2018 Ekim Anneleri

Börülce yemeği de verebilirsiniz zeytinyağlı. pişmiş domatese başlamış mıydınız? ben tazelerini biraz daha rahat veriyorum da (gerçi iki lokma yiyor) kuruları hem çok uzun sürede piştiği için hem de gaz yaptığı için fazla tercih etmiyorum. Severim aslında ama bünye istemiyor :I

Sıhhatler olsun yakışıklıya :) kızımın saçı da düzensiz bir şekilde uzuyor. Karman çorman.. Daha dökülmeyen anne saçları var, dipten gelen kısacık yeni saçlar var.. Oldukça da sık geliyor maşallah.. Acayip terletiyor kuzumu.. Toka taksam tutacak yeri yok.. Bant daha çok terletir.. Biraz daha uzasın bakalım nasıl olacak :)

Slm kızlar çıkmaza girdim ben.sutum çok çok azaldığı için çok mama vermek zorunda kaldık.mama yerine artık inek sütü koymak istedim yavas yavaş.1/3 oranında süt gerisi su bir de bisküvi koydum ki sevsin.delikten geçmeyince deligi çok az actik.sonuc olarak oğluşum biberonu bıraktı.yedek üç alip taktım bugün ama önceki üç porsudugu için genişledi Yenisi minik kaldı ve imkanı yok ağzına surdurmuyo paşam şimdi ben napicam %100 ek gıda mu vericem ? Oysaki bu aylarda hatta uzun bir süredir gıda %30 olmaliymis ???çok yiprandim anlatamam

Eşim çok istiyordu terliyor vs diye gecen de yazmistim, hazir degilim gibi diye :)) keske daha once kestirseymisim diyorum. sagolsun kuaforde gayet Aliyle oynayarak, ara vererek kesti, relax biri. Darisi Simay' a :))

Ne yipranmasi, mama+yeni biberon. Sorun çözüldü:))

kaşık maması daha iyi olabilir inek sütü yerine.. sütün azaldıysa kendini yıpratma.. elinden geleni yapmışsın sonuçta..
yoğurt seviyorsa onu yedirmeye çalış.. bir şekilde büyüyecekler üzme kendini.. memeyi tutuyorsa emzirmeye çalış yine az da olsa

Inek sutu icin cok erken canim acikinca mamayi icicektir yada baslarda hafif uykuluyken dene

Memeyi 8.aydan beri almıyor birayı malesef,sebep sütümün azalması.
Kaşık maması şu an için iyi bir çözüm evet ama hiç mi biberondan süt içen bebelerden olmicak benimki acaba.mama yapay inek sütü doğal diye geceyim dedim 10 aydan sonra geçenleri duydum da çevremden.
Bu arada Kaşık maması aklıma gelmemişti teşekkür ederim

Inek sutu icin cok erken canim acikinca mamayi icicektir yada baslarda hafif uykuluyken dene
Uyku sırasında aldırmış annem gündüz,birazdan o uyanmadan ben de denicem tşk ler canım.
Inek sütüne 10 aydan sonra biberonun 1/3 ı oranında başlayanları duyunca hadi ben de başlayım dedim ama ara vercem artık

Eşim çok istiyordu terliyor vs diye gecen de yazmistim, hazir degilim gibi diye :)) keske daha once kestirseymisim diyorum. sagolsun kuaforde gayet Aliyle oynayarak, ara vererek kesti, relax biri. Darisi Simay' a :))
kolay kolay kestirmem sanırım :) oğlumda çok çeketik. saçlar diri, uzatmaya müsait değil.. ter içinde kalıyor.. makineden, makastan korkuyor.. hep ağlaya ağlaya kesildi saçı.. yeni yeni atıyor korkuyu... kızımın saçı uzasın, bukle bukle olsun

VosVos35 Geçen avm de bakim odasinda biriyle tanistim, kucaginda kiz bebek, annesi bant takmis, bi tatli, bant bi yakismis, aklima nedense rahat ediyor mu düşüncesi geliyo, not: ben hic takamam, belki ondan..
evet müthiş güzel oluyor ama bence de rahat değildir (çok kalite hafif bişey değilse tabi bilemem) bu sıcakta kendim istemem takmayı.. serin havalarda yaparız bişeyler :)

kaşık mamasını sulu hazırlayıp biberonla veren arkadaşlar da var. Nilsibel mesela...
ek: kendi sütünü sağabiliyorsan eklersin kaşık mamasına

Bu biberonu zorla aldırmıştım ağzı tam kavrayandan,aksini istemiyor ki
Üzme kendini, şekilli bir silikon kaşık al, kendi tutup ağzına götürmek istesin :) hazırla mis gibi kaşık mamasını.. tadına alışırsa daha sonra farklı biberonlarla da denersin sulandırıp içirmeyi... bulursun bir çaresini sıkma canını..

ben taze fasulye tattırdım sadece. kuru fasulye ve nohuttan çekiniyorum. bana çok gaz ve sancı yapıyor her ikisi de.. pişirmekle mi alakalı acaba..

Taze fasulye en sevdigimiz yemektir bizim.Onu zaten cok yapiyorum.

Kuru fasulye ve nohutun ilk suyunu döküyorum ya da geceden bekletip o suyu döküyorum sonra pisiyor canim.Kimyon verirkende koyuyorum icine.
Diger yiyeceklere gore bagirsaklari calistirdigi dogru tabii gaz vs ama bu iyi bisy aslinda :) Ama cikaramama cok asiri zorlanma olmadi.
Zaten miktar az oluyor.Ilk denemelerde daha da az

Ek gida almasi inet sütü almasindan daha iyi degil mi?Birden boyle dusun.
Yani emdigi kadarini emsin,istegine gore de ek gidasina devam edersin.O alacagini alir canim.Her bebek surekli anne sutu almiyor ki.Hic alamayanda var.Kendini uzme.
Mamaya devam et ya da hic baska seye kalkisma.Yani suan sadece senin istedigin olmuyor diye uzulmussun gibi olmus birazcik :)

Erkek cocuklari saci kesilince cok degisiyor :) Cok yakismistir ❤

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…