2018 Ekim Anneleri

Kaşıkla verilen her şeyi çok seviyo illa bizimle masaya oturacak bir tencere yemek koysak önüne bu bana çok demez.Biberon Kolat oluyordu mama ve süt için.Kaşık Kaşık vericez artık sma kullanıyorum ben Kaşık maması yoktur da şimdi

Meme asla ağxına koydurnuyordu biberonu da ayni yapıyor,ağzını kapatıyor direkt.Ek gıdaya çok yüklenmek istemiyorum çünkü mama ya da süt ana öğün Olmalı deniyor.kaşık mamayı devreye soksam onu da reddeder gibime geliyor çünkğ farklı bir markaya geçmem gerekir.Farklılıkları sevmiyo bu kuş
Peki inek sütüne ne zama geçiliyor bir de kendi yemeklerimizden ne zaman yer ? Ikisi de 12 ay doldurunca diye biliyorum ama ....

VosVos35 Geçen avm de bakim odasinda biriyle tanistim, kucaginda kiz bebek, annesi bant takmis, bi tatli, bant bi yakismis, aklima nedense rahat ediyor mu düşüncesi geliyo, not: ben hic takamam, belki ondan..
Rahat edemese cikarir atardi bence. Niliko 3 gunlukten beri sapka eldiven corap ne varsa cikariyor. Bugun bakiyorum badisini cikarmaya ugrasiyor. Nudist bi yapisi var.

kaşık mamasını sulu hazırlayıp biberonla veren arkadaşlar da var. Nilsibel mesela...
ek: kendi sütünü sağabiliyorsan eklersin kaşık mamasına
Purpplee kasik mamasinda devam sutu var ya zaten suyla hazirlayin diyor.
Normal mamayi 120 ml 4 olcek yapiyorsun ya, kasik mamasini 120 ml 3 olcek yapiyorum. Kivamli oldugu icin delikten akmaz. Orta akisli biberon emzigimiz. Yavas akisliysa 120 ml 2 olcek de yapabilirsin. Normal mamanin bi olcegi az mama koyuyorum.
Devam sutu inek sutunden daha guvenilir ya. Inek sutunun insanlar icin faydasi tartisiliyor biliyorsun. Devam sutu anne sutune mumkun oldugunca es deger uretiliyor.

Pzt arkadasima gittim. Iki cocuk annesi olunca 'buna ayri yemek yapma yer bizimle ben zaten tuzlu yapmiyorum. Kendi cocuklarima da yedirdim.' Deyince guvendim. Semizotu yemegi vardi. Icinde eser miktarda salca vardi diyeyim. Sonuc ertesi gun mukuslu kaka. Yani ne yedirecegine gore degisir. Gerci daha once bulgur pilavi yedirmistim salcali domatesli ama sadece tadina baktirmistim. Yiyesi varsa yediriyorum ama esim varsa verdirmiyor.

Evet 12 ay dolunca ikisi de. Kendi yemeklerinizi tuzsuz yapin, siz yerken isterseniz tuz atarsiniz. Boylece ufaklik da yemis olur. Ek gidayi seven bir bebekse bol bol sebze yedirin bence. Sukadari anne sutu/formul mama olmali bu kadari ek gida olmali diye takilmayin. Saglik dunyasinda olmali-olmamalilar okadar hizli degisiyor ki. Gercekten insan ne yapacagini sasiriyor. Sut demissiniz mesela. Ben sut vermeyi dusunmuyorum. Saglikli olmadigi soyleniyor. Zaten oglum peyniri seviyor. Sutten alacagi kalsiyumu fazlasiyla peynirden karsilar. Peynir yemese dahi sebzeler var. Istemiyosa hic emmesin, ama siz sagip yemeklerine katin yine de, sutunuz kesilmesin belki ilerleyen gunlerde memeyi kabul eder tekrardan.

Bilime inaniyorum tabi de hersey her bebekte %100 sonuc gosterecek olayina da inanmiyorum. Annem "ben 6 ay sonrasi az tuzlu az salcali evde pisirdigimi verirdim, sen bosa yoruyosun kendini" diyo :)) Kayinvalidem bendeydi gecen ay, diyor ki, "benim sutum olmazdi pek, mahalle sutcusunden alir, 6 aydan sonra verirdim icerlerdi, simdi sen diyunce ogrendim 1 yil süt yasak diye, iyi mi" dedi... :))) ok 1 yasi bekleyelim de, zihnim diyo ki, ee onlar vermiste , ne olmuş :))

Dr "1 yas sonrasi sofrada siz ne yiyorsaniz onu yiyecek" dedi..öğünlerde ayni yiyecek farkli formda. Mesela bizim kofte dana eti, onunki kuzu eti.. bizim corba tuzlu, onunki tuzsuz. Gecen makarna yedik.
Dün evden cikarken kabak patates haslamasini evde unuttum. Geri de donmek istemedim.. esimle disarda yemek yerken karsi markete gectim, muz alip ezip yedirdim..ben de kati kural yok, şartlara göre..

