2018 Ekim Anneleri

Ben de ezmesini yedigimden beri bayıldım oğluma diye alıp çoğunu biz tüketiyoruz:) geçen bim markete 2.95 e gelmişti abartmıyorum 6 tane aldık:) kasadaki bayan tuhaf tuhaf bakıyordu seviyoruz dedik
3 4 ay once 5 den aldigim avakado epeydir piyasada yoktu, gecen aldim 8 den.

Ben de ezmesini yedigimden beri bayıldım oğluma diye alıp çoğunu biz tüketiyoruz:) geçen bim markete 2.95 e gelmişti abartmıyorum 6 tane aldık:) kasadaki bayan tuhaf tuhaf bakıyordu seviyoruz dedik
Ben antalyadan ucuza 12 tane alip ankaraya getirdigimi bilirim
Somon konusu cok tartismali aslinda, hamilelik donemimde beslenme ile ilgili bir egitime katilmistim orda somon tuketmemem gerektigini soylemislerdi. Turkiyeye giren somonlar biraz saibeliymis galiba. Turuncu rengi yakalamak icin boya vs kattiklarini soylemislerdi. Istavrit ve sardalya omega 3 acisindan somonla esdeger, hem de daha ekonomik:)
Buarada ben doktorlara artik beslenme konusunda guvenmiyorum, doktorlarin beslenme ile ilgili bir egitimi yok zaten bize verdikleri bilgiler hep kulaktan dolma.

3 4 ay once 5 den aldigim avakado epeydir piyasada yoktu, gecen aldim 8 den.
İlk gelen avokadolar 12 den geldi buraya i dönem Ankara'da tanesi 20 TL diye haber çıkmış hatta şimdilerde az daha uygun. Avokado güzel de tüketirken dikkatli tüketmek lazım çok yağlı ve kalorisi bayaaa yüksek. Oğlum seviyor nerdeyse yarısını yiyor kahvaltıda yesin de artık zararı olmayacak kadar çok da sorun değil

Ah sertlerinden bulsam ben de alırdım:) geçen seneye kadar bilmiyordum ama alıp deneyince çok beğendik tuz limon baharatla fevkalâde oluyor:) Allah'ım akşam akşam karnım acikti yemekten bahsedince:)

Ben kaloriye hic takilmiyorum bu tarz seylerde, saglikli oldugunu dusundugum seylerde sinirim yoktur:) gerci donem donem sagliksiz oldugunu dusundugum seylerde de sinirim olmuyor

Ah sertlerinden bulsam ben de alırdım:) geçen seneye kadar bilmiyordum ama alıp deneyince çok beğendik tuz limon baharatla fevkalâde oluyor:) Allah'ım akşam akşam karnım acikti yemekten bahsedince:)
Tuz limon azicik da sarimsak.. harika bir meze oluyor.. suan resmen agzim sulandi

Bu da enginar gibi bir şey olsa gerek. Seven çok sever, dolmasını falan yapar.. Ama ben tadına alışkın değilim, hiç de pişirmem evimde.. Bir yerde karşıma çıkarsa da nezaketen yerim :)

-Bebeklerin 0-2 yasi hatirlamamalari bilimsel bi gercek, anilarimizda kalacak bu gunler..
-Bu arada dr dedi ki, siz evde ne yiyorsaniz onu verin, icimden dedim Ali ye ayri yapmak daha kolaydi, çünkü h sonlari dışarda yiyoruz, evde yiyeceksek de basit yemeklerle gunu kurtarıyoruz, sizler yemek olarak neler yapıyorsunuz?

Son düzenleme:
Bizim evde de pek yemek pismiyor, haftada bir maksimum iki yapiyorum, zaten artik cumartesi aksamlari babannede kaliyoruz o yuzden cumartesi-pazar yemek olayi orda halloluyor. Haftaici de pratik seyler yapiyorum genelde. Yazin bol bol taze fasulye yada turlu yaparim, tereyaginda kabak kavurma , barbunya, etli nohut, yesil mercimekten corba(adini bile bilmiyorum), et kavurma, kofte, bezelye, enginar( VosVos35 senin bile sevecegin bir tarif var elimde mevsimi gelince vereyim) bide esim isterse ali nazik ve lazanya:) zaten teksem salata, yulaf yogurt vs ile gecistiriyorum. Pek cesit bilmiyorum ben de. Bazen internet bakip farkli seyler denedigim de oluyor

Soğanı kavuruyorum üstüne küp doğranmış kereviz patates havuç bir adet limon suyu ya da portakal yapraklarınıda doğruyorum suyunu çekene kadar pişiriyorum

Bende kızımın yemeğinden yiyorum :)) bugün tarhana yaptım az tuz koydum fırın makarna yaptım çok sevdi yarın inşallah yayla çorbası ve kabak yemeği yapacağım

vayyy U Umudumbitmedi_ den sonra D dooris123 de hamarat cikti :))
masallah, daha ne olacak. epey çeşit varmış siz de...
biz genelde pilav-kofte-firinda patatesli tavuk. arada çorba.Sebzede zayıfız çünkü esimin sebzeyle arası yok. et-tavuk-balik seviyor. onlar da en kolay pisenler. ama sürekli ayni seyleri yiyoruz..evde kabak var mücver yapacam guya 1 haftadır bekliyor. Dr Ali ye mücver yap dese hemen kalkıp yaparım. ama is bize gelince üşeniyorum.

Ben nilikoya yine ayri tuzsuz yemek pisiriyorum. Ama bizim yedigimiz normal yemekten de veriyorum.
Mesela bugun kendi mercimek corbasi vardi. Ama aksam kendim yerken onun agzina da tavuk, patates, kapya biber, yogurt verdim. Hepsi firinda pismisti.
tavugu 2 kez minicik verdim. güvenmiyorum o yüzden. köfteyi haftada 2-3 kez yediriyorum artık ne kadar yerse..

bosuna strese girmeyin, size cozum: ise başlayıp bi bakarsiniz gidisata, baktınız akliniz evde kalıyor, olmuyor vs tekrar dilekçe verip izne ayrilirsiniz. Belki de E exelanss a diyordum is iyi gelecek endişe etmeyin diye. Vucudunuz dinlenir, sosyallesirsiniz,eve gelir gelmez daha özlem dolu vakit geçirirsiniz. Tabiki kisiden kisiye gore değişir ama şimdiden bunu düşünmek sizi sadece yorar.
Not: 40 kontrolu sonrası sacimi boyatmistim, annem baktı 2 saat. eve koşarak geldigimi hatirliyorum. Gecen arkadasimi aradım, buluşalım diye. esime bıraktım. sonra muhabbet iyi geldi, aradım esimi,1 saat daha yokum diye, buna ihtiyacımız var..

E elaelif123 yemek konusunda biz de ayniyiz sizle.haftasonu disarda ev yemegi ya da kebap tarzi.haftaici evde makarna kofte etli turlu menemen taze fasulye.barış zaten sabah omlet ve peynir yiyor birkac lokma.oglen corba (tarhana ya da sebzeleri karistirip bi uydurma corba) arada bazen meyve, aksam ne yemek yaptiysam ondan.ama miktar olarak yarim kaseyi pek gecmiyor genelde.
gece beslenmesiyle ilgili sizin doktor mu demisti artik kesin mide rahatsizligi olmasin gibisinden? benim de aklima takildi bu konu.

D dooris123 bosuna strese girmeyin, size cozum: ise başlayıp bi bakarsiniz gidisata, baktınız akliniz evde kalıyor, olmuyor vs tekrar dilekçe verip izne ayrilirsiniz. Belki de E exelanss a diyordum is iyi gelecek endişe etmeyin diye. Vucudunuz dinlenir, sosyallesirsiniz,eve gelir gelmez daha özlem dolu vakit geçirirsiniz. Tabiki kisiden kisiye gore değişir ama şimdiden bunu düşünmek sizi sadece yorar.
Not: 40 kontrolu sonrası sacimi boyatmistim, annem baktı 2 saat. eve koşarak geldigimi hatirliyorum. Gecen arkadasimi aradım, buluşalım diye. esime bıraktım. sonra muhabbet iyi geldi, aradım esimi,1 saat daha yokum diye, buna ihtiyacımız var..
ferhunde001 evet, cocuk gastro dr u demisti. artık gece beslenmesi minimumda olsun, reflü olasiligi artar diye.

Ben nilikoya yine ayri tuzsuz yemek pisiriyorum. Ama bizim yedigimiz normal yemekten de veriyorum.
Mesela bugun kendi mercimek corbasi vardi. Ama aksam kendim yerken onun agzina da tavuk, patates, kapya biber, yogurt verdim. Hepsi firinda pismisti.
Ayri pisirmeyip az salca az tuza gecmek gerek..Yarin baslayacam, tek yemek yapmaya.

bizim doktorda siz ne yiyosaniz onu yesin tuzunu koymadan ayır sonra kendi yiyeceginize tuz koyup bi tasim daha kaynatirsin demisti ama bizim evde o kadar saglikli yemek pismediginden pek uygulayamadim. Ama bugun otelde kabak dolmasi yaptirdim cocuk sefine cok guzel yedi.
Bizim tatilin son gunu bugün dun esime izin verdim animasyona katildi hamam gitti atlas uyuyunca bara gidip biseyler icti bende odada durdum. Bugun de benim gunum aksam ustu sauna hamam şimdide havuz basinda kahvemi iciyorum. Esim odada çocuk basi bekliyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…