2018 Ekim Anneleri

Amacim kimseyi elestirmek degil bence onlarda istemezdi çocuklar birbirlerinden gorup istiyorlar çünkü disarda bas etmek daha zordur o durumda muhtelen
Disarda goruyoruz, tablet bagimlisi o kadar çocuk var ki, ailelere şu yonden birsey diyemiyorum. Her anne babanin sabır esigi bir degil, kimisi kafasini dagitmak icin binbir mucadele verirken kimi annenin belki baska sorunlari var, hayatla, ailesiyle, eşiyle mesela. Telefonu vermek cocukla o mucadeleyi vermekten bi kaçış olabilir. Belki annenin gerçekten ruhsal sıkıntıları bile olabilir..

Menülerimizi paylaşsak mı acaba fikir olur ben bugün kereviz pişirdim
Kereviz konusunda cahilim, sadece rendeleyip yogurtla tuketirim, bir kere haslayip ogluma vermeye calistim hic yemedi birdaha da yapmadim, sizin tarif nasil? Ben de karabugdayi sadece haslayip veriyorum, kinoayi da sadece haslayip veriyorum. Evde pek pilav pismez bizim, kinoa ve karabugday oglumun pilavi oluyor. Disarda(annem veya kayinvaldemlerde) bulgur/pirinc pilavi verdigim de oluyor.
Ben de bugun oglen kiymali tarhana ve haslanmis karnabahar verdim
Aksam da annem kelle paca ve pirinc pilavi yapmisti onlari verdim.
Az az da olsa yedi hepsinden.

Ayyy nasıl minik nasıl tatlı maşallah kuzucuğa şimdiki hali genç kız gibi gelir artık bu hallerine bakınca
Ay sorma yaa, nasıl tontik bir şey oldu nasıl büyüdü hemen baktıkça inanamıyorum. Allah korusun evlatlarımızı ❤
Zaman ne cabuk geciyo de mi :))
Smotie degil de p avent almistim ben.
Ya bir yaş olacak hepsi de, geçen sene tam bu zamanlar zamqn geçsede kavuşsak diye gün sayıyorduk.

Benim kardeşimin süt dişleri o kadar muntazam ve düzgün çıkmıştı ki.sonra asıl dişleri bir o kadar çarpık çırpık çıktı. Anca telle düzeldi. O yüzden nasıl olacağı belli olmaz.

Ya arkadaşlar mirza iyice istahsizlasti. Yediklerini de yemez oldu çok üzülüyorum. Iyice zayıfladı. Tartıda kg aynı ama görüntü olarak zayıfladı. Yediği şeyler makarna yumurta ve yoğurt. Bunlarla adam olunur mu?

Dün et sulu terbiyeli düğün çorbası yaptım 2 tatlı kaşığı içti bıraktı.
Meyve seviyor onda bile seçici

Aslinda az vakit gecirmek degil bahsettigim kisiler bayaa ortada dolanmasin istiyor cocugu

Durabiliyorsan 2 yas iyi yine de.Sonra cok sey degissede senden bicok seyi almis oluyor.Tam dillendigi zaman mesela.
Çoook zorlanmayacaksaniz Deniz icin değer.
Zaten yine baslayacaksin.
Baslayinca ayri zor olabilir tabii onca zamandam sonra.
Yani hepiniz icin iyi ya da kotu yanlari dusunup karar vermelisin.
Hislerin bu yondeyken daha zor olabilir cunku cocuga direkt geciyor oyle dusun.Zaman konusunda bisy diyemem butun gun evde olmakta garanti degil ki.Bu tamamen anneye bagli.
Sen dikkatli,duyarli birisin.Eve döndügün zamanda da telafi edersin diye dusunuyorum baslarsanda.❤
Bu cevaplar hep sende,icinde❤

Seviyorduda galiba onu degil mi :)
Yine de gormek sana iyi geliyordur.
Bence sen rahatladigin icin cozulecek bu konu.
Alisik diyemeyiz aslinda simdide anlattiklarini duyup daha da olumlanacak.
Ama E elaelif123 'e katiliyorum.Zaten normalmis gibi davranman genel olarak daha da olumlayacaktir onu da.

