1 yaş 9-9.5 kriteri ilk kez duydum..her dr ayri bir şey diyor. Sonra neden benimki zayif derdine düşüyor anneler, bizim 1 yasa 9 kg olarak girmemiz imkansiz mesela, yani karalar mi bağlayım dr a göre :)))Bugun 10. Ay kontrolune gittik ve bir daha 1 yasinda giderim diye karar aldim cunku artik rutine bagladik 11. Ayda da degisen eklenen bir sey olmayacak cunku. 200gr almis az gibi gelmesin annemiz bu sicaklarda cocuklar su kaybeder normaldir dedi 1. Yasina 9-9,5 arasi girsek yeter bize dedi. Ben kiloya takintiliyim ama soyle ya pof sisirirsem ya tombul olursa diye cunku etrafimda etine dolgun olup zorluk yasayan cocuklar goruyorum zayif olsun ama saglikli olsun derdindeyim. Dana kiyma yediren var mi aramizda? Dr a sordum kuzuyla devam edelim 1 yasinda onu konuscaz dedi. Birde inek sutunu sordum onuda 1 yasta konuscaz dedi ben hevesleniyorum biberona koyup sut vericem falan dedim guldu dr oyle direk baslamicaz falan dedi :) dislere bakti ustten 4 tane geliyor ve biraz iri olcak ust disler baya zorlar gece saat basi aglayarak uyanmalar bundandir dedi
25 derece, sadece tulum giydiyorum tek kat, benimki uzerinde ortu vs tutmaz, kipir kipir uyur zaten. Uzerine pek birsey ortmuyorum oyuzden.Uzun kollu mu? Ay ben klimada zibinla yatiriyorum acaba ben mi cok acik birakiyorum ama soyle klima havaya vuruyor ve 26-27 derecede ha bide İzmir
Doktor cocuga gore konusmustur, her cocuk farkli, siz gitseniz size farkli kilo soyler bence1 yaş 9-9.5 kriteri ilk kez duydum..her dr ayri bir şey diyor. Sonra neden benimki zayif derdine düşüyor anneler, bizim 1 yasa 9 kg olarak girmemiz imkansiz mesela, yani karalar mi bağlayım dr a göre :)))
(Kg olayindan bagimsiz) Demek istedigim şey tam olarak şu: Bazi dr lar "kesin kriterler" belirliyor, oysaki dediginiz gibi, çocugun şartlarına göre yorum yapilir. Sonra anneler "eyvah, bi seyler ters gidiyo endişesi" demem o ki, atıyorum cocuk yogurt sevmiyo örnekte," oo yemiyor mu, tamam kalsiyum cok yetersiz olacak bebegin" iyi de belki peyniri bol yiyor..demek istediğim tam olarak bu :))Doktor cocuga gore konusmustur, her cocuk farkli, siz gitseniz size farkli kilo soyler bence
Kesiklikle ona katiliyorum, bazi doktorlar sadece endise pompaliyor. Bazilari ise hala cagdisi bilgilerle ilerliyor. Birinin dedigi otekini tutmuyor. Oyuzden bazi konularda anne kendi icguduleri ile ilerlemeli. Her cocuk her ay kilo alacak diye birsey yok, yada her saglikli seyi yiyecek...(Kg olayindan bagimsiz) Demek istedigim şey tam olarak şu: Bazi dr lar "kesin kriterler" belirliyor, oysaki dediginiz gibi, çocugun şartlarına göre yorum yapilir. Sonra anneler "eyvah, bi seyler ters gidiyo endişesi" demem o ki, atıyorum cocuk yogurt sevmiyo örnekte," oo yemiyor mu, tamam kalsiyum cok yetersiz olacak bebegin" iyi de belki peyniri bol yiyor..demek istediğim tam olarak bu :))
Ates devam etmedi. Disardan geldiklerinde 36lardaydi. Esim illa yine calpol verelim guzel uyusun dedi. Hic de guzel uyumadi. Bi suru agladi yine. Dilindeki yaradan dolayi meme de ememiyor. Normal yemek yiyor ama. Yarin doktora goturcez. Meme emmedigi icinde gece boyunca uyanip aglayip az ileri yatip uyuyor. Boylece gece emmesini kesse bari. Abartiyor ya.belki ağlamaktan bitkin düşüp uyumuştur kuzucuk.. ateşi ne durumda?
1 yaş 9-9.5 kriteri ilk kez duydum..her dr ayri bir şey diyor. Sonra neden benimki zayif derdine düşüyor anneler, bizim 1 yasa 9 kg olarak girmemiz imkansiz mesela, yani karalar mi bağlayım dr a göre :)))
Adamin günahını aldim iyi mi :))) Bi arkadasimin dr u o kadar farkli yorumlar vs ki. Kiz sürekli stres ve endise halinde, tabiki realite neyse onu soylemeli dr ama surekli anneye endiselendiren dr anneyi evhamli yapiyo bazen..Hayir hayir bunu Eylulun kilosunA gore soyledi suanki durumuna gore yani elbette her bebek farkli ama 9 civari olsa ona yeter dedi
Canım gece mama vermeyi kesmiştin değil mi ben de vermiyorum bayadır ama sabahta mamayı almıyorGunaydin :)) Bastonda iki yon kullanilma ozelligi olan marka var mi??
Gece minimumda mama veriyoruz, dr gece beslemeyin, kesin, agliyorsa minimumda verin dedi. (Çocuk gastro dr u bu).. sabah da bizimle kahvaltida hem yumurta, peynir hem 60 mama veriyoruz, yumurta sonrasi hem yutsun hem de mamayla beslensin diye biberon.... gunluk ortalama 450-500 ml civari ama değişiyor artis yonunde degil de azalis yani daha aza dustugu de oluyor...Canım gece mama vermeyi kesmiştin değil mi ben de vermiyorum bayadır ama sabahta mamayı almıyorsabah ve günlük kaç CC mama içiyor toplam ?
Canım artık psikolojim bozuldu inan doğduğundan beri mama içirmek oldu tüm derdim alerji maması berbat kokuyor biliyorum mama değiştirme seçeneğim yok çok üzülüyorum artıkGece minimumda mama veriyoruz, dr gece beslemeyin, kesin, agliyorsa minimumda verin dedi. (Çocuk gastro dr u bu).. sabah da bizimle kahvaltida hem yumurta, peynir hem 60 mama veriyoruz, yumurta sonrasi hem yutsun hem de mamayla beslensin diye biberon.... gunluk ortalama 450-500 ml civari ama değişiyor artis yonunde degil de azalis yani daha aza dustugu de oluyor...
Geçmiş olsun Nilikoya.. Diliyle emme hareketi zorluyor demek ki.. Komple bırakmasın da emmeyi, belki eski temposuna dönmez geceleriAtes devam etmedi. Disardan geldiklerinde 36lardaydi. Esim illa yine calpol verelim guzel uyusun dedi. Hic de guzel uyumadi. Bi suru agladi yine. Dilindeki yaradan dolayi meme de ememiyor. Normal yemek yiyor ama. Yarin doktora goturcez. Meme emmedigi icinde gece boyunca uyanip aglayip az ileri yatip uyuyor. Boylece gece emmesini kesse bari. Abartiyor ya.
Canim felaket bi gecenin ardindan sabah doktora gittik. Neden acile gitmediniz dersen esime gore distenmis... aksam 7den beri ilk defa simdi emiyor. 4te sagdim. Biraz biraz biberonla icirdim.Geçmiş olsun Nilikoya.. Diliyle emme hareketi zorluyor demek ki.. Komple bırakmasın da emmeyi, belki eski temposuna dönmez geceleri
Canim felaket bi gecenin ardindan sabah doktora gittik. Neden acile gitmediniz dersen esime gore distenmis... aksam 7den beri ilk defa simdi emiyor. 4te sagdim. Biraz biraz biberonla icirdim.Geçmiş olsun Nilikoya.. Diliyle emme hareketi zorluyor demek ki.. Komple bırakmasın da emmeyi, belki eski temposuna dönmez geceleri
@Bir mucize Bastonda chicco olala yi begendim mağazada.3.8 kg. Ama 900 lira. Nette ise 750..bi baston icin cok para..
Bugun 10. Ay kontrolune gittik ve bir daha 1 yasinda giderim diye karar aldim cunku artik rutine bagladik 11. Ayda da degisen eklenen bir sey olmayacak cunku. 200gr almis az gibi gelmesin annemiz bu sicaklarda cocuklar su kaybeder normaldir dedi 1. Yasina 9-9,5 arasi girsek yeter bize dedi. Ben kiloya takintiliyim ama soyle ya pof sisirirsem ya tombul olursa diye cunku etrafimda etine dolgun olup zorluk yasayan cocuklar goruyorum zayif olsun ama saglikli olsun derdindeyim. Dana kiyma yediren var mi aramizda? Dr a sordum kuzuyla devam edelim 1 yasinda onu konuscaz dedi. Birde inek sutunu sordum onuda 1 yasta konuscaz dedi ben hevesleniyorum biberona koyup sut vericem falan dedim guldu dr oyle direk baslamicaz falan dedi :) dislere bakti ustten 4 tane geliyor ve biraz iri olcak ust disler baya zorlar gece saat basi aglayarak uyanmalar bundandir dedi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?