2018 Ekim Anneleri

Canım belki onun için tehlikeli durumlarda hayır yapma deyip onunla inatlasmak yerine ortam değiştirip dikkatini dağıtmak iyi gelebilir böylece kendi inatlasmalari azalabilir sadece bir tavsiye bizde çok işe yaramıştı hala da durmadigi zamanlarda bolca kullanırım uzun zamandır görmediği bir şey oda değişikliği vs bir şeyler

İnsanlar şaşırmış olmalı hayır şimdi oğlunuz velev ki yeğeniniz arkadaşınızın çocuğu kime ne

Dil bagi varmi gorememedim gorsemde anlamam ama sanirim dudak bagi var atlasta resmini cekemedim ama aynen resimdeki gibi. Konusmaya engel oluyomudur acaba diye dusundum. Atlas degisik bir cocuk bay bay yapmayi biliyor çünkü tatildeyken bir kiz bebege yaptigini gördüm ama asla bir daha yapmadi anne baba dede butun gun soyluyoruz ama yuzumuze dahi bakmiyo bırak soylemeye calismayi sikilincada bagirmaya başlıyor. Haftaya 11 ay kontrolu var doktora gostericem ama hiç mi aklina gelmedi doktorun acaba diye dusunuyor insan

Cocuklarin 'istedigini almak icin sonuna kadar cabalama' diye bir ozellikleri var :)
Yani orda vazgecmeyecegini biliyorsan bastan hayirlarla ugrasip en son vereceksen iste bi ögreti oluyor.
Ya da zararli ve verneyecegin netse vermiyorsun sonucta degil mi? Onu da gayet net aliyorlar.Yani kararli olmak en önemli ayrinti.Sonrasinda aglamayi baska birseye tesvikle hafifletebilirsin ki bu yas buyudukce zorlasiyor ama onda da kararli sekilde ilerlenmisse net anladigi icin artik sebebini soylemek yeterli olabiliyor.
Yani o an annenin isine gelip cocuk dursun diye önüne sürülmüş telefonu uzattiginizda o andan sonraki tüm anlari belirlemis oluyoruz.Ya da tesvigin seklini degistiriyoruz :)
Anlatabildim mi ki :)
Sezen suan sebebini bilmeden vazgecmez kucuklugunde de inadı netti.
Simay kafaya koydugundan asla vazgecmez.Bunun ne olduguda onemli.
Yemek?Uyku?Nesne?
Mizaci ve inadi ne oldugu ne nasil davranildigi belirliyor.
Yani cozume odaklanmak sart,sahsi fikirlerim elbette.
Bence inat (herseye,bir konuya,tartismada vb) buyuk insanlarin bile kendilerine dönüp bakmalari gereken eksik bir noktadır.
Yoksa yılmadan sakin kalmak,hayat icin cabalamak gibi inatlara girmiyorum :)))))

Gecmis olsun buarada❤

Bu arada otelde dikkat ettim butun cocuklarin onunde yemekte telefon açık hatta duzenek bile varmış onuda gormus oldum. Bizimkide yan masaya yanliyodu :) cok yemezse oyuncakla kandırıyorum ben hala

Evet canım kızım babasının mizacında mesela daha sakin. Oğlum büyüdükçe bana benzedi, daha fevri hareketleri var emzik almasa sıkıntı yaşardık kesin.. Kızım o kadar sıkıntı çıkarmazdı belki çünkü emziksiz de avutabiliyorum..

Geçmiş olsun bu arada, değerlerine baktırınca kendine bir bal + arı sütü + propolis karışımı al iyisinden. Ben her ay antibiyotik içer hale gelmiştim bu karışımı tanımadan önce. Oğluma diye aldık, yanında ben de içtim. 2 kışı hiç hasta olmadan geçirdik oğluşumla böylece.. Geçen kış almadık, pişmanız.. Hepimiz hasta olduk

Bu arada otelde dikkat ettim butun cocuklarin onunde yemekte telefon açık hatta duzenek bile varmış onuda gormus oldum. Bizimkide yan masaya yanliyodu :) cok yemezse oyuncakla kandırıyorum ben hala

Aslinda onlerindeki yemegi gormeye,gozlerinide (zihnen) doyurmaya ihtiyaclari var.Insan karanlikta yemek yese doymazmis mesela.Etkilermis gormek.Tabakta az olusu ya da kucuk tabak kullanip dolu olmasi gozu doyurumus oncelikle.
Bunu bilmek icin bisy gerekmiyor ustelik bence.(okumak,gormek vs)
Aman yine cok konusuyorum.

Aksam 6da isten gelip 5 yasinda cocugu mamayla besleyip 7de gece uykusuna yatiran zihinler bile varken telefon yine bi masum geliyor buna da sukur dedirtiyorlar.
Üzülüyorum cocuklara...

4 yaşına kadar ne yemesi için ne de oyalanması için hiç vermedim oğluma.. iştahsızdır çokça.. yine de vermemiştim.. taa ki kardeşi gelene kadar..çocuk afalladı, boşluğa düştü resmen.. ben de eskisi kadar ilgilenemeyince verdim telefonu.. bu sene okulla birlikte bırakıcaz inşallah :) oyuna odaklanmaya başladı bile 3 günde.. önceden hiç elinden bırakmazken, bugün mesela teleonu unutup oyuna dalmaya başladı artık :) okulun faydasını her konuda gördük. mesela artık yemek yiyor, bu da beni çok mutlu ediyor