Amacim kimseyi elestirmek degil bence onlarda istemezdi çocuklar birbirlerinden gorup istiyorlar çünkü disarda bas etmek daha zordur o durumda muhtelen

5 yilda o kadar cok sey gordum ki :)
Istemezsen vermezsin bu nettir yani onu care olarak gormezsin zaten baska cozumler bulursun.Ozellikle yemek saatinde cuvali doldurmak gibi telefona bakan cocugun agzina yemek doldurmak cok cozum gibi gelmiyor bana.Anne/baba olmak zaten zor bisy herkes icin eminim.Ama cocugu dusunmek 'aglatmamak' degil ki.
10 tanesinden en az 2 si alisiktir zaten ve bu bence cocugun hislerine haksizliktir.

Elestirmek degil bence fikir alisverisi yapiyoruz.Yarin bende veriyorum desen sonucta bilmedigin bi durumda olabilir.Baskasinin fikri ya da bilgisi sende bi isik yakabilir.Gonullu olarak veriyorum desen bile sonucta bizi ilgilendiren bisy degil :) Bunlarla iyi/kotu olunmazda zaten.'Bas etmek' kismi cok kisisel :)

Ama cocuklarin davranisi ebeveynin aynasidir.Yani sen simdi agliyor diye eline cips versen Atlas yer 1 sene sonra cok seviyor olmasi onun secimi degildir?Yani bi cocuk şöyle derken oncesinde olanlar belirliyor.
Bilmiyorsa ya da bu aliskanlik yoksa istemezde emin ol.
Cidden az dusunursek asıl cocuk icin yapilmamasi gerektigini goruruz.
Buarada sizinle konusuyorum diye disarda gorunce ayyy suna bak diyen biride degilimdir kimsenin durumuna karismam :) haddimde degil.Ben cocuk severim sadece
Toplumun degisiminin farkinda olmak hepimizin borcu yine de.

Ben Eylul 8 aylikken ise basladim. Evet ise donerken oyle zor oldu ki sanirsin bebegi kurda teslim ediyorum cami avlusuna birakiyorum ac susuz kalacak oysa ki anneme birakiyordum ama o duyguyu vicdan muhasebesini cok cok iyi biliyorum. Birde soyle dusundum acaba imkan olsa calismasam nasil olurdu.. tum gun kizimla olup onun her anina sahit olurdum evet ama peki sonra? Tum arkadaslarim calisiyor her gun disariyada ciksam kış geliyor bazi seyler kisitlaniyor bu Eylul icinde iyi olmayacak ise gelmek bi anlamda kafami dagitiyor hep soyluyorum kahvaltimi yapiyorum kahvemi iciyorm ogle yemegimi yiyorum bunlar bu donemlerde bizim icin luks biliyosun :) E elaelif123 hep soylerdi bak sabah uykusuzda olsan kalkip bi makyaj bi giyinmek bi amac ugruna disari cikmak inan iyi geliyor 1 ay sonra alistim kizimda alisti hem inanir misn daha kaliteli vakit geciriyoruz bu sekilde :) sanirim seninle yarim gun calisma konusunu konusmustuk ama sana uymuyordu dogru hatirliyorum dimi?

Belki boyle demesen daha guzel yer ne dersin? Yani acaba inat mi yapiyor? Hani mesela sen ye oglum ye annesinin aslani ye bak benim tontisim dedikce ters mi tepiyor mesela soyle yapsan bitirdin mi iyi bakalim afiyet olsun istersen devamini verebilirim yada sen kendin istediginde soylersin gibi?

Kiiz kinoalar karabugdaylar havada ucusmus.
Arkadasim cinar her gun bir avokado yiyor demisti de otuz uc senedir yasiyorum daha hic avokado yemedim demistim.
Afiyet olsun bebislere.

