Canım belki onun için tehlikeli durumlarda hayır yapma deyip onunla inatlasmak yerine ortam değiştirip dikkatini dağıtmak iyi gelebilir böylece kendi inatlasmalari azalabilir sadece bir tavsiye bizde çok işe yaramıştı hala da durmadigi zamanlarda bolca kullanırım uzun zamandır görmediği bir şey oda değişikliği vs bir şeylerKuzenim 18 aylik bebegini emzikten kesmeye calisti, emzigi vermeyince iyice memeye dusmus. Memede icli icli aglamis surekli, birakmak istememis. Uykusuz gecen 2-3 geceden sonra pes etti, memeyi biraktiktan sonra emzigi birakmaya karar verdi. Sizler de oyle yapmissiniz galiba.
VosVos35 kesinlikle ailenin mizaci cok onemli. Disarda mama sandalyesinde/bebek arabasinda oturan bebeklere hep cok ozeniyorum, esime gosteriyorum bazen, bak ne guzel oturuyor diyorum o da bana sen bir sn olsun yerinde durmuyosun ki sana cekmis diyor, hakli galiba. Hatta benden ziyade dayiya cekmis, kardesim kucukken o kadar yaramazmis ki, onu cocuklugunda bir kez gormus insanlar bile anlatir. Napalim:) birlikte kostururuz artik, kendine bir zarar vermesin de.
plojovic denizin de fena bir inadi var. Ne ben ne de esimde pek inat yok aslinda. Oglumun inadi beni bazen cok yoruyor. Zaten inat ettigi seyler hep tehlikeli oldugu icin izin verme gibi bir luksum yok. Ama ilerleyen yaslarda tutumum nasil olur kestiremiyorum. Bu konuda bir cizgim olmali ama yapmam dedigim okadar cok sey yaptim ki cizgim olacak mi olmayacak mi kestiremiyorum
Bu arada ben yine hasta oldum, yataklara dustum. Duzenli araliklarla hasta oluyorum resmen, hayatimin hicbir doneminde boyle degildim. Emzirmeden kaynaklandigini dusunuyorum. Inat ettim multivitamin de kullanmadim. Ankaraya doneyim uygun bir firsatta kan degerlerime baktirip temiz bir vitamin kullanmak istiyorum.
İnsanlar şaşırmış olmalı hayır şimdi oğlunuz velev ki yeğeniniz arkadaşınızın çocuğu kime neD dooris123 cok gecmis olsun..
anabelgunes biraz heceleme disinda konusma gibi derdi yok benim kuzunun, erkek bebek gec konusur deniyo, bakalim bizimde ust disler epey ayrik geldi, ilerde yenileri de boyke cikarsa bi ortodontistin yolunu tutariz :))
@Bir mucize benimki babasinin kopyasi, benle alakasi yok, yolda kadinin biri beni durdurup "bebek neyiniz oluyor" dedi, o derece :))
Aman, insanlar her daim konusur, takmiyorum. Ailem ve fikrine onem verdiklerim disindakileri takmam..İnsanlar şaşırmış olmalı hayır şimdi oğlunuz velev ki yeğeniniz arkadaşınızın çocuğu kime ne
anabelgunes konusma konusunu galiba dun sormustun, okudum ama yazacak dermanim yoktu:) bizimki de oyle aman aman konusmuyor. Degisik sesler cikartiyor ama bilincsizce. Sadece kedilere geh geh(gel) memeye memmem. Bu kadar. Diger seyler pek ilgisini cekmiyor heralde:) zamanla konusacaktir illaki.
Dil bagi varmi gorememedim gorsemde anlamam ama sanirim dudak bagi var atlasta resmini cekemedim ama aynen resimdeki gibi. Konusmaya engel oluyomudur acaba diye dusundum. Atlas degisik bir cocuk bay bay yapmayi biliyor çünkü tatildeyken bir kiz bebege yaptigini gördüm ama asla bir daha yapmadi anne baba dede butun gun soyluyoruz ama yuzumuze dahi bakmiyo bırak soylemeye calismayi sikilincada bagirmaya başlıyor. Haftaya 11 ay kontrolu var doktora gostericem ama hiç mi aklina gelmedi doktorun acaba diye dusunuyor insanD dooris123 cok gecmis olsun..
anabelgunes biraz heceleme disinda konusma gibi derdi yok benim kuzunun, erkek bebek gec konusur deniyo, bakalim bizimde ust disler epey ayrik geldi, ilerde yenileri de boyke cikarsa bi ortodontistin yolunu tutariz :))
@Bir mucize benimki babasinin kopyasi, benle alakasi yok, yolda kadinin biri beni durdurup "bebek neyiniz oluyor" dedi, o derece :))
Kuzenim 18 aylik bebegini emzikten kesmeye calisti, emzigi vermeyince iyice memeye dusmus. Memede icli icli aglamis surekli, birakmak istememis. Uykusuz gecen 2-3 geceden sonra pes etti, memeyi biraktiktan sonra emzigi birakmaya karar verdi. Sizler de oyle yapmissiniz galiba.
