2018 Ekim Anneleri

Bende bidaha cikista gordum kapiya getirdiklerinde.Sen gidince daha cok oyun oynadik dedi bide yuzume aaa dedim cok sevindim
Bakalim su ilk haftalar gecsinde bi hayirlisiyla❤
Senin adinada cok sevindim❤
Tum okula baslayan miniklere basarilar dilerim:) hep huzurla gecsin okul yillari❤
Teşekkür ederiiizDarısı başınızaaa

Eve 19.40ta geldim. Niliko oglen 11 ile 12.30 arasi uyumustu. Bir daha uyumamis. 19.25te anneee memeee diye aglaya aglaya uyumus. Yazik cocuguma.

Eve 19.40ta geldim. Niliko oglen 11 ile 12.30 arasi uyumustu. Bir daha uyumamis. 19.25te anneee memeee diye aglaya aglaya uyumus. Yazik cocuguma.
Kiyamam yavruya ya benimki gunduz uykusunda beni pek aramiyor artik ama gece uykusunda illa ben olcam, nadir de olsa bazi aksamlar gece uykusuna yatirip cikiyorum, uyandiginda geri uykuya donmesi sancili oluyormus, aglaya aglaya uyuyormus

Yok. Emzik alaydi hem gunduz rahat uyurdu hem gece kalktiginda agzina koyar geri uyuturduk.
Aynen, gece aglayinca ayagima alip emzik verip sallayarak geri uyutuyorum..Gecen bi arkadasim diyor ki, bi daha bebegim olursa anne karnindan cikar cikmaz ameliyathanede verecem emzigi :)) yeni almis bebegi emzigi, ne rahatlikmis diyo

Yok. Emzik alaydi hem gunduz rahat uyurdu hem gece kalktiginda agzina koyar geri uyuturduk.
uzmanlar emzik vermeyin diyor ama çocuğu memeden nasıl koparacağını anlatmıyor kimse anneye.. şöyle zararlı böyle zararlı tamam da... emzik almayan bebeklerin de annelerinin de hayatı daha bi zor oluyor başlarda...
emme refleksi çok güçlü bir refleks. daha anne karnında 3 aylıkken başlıyor parmağını emmeye bebeler. her ne olursa olsun emerek rahatlıyorlar.. haliyle memeye bağımlı olunca memeyi arıyor.. emzik alsa onunla da avunurdu yavrucak...

Aynen, gece aglayinca ayagima alip emzik verip sallayarak geri uyutuyorum..Gecen bi arkadasim diyor ki, bi daha bebegim olursa anne karnindan cikar cikmaz ameliyathanede verecem emzigi :)) yeni almis bebegi emzigi, ne rahatlikmis diyo
kesinlikle doğuma giderken emzik götürdüm yanımda. uyuturken hemen verdik ağzına. oğlum daha hastanede tuttu, hiç sütüm gelmemişti, emziremiyordum zaten acıdan. emziği aldı yavrum, idare etti annesini... kızım da tutacak gibi yaptı, tuttu uyudu, arada attı ağladı falan. eve gelince tutmak istemedi, sütüm gelmişti, mama gelmeyen deliksiz emziği niye veriyonuz diye isyan ediyordu. kayınvalide inat etti, kızım attı o geri verdi. 2 ayda alıştırdı çocuğu :) hala çok düşkün değildir ama uykusu gelince alıyor. hele memede uyuduysa yerine bırakınca uyanabiliyor, o zaman veriyorum geri uyuyor şükürler olsun..
şu topiğe emziklerin gücü adına diye yorum atmış anneyim

Benimki 2.-3. Ayda aldi galiba baslarda tukuruyordu. Sahsina munhasir bir bebekti zaten kendileri:) ilk 10 gun meme de almadi. Ben emzircem diye o emecem diye helak olmustuk. Emmeyi ben ogrettim. Hic emme refleksiyle dogan bir bebek degildi yani, yada bizim kimyamiz uyusmadi basta bilemiyorum simdi sadece uyurken emzik veriyorum , ama kendi emzigi nerde gorse var gucuyle ona ulasip aliyor agzina. Biraksam 7/24 emzikle gezecek. Agiz tiryakisi sipa:)

K valide sagolsun o zaman..
Hastaneye goturmustum ama oylesine, eve geldik, sanirim 10 günlüktü..annem, k validem bende..Ali bi agliyo, ikisi de "emzik ver kizim, biz verdik valla bi sey olmadi" aman neyse oylesine 5 dk deneyim dedim. Verdim, sustu, Allahim ne iyiymis dedim..zamani gelince birakir da, ama bazi bebekler almiyormus ne yapsa da anne..