Hahahaaha :) neden yemiyo diye uzulme Eylulde yemiyo ondandir :) bende hic yapmadim karabugday aman zaten bosver bizimkiler emiyo her bir bugdayi aliyodur ordan hahahhaha

Bu arada otelde dikkat ettim butun cocuklarin onunde yemekte telefon açık hatta duzenek bile varmış onuda gormus oldum. Bizimkide yan masaya yanliyodu :) cok yemezse oyuncakla kandırıyorum ben hala

O cocuklara bakinca oyle uzuluyorum ki hic baktinizmi gozlerine nasil kirpmiyorlar nasil sulanmis oluyor kafalari hic saga sola donmuyor alip o tlf yere atasim geliyor ama iste bisey yapamiyosun. Biz evdeyken tv acmiyoruz zaten vakitte yok. Gecenlerde dedik ki hic tv acilmiyor yarin obur gun bi yerde denk gelecek bisey olacak ve hic gormedigi biseye kilitlenecek koparamayacagiz sonra dedik ki acalim sesi normal duzeyde tutalim ve gunluk hayatimiza devam edelim ( salonda yerde Eylul tutunup kalkar oyuncaklariyla takilir bizimle bogusur falan filan) ilk bi dondu bakti ilgisini cekti 1-2 dk ses etmedik bi anlasin sonra basladik dikkatini baska yere cekmeye. Simdi tv arka fonda acik sesi minimal duzeyde ve biz gunluk hayatimiza devam ediyoruz ve artik donup bakmiyor alisti tlf hic vermedik sadece elimizde gordugunde istiyor kapatip veriyorum eviriyor ceviriyor anlamaya calisiyor kokluyor sonra atiyor bi kenara benim mantik belli ne kadar yasak o kadar cazip

Kizlar bu arada gecen bi soru sormustum ya simdi onun cevabi netlesek ay sonunda insallah :) Allah hayirlisini versin diyorum ama hep nasil olur ya bu isin yanlisligimi olur dememek lazimmis yalniz hic ama hic hazir degilim maddende manevi olarakta fizikende ruhende o yuzden ilk seferde olur mu onuda bilemiyorum ama olmamasi icin icin icin dua ediyorum resmen
Gecelerimiz yine berbat izmir gunduz sicak gece serin e malum her aksam banyo var dun aksam altina incecik uzun ustune askili giydirdim ve oda 27 derece falandi gece bi uyandi sucuk oysa ben kendim ustumu ortmustum serin diye

Ben de kendi ustumu orterken nilikoyu da ortuyorum ama kafasi terliyor. Bi de sevmiyor ortuyle bogusuyor.
Diger konuda da biz de doktorlarin korunma yontemi degil dedigi yontemi uyguluyoruz. Nilikoya da kardes gelirse sasirmayin. Onceden zaten gorusmuyorduk da kv kp gelince yorulmuyoruz artik. Gorusmeye firsatimiz oluyor.
Bu sabah niliko 3 adim atti.

gunaydin kizlar.dun aniden mide bulantisi ishal kusma mide agrisi bas donmesi halsizlik yasadim sabahtan oglene kadar.bebegime zar zor yedirdim biseyler.oglen esim geldi hastaneye gittik serum taktilar.bi de ilac aldim.cok sukur ishalim devam ediyor ama diger belirtiler kayboldu.bu ara boyle bi salgin varmis oyle dediler.bu arada D dooris123 ben mesela evde cok bunaldigimi hissediyorum bazi gunler.biraz sosyallesmek kafa dagitmak vs ozluyorum ancak sabah 6.30dan aksam 19a kadar evde olmayacagim icin ve 58 yasima kadar calisacagimi dusunerek oglum 27 aylik olana kadar evde olucam.tabi ki is ortamim guzel olsa otobuslerde surunmeyecek olsam veya maddi zorluklar olacak olsa 1 yastan sonra calisirdim.o yuzden bence bu cok sartlara ve kisiye bagli bi durum.bebegi 3 aylikken ise baslayan anne kotu ilgisiz ev hanimi olan harika diye birsey yok.sizin ailenize neyin iyi gelecegini siz bilirsiniz en iyi.

Her seyimiz ayni sasirmam ben hazir degilim ama sende durumlar ne? Masallah kuzucuga bende bekliyorum Eylusten cunku tek elle formaliteden tutuyor artik onuda birakmasi an meselesi.

Gecmis olsun canim sudan mi oldu acaba
Aklima o geldi direk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…