Ben de ayni ikilemde kalıyorum :) annem bizi 20 şer gün emzirebilmiş,direkt ev yemeklerine geçmiş arada da süte Bisküvi koyup vermiş ya da pirinç unu maması..ama Bayağı Bayağı yemek suyuna ekmek doğrayıp içindekileri ezip fln vermiş,olmadınız mi diyo :) sütün faydasız olduğunu fln ilk kez öğreniyorum Allah Allah garip.
Bu arada ben kuzu eti hiç almadım dana etinden kıyma kullandım kıymalı kabak fln Yaptım verdim bişey olmadı ama..

Sorun şu ki mamayı değil biberonu istemiyo.Kendi sütüm Akşama kadar ancak 50-60 ml çıkıyo malesef
Günden güne huy değiştirir bebekler. Biberonu tekrar alırsa sulu da verilebilir diye örnek yazdım canım.
Sütünü de günlük biriktirip katabilirsin kaşık mamasına, ne versen kârdır dimi...

Ay ne güzel sizinle yemek isteyen bir kuzucan kıymetini bil bence... takılma biberona, ek gıda seviyorsa yesin minnak :) kaşık maması da illa aynı marka olsun diye düşünme. Sağlıklı organik ürünleri olan diğer markaları da tercih edebilirsin. Afiyet olsun oğluşuna

Günaydın kızlar biberon falan değil bizim sıkıntımız, çünkü aynısından ayıla bayila su içiyor, beşten beri mizirdandi kalktım 6 da mama yaptım şansımı deneyeyim diye kesinlikle içmedi uyurken bile almıyor nasıl alıyor kokusunu almayinca ne yapayım sallaya sallaya sekize kadar iyi kötü uyuttum sonra sekiz buçuk dokuz gibi irmikli muhallebi yaptım onu yedik, gece onda yatarken zorla bir 150 CC içtik, sonra muhallebiye kadar birşey yok yetiyor mudur sizce? Birde kaka problemimiz var her gün aynı ilk kabız gibi keçi pisliği gibi yapıyor az bişey gün icinde devamı macun kıvamında normal geliyor kabız diyebilire miyiz böyle olunca?

Purpplee E elaelif123 benim annem beni ve kardesimi ucer ay emzirmis sonra memeden kesip dayamis pirinc ununu:) emzirme doneminde dustugum tatli ve hamurisi batagi disinda geri kalan hayatimda saglikli beslenip sporumu yapiyorum suan gorunurde kronik bir rahatsizligim yok ama henuz genc oldugumu dusuyorum(31 yasindayim) annem kardesime hamileyken ve emzirirken gunde 2-3 tane sigara icmis kardesim 9 aylikken larenjitten yogunbakimda yatmis, illaki genetik faktorler vardir ama annemin ictigi sigara tetiklemis. Annesi sigara icen her cocuk hasta olmayacagi gibi sigara icmeyen annenin bebegi de hasta olabilir, bazi seyler genetik muhakkak ama bazi seyler biraz da bizim elimizde diye dusunuyorum. Bugunun yaslilarina bakacak olursak hepsi ilac bagimlisi, kronik bir rahatsizligi var, kanser almis basini gidiyor. Demek beslenme konusunda biryerlerde bir yanlis yapilmis. Oyuzden ben bugunun dogrulariyla kendim ve ailem icin elimden geleni yapmaya calisiyorum. Bugunun dogrulari yarinin yanlislari olacak belki ama elimden gelen bu.
Buarada dusuncelerimi yazdim ama beslenme konusunda kesinlikle (artik) kati degilim. Oglumu glutensiz besleyecegim diye yola cikmistim suan karsimda mama sandalyesine oturmus beyaz ekmek kemiriyor kendileri. Pirinc unu versem daha iyi yani:) arada kacamaklar illaki olacak.

Ben de asla tv izletmiyordum. Simdi her gun 10 dk aciyoruz. Ama 5. Dakikadan sonra sıkılıp gidiyor zaten.

Pek yazamasam da yazdıklarınızı hep okuyorum. Bazen muhabbeti geçiyor ya, bize şunu bunu yapmışlar ee ne olmuş... Bunu bana yaşlılar çok söylüyorlar. Ağzına şeker tansiyon kalp böbrek ilacını atarken ve daha bilmediğim bir sürü hastalık, biz şöyle böyle yaptık da ne oldu demezler mi Tövbe estağfurullah...
Herkesin elinde bir torba ilaç dolanıyor, ağızlardan bir şey olmazlar eksik olmuyor. Hayır daha ne olacak anlamadım ki, olan olmuş zaten. Bizim nesil hele fena geliyor. Kırkımızdan sonra bizim üst nesillerden daha fena hasta olacağımıza eminim. Abur cubur şeker nesliyiz biz.

Bir ara annene süt bırakıyordun o aklımda kalmış o yüzden çalıştığını düşündüm ama büyüğü havuza mı ne bi yere götürdüğün içindi hatırladım simdi.

D dooris123 şimdi annemdeyim..
Annem: "kizim bilmiyorduk ki, süt yasak, tuz seker yasak, dr kontrolu diye bisey yoktu, sadece ateslenince acile giderdik..sen erken dogumdun, zayiftin, sutum kesildi.senin mamalara yarasin diye seker katiyordum"
Ben: ee kacinci ay katiyordun anne
Annem: "sanirim 3. aydan itibaren" :))) Gülmekten perisan haldeyim, Ali babasiyla balkonda, ben annemi sorguya çekiyorum :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…