Memeden koparkende 2 memeden ayrilik yasayacak aslinda baska açıdan bakincada.
Meme konusunda bazen kolaya kacmanin bunu fisekledigini dusunuyorum.Uykulu uyanip kisa yoldan halletmek gibi bir secenek varken aksini uzun sure kimse dusunmez

Boyle bisy hic olmasa kimse dusunmez aslinda bu yolu?

Insan care uretmeye calistikca kendini sarmasiklara dolamis gibi biraz.

Simay almadi buarada cok net öğürüyordu sadece.Zorluk yasamadim ama yok diye.

E elaelif123 Bende 1 ç.b karabugday 2 ç.b su yapiyorum.
Bazen hasliyorum sebzeli.
Bazen haslayip sogutup cig sebzelerle salata gibi yapiyorum taze soganlı fln.
Bazen yogurt corbasinin icine koyuyorum az.
Bazen sadece yogurtlu,naneli :)
Afiyet olsun Ali'ye de.

Bebegi hiç konusmayan kaldimi yada ben mi acele ediyorum bababa dan oteye gidemedik hala birde sanki dudak bagi var gibi geldi disler de ayrik cikti o da engel olur mu acaba konusmaya

Emzikler konuşulmuş. Ben de maziye gittim. Daha dün gibiydi ilk emzirme maceram. Bebeği getirdi hemşire eliyle sıkarak göstererek vermişti. Sürekli gelip gidip bakıyor yardim ediyordu. Allahım hayal gibiydi ya. Doğmuştu kucağımdaydı bebeğim ve beni emiyordu. Rüyada gibiydim. emziği de hemen verdiler ağzına eve gelince. Şu smotiler varya onlardan. Kafası kadar emzik. Küçücük ağzıyla tutamıyorki. Düşüp duruyordu ağzından. Ama emme heveslisiydi çok. Hâlâ da emzik alıyor. Ama sadece uyurken. Gün içinde aramıyor. Şimdi bir arkadaşım hamile. O bakmış o smotilerden satılmıyor artık drdi. Daha portotifler varmış artık. Hah dedim iyi zaten satılmasın saçma sapan bir emzik türüydü. Hatta bir foto yükleyim. Dayanamayıp eliyle tutup öyle emmişti çok komikti ya konudan konuya atladığım için kusura bakmayın. Öyle yazasım geldi

Ben memeyi bir bucuk yasinda kendi kendime birakmisim. O zaman da travma yasar mi ki cocuk?
Neden olsun ki canım? Travma asıl bırakma aşamasında sıkıntı yaşanırsa olur. Benim kızı da mecburen 20 aylıkken kesmistim o zamana kadar azalmıştı biraz rahatsızlanıp hastanede yattı günde 9-10 a çıkarmıştı sonra ara kanamayla birleşip nerdeyse 20 gün kanama olmuştu Dr önerisiyle kesmistim prolaktin hormonu düzeni bozabiliyormus mecbur kestim ama maşallah diyeyim hiç sorun yaşatmadi. Geldiğinde süt bitti gel şunu yiyelim bunu yiyelim dedim unuttu. 1.5 yaş az daha bizi anlayabildiği bir dönem

Bebegi hiç konusmayan kaldimi yada ben mi acele ediyorum bababa dan oteye gidemedik hala birde sanki dudak bagi var gibi geldi disler de ayrik cikti o da engel olur mu acaba konusmaya

Dişler ayrık olur genelde ama dudak bağını doktora sormalısın.
Dede veya benzer tekrarlama yok mu oyun oynarken fln?
Cikardiklari ses olarak dusunmek lazim aslinda.
Konusmak olarak dusunmek cok kisisel olur canim.Konusma yaslari bile hep baska olacak cunku.
Ablasina teden ya da abba diyor mesela Simay ama dusununce en cok duydugu sey bu örneğin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…