VosVos35 kesinlikle ailenin mizaci cok onemli. Disarda mama sandalyesinde/bebek arabasinda oturan bebeklere hep cok ozeniyorum, esime gosteriyorum bazen, bak ne guzel oturuyor diyorum o da bana sen bir sn olsun yerinde durmuyosun ki sana cekmis diyor, hakli galiba. Hatta benden ziyade dayiya cekmis, kardesim kucukken o kadar yaramazmis ki, onu cocuklugunda bir kez gormus insanlar bile anlatir. Napalim:) birlikte kostururuz artik, kendine bir zarar vermesin de.
plojovic denizin de fena bir inadi var. Ne ben ne de esimde pek inat yok aslinda. Oglumun inadi beni bazen cok yoruyor. Zaten inat ettigi seyler hep tehlikeli oldugu icin izin verme gibi bir luksum yok. Ama ilerleyen yaslarda tutumum nasil olur kestiremiyorum. Bu konuda bir cizgim olmali ama yapmam dedigim okadar cok sey yaptim ki cizgim olacak mi olmayacak mi kestiremiyorum
Bu arada ben yine hasta oldum, yataklara dustum. Duzenli araliklarla hasta oluyorum resmen, hayatimin hicbir doneminde boyle degildim. Emzirmeden kaynaklandigini dusunuyorum. Inat ettim multivitamin de kullanmadim. Ankaraya doneyim uygun bir firsatta kan degerlerime baktirip temiz bir vitamin kullanmak istiyorum.
Evet canım kızım babasının mizacında mesela daha sakin. Oğlum büyüdükçe bana benzedi, daha fevri hareketleri varKuzenim 18 aylik bebegini emzikten kesmeye calisti, emzigi vermeyince iyice memeye dusmus. Memede icli icli aglamis surekli, birakmak istememis. Uykusuz gecen 2-3 geceden sonra pes etti, memeyi biraktiktan sonra emzigi birakmaya karar verdi. Sizler de oyle yapmissiniz galiba.
Bu arada otelde dikkat ettim butun cocuklarin onunde yemekte telefon açık hatta duzenek bile varmış onuda gormus oldum. Bizimkide yan masaya yanliyodu :) cok yemezse oyuncakla kandırıyorum ben hala
4 yaşına kadar ne yemesi için ne de oyalanması için hiç vermedim oğluma.. iştahsızdır çokça.. yine de vermemiştim.. taa ki kardeşi gelene kadar..çocuk afalladı, boşluğa düştü resmen.. ben de eskisi kadar ilgilenemeyince verdim telefonu.. bu sene okulla birlikte bırakıcaz inşallah :) oyuna odaklanmaya başladı bile 3 günde.. önceden hiç elinden bırakmazken, bugün mesela teleonu unutup oyuna dalmaya başladı artık :) okulun faydasını her konuda gördük. mesela artık yemek yiyor, bu da beni çok mutlu ediyorBu arada otelde dikkat ettim butun cocuklarin onunde yemekte telefon açık hatta duzenek bile varmış onuda gormus oldum. Bizimkide yan masaya yanliyodu :) cok yemezse oyuncakla kandırıyorum ben hala
Benim sıpa evdeki yemekleri görünüşüne göre etiketleyip bu çirkin görünüyor, bu lezzetli durmuyor diyerek reddediyordu.. Çocuğun bütün tafrası banaymış. 3 günde öğretmenleri çözdü problemi. Artık her öğün çıkan yemeği yiyorAslinda onlerindeki yemegi gormeye,gozlerinide (zihnen) doyurmaya ihtiyaclari var.Insan karanlikta yemek yese doymazmis mesela.Etkilermis gormek.Tabakta az olusu ya da kucuk tabak kullanip dolu olmasi gozu doyurumus oncelikle.
Bunu bilmek icin bisy gerekmiyor ustelik bence.(okumak,gormek vs)
Aman yine cok konusuyorum.
