Sorun şu ki mamayı değil biberonu istemiyo.Kendi sütüm Akşama kadar ancak 50-60 ml çıkıyo malesefkaşık mamasını sulu hazırlayıp biberonla veren arkadaşlar da var.Nilsibel mesela...
ek: kendi sütünü sağabiliyorsan eklersin kaşık mamasına
Kaşıkla verilen her şeyi çok seviyo illa bizimle masaya oturacak bir tencere yemek koysak önüne bu bana çok demez.Biberon Kolat oluyordu mama ve süt için.Kaşık Kaşık vericez artık sma kullanıyorum ben Kaşık maması yoktur da şimdiÜzme kendini, şekilli bir silikon kaşık al, kendi tutup ağzına götürmek istesin :) hazırla mis gibi kaşık mamasını.. tadına alışırsa daha sonra farklı biberonlarla da denersin sulandırıp içirmeyi... bulursun bir çaresini sıkma canını..
Meme asla ağxına koydurnuyordu biberonu da ayni yapıyor,ağzını kapatıyor direkt.Ek gıdaya çok yüklenmek istemiyorum çünkü mama ya da süt ana öğün Olmalı deniyor.kaşık mamayı devreye soksam onu da reddeder gibime geliyor çünkğ farklı bir markaya geçmem gerekir.Farklılıkları sevmiyo bu kuşEk gida almasi inet sütü almasindan daha iyi degil mi?Birden boyle dusun.
Yani emdigi kadarini emsin,istegine gore de ek gidasina devam edersin.O alacagini alir canim.Her bebek surekli anne sutu almiyor ki.Hic alamayanda var.Kendini uzme.
Mamaya devam et ya da hic baska seye kalkisma.Yani suan sadece senin istedigin olmuyor diye uzulmussun gibi olmus birazcik :)
Rahat edemese cikarir atardi bence. Niliko 3 gunlukten beri sapka eldiven corap ne varsa cikariyor. Bugun bakiyorum badisini cikarmaya ugrasiyor. Nudist bi yapisi var.VosVos35 Geçen avm de bakim odasinda biriyle tanistim, kucaginda kiz bebek, annesi bant takmis, bi tatli, bant bi yakismis, aklima nedense rahat ediyor mu düşüncesi geliyo, not: ben hic takamam, belki ondan..
kaşık mamasını sulu hazırlayıp biberonla veren arkadaşlar da var.Nilsibel mesela...
ek: kendi sütünü sağabiliyorsan eklersin kaşık mamasına
Pzt arkadasima gittim. Iki cocuk annesi olunca 'buna ayri yemek yapma yer bizimle ben zaten tuzlu yapmiyorum. Kendi cocuklarima da yedirdim.' Deyince guvendim. Semizotu yemegi vardi. Icinde eser miktarda salca vardi diyeyim. Sonuc ertesi gun mukuslu kaka. Yani ne yedirecegine gore degisir. Gerci daha once bulgur pilavi yedirmistim salcali domatesli ama sadece tadina baktirmistim. Yiyesi varsa yediriyorum ama esim varsa verdirmiyor.Meme asla ağxına koydurnuyordu biberonu da ayni yapıyor,ağzını kapatıyor direkt.Ek gıdaya çok yüklenmek istemiyorum çünkü mama ya da süt ana öğün Olmalı deniyor.kaşık mamayı devreye soksam onu da reddeder gibime geliyor çünkğ farklı bir markaya geçmem gerekir.Farklılıkları sevmiyo bu kuş
Peki inek sütüne ne zama geçiliyor bir de kendi yemeklerimizden ne zaman yer ? Ikisi de 12 ay doldurunca diye biliyorum ama ....
Evet 12 ay dolunca ikisi de. Kendi yemeklerinizi tuzsuz yapin, siz yerken isterseniz tuz atarsiniz. Boylece ufaklik da yemis olur. Ek gidayi seven bir bebekse bol bol sebze yedirin bence. Sukadari anne sutu/formul mama olmali bu kadari ek gida olmali diye takilmayin. Saglik dunyasinda olmali-olmamalilar okadar hizli degisiyor ki. Gercekten insan ne yapacagini sasiriyor. Sut demissiniz mesela. Ben sut vermeyi dusunmuyorum. Saglikli olmadigi soyleniyor. Zaten oglum peyniri seviyor. Sutten alacagi kalsiyumu fazlasiyla peynirden karsilar. Peynir yemese dahi sebzeler var. Istemiyosa hic emmesin, ama siz sagip yemeklerine katin yine de, sutunuz kesilmesin belki ilerleyen gunlerde memeyi kabul eder tekrardan.Meme asla ağxına koydurnuyordu biberonu da ayni yapıyor,ağzını kapatıyor direkt.Ek gıdaya çok yüklenmek istemiyorum çünkü mama ya da süt ana öğün Olmalı deniyor.kaşık mamayı devreye soksam onu da reddeder gibime geliyor çünkğ farklı bir markaya geçmem gerekir.Farklılıkları sevmiyo bu kuş
Peki inek sütüne ne zama geçiliyor bir de kendi yemeklerimizden ne zaman yer ? Ikisi de 12 ay doldurunca diye biliyorum ama ....