Benim sıpa evdeki yemekleri görünüşüne göre etiketleyip bu çirkin görünüyor, bu lezzetli durmuyor diyerek reddediyordu.. Çocuğun bütün tafrası banaymış. 3 günde öğretmenleri çözdü problemi. Artık her öğün çıkan yemeği yiyor dünyalar benim oldu var ya en isabetli karar oldu oğlumu o okula yazdırmak.. Şükürler olsun

Allah daim etsin bu memnuniyetini:) olacak canım her şeyin bir zamanı oluyor işte. Benim kız da sebze çıkınca yemiyor soruyorum yemedim diyor ama takmıyorum eve gelene kadar 4 öğün yapıyorlar ve ilerleyen zamanda yiyecek nasilsa

Bizimkiler kahvaltı, öğle yemeği ve ikindide ara öğün yapıyor. Bugün ilk defa ara öğüne kadar durdu oğlum. İlk 2 gün öğle yemeğinden sonra aldım. Bugün gittiğimde tam ara öğün için odalarından çıkmışlardı. Dişçi randevusuna geç kalmayalım diye yanımıza verdiler (4 tane kalem börek). Yolda 1 tane yedi. Dişçiden sonra 2 saat bekledik. Şu an kalanını ayranla yiyor, ölecem saadetten her gittiğimde ummadığım şeyleri yediğini öğreniyorum.. kızın da yiyecek inşallah

Oğluna kocaman bir maşallah diyelim nazar degdirmeyelim:) ben çok takılmıyorum canım evde sağlam yiyor zaten bir de çeşit yemeyi öğrenecek nasılsa öğretmeni de şimdi ısrarcı olmadığını ilerleyen zamanda biraz biraz yedirecegini söyledi arkadaşlarını gördükçe de yiyecek varsın şimdi böyle olsun

Konusmaya engel bir durum degildir buyuk ihtimal ama doktora sormakta fayda var tabi.
Kanayan yarama parmak bastin. Beslenme konusu degil tabiki, deniz genel olarak erken yatan bir cocuk, e ben isten gelecem, 2 bilemedin 3 saat sonra yatacak ogle aralarinda eve gelir emziririm biraz vakit geciririm diyordum ama tek uykuya dusunce ogle uykusu tam benim ogle arama denk geliyor olacak gibi. Sabah da maksimum 1 saat birlikte gecirebilecegim, isi ozledim aslinda ama bunlari dusundukce acaba ise baslamak yanlis bir karar mi diyorum. Deniz 15-16 aylik oldugunda ise baslamayi dusunuyorum, yasal olarak maksimum 26-27 aya kadar izin hakkim var. hani fazladan bir 10 ay daha yaninda kalabilirim ama ozaman da biz biraz zorlanacagiz. Deniz benden ayrilmaya hazir mi degil mi bilmiyorum ama ben ondan ayrilmaya henuz hic hazir degilim baslamama 4-5 ay var ama ben ne zaman is konusu acilsa stres oluyorum boyle ceneme vuruyor iste!

öğretmenlerin hakkı ödenmez

canım daha 11 aylık olduğu için gözünde büyüyor iş konusu muhtemelen. şimdiden kendini boş yere strese sokma. 16 aylık olunca biraz büyümüş oluyorlar, biraz anneden bağımsızlaşıyor bebeler.. 'yürüyorum ben, koşarım da, bırakın elimi' modu o zaman düşünürsün 10 ay daha kullanmaya gerek var mı diye.. takma kafana şimdiden.. doğum gününü düşün Deniz'in

plojovic
Dun ben okuldan gelmeden uyumustu. Bugun 9da yatti. Ben erken yatti goremedim diye kendimi kotu hissetmiyorum hic. Yatmayinca kendini yerden yere vuruyor. Gunduz 12.30da ogle uykusundan uyanip bi daha yatmayan cocuktan ne beklenir. Ama tabi ben sabah 6 oglen 1 arasi beraberim. Aksam yatana kadar da bir dakika oturmuyorum. Tek dinlenmem uyku oncesi bu yarim saat.
He bi de sabaha kadar memedeyiz zaten. Hic ayrildigimizi hissetmiyorum ben. Onun da uyku oncesi aglamasi haric keyfi yerindeymis.

Bu asamada sakin kalip aferin vs demeyin mesela, belki bu normali olur. Hep boyle yiyormus gibi, geriden gözlemleyin..

Nilsibel Öglen uyuyan Deniz, belki 1 aya kalmaz 2 de 3 de uyuyacak, duzenler daimi degil ki.
Ayrica siz isteyken oyun oynayacaklar, mutlu da olacaklar, aglayacaklar da, bunlar biz evdeyken de oluyor. Disardayken esim foto atıyor, oyun oynuyo, ben evdeyken oyle guzel oynamiyo mesela, iciniz rahat olsun, cocugun mutlu olmasi için once anne iyi olmali, ucak anonsu ne diyor, maske önce anneye, sonra çocuğa..

Bu asamada sakin kalip aferin vs demeyin mesela, belki bu normali olur. Hep boyle yiyormus gibi, geriden gözlemleyin..
nerde bende o soğukkanlılık çoktan dilime doladım, bütün sevdiklerime anlatıyorum ama oğlum alışkın zaten annesinin boşboğazlığına bildiği anne modeli bu yani :))
Bugünkü ikindi menüsünü (kalem börek) yanımıza vermişlerdi, dişçiden gelince sordum, yerim dedi. ayranla götürdü vallahi
beni de hoş görün ne olur, ben yıllardır bir kaşık yedirmek için akla karayı seçtim. yemesi benim için çok büyük olay.. şimdi tok olduğunu bildiğim için kafam rahat, kızıma odaklanıp onun yemesiyle ilgilenebilirim. o da çok iştahlı değil ama en azından meraklı, verdiğimi tadıyor hiç değilse :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…