Aksam 6da isten gelip 5 yasinda cocugu mamayla besleyip 7de gece uykusuna yatiran zihinler bile varken telefon yine bi masum geliyor buna da sukur dedirtiyorlar.
Üzülüyorum cocuklara...
Allah daim etsin bu memnuniyetini:) olacak canım her şeyin bir zamanı oluyor işte. Benim kız da sebze çıkınca yemiyor soruyorum yemedim diyor ama takmıyorum eve gelene kadar 4 öğün yapıyorlar ve ilerleyen zamanda yiyecek nasilsaBenim sıpa evdeki yemekleri görünüşüne göre etiketleyip bu çirkin görünüyor, bu lezzetli durmuyor diyerek reddediyordu.. Çocuğun bütün tafrası banaymış. 3 günde öğretmenleri çözdü problemi. Artık her öğün çıkan yemeği yiyordünyalar benim oldu var ya en isabetli karar oldu oğlumu o okula yazdırmak.. Şükürler olsun
Bizimkiler kahvaltı, öğle yemeği ve ikindide ara öğün yapıyor. Bugün ilk defa ara öğüne kadar durdu oğlum. İlk 2 gün öğle yemeğinden sonra aldım. Bugün gittiğimde tam ara öğün için odalarından çıkmışlardı. Dişçi randevusuna geç kalmayalım diye yanımıza verdiler (4 tane kalem börek). Yolda 1 tane yedi. Dişçiden sonra 2 saat bekledik. Şu an kalanını ayranla yiyor, ölecem saadettenAllah daim etsin bu memnuniyetini:) olacak canım her şeyin bir zamanı oluyor işte. Benim kız da sebze çıkınca yemiyor soruyorum yemedim diyor ama takmıyorum eve gelene kadar 4 öğün yapıyorlar ve ilerleyen zamanda yiyecek nasilsa
Oğluna kocaman bir maşallah diyelim nazar degdirmeyelim:) ben çok takılmıyorum canım evde sağlam yiyor zaten bir de çeşit yemeyi öğrenecek nasılsa öğretmeni de şimdi ısrarcı olmadığını ilerleyen zamanda biraz biraz yedirecegini söyledi arkadaşlarını gördükçe de yiyecek varsın şimdi böyle olsunBizimkiler kahvaltı, öğle yemeği ve ikindide ara öğün yapıyor. Bugün ilk defa ara öğüne kadar durdu oğlum. İlk 2 gün öğle yemeğinden sonra aldım. Bugün gittiğimde tam ara öğün için odalarından çıkmışlardı. Dişçi randevusuna geç kalmayalım diye yanımıza verdiler (4 tane kalem börek). Yolda 1 tane yedi. Dişçiden sonra 2 saat bekledik. Şu an kalanını ayranla yiyor, ölecem saadettenher gittiğimde ummadığım şeyleri yediğini öğreniyorum.. kızın da yiyecek inşallah
Konusmaya engel bir durum degildir buyuk ihtimal ama doktora sormakta fayda var tabi.Dil bagi varmi gorememedim gorsemde anlamam ama sanirim dudak bagi var atlasta resmini cekemedim ama aynen resimdeki gibi. Konusmaya engel oluyomudur acaba diye dusundum. Atlas degisik bir cocuk bay bay yapmayi biliyor çünkü tatildeyken bir kiz bebege yaptigini gördüm ama asla bir daha yapmadi anne baba dede butun gun soyluyoruz ama yuzumuze dahi bakmiyo bırak soylemeye calismayi sikilincada bagirmaya başlıyor. Haftaya 11 ay kontrolu var doktora gostericem ama hiç mi aklina gelmedi doktorun acaba diye dusunuyor insanEki Görüntüle 2306547
Kanayan yarama parmak bastin. Beslenme konusu degil tabiki, deniz genel olarak erken yatan bir cocuk, e ben isten gelecem, 2 bilemedin 3 saat sonra yatacakAslinda onlerindeki yemegi gormeye,gozlerinide (zihnen) doyurmaya ihtiyaclari var.Insan karanlikta yemek yese doymazmis mesela.Etkilermis gormek.Tabakta az olusu ya da kucuk tabak kullanip dolu olmasi gozu doyurumus oncelikle.
Bunu bilmek icin bisy gerekmiyor ustelik bence.(okumak,gormek vs)
Aman yine cok konusuyorum.