Bilime inaniyorum tabi de hersey her bebekte %100 sonuc gosterecek olayina da inanmiyorum. Annem "ben 6 ay sonrasi az tuzlu az salcali evde pisirdigimi verirdim, sen bosa yoruyosun kendini" diyo :)) Kayinvalidem bendeydi gecen ay, diyor ki, "benim sutum olmazdi pek, mahalle sutcusunden alir, 6 aydan sonra verirdim icerlerdi, simdi sen diyunce ogrendim 1 yil süt yasak diye, iyi mi" dedi... :))) ok 1 yasi bekleyelim de, zihnim diyo ki, ee onlar vermiste , ne olmuş :))Meme asla ağxına koydurnuyordu biberonu da ayni yapıyor,ağzını kapatıyor direkt.Ek gıdaya çok yüklenmek istemiyorum çünkü mama ya da süt ana öğün Olmalı deniyor.kaşık mamayı devreye soksam onu da reddeder gibime geliyor çünkğ farklı bir markaya geçmem gerekir.Farklılıkları sevmiyo bu kuş
Dr "1 yas sonrasi sofrada siz ne yiyorsaniz onu yiyecek" dedi..öğünlerde ayni yiyecek farkli formda. Mesela bizim kofte dana eti, onunki kuzu eti.. bizim corba tuzlu, onunki tuzsuz. Gecen makarna yedik.Meme asla ağxına koydurnuyordu biberonu da ayni yapıyor,ağzını kapatıyor direkt.Ek gıdaya çok yüklenmek istemiyorum çünkü mama ya da süt ana öğün Olmalı deniyor.kaşık mamayı devreye soksam onu da reddeder gibime geliyor çünkğ farklı bir markaya geçmem gerekir.Farklılıkları sevmiyo bu kuş
Ben de ayni ikilemde kalıyorum :) annem bizi 20 şer gün emzirebilmiş,direkt ev yemeklerine geçmiş arada da süte Bisküvi koyup vermiş ya da pirinç unu maması..ama Bayağı Bayağı yemek suyuna ekmek doğrayıp içindekileri ezip fln vermiş,olmadınız mi diyo :) sütün faydasız olduğunu fln ilk kez öğreniyorum Allah Allah garip.Bilime inaniyorum tabi de hersey her bebekte %100 sonuc gosterecek olayina da inanmiyorum. Annem "ben 6 ay sonrasi az tuzlu az salcali evde pisirdigimi verirdim, sen bosa yoruyosun kendini" diyo :)) Kayinvalidem bendeydi gecen ay, diyor ki, "benim sutum olmazdi pek, mahalle sutcusunden alir, 6 aydan sonra verirdim icerlerdi, simdi sen diyunce ogrendim 1 yil süt yasak diye, iyi mi" dedi... :))) ok 1 yasi bekleyelim de, zihnim diyo ki, ee onlar vermiste , ne olmuş :))
Günden güne huy değiştirir bebekler. Biberonu tekrar alırsa sulu da verilebilir diye örnek yazdım canım.Sorun şu ki mamayı değil biberonu istemiyo.Kendi sütüm Akşama kadar ancak 50-60 ml çıkıyo malesef
Ay ne güzel sizinle yemek isteyen bir kuzucanKaşıkla verilen her şeyi çok seviyo illa bizimle masaya oturacak bir tencere yemek koysak önüne bu bana çok demez.Biberon Kolat oluyordu mama ve süt için.Kaşık Kaşık vericez artık sma kullanıyorum ben Kaşık maması yoktur da şimdi
Ben de asla tv izletmiyordum. Simdi her gun 10 dk aciyoruz. Ama 5. Dakikadan sonra sıkılıp gidiyor zaten.Purpplee E elaelif123 benim annem beni ve kardesimi ucer ay emzirmis sonra memeden kesip dayamis pirinc ununu:) emzirme doneminde dustugum tatli ve hamurisi batagi disinda geri kalan hayatimda saglikli beslenip sporumu yapiyorum suan gorunurde kronik bir rahatsizligim yok ama henuz genc oldugumu dusuyorum(31 yasindayim) annem kardesime hamileyken ve emzirirken gunde 2-3 tane sigara icmis kardesim 9 aylikken larenjitten yogunbakimda yatmis, illaki genetik faktorler vardir ama annemin ictigi sigara tetiklemis. Annesi sigara icen her cocuk hasta olmayacagi gibi sigara icmeyen annenin bebegi de hasta olabilir, bazi seyler genetik muhakkak ama bazi seyler biraz da bizim elimizde diye dusunuyorum. Bugunun yaslilarina bakacak olursak hepsi ilac bagimlisi, kronik bir rahatsizligi var, kanser almis basini gidiyor. Demek beslenme konusunda biryerlerde bir yanlis yapilmis. Oyuzden ben bugunun dogrulariyla kendim ve ailem icin elimden geleni yapmaya calisiyorum. Bugunun dogrulari yarinin yanlislari olacak belki ama elimden gelen bu.
Buarada dusuncelerimi yazdim ama beslenme konusunda kesinlikle (artik) kati degilim. Oglumu glutensiz besleyecegim diye yola cikmistim suan karsimda mama sandalyesine oturmus beyaz ekmek kemiriyor kendileri. Pirinc unu versem daha iyi yani:) arada kacamaklar illaki olacak.
Bir ara annene süt bırakıyordun o aklımda kalmış o yüzden çalıştığını düşündüm ama büyüğü havuza mı ne bi yere götürdüğün içindi hatırladım simdi.Hayir canim.Yalniz bakiyorum.
2 tane benim buyugu 5 yasinda.
Buyugune hamile kalmadan ciktim,kendim buyutmek istedim nasip oldu cok sukur.
Sonradan bicok sey yaptim bi sure abimin yaninda durdum isyerini buyuttugu icin simdide kucugu buyutuyorum :)
O buyudukce yine durmayacam insallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?