suyla ilgili bi farklilik yoktu ama mc donaldstan yemistim bi onceki gun.belki ondandir.gerci sık sık fast food tuketen biriyim ama belli olmuyo iste.dikkat etmek lazimGecmis olsun canim sudan mi oldu acaba
Aklima o geldi direk
Cok gecmis olsun canim.suyla ilgili bi farklilik yoktu ama mc donaldstan yemistim bi onceki gun.belki ondandir.gerci sık sık fast food tuketen biriyim ama belli olmuyo iste.dikkat etmek lazim
Utku da alıp inceleyip kemirmeye çalışıyor:) tabi hiç ellemeseler daha iyi. Bir kumanda bir de telefon o kadar çok mikrop taşıyor ki. TV bizde de açılıyor yalan yok ablası izliyor süreli olarak oğlum da birkac saniye bakıp oyununa devam ediyor. Kumandayı da alıp TV açmaya çalışıyor onun çalıştırdığını öğrenmiş.O cocuklara bakinca oyle uzuluyorum kihic baktinizmi gozlerine nasil kirpmiyorlar nasil sulanmis oluyor kafalari hic saga sola donmuyor alip o tlf yere atasim geliyor ama iste bisey yapamiyosun. Biz evdeyken tv acmiyoruz zaten vakitte yok. Gecenlerde dedik ki hic tv acilmiyor yarin obur gun bi yerde denk gelecek bisey olacak ve hic gormedigi biseye kilitlenecek koparamayacagiz sonra dedik ki acalim sesi normal duzeyde tutalim ve gunluk hayatimiza devam edelim ( salonda yerde Eylul tutunup kalkar oyuncaklariyla takilir bizimle bogusur falan filan) ilk bi dondu bakti ilgisini cekti 1-2 dk ses etmedik bi anlasin sonra basladik dikkatini baska yere cekmeye. Simdi tv arka fonda acik sesi minimal duzeyde ve biz gunluk hayatimiza devam ediyoruz ve artik donup bakmiyor alisti tlf hic vermedik sadece elimizde gordugunde istiyor kapatip veriyorum eviriyor ceviriyor anlamaya calisiyor kokluyor sonra atiyor bi kenara benim mantik belli ne kadar yasak o kadar cazip
Hayırlısı olsun inşallah canım sizin için ne iyi olacaksa. Bebekler çok terliyor bizim de üstü açık uyuyor hem kapatınca farkedip uyandırıyor kendini hem terliyorKizlar bu arada gecen bi soru sormustum ya simdi onun cevabi netlesek ay sonunda insallah :) Allah hayirlisini versin diyorum ama hep nasil olur ya bu isin yanlisligimi olur dememek lazimmisyalniz hic ama hic hazir degilim maddende manevi olarakta fizikende ruhende o yuzden ilk seferde olur mu onuda bilemiyorum ama olmamasi icin icin icin dua ediyorum resmen
Gecelerimiz yine berbat izmir gunduz sicak gece serin e malum her aksam banyo var dun aksam altina incecik uzun ustune askili giydirdim ve oda 27 derece falandi gece bi uyandi sucuk oysa ben kendim ustumu ortmustum serin diye
Maşallah nilikoya benimki bir aydır gidiyor ama koşarak gidiyor düzgün gidemiyor sağlam basamadigindan. Yavaş gitse şimdiye çoktan kendisi adimliyordu eviBen de kendi ustumu orterken nilikoyu da ortuyorum ama kafasi terliyor. Bi de sevmiyor ortuyle bogusuyor.
Diger konuda da biz de doktorlarin korunma yontemi degil dedigi yontemi uyguluyoruz. Nilikoya da kardes gelirse sasirmayin. Onceden zaten gorusmuyorduk da kv kp gelince yorulmuyoruz artik. Gorusmeye firsatimiz oluyor.
Bu sabah niliko 3 adim atti.
Bizim durum farklı biraz eline verdğim bişeyi asla ağzına götürmüyo:))) dr ciddi muayenelerini yaptı sağlık açısından bişeyi yok çok şükür sadece armut piş ağzıma düşçü olcak herlde:)))) yaa dr hatta hamileyken bişeyden korkmuşsun tarzı bişy söyledi hani psikolojik olabilir çünkü tedirgin hissettiği için yapmıyo olabilir dedi yani mesela ayaklarını da yere basmadı uzun bi süre ki şimdi bile hadi bastıraym desem zor.. neyseki sağlık açısından bi bulgu yok sadece zmanla inş.Kızım çok uyumlu şükürler olsun :) bir de her gün gördüğü için aşina babaannesine.. Sevecen bir çocuk, ilgi görünce hemen atlıyor kucağına.. Arkadan ağlamayı da öğrenemedi henüztesbihlere bakarken kaçıyorum çaktırmadan.. Anlıyor gittiğimi ama babaanne orda olduğu için ağlamıyor maşallah..
Senin kızlar da her gün birilerini görse mutlaka fark eder..
Yemek konusunda biz de benzer durumdayız. Eline de versen yemiyor mu hiç bir şey? Ben veriyorum ama suyunu emip tükürüyor benimki.. Salatalık, elma falan verdim dün.. Minik minik koparıp, ağzında geveleyip çıkarıyor :) cacık yapsan en ince rendeden geçirip, belki sever... Kolaylıklar diliyorum
Benim zeynep almadı ama ablası emiyodu 2 yaşında bıraktık ki onsuz uyumazdı asla. Özellkle son zamanlar çok düşünce bırakma kararı aldım. Kızımı aldım karşıma emziği artık çöpe atıcaz eskidi pislendi dedim:))) beraber gidip attık bu oldu. Sadece uyurken biraz zorlandı bende yanında oldum öylece geçti gitti. Yok salçaydı yok uçak aldı götürdüydü çocuğa saygısızlık ki ayn şey memede de geçerli.Bence bu konular biraz genelleme :)
Yoksa salak misin sen diye bagiran anneler var gördügüm ve bu bence daha buyuk bi travma.
Yani emzik vermedim demek travmadan uzak cocuk demek degil.Ya da emzik verdim kesin travma diyemeyiz.
Birakma asamasinda yapilanlar,davranislar vs birsuru etken var sonucta
Cocugun herseyini yapip,herseyden sakinip kendine bagimli yapmakta ayri travma buyudukce belki de
Aynenn aynennnnn:)) çorba evde ne varsa ki çocuk ve bebek olunca evde çorba mecburi. Bazen kahvaltı yemek ve ara öğün zorluyoMenülerimizi paylaşsak mı acaba fikir olur ben bugün kereviz pişirdim
Atak yada diş olabilr mi? Özellkkle diş de iştahsızlık olabliyorYa arkadaşlar mirza iyice istahsizlasti. Yediklerini de yemez oldu çok üzülüyorum. Iyice zayıfladı. Tartıda kg aynı ama görüntü olarak zayıfladı. Yediği şeyler makarna yumurta ve yoğurt. Bunlarla adam olunur mu?
Dün et sulu terbiyeli düğün çorbası yaptım 2 tatlı kaşığı içti bıraktı.
Meyve seviyor onda bile seçici
Her ne kadar annem dahil cevremdeki bircok insan artik ise baslamam gerektigini dusunse de esim bu konuda bana destek oluyor. Ben 10 yil calismicam desem sen nasil istersen der. Calismasam cok mu zorlaniriz hayir, yasam standartlarimiz biraz degisir elbette ama tabiki deniz icin deger. Maddi konuda ben biraz daha ileriyi dusunen bir tipim, esim gunu kurtarsin yeter:) pek bir rahattir kendisi. Galiba bu konuda da ileriyi dusunuyorum, deniz okul cagina gelmeden maddi anlamda bazi seyleri halletmis olmak istiyorum. Cunku ona saglamak istedigimiz bazi imkanlar var. Ekstradan alacagim yada almayacagin 6aylik maas bunu ne kadar etkiler o tartisilir yada deniz x degil de y okuluna gitse ama benimle 6 ay daha uzun zaman gecirse daha mi iyi olur daha mi kotu. Herseyi bir kenara biraktigimda hem is hayatina devam etmek isteyip hem de evde oglumla zaman gecirmek istiyorum. Ben daha cok konusacak gibiyim bu konuyu:)Aslinda az vakit gecirmek degil bahsettigim kisiler bayaa ortada dolanmasin istiyor cocugu
Durabiliyorsan 2 yas iyi yine de.Sonra cok sey degissede senden bicok seyi almis oluyor.Tam dillendigi zaman mesela.