Aksam 6da isten gelip 5 yasinda cocugu mamayla besleyip 7de gece uykusuna yatiran zihinler bile varken telefon yine bi masum geliyor buna da sukur dedirtiyorlar.
Üzülüyorum cocuklara...
öğretmenlerin hakkı ödenmezOğluna kocaman bir maşallah diyelim nazar degdirmeyelim:) ben çok takılmıyorum canım evde sağlam yiyor zaten bir de çeşit yemeyi öğrenecek nasılsa öğretmeni de şimdi ısrarcı olmadığını ilerleyen zamanda biraz biraz yedirecegini söyledi arkadaşlarını gördükçe de yiyecek varsın şimdi böyle olsun
canım daha 11 aylık olduğu için gözünde büyüyor iş konusu muhtemelen. şimdiden kendini boş yere strese sokma. 16 aylık olunca biraz büyümüş oluyorlar, biraz anneden bağımsızlaşıyor bebeler.. 'yürüyorum ben, koşarım da, bırakın elimi' moduKonusmaya engel bir durum degildir buyuk ihtimal ama doktora sormakta fayda var tabi.
Kanayan yarama parmak bastin. Beslenme konusu degil tabiki, deniz genel olarak erken yatan bir cocuk, e ben isten gelecem, 2 bilemedin 3 saat sonra yatacakogle aralarinda eve gelir emziririm biraz vakit geciririm diyordum ama tek uykuya dusunce ogle uykusu tam benim ogle arama denk geliyor olacak gibi. Sabah da maksimum 1 saat birlikte gecirebilecegim, isi ozledim aslinda ama bunlari dusundukce acaba ise baslamak yanlis bir karar mi diyorum. Deniz 15-16 aylik oldugunda ise baslamayi dusunuyorum, yasal olarak maksimum 26-27 aya kadar izin hakkim var. hani fazladan bir 10 ay daha yaninda kalabilirim ama ozaman da biz biraz zorlanacagiz. Deniz benden ayrilmaya hazir mi degil mi bilmiyorum ama ben ondan ayrilmaya henuz hic hazir degilim baslamama 4-5 ay var ama ben ne zaman is konusu acilsa stres oluyorum boyle ceneme vuruyor iste!
Konusmaya engel bir durum degildir buyuk ihtimal ama doktora sormakta fayda var tabi.
Kanayan yarama parmak bastin. Beslenme konusu degil tabiki, deniz genel olarak erken yatan bir cocuk, e ben isten gelecem, 2 bilemedin 3 saat sonra yatacakogle aralarinda eve gelir emziririm biraz vakit geciririm diyordum ama tek uykuya dusunce ogle uykusu tam benim ogle arama denk geliyor olacak gibi. Sabah da maksimum 1 saat birlikte gecirebilecegim, isi ozledim aslinda ama bunlari dusundukce acaba ise baslamak yanlis bir karar mi diyorum. Deniz 15-16 aylik oldugunda ise baslamayi dusunuyorum, yasal olarak maksimum 26-27 aya kadar izin hakkim var. hani fazladan bir 10 ay daha yaninda kalabilirim ama ozaman da biz biraz zorlanacagiz. Deniz benden ayrilmaya hazir mi degil mi bilmiyorum ama ben ondan ayrilmaya henuz hic hazir degilim baslamama 4-5 ay var ama ben ne zaman is konusu acilsa stres oluyorum boyle ceneme vuruyor iste!
Bu asamada sakin kalip aferin vs demeyin mesela, belki bu normali olur. Hep boyle yiyormus gibi, geriden gözlemleyin..Bizimkiler kahvaltı, öğle yemeği ve ikindide ara öğün yapıyor. Bugün ilk defa ara öğüne kadar durdu oğlum. İlk 2 gün öğle yemeğinden sonra aldım. Bugün gittiğimde tam ara öğün için odalarından çıkmışlardı. Dişçi randevusuna geç kalmayalım diye yanımıza verdiler (4 tane kalem börek). Yolda 1 tane yedi. Dişçiden sonra 2 saat bekledik. Şu an kalanını ayranla yiyor, ölecem saadettenher gittiğimde ummadığım şeyleri yediğini öğreniyorum.. kızın da yiyecek inşallah
Konusmaya engel bir durum degildir buyuk ihtimal ama doktora sormakta fayda var tabi.
nerde bende o soğukkanlılıkBu asamada sakin kalip aferin vs demeyin mesela, belki bu normali olur. Hep boyle yiyormus gibi, geriden gözlemleyin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?