- 14 Temmuz 2016
- 4.839
- 5.584
- 108
- 45
Disarda goruyoruz, tablet bagimlisi o kadar çocuk var ki, ailelere şu yonden birsey diyemiyorum. Her anne babanin sabır esigi bir degil, kimisi kafasini dagitmak icin binbir mucadele verirken kimi annenin belki baska sorunlari var, hayatla, ailesiyle, eşiyle mesela. Telefonu vermek cocukla o mucadeleyi vermekten bi kaçış olabilir. Belki annenin gerçekten ruhsal sıkıntıları bile olabilir..Amacim kimseyi elestirmek degil bence onlarda istemezdi çocuklar birbirlerinden gorup istiyorlar çünkü disarda bas etmek daha zordur o durumda muhtelen
Kereviz konusunda cahilim, sadece rendeleyip yogurtla tuketirim, bir kere haslayip ogluma vermeye calistim hic yemedi birdaha da yapmadim, sizin tarif nasil? Ben de karabugdayi sadece haslayip veriyorum, kinoayi da sadece haslayip veriyorum. Evde pek pilav pismez bizim, kinoa ve karabugday oglumun pilavi oluyor. Disarda(annem veya kayinvaldemlerde) bulgur/pirinc pilavi verdigim de oluyor.Menülerimizi paylaşsak mı acaba fikir olur ben bugün kereviz pişirdim
Ay sorma yaa, nasıl tontik bir şey oldu nasıl büyüdü hemen baktıkça inanamıyorum.Ayyy nasıl minik nasıl tatlı maşallah kuzucuğaşimdiki hali genç kız gibi gelir artık bu hallerine bakınca
Ya bir yaş olacak hepsi de, geçen sene tam bu zamanlar zamqn geçsede kavuşsak diye gün sayıyorduk.Zaman ne cabuk geciyo de mi :))
Smotie degil de p avent almistim ben.
@anabelgunes biraz heceleme disinda konusma gibi derdi yok benim kuzunun, erkek bebek gec konusur deniyo, bakalim bizimde ust disler epey ayrik geldi, ilerde yenileri de boyke cikarsa bi ortodontistin yolunu tutariz :))
QUOTE]
Benim kardeşimin süt dişleri o kadar muntazam ve düzgün çıkmıştı ki. Asıl dişleri ise bir o kadar çarpık çırpık çıktı. Telle düzeldi anca.o yüzden hiç belli olmaz..
Benim kardeşimin süt dişleri o kadar muntazam ve düzgün çıkmıştı ki.sonra asıl dişleri bir o kadar çarpık çırpık çıktı. Anca telle düzeldi.D dooris123 cok gecmis olsun..
@anabelgunes biraz heceleme disinda konusma gibi derdi yok benim kuzunun, erkek bebek gec konusur deniyo, bakalim bizimde ust disler epey ayrik geldi, ilerde yenileri de boyke cikarsa bi ortodontistin yolunu tutariz :))
@Bir mucize benimki babasinin kopyasi, benle alakasi yok, yolda kadinin biri beni durdurup "bebek neyiniz oluyor" dedi, o derece :))
Konusmaya engel bir durum degildir buyuk ihtimal ama doktora sormakta fayda var tabi.
Kanayan yarama parmak bastin. Beslenme konusu degil tabiki, deniz genel olarak erken yatan bir cocuk, e ben isten gelecem, 2 bilemedin 3 saat sonra yatacakogle aralarinda eve gelir emziririm biraz vakit geciririm diyordum ama tek uykuya dusunce ogle uykusu tam benim ogle arama denk geliyor olacak gibi. Sabah da maksimum 1 saat birlikte gecirebilecegim, isi ozledim aslinda ama bunlari dusundukce acaba ise baslamak yanlis bir karar mi diyorum. Deniz 15-16 aylik oldugunda ise baslamayi dusunuyorum, yasal olarak maksimum 26-27 aya kadar izin hakkim var. hani fazladan bir 10 ay daha yaninda kalabilirim ama ozaman da biz biraz zorlanacagiz. Deniz benden ayrilmaya hazir mi degil mi bilmiyorum ama ben ondan ayrilmaya henuz hic hazir degilim baslamama 4-5 ay var ama ben ne zaman is konusu acilsa stres oluyorum boyle ceneme vuruyor iste!
nerde bende o soğukkanlılıkçoktan dilime doladım, bütün sevdiklerime anlatıyorum ama oğlum alışkın zaten annesinin boşboğazlığına bildiği anne modeli bu yani :))
Bugünkü ikindi menüsünü (kalem börek) yanımıza vermişlerdi, dişçiden gelince sordum, yerim dedi. ayranla götürdü vallahi
beni de hoş görün ne olur, ben yıllardır bir kaşık yedirmek için akla karayı seçtim. yemesi benim için çok büyük olay.. şimdi tok olduğunu bildiğim için kafam rahat, kızıma odaklanıp onun yemesiyle ilgilenebilirim. o da çok iştahlı değil ama en azından meraklı, verdiğimi tadıyor hiç değilse :)
Ben mi atliyorum acaba suda bekletme kismini.plojovic ’e danismak gerek, o da islatiyir mu acaba?
Mesela karabuğdayı nasıl veriyorsunuz
Amacim kimseyi elestirmek degil bence onlarda istemezdi çocuklar birbirlerinden gorup istiyorlar çünkü disarda bas etmek daha zordur o durumda muhtelen
Zaman konusu burada cok hassas iste, suan zaten denizi birakip ciktigim cok oluyor, eskiye gore biraz koptuk(fiziksel olarak:) ) ama cikmalarim mecburu degil keyfi. O gun deniz huysuzsa cikmiyorum, bana ihtiyaci oldugunu hissettiysem yaninda oluyorum veya onunla cikiyorum. Ama ise baslayinca mecburi olacak bu biraz beni rahatsiz ediyor. Okul cagina gelene kadar yaninda kalabilmeyi, sadece keyfi olarak cikabilmeyi isterdim galiba.
Zamani geldiginde bagimsizligini en cok destekleyecek insan olacagim:)
nerde bende o soğukkanlılıkçoktan dilime doladım, bütün sevdiklerime anlatıyorum ama oğlum alışkın zaten annesinin boşboğazlığına bildiği anne modeli bu yani :))
Bugünkü ikindi menüsünü (kalem börek) yanımıza vermişlerdi, dişçiden gelince sordum, yerim dedi. ayranla götürdü vallahi
beni de hoş görün ne olur, ben yıllardır bir kaşık yedirmek için akla karayı seçtim. yemesi benim için çok büyük olay.. şimdi tok olduğunu bildiğim için kafam rahat, kızıma odaklanıp onun yemesiyle ilgilenebilirim. o da çok iştahlı değil ama en azından meraklı, verdiğimi tadıyor hiç değilse :)
Kiiz kinoalar karabugdaylar havada ucusmus.
Arkadasim cinar her gun bir avokado yiyor demisti de otuz uc senedir yasiyorum daha hic avokado yemedim demistim.
Afiyet olsun bebislere.
Bu arada otelde dikkat ettim butun cocuklarin onunde yemekte telefon açık hatta duzenek bile varmış onuda gormus oldum. Bizimkide yan masaya yanliyodu :) cok yemezse oyuncakla kandırıyorum ben hala
Ben de kendi ustumu orterken nilikoyu da ortuyorum ama kafasi terliyor. Bi de sevmiyor ortuyle bogusuyor.Kizlar bu arada gecen bi soru sormustum ya simdi onun cevabi netlesek ay sonunda insallah :) Allah hayirlisini versin diyorum ama hep nasil olur ya bu isin yanlisligimi olur dememek lazimmisyalniz hic ama hic hazir degilim maddende manevi olarakta fizikende ruhende o yuzden ilk seferde olur mu onuda bilemiyorum ama olmamasi icin icin icin dua ediyorum resmen
Gecelerimiz yine berbat izmir gunduz sicak gece serin e malum her aksam banyo var dun aksam altina incecik uzun ustune askili giydirdim ve oda 27 derece falandi gece bi uyandi sucuk oysa ben kendim ustumu ortmustum serin diye
Ben de kendi ustumu orterken nilikoyu da ortuyorum ama kafasi terliyor. Bi de sevmiyor ortuyle bogusuyor.
Diger konuda da biz de doktorlarin korunma yontemi degil dedigi yontemi uyguluyoruz. Nilikoya da kardes gelirse sasirmayin. Onceden zaten gorusmuyorduk da kv kp gelince yorulmuyoruz artik. Gorusmeye firsatimiz oluyor.
Bu sabah niliko 3 adim atti.
gunaydin kizlar.dun aniden mide bulantisi ishal kusma mide agrisi bas donmesi halsizlik yasadim sabahtan oglene kadar.bebegime zar zor yedirdim biseyler.oglen esim geldi hastaneye gittik serum taktilar.bi de ilac aldim.cok sukur ishalim devam ediyor ama diger belirtiler kayboldu.bu ara boyle bi salgin varmis oyle dediler.bu arada D dooris123 ben mesela evde cok bunaldigimi hissediyorum bazi gunler.biraz sosyallesmek kafa dagitmak vs ozluyorum ancak sabah 6.30dan aksam 19a kadar evde olmayacagim icin ve 58 yasima kadar calisacagimi dusunerek oglum 27 aylik olana kadar evde olucam.tabi ki is ortamim guzel olsa otobuslerde surunmeyecek olsam veya maddi zorluklar olacak olsa 1 yastan sonra calisirdim.o yuzden bence bu cok sartlara ve kisiye bagli bi durum.bebegi 3 aylikken ise baslayan anne kotu ilgisiz ev hanimi olan harika diye birsey yok.sizin ailenize neyin iyi gelecegini siz bilirsiniz en iyi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?