Çoook zorlanmayacaksaniz Deniz icin değer.
Zaten yine baslayacaksin.
Baslayinca ayri zor olabilir tabii onca zamandam sonra.
Yani hepiniz icin iyi ya da kotu yanlari dusunup karar vermelisin.
Hislerin bu yondeyken daha zor olabilir cunku cocuga direkt geciyor oyle dusun.Zaman konusunda bisy diyemem butun gun evde olmakta garanti degil ki.Bu tamamen anneye bagli.
Sen dikkatli,duyarli birisin.Eve döndügün zamanda da telafi edersin diye dusunuyorum baslarsanda.❤
Bu cevaplar hep sende,icinde❤
Ah keske yarim gun calisma sansim olsa. Kamuda malesef yok hala! Bir turlu gecmedi yasa. E elaelif123 e o konuda cok katiliyorum ben de. Kendimi eve kapattigim icin kisin zor ve depresif gunler gecirdim. Imkanim olsa da bebegim belli bir yasa geldikten sonra calismazsa kafayi yiyecek bir insanim, isimi de ozledim, arada ariyorlar sunu nasil yapmistin diye hemen atliyorum geleyim mi yapayim mi diye:) sacmalama ise niye geliyosun kahveye gel diyorlar:) bazen evde bilgisayari acip kendi kendime sacma sapan seyler yapiyorum, oyle ozledim yani bazi seyleri.Ben Eylul 8 aylikken ise basladim. Evet ise donerken oyle zor oldu ki sanirsin bebegi kurda teslim ediyorum cami avlusuna birakiyorum ac susuz kalacak oysa ki anneme birakiyordumama o duyguyu vicdan muhasebesini cok cok iyi biliyorum. Birde soyle dusundum acaba imkan olsa calismasam nasil olurdu.. tum gun kizimla olup onun her anina sahit olurdum evet ama peki sonra? Tum arkadaslarim calisiyor her gun disariyada ciksam kış geliyor bazi seyler kisitlaniyor bu Eylul icinde iyi olmayacak ise gelmek bi anlamda kafami dagitiyor hep soyluyorum kahvaltimi yapiyorum kahvemi iciyorm ogle yemegimi yiyorum bunlar bu donemlerde bizim icin luks biliyosun :) E elaelif123 hep soylerdi bak sabah uykusuzda olsan kalkip bi makyaj bi giyinmek bi amac ugruna disari cikmak inan iyi geliyor 1 ay sonra alistim kizimda alisti hem inanir misn daha kaliteli vakit geciriyoruz bu sekilde :) sanirim seninle yarim gun calisma konusunu konusmustuk ama sana uymuyordu dogru hatirliyorum dimi?
Ben de baslarda asla tv acmiyordum. Hatta disarda biri actiysa o odadan cikarmaya calisiyordum, sonra bir baktim cocuk hareketli reklam panolarina bile agzi acik bakiyor. Suan bu konuda cok daha rahatim, ben rahatladikca dedigin gibi oglumun da saskinligi ilgisi gecti. Hatta dogrulugu tartisilir ama ben tirnak keserken tvden cizgifilm acip kesiyorum artik. Baska turlu basedemedim. Onda bile 3-4 tirnak kestiriyor zaten.O cocuklara bakinca oyle uzuluyorum kihic baktinizmi gozlerine nasil kirpmiyorlar nasil sulanmis oluyor kafalari hic saga sola donmuyor alip o tlf yere atasim geliyor ama iste bisey yapamiyosun. Biz evdeyken tv acmiyoruz zaten vakitte yok. Gecenlerde dedik ki hic tv acilmiyor yarin obur gun bi yerde denk gelecek bisey olacak ve hic gormedigi biseye kilitlenecek koparamayacagiz sonra dedik ki acalim sesi normal duzeyde tutalim ve gunluk hayatimiza devam edelim ( salonda yerde Eylul tutunup kalkar oyuncaklariyla takilir bizimle bogusur falan filan) ilk bi dondu bakti ilgisini cekti 1-2 dk ses etmedik bi anlasin sonra basladik dikkatini baska yere cekmeye. Simdi tv arka fonda acik sesi minimal duzeyde ve biz gunluk hayatimiza devam ediyoruz ve artik donup bakmiyor alisti tlf hic vermedik sadece elimizde gordugunde istiyor kapatip veriyorum eviriyor ceviriyor anlamaya calisiyor kokluyor sonra atiyor bi kenara benim mantik belli ne kadar yasak o kadar cazip
Beni cok guldurdun gunun guzel gecsin:)) allah hayirlisini versin:) nilikoya da masallah grubumuzda yuruyen bebek sayisi artiyor ne guzelBen de kendi ustumu orterken nilikoyu da ortuyorum ama kafasi terliyor. Bi de sevmiyor ortuyle bogusuyor.
Diger konuda da biz de doktorlarin korunma yontemi degil dedigi yontemi uyguluyoruz. Nilikoya da kardes gelirse sasirmayin. Onceden zaten gorusmuyorduk da kv kp gelince yorulmuyoruz artik. Gorusmeye firsatimiz oluyor.
Cok gecmis olsun, anneler icin hasta olmak bile luks gercekten. Umarim yakin zamanda sagligina kavusursun.gunaydin kizlar.dun aniden mide bulantisi ishal kusma mide agrisi bas donmesi halsizlik yasadim sabahtan oglene kadar.bebegime zar zor yedirdim biseyler.oglen esim geldi hastaneye gittik serum taktilar.bi de ilac aldim.cok sukur ishalim devam ediyor ama diger belirtiler kayboldu.bu ara boyle bi salgin varmis oyle dediler.bu arada D dooris123 ben mesela evde cok bunaldigimi hissediyorum bazi gunler.biraz sosyallesmek kafa dagitmak vs ozluyorum ancak sabah 6.30dan aksam 19a kadar evde olmayacagim icin ve 58 yasima kadar calisacagimi dusunerek oglum 27 aylik olana kadar evde olucam.tabi ki is ortamim guzel olsa otobuslerde surunmeyecek olsam veya maddi zorluklar olacak olsa 1 yastan sonra calisirdim.o yuzden bence bu cok sartlara ve kisiye bagli bi durum.bebegi 3 aylikken ise baslayan anne kotu ilgisiz ev hanimi olan harika diye birsey yok.sizin ailenize neyin iyi gelecegini siz bilirsiniz en iyi.
Yani bende drların o korunma dedği yöntemi kullanyrm ki başka yöntemde düşünmüyorum. İki kez hamileliği bile 1-2 ay yumurtlama gününe denk getrmeye uğraştım o kadar:))) kazara kalsam yuhh derim:)))) ama özellkle yumurtlama zamanlarında daha bi dikkatli olmak lazım sadece. Olur da bi kere kazara kalırsam ondan sonra başka yöntem bakarımKizlar bu arada gecen bi soru sormustum ya simdi onun cevabi netlesek ay sonunda insallah :) Allah hayirlisini versin diyorum ama hep nasil olur ya bu isin yanlisligimi olur dememek lazimmisyalniz hic ama hic hazir degilim maddende manevi olarakta fizikende ruhende o yuzden ilk seferde olur mu onuda bilemiyorum ama olmamasi icin icin icin dua ediyorum resmen
Gecelerimiz yine berbat izmir gunduz sicak gece serin e malum her aksam banyo var dun aksam altina incecik uzun ustune askili giydirdim ve oda 27 derece falandi gece bi uyandi sucuk oysa ben kendim ustumu ortmustum serin diye
bir heves aldım pazardan 1 avokado, kağıda sarıp beklet, yumuşasın dedi satıcı.. öyle de yaptım. birkaç gün sonra kestim, tadına baktım, bu işte bir yanlışlık var sandım. samandan hallice, bu kadar lezzetsiz nötr bir şey yememiştim. o sırada kapı çaldı, misafir geldi, dolaba kaldırdım. Sonra unuttum, ertesi gün aklıma geldi, baktım kararmış, çöpe gitti...Kiiz kinoalar karabugdaylar havada ucusmus.
Arkadasim cinar her gun bir avokado yiyor demisti de otuz uc senedir yasiyorum daha hic avokado yemedim demistim.
Afiyet olsun bebislere.
yerken hiç karışmıyorum artık, istediğini yiyip kalkıyor sofradan.. ben sadece okulda yemeklerini yiyor diye coşkuyla anlatıyorum yakınlarıma.. okulda öğretmen söylediğinde de şaşkınlığımı gizleyemiyorum, aferin diyorum istemsizce.. bu yanlış olsa oğlumun yanında demezlerdi sanırım. bizim çocuklar övgüyü seviyor :)Belki boyle demesen daha guzel yer ne dersin? Yani acaba inat mi yapiyor? Hani mesela sen ye oglum ye annesinin aslani ye bak benim tontisim dedikce ters mi tepiyormesela soyle yapsan bitirdin mi iyi bakalim afiyet olsun istersen devamini verebilirim yada sen kendin istediginde soylersin gibi?
zaten telefonu istemelerinin nedeni de bizim elimizde sürekli görmeleri.. anne baba buna bakıyorsa var bunda bir hikmet diyor çocuk... telefon elimdeyken bana yönelirse anında saklıyorum ve onunla oynamaya başlıyorum. dediğin gibi ekranı kilitleyip verince evirip çevirip atıyor bir süre sonra.. alıştırmamak lazım, kendimizi de minimumda tutmak lazım ki çocuklar bizde gördüğünü yapıyor...tlf hic vermedik sadece elimizde gordugunde istiyor kapatip veriyorum eviriyor ceviriyor anlamaya calisiyor kokluyor sonra atiyor bi kenara benim mantik belli ne kadar yasak o kadar cazip
Aranızda en rahat benim galiba, dükkan kapalıBen de kendi ustumu orterken nilikoyu da ortuyorum ama kafasi terliyor. Bi de sevmiyor ortuyle bogusuyor.
Benim kızım da oğlum sayesinde doğduğundan beri TV'ye maruz kalıyor. Alıştı artık, oynarken arka planda sesini dinliyor. Bazen müzik çıkınca oynuyor ellerini kaldırıp.. Sevdiği birkaç çizgi film var, 5 dk kadar izliyor bazen. Ben çok karşı değilim, belli programları izliyoruz çünkü.. Kumanda olayı bizde de aynı, eline alıp TV'ye tutuyor, ah diyor, değişecek diye bekliyorUtku da alıp inceleyip kemirmeye çalışıyor:) tabi hiç ellemeseler daha iyi. Bir kumanda bir de telefon o kadar çok mikrop taşıyor ki. TV bizde de açılıyor yalan yok ablası izliyor süreli olarak oğlum da birkac saniye bakıp oyununa devam ediyor. Kumandayı da alıp TV açmaya çalışıyor onun çalıştırdığını öğrenmiş.
Of avokadoyu okadar cok severim ki, 2yildir falan tuketiyorum ben de cok degil. Kahvaltida yumurtayla, salatada, sadesini, limonlusunu herseyini ayri seviyorum. Ki ben antep-adana kirmasi birseyim, ne alaka avokado dimibir heves aldım pazardan 1 avokado, kağıda sarıp beklet, yumuşasın dedi satıcı.. öyle de yaptım. birkaç gün sonra kestim, tadına baktım, bu işte bir yanlışlık var sandım. samandan hallice, bu kadar lezzetsiz nötr bir şey yememiştim. o sırada kapı çaldı, misafir geldi, dolaba kaldırdım. Sonra unuttum, ertesi gün aklıma geldi, baktım kararmış, çöpe gitti...
karabuğdaya ben de heves ettim,plojovic çok güzel tarif etti, salata şeklinde veya yoğurtla verebilirim, inşallah yer kuzucuğum
Ben de ezmesini yedigimden beri bayıldım oğluma diye alıp çoğunu biz tüketiyoruz:) geçen bim markete 2.95 e gelmişti abartmıyorum 6 tane aldık:) kasadaki bayan tuhaf tuhaf bakıyordu seviyoruz dedikOf avokadoyu okadar cok severim ki, 2yildir falan tuketiyorum ben de cok degil. Kahvaltida yumurtayla, salatada, sadesini, limonlusunu herseyini ayri seviyorum. Ki ben antep-adana kirmasi birseyim, ne alaka avokado dimiask yasiyorum onunla ama yavas yavas mevsimi geliyor heycanlanmaya basladim. Denize de muzla karistirip veriyordum, sade cok sevmiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?