2018 Ekim Anneleri

Ben memeyi bir bucuk yasinda kendi kendime birakmisim. O zaman da travma yasar mi ki cocuk?

Bence bu konular biraz genelleme :)
Yoksa salak misin sen diye bagiran anneler var gördügüm ve bu bence daha buyuk bi travma.
Yani emzik vermedim demek travmadan uzak cocuk demek degil.Ya da emzik verdim kesin travma diyemeyiz.
Birakma asamasinda yapilanlar,davranislar vs birsuru etken var sonucta
Cocugun herseyini yapip,herseyden sakinip kendine bagimli yapmakta ayri travma buyudukce belki de

Ayyy miniciiiik❤Nasil gecti zamannnn...
Beni de maziye goturdun.Simay'ı hemsire gelmeden kendim emzirmistim sanki sırf o an'ı bekliyormus gibi...

Emzik konusu konusulmus.benim en büyüj derdimdi.hastanede almadik.eev geldik.basta 10 gün gece gündüz uyanmadi.sariligi vardi.
11.gece olup ta gaz sancilari baslayinca susmak bilmedi.
Sadece memeye alinca sustugu icin surekli agzindaydi.2 göğsümde yara oldu.uclari koptu.kanaya kanaya emzirdim.kanli sütkeri icti.
Dr krem veriyirdu ama kremi sürüyirum.cocuk aglayica yikayip geri veriyirum.zor iyilesti böyle olunca.yani diyecegim o ki rahatim da da ziyade goğüslerim iyilesene kadar bari bi beni rahat biraksin emzik emsin istedim.
3 ay boyunca cığlık cığlığa ağladi.metehanin seni kalin ve gür.
Altta bi kız geldi hamileydi.bana diyorki ben sizden sikayetciyim.oğlunuz hic susmuyor.geceleri de ağliyor yatirmiyor bizi diye.bende, senin de olunca anlarsin dedim.
Ins baska bi cocugum olursa ya gazi olmasin yada emzik alsin.
Cok cektik esim de bende.emzik cok büyük rahatlik.

Siz ailecek sakin mizaçlı insanlarsınız gülüm. Çocuk da armut misali dibinize düşmüş maşallah :) emzik almasa da sıkıntı çıkarmamış ne güzel...
Bazı aileler var, kendileri gergin, bebekler sinirli... Arkadaşımın oğlu var benimkinden 40 gün küçük. Halen daha çok cazgır bir çocuktur ama bebeklikte inme indirdi annesine.. 7-8 aylıkken emziği bıraktı kendi kendine.. Yolda belde bebek arabasıyla gezerken bir şeye bir inadı tutardı, avazı çıktığı kadar bağıra bağıra giderlerdi eve, mahalle inlerdi.. Yolda her gören de soruyor tabi, niye ağlıyor diye.. Çünkü bir şey olmuş gibi ağlıyordu mübarek bebe...
Neyse.. Oğlum ağzında emzikle gezdi, tiryaki gibi... Çok sakin bir bebekti (ben hiç sakin bir anne değilim, panik ötesiyim hatta), ağlayınca kendisi bulup ağzına atardı emziği, gülerdi :) kendimize sağladığımız kolaylığın yanında, çocuğu fuzuli ağlamalardan kurtardık emzikle(emziği alır almaz susardı yavrum).. Minik hallerinde ağladıkça hava yutup daha çok gazlanıyorlar bir de... O yüzden doğar doğmaz almasının faydasını gördük baya...
Önce sütten ayırdım, 2-3 ay sonra da emziği bıraktırdım. 1 günde, ciddi bir konuşma ile çözdük olayı.. Zaten memeden ayırırken de herhangi bir şey sürmeden, hileye başvurmadan direk konuşarak ayırdım.. Gece emmesini bırakmıştık, 2 ay sonra da sadece sabah ve akşam birer defa emdiği günlerde bir haftasonu babasıyla oynarken emmeyi unuttu. Pazartesi de yanıma gelince, sütçükler bitti annecim dedim. Kutu sütü gösterdim, şişesini gösterdim. Süt artık burda dedim. Bitmemiştir anne vardır vardır diye ısrar etti biraz ama taviz vermedim (30 aylıktı)... Ciddi bir meme tiryakisiydi benimki ama bende de artık takat kalmamıştı :) sabah akşam şişeye süt koyduk yerini tuttu bir şekilde..

Ayyy nasıl minik nasıl tatlı maşallah kuzucuğa şimdiki hali genç kız gibi gelir artık bu hallerine bakınca

Ben memeyi bir bucuk yasinda kendi kendime birakmisim. O zaman da travma yasar mi ki cocuk?
Bazıları çok fazla bağımlı olmuyor, kendi kendine bırakıyor. Oğlum 30 aylıkken benim ısrarımla bıraktı, 5 yaşında halen daha rüyasında emme hareketi yaptığı oluyor :) Geç kalmamak lazım pek :)

Kızlar bu benzetme muhabbeti daha ne kadar devam eder çocuğu bizim tarafa benzemesin diye kendi içlerinde herkese çevirdiler ahahahahah sizde de var mı :) yenidoğanken bana benzetenlere kızıyorlardı mesela yok canım benim kızımın kendi ggüzelliği var falan utanmasalar ben doğurdum diyecekler o derece :))))

Maalesef hiçbir zaman bitmiyor canım Allah seni inandirsin kayınvalidem kızımın kakasını kendine benzetmisti yuh artık dedim şimdi çocukları benzetemiyorlar kendilerine o yüzden hiç yorum yok

Kizlar hamile kalma riskimiz nedir bu aralar? 1 kez adet gordum henuz.

Normalde oldugu kadar.
Hatta rahim yenilendigi icin daha aktif durumda olabilir sanki
Yani korunmuyorsan hamile kalirsin,net

5 sene gecti hala var
Yani ailelerde degilde oyle genel muhabbet acma konusu gibi

Sakiniz genel olarak evet. Ama Sezen'le birlikte yapabilecegimizi gordugumuz,yapmaya calistigimiz ve yaptigimiz,bize de katkisi olan cok sey oldu.Insan degisebiliyor.
Ama Sezen Simay'ın tam tersiydi ona vermemistim.Esim belki alir diye denediginde de almamisti.Taa ki 3 aylikken parmagini artik emiyor denebilecek kadar baslayinca tekrar denedik oyle almisti sadece kiraz uç ve kauçuk.
Bende parmak emmesinden korkardım mesela.

Ama yine de evet mizaclari olsa da cok hircin cocuklarin anneleri ile alakali oldugunu net gorebiliyorum.Taleplerinin ne sekilde karsilandigi sekillendiriyor.Cocugun vazgecmeyecegi belliyse bile once aglatana kadar diretip sonra yapiyorlar istedigini ve bu durum ogreniliyor.
Keske toplum olarak cocuklarimizi surekli yontmaya calismak,bi davranisi duzeltmek yerine kendimizi,vucudumuzu dinleyip sakinlestirmeyi bilip onlarada bu ozelligi kazandirabilsek.
Cocuk mutlak izleyerek ve deneyerek öğrenir.Aldığı davranista pekiştirir.
Bizde de emmede,emzikte konusarak halloldu cok sukur.Sıra ikincilerdeki performansta

Kuzenim 18 aylik bebegini emzikten kesmeye calisti, emzigi vermeyince iyice memeye dusmus. Memede icli icli aglamis surekli, birakmak istememis. Uykusuz gecen 2-3 geceden sonra pes etti, memeyi biraktiktan sonra emzigi birakmaya karar verdi. Sizler de oyle yapmissiniz galiba.

VosVos35 kesinlikle ailenin mizaci cok onemli. Disarda mama sandalyesinde/bebek arabasinda oturan bebeklere hep cok ozeniyorum, esime gosteriyorum bazen, bak ne guzel oturuyor diyorum o da bana sen bir sn olsun yerinde durmuyosun ki sana cekmis diyor, hakli galiba. Hatta benden ziyade dayiya cekmis, kardesim kucukken o kadar yaramazmis ki, onu cocuklugunda bir kez gormus insanlar bile anlatir. Napalim:) birlikte kostururuz artik, kendine bir zarar vermesin de.

plojovic denizin de fena bir inadi var. Ne ben ne de esimde pek inat yok aslinda. Oglumun inadi beni bazen cok yoruyor. Zaten inat ettigi seyler hep tehlikeli oldugu icin izin verme gibi bir luksum yok. Ama ilerleyen yaslarda tutumum nasil olur kestiremiyorum. Bu konuda bir cizgim olmali ama yapmam dedigim okadar cok sey yaptim ki cizgim olacak mi olmayacak mi kestiremiyorum

Bu arada ben yine hasta oldum, yataklara dustum. Duzenli araliklarla hasta oluyorum resmen, hayatimin hicbir doneminde boyle degildim. Emzirmeden kaynaklandigini dusunuyorum. Inat ettim multivitamin de kullanmadim. Ankaraya doneyim uygun bir firsatta kan degerlerime baktirip temiz bir vitamin kullanmak istiyorum.

anabelgunes konusma konusunu galiba dun sormustun, okudum ama yazacak dermanim yoktu:) bizimki de oyle aman aman konusmuyor. Degisik sesler cikartiyor ama bilincsizce. Sadece kedilere geh geh(gel) memeye memmem. Bu kadar. Diger seyler pek ilgisini cekmiyor heralde:) zamanla konusacaktir illaki.

Zaman ne cabuk geciyo de mi :))
Smotie degil de p avent almistim ben.

Hem de nee. Gecen yolda bir anne 6 yasindaki kizina, mal dedi. Inanamadim.. cocugun ozguvenini yerle bir ediyor, anne mi anne, annelik dogurmak degil iste..

D dooris123 cok gecmis olsun..
anabelgunes biraz heceleme disinda konusma gibi derdi yok benim kuzunun, erkek bebek gec konusur deniyo, bakalim bizimde ust disler epey ayrik geldi, ilerde yenileri de boyke cikarsa bi ortodontistin yolunu tutariz :))
B Bir mucize benimki babasinin kopyasi, benle alakasi yok, yolda kadinin biri beni durdurup "bebek neyiniz oluyor" dedi, o derece :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…