2018 Ekim Anneleri

Ah keske hamarat olsam:) kek borek pasta vs hic bilmem, cok nadir tarifle yaparim. Zor yemekler yapmadigimdan bilmem:) yaptigim en zor yemek lazanya ve ali nazik. Onlari da esim cok seviyor, genel anlamda istahsiz birisi oldugu icin onun sevdigi seyleri yapmak hosuma gidiyor:) yemek yapmak eglenceli geliyor bana aslinda.
Ben de sabahin altisinda kalkip deniz icin 2 cesit omlet hazirliyorum:) bahsetmistim saglam tek ogunu kahvalti, bazen yarim yarim yiyor bazen hepsini yiyor bazen biri komple bana kaliyor:) onceden arkadaslar pazar gunu kahvalti teklifinde bulunurlardi, saat 9-10 gibi gidelim derlerdi ben o saatte uyanip kahvaltiya gelemem derdim, suan o hallerime guluyorum. Bebeklerimiz soz konusu olunca usengeclik/uykusuzluk ikinci planda kaliyor. Ali biraz daha buyusun, yemek konusunda ozel istekleri olsun, anne bi manti dok de yiyelim desin:) eminim onu bile cok guzel yaparsiniz:)

Kizilaydaki manticilara götürme olasiliğim da var :)) O istesin, onun icin herseyi yaparim :))

Harika, tatile ozendim simdi :))
Kasimda benim kuzu, arkadasimin cocuklarini da alip kız kıza Antalya planimiz var, bakalim kismet..

gunaydin kizlar.bizimki bazi sabahlar uyanip kendi kendine sesler cikariyor.telsizden sesini dinliyoruz odasina gitmeden.ded did da nen nen mem mam mam aaa eh eh.boyle uzun uzun konusuyor caktirmadan bakiyorum sonra beni farkedince hii hii anni anni anni diye telasla seslenmeye basliyo. keske her sabah boyle keyifle uyansa :)

Son zamanlarda konustugum bi dönemdi. Zaten kızın belli ediyordur. Bigün çok ısrar etti küçük tuvalet alalım diye :) öyle başladık. (2 yaş 1 aylıktı, net konuşuyordu)
O gece yatmadan gitmem istedi bezi çıkardık yaptı oturağa. Sonra hiç bağlanmadı.
İlk gün özellikle ve toplamda 3 gün ara fln yoktu. Azcık geldikçe yaptıbazen yakaladık bazen kaçak oldu :)
Yavas yavas aralar açılmaya başladı. Ona göre haturlatıyordum benim geldi diyerek ya da götürüyordum.Var mı? Diye hiç sormadım.
Yakaladığımızda sevinerek ve sarılarak olumlu oldum, kaçaklarda böylr olabilir öğreniyorsun bidaha yakalayacaz çişi diyerek konuşuyorduk.
Oyuncak ya da yiyecekle ödül fln yapmadık hiç.
Yakalayınca kapıya sticker yapıştırdık birlikte, gecerken gördükçe hatırlar diye düşündüm.
Buyuk tuvaleti beklerken oyun ya da boyama yaptık.
Bezlerinide o dönem aşagıda bebek vardı ona hediye ediyoruz artık dıye götürduk birlikte.
Yani zor bi geçiş özellikle ilk günler ama zamanla oturuyor hep.
Hemen söylemesini beklememek lazım.
Dışarıya çıkmak daha iyi oluyordu. Zamanla çıktığımızda parka inip gