kendi icguduleri ile ilerlemeli. Her cocuk her ay kilo alacak diye birsey yok, yada her saglikli seyi yiyecek...

belki ağlamaktan bitkin düşüp uyumuştur kuzucuk.. ateşi ne durumda?
Ates devam etmedi. Disardan geldiklerinde 36lardaydi. Esim illa yine calpol verelim guzel uyusun dedi. Hic de guzel uyumadi. Bi suru agladi yine. Dilindeki yaradan dolayi meme de ememiyor. Normal yemek yiyor ama. Yarin doktora goturcez. Meme emmedigi icinde gece boyunca uyanip aglayip az ileri yatip uyuyor. Boylece gece emmesini kesse bari. Abartiyor ya.

Hayir hayir bunu Eylulun kilosunA gore soyledi suanki durumuna gore yani elbette her bebek farkli ama 9 civari olsa ona yeter dedi

Hayir hayir bunu Eylulun kilosunA gore soyledi suanki durumuna gore yani elbette her bebek farkli ama 9 civari olsa ona yeter dedi
Adamin günahını aldim iyi mi :))) Bi arkadasimin dr u o kadar farkli yorumlar vs ki. Kiz sürekli stres ve endise halinde, tabiki realite neyse onu soylemeli dr ama surekli anneye endiselendiren dr anneyi evhamli yapiyo bazen..

Baştan beri zaten beslenmemiz az, tam geçen hafta iyi diyordum birberonu görünce ağzına almaya çalışıyordu, simdi bir haftadır gördüğü an öğüruyor almak istemiyor verdikce öğüruyor mama olmazsa nasıl beslenecek

Canım gece mama vermeyi kesmiştin değil mi ben de vermiyorum bayadır ama sabahta mamayı almıyor sabah ve günlük kaç CC mama içiyor toplam ?
Gece minimumda mama veriyoruz, dr gece beslemeyin, kesin, agliyorsa minimumda verin dedi. (Çocuk gastro dr u bu).. sabah da bizimle kahvaltida hem yumurta, peynir hem 60 mama veriyoruz, yumurta sonrasi hem yutsun hem de mamayla beslensin diye biberon.... gunluk ortalama 450-500 ml civari ama değişiyor artis yonunde degil de azalis yani daha aza dustugu de oluyor...

T tuanadereli Bi arkadasim "disarda besle" fark ediyor dedi..eger o gun istahsizsa parka mama yapip götürüyoruz. Çoğunluk işe yaradi.. zorlama yok, istemedigi an kesiyorum..Gittigimiz tum dr lar anne baba zayifsa genetik olarak bebekte zayif olur dedi. esim ve ben kilolu degiliz..

Canım artık psikolojim bozuldu inan doğduğundan beri mama içirmek oldu tüm derdim alerji maması berbat kokuyor biliyorum mama değiştirme seçeneğim yok çok üzülüyorum artık zorla mama içirmeye çalışıyorum eskiden video izlerken içerdi iyi kötü şimdi kesinlikle içmiyor

Geçmiş olsun Nilikoya.. Diliyle emme hareketi zorluyor demek ki.. Komple bırakmasın da emmeyi, belki eski temposuna dönmez geceleri

Geçmiş olsun Nilikoya.. Diliyle emme hareketi zorluyor demek ki.. Komple bırakmasın da emmeyi, belki eski temposuna dönmez geceleri
Canim felaket bi gecenin ardindan sabah doktora gittik. Neden acile gitmediniz dersen esime gore distenmis... aksam 7den beri ilk defa simdi emiyor. 4te sagdim. Biraz biraz biberonla icirdim.
Bogazinda aft cikmis cocugumun. Babasinin onca guzel ozelligi varken gitti zirt pirt aft cikarmasina cekti. Bi sprey verdi. Atesi cikmasa da cok huysuzlanirsa calpol verin agrisini alir dedi. Ama afttan ates cikar mi onu bilmiyorum. Ya da senin dedigin gibi atesten aft cikmis olabilir. Ates cikmadi bi daha. Salyalari da yutkunamadigi icin akiyormus. Dis yok.

Canim felaket bi gecenin ardindan sabah doktora gittik. Neden acile gitmediniz dersen esime gore distenmis... aksam 7den beri ilk defa simdi emiyor. 4te sagdim. Biraz biraz biberonla icirdim.
Bogazinda aft cikmis cocugumun. Babasinin onca guzel ozelligi varken gitti zirt pirt aft cikarmasina cekti. Bi sprey verdi. Atesi cikmasa da cok huysuzlanirsa calpol verin agrisini alir dedi. Ama afttan ates cikar mi onu bilmiyorum. Ya da senin dedigin gibi atesten aft cikmis olabilir. Ates cikmadi bi daha. Salyalari da yutkunamadigi icin akiyormus. Dis yok.

@Bir mucize Bastonda chicco olala yi begendim mağazada.3.8 kg. Ama 900 lira. Nette ise 750..bi baston icin cok para..

Biz Sezen 9 aylikken fln almistik Baby2Go Pinna Deluxe.Simdi biraz degisti galiba model.
3.8kg tek elle kapatip aciyorum.Birde dik kaliyor benim icin daha uygun toplu tasimada icine cantayida atip egilip kalkmadan indirip bindiriyorum.Zaten cocukta olunca tek elle kenarindan tutup araca kaldirmak bile kolaylik.
(Abc Design 3 Tec vardi sattik bastonu alirken)
Elim kolum gibi.Gecen sene yatti araba sadece simdi Simay'la iste yine elimiz kolumuz.Yani bebekken aldiginiz arabadan cok daha fazla kullanacaksiniz oyle dusunun.
Surus travellere gore daha hafif oluyor sadece.

9 ay sonrasi 12 sonra 18.ay diye devam ediyor aslinda.Arada gitmek ailesel bisy :) insan merakta ediyor :)
Masallah minişe❤
Dana kıyma ben yediriyorum.Ama kimin besledigine kadar biliyorum oyle diyeyim.Disarda yedirmedim hic.
Artik et,sut biraz yedirmekten ziyade yedirmemek daha saglikli givi oldu :)
Sütüde arastirirsan icirmen gerekmiyor gorursun canim.Fermante olmus hali peynir,yogurt,kefir daha uygun.
Dislerde gelsinde rahatlasin insallah❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…