Bende bidaha cikista gordum kapiya getirdiklerinde.Sen gidince daha cok oyun oynadik dedi bide yuzumeAynen ben de kardeşinin yanına gideyim dedim, önce istemedi.. Sonra öğretmenin de yardımıyla ikna ettik. 13'te almaya gittim. Gayet iyi gördüm bu sefer. Okulun çantasına resmini yapıştırmışlar, artık onunla gidecek, keyfi yerinde.. Yemeklerini de yemiş
Teşekkür ederiiizTum okula baslayan miniklere basarilar dilerim:) hep huzurla gecsin okul yillari❤
Kiyamam yavruya yaEve 19.40ta geldim. Niliko oglen 11 ile 12.30 arasi uyumustu. Bir daha uyumamis. 19.25te anneee memeee diye aglaya aglaya uyumus. Yazik cocuguma.
Emzik almiyor degil mi?Eve 19.40ta geldim. Niliko oglen 11 ile 12.30 arasi uyumustu. Bir daha uyumamis. 19.25te anneee memeee diye aglaya aglaya uyumus. Yazik cocuguma.
Yok. Emzik alaydi hem gunduz rahat uyurdu hem gece kalktiginda agzina koyar geri uyuturduk.Emzik almiyor degil mi?
Aynen, gece aglayinca ayagima alip emzik verip sallayarak geri uyutuyorum..Gecen bi arkadasim diyor ki, bi daha bebegim olursa anne karnindan cikar cikmaz ameliyathanede verecem emzigi :)) yeni almis bebegi emzigi, ne rahatlikmis diyoYok. Emzik alaydi hem gunduz rahat uyurdu hem gece kalktiginda agzina koyar geri uyuturduk.
uzmanlar emzik vermeyin diyor ama çocuğu memeden nasıl koparacağını anlatmıyor kimse anneye.. şöyle zararlı böyle zararlı tamam da... emzik almayan bebeklerin de annelerinin de hayatı daha bi zor oluyor başlarda...Yok. Emzik alaydi hem gunduz rahat uyurdu hem gece kalktiginda agzina koyar geri uyuturduk.
kesinlikle doğuma giderken emzik götürdüm yanımda. uyuturken hemen verdik ağzına. oğlum daha hastanede tuttu, hiç sütüm gelmemişti, emziremiyordum zaten acıdan. emziği aldı yavrum, idare etti annesini... kızım da tutacak gibi yaptı, tuttu uyudu, arada attı ağladı falan. eve gelince tutmak istemedi, sütüm gelmişti, mama gelmeyen deliksiz emziği niye veriyonuz diye isyan ediyordu. kayınvalide inat etti, kızım attı o geri verdi. 2 ayda alıştırdı çocuğu :) hala çok düşkün değildir ama uykusu gelince alıyor. hele memede uyuduysa yerine bırakınca uyanabiliyor, o zaman veriyorum geri uyuyor şükürler olsun..Aynen, gece aglayinca ayagima alip emzik verip sallayarak geri uyutuyorum..Gecen bi arkadasim diyor ki, bi daha bebegim olursa anne karnindan cikar cikmaz ameliyathanede verecem emzigi :)) yeni almis bebegi emzigi, ne rahatlikmis diyo
Benimki 2.-3. Ayda aldi galiba baslarda tukuruyordu. Sahsina munhasir bir bebekti zaten kendileri:) ilk 10 gun meme de almadi. Ben emzircem diye o emecem diye helak olmustuk. Emmeyi ben ogrettim. Hic emme refleksiyle dogan bir bebek degildi yani, yada bizim kimyamiz uyusmadi basta bilemiyorumkesinlikle doğuma giderken emzik götürdüm yanımda. uyuturken hemen verdik ağzına. oğlum daha hastanede tuttu, hiç sütüm gelmemişti, emziremiyordum zaten acıdan. emziği aldı yavrum, idare etti annesini... kızım da tutacak gibi yaptı, tuttu uyudu, arada attı ağladı falan. eve gelince tutmak istemedi, sütüm gelmişti, mama gelmeyen deliksiz emziği niye veriyonuz diye isyan ediyordu. kayınvalide inat etti, kızım attı o geri verdi. 2 ayda alıştırdı çocuğu :) hala çok düşkün değildir ama uykusu gelince alıyor. hele memede uyuduysa yerine bırakınca uyanabiliyor, o zaman veriyorum geri uyuyor şükürler olsun..
şu topiğe emziklerin gücü adına diye yorum atmış anneyim
K valide sagolsun o zaman..kesinlikle doğuma giderken emzik götürdüm yanımda. uyuturken hemen verdik ağzına. oğlum daha hastanede tuttu, hiç sütüm gelmemişti, emziremiyordum zaten acıdan. emziği aldı yavrum, idare etti annesini... kızım da tutacak gibi yaptı, tuttu uyudu, arada attı ağladı falan. eve gelince tutmak istemedi, sütüm gelmişti, mama gelmeyen deliksiz emziği niye veriyonuz diye isyan ediyordu. kayınvalide inat etti, kızım attı o geri verdi. 2 ayda alıştırdı çocuğu :) hala çok düşkün değildir ama uykusu gelince alıyor. hele memede uyuduysa yerine bırakınca uyanabiliyor, o zaman veriyorum geri uyuyor şükürler olsun..
şu topiğe emziklerin gücü adına diye yorum atmış anneyim
uzmanlar emzik vermeyin diyor ama çocuğu memeden nasıl koparacağını anlatmıyor kimse anneye.. şöyle zararlı böyle zararlı tamam da... emzik almayan bebeklerin de annelerinin de hayatı daha bi zor oluyor başlarda...
emme refleksi çok güçlü bir refleks. daha anne karnında 3 aylıkken başlıyor parmağını emmeye bebeler. her ne olursa olsun emerek rahatlıyorlar.. haliyle memeye bağımlı olunca memeyi arıyor.. emzik alsa onunla da avunurdu yavrucak...
Neden olsun ki canım? Travma asıl bırakma aşamasında sıkıntı yaşanırsa olur. Benim kızı da mecburen 20 aylıkken kesmistim o zamana kadar azalmıştı biraz rahatsızlanıp hastanede yattı günde 9-10 a çıkarmıştı sonra ara kanamayla birleşip nerdeyse 20 gün kanama olmuştu Dr önerisiyle kesmistim prolaktin hormonu düzeni bozabiliyormus mecbur kestim ama maşallah diyeyim hiç sorun yaşatmadi. Geldiğinde süt bitti gel şunu yiyelim bunu yiyelim dedim unuttu. 1.5 yaş az daha bizi anlayabildiği bir dönemBen memeyi bir bucuk yasinda kendi kendime birakmisim. O zaman da travma yasar mi ki cocuk?
Bebegi hiç konusmayan kaldimi yada ben mi acele ediyorum bababa dan oteye gidemedik hala birde sanki dudak bagi var gibi geldi disler de ayrik cikti o da engel olur mu acaba konusmaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?