Ben memeyi bir bucuk yasinda kendi kendime birakmisim. O zaman da travma yasar mi ki cocuk?
Eki Görüntüle 2306277 Emzikler konuşulmuş. Ben de maziye gittim. Daha dün gibiydi ilk emzirme maceram. Bebeği getirdi hemşire eliyle sıkarak göstererek vermişti. Sürekli gelip gidip bakıyor yardim ediyordu. Allahım hayal gibiydi ya. Doğmuştu kucağımdaydı bebeğim ve beni emiyordu. Rüyada gibiydim.emziği de hemen verdiler ağzına eve gelince. Şu smotiler varya onlardan. Kafası kadar emzik. Küçücük ağzıyla tutamıyorki. Düşüp duruyordu ağzından. Ama emme heveslisiydi çok. Hâlâ da emzik alıyor. Ama sadece uyurken. Gün içinde aramıyor. Şimdi bir arkadaşım hamile. O bakmış o smotilerden satılmıyor artık drdi. Daha portotifler varmış artık. Hah dedim iyi zaten satılmasın saçma sapan bir emzik türüydü. Hatta bir foto yükleyim. Dayanamayıp eliyle tutup öyle emmişti çok komikti ya konudan konuya atladığım için kusura bakmayın. Öyle yazasım geldi
Siz ailecek sakin mizaçlı insanlarsınız gülüm. Çocuk da armut misali dibinize düşmüş maşallah :) emzik almasa da sıkıntı çıkarmamış ne güzel...Memeden koparkende 2 memeden ayrilik yasayacak aslinda baska açıdan bakincada.
Meme konusunda bazen kolaya kacmanin bunu fisekledigini dusunuyorum.Uykulu uyanip kisa yoldan halletmek gibi bir secenek varken aksini uzun sure kimse dusunmez
Boyle bisy hic olmasa kimse dusunmez aslinda bu yolu?
Insan care uretmeye calistikca kendini sarmasiklara dolamis gibi biraz.
Simay almadi buarada cok net öğürüyordu sadece.Zorluk yasamadim ama yok diye.
Ayyy nasıl minik nasıl tatlı maşallah kuzucuğaEki Görüntüle 2306277 Emzikler konuşulmuş. Ben de maziye gittim. Daha dün gibiydi ilk emzirme maceram. Bebeği getirdi hemşire eliyle sıkarak göstererek vermişti. Sürekli gelip gidip bakıyor yardim ediyordu. Allahım hayal gibiydi ya. Doğmuştu kucağımdaydı bebeğim ve beni emiyordu. Rüyada gibiydim.emziği de hemen verdiler ağzına eve gelince. Şu smotiler varya onlardan. Kafası kadar emzik. Küçücük ağzıyla tutamıyorki. Düşüp duruyordu ağzından. Ama emme heveslisiydi çok. Hâlâ da emzik alıyor. Ama sadece uyurken. Gün içinde aramıyor. Şimdi bir arkadaşım hamile. O bakmış o smotilerden satılmıyor artık drdi. Daha portotifler varmış artık. Hah dedim iyi zaten satılmasın saçma sapan bir emzik türüydü. Hatta bir foto yükleyim. Dayanamayıp eliyle tutup öyle emmişti çok komikti ya konudan konuya atladığım için kusura bakmayın. Öyle yazasım geldi
Cok.Kizlar hamile kalma riskimiz nedir bu aralar? 1 kez adet gordum henuz.
Bazıları çok fazla bağımlı olmuyor, kendi kendine bırakıyor. Oğlum 30 aylıkken benim ısrarımla bıraktı, 5 yaşında halen daha rüyasında emme hareketi yaptığı oluyor :) Geç kalmamak lazım pek :)Ben memeyi bir bucuk yasinda kendi kendime birakmisim. O zaman da travma yasar mi ki cocuk?
O risk var maalesef canım ben hala ve hala olamadımKizlar hamile kalma riskimiz nedir bu aralar? 1 kez adet gordum henuz.
Adet gördüğüne göre yumurtlama normale dönmüş, hormonlar düzene girmiş, gayet de hamile kalabilirsin canım, dikkat..Kizlar hamile kalma riskimiz nedir bu aralar? 1 kez adet gordum henuz.
Maalesef hiçbir zaman bitmiyor canım Allah seni inandirsin kayınvalidem kızımın kakasını kendine benzetmisti yuh artık dedimKızlar bu benzetme muhabbeti daha ne kadar devam eder çocuğu bizim tarafa benzemesin diye kendi içlerinde herkese çevirdiler ahahahahah sizde de var mı :) yenidoğanken bana benzetenlere kızıyorlardı mesela yok canım benim kızımın kendi ggüzelliği var falan utanmasalar ben doğurdum diyecekler o derece :))))
Kizlar hamile kalma riskimiz nedir bu aralar? 1 kez adet gordum henuz.
Kızlar bu benzetme muhabbeti daha ne kadar devam eder çocuğu bizim tarafa benzemesin diye kendi içlerinde herkese çevirdiler ahahahahah sizde de var mı :) yenidoğanken bana benzetenlere kızıyorlardı mesela yok canım benim kızımın kendi ggüzelliği var falan utanmasalar ben doğurdum diyecekler o derece :))))
Siz ailecek sakin mizaçlı insanlarsınız gülüm. Çocuk da armut misali dibinize düşmüş maşallah :) emzik almasa da sıkıntı çıkarmamış ne güzel...
Bazı aileler var, kendileri gergin, bebekler sinirli... Arkadaşımın oğlu var benimkinden 40 gün küçük. Halen daha çok cazgır bir çocuktur ama bebeklikte inme indirdi annesine.. 7-8 aylıkken emziği bıraktı kendi kendine.. Yolda belde bebek arabasıyla gezerken bir şeye bir inadı tutardı, avazı çıktığı kadar bağıra bağıra giderlerdi eve, mahalle inlerdi.. Yolda her gören de soruyor tabi, niye ağlıyor diye.. Çünkü bir şey olmuş gibi ağlıyordu mübarek bebe...
Neyse.. Oğlum ağzında emzikle gezdi, tiryaki gibi... Çok sakin bir bebekti (ben hiç sakin bir anne değilim, panik ötesiyim hatta), ağlayınca kendisi bulup ağzına atardı emziği, gülerdi :) kendimize sağladığımız kolaylığın yanında, çocuğu fuzuli ağlamalardan kurtardık emzikle(emziği alır almaz susardı yavrum).. Minik hallerinde ağladıkça hava yutup daha çok gazlanıyorlar bir de... O yüzden doğar doğmaz almasının faydasını gördük baya...
Önce sütten ayırdım, 2-3 ay sonra da emziği bıraktırdım. 1 günde, ciddi bir konuşma ile çözdük olayı.. Zaten memeden ayırırken de herhangi bir şey sürmeden, hileye başvurmadan direk konuşarak ayırdım.. Gece emmesini bırakmıştık, 2 ay sonra da sadece sabah ve akşam birer defa emdiği günlerde bir haftasonu babasıyla oynarken emmeyi unuttu. Pazartesi de yanıma gelince, sütçükler bitti annecim dedim. Kutu sütü gösterdim, şişesini gösterdim. Süt artık burda dedim. Bitmemiştir anne vardır vardır diye ısrar etti biraz ama taviz vermedim (30 aylıktı)... Ciddi bir meme tiryakisiydi benimki ama bende de artık takat kalmamıştı :) sabah akşam şişeye süt koyduk yerini tuttu bir şekilde..
Zaman ne cabuk geciyo de mi :))Eki Görüntüle 2306277 Emzikler konuşulmuş. Ben de maziye gittim. Daha dün gibiydi ilk emzirme maceram. Bebeği getirdi hemşire eliyle sıkarak göstererek vermişti. Sürekli gelip gidip bakıyor yardim ediyordu. Allahım hayal gibiydi ya. Doğmuştu kucağımdaydı bebeğim ve beni emiyordu. Rüyada gibiydim.emziği de hemen verdiler ağzına eve gelince. Şu smotiler varya onlardan. Kafası kadar emzik. Küçücük ağzıyla tutamıyorki. Düşüp duruyordu ağzından. Ama emme heveslisiydi çok. Hâlâ da emzik alıyor. Ama sadece uyurken. Gün içinde aramıyor. Şimdi bir arkadaşım hamile. O bakmış o smotilerden satılmıyor artık drdi. Daha portotifler varmış artık. Hah dedim iyi zaten satılmasın saçma sapan bir emzik türüydü. Hatta bir foto yükleyim. Dayanamayıp eliyle tutup öyle emmişti çok komikti ya konudan konuya atladığım için kusura bakmayın. Öyle yazasım geldi
Hem de nee. Gecen yolda bir anne 6 yasindaki kizina, mal dedi. Inanamadim.. cocugun ozguvenini yerle bir ediyor, anne mi anne, annelik dogurmak degil iste..Bence bu konular biraz genelleme :)
Yoksa salak misin sen diye bagiran anneler var gördügüm ve bu bence daha buyuk bi travma.
Yani emzik vermedim demek travmadan uzak cocuk demek degil.Ya da emzik verdim kesin travma diyemeyiz.
Birakma asamasinda yapilanlar,davranislar vs birsuru etken var sonucta
Cocugun herseyini yapip,herseyden sakinip kendine bagimli yapmakta ayri travma buyudukce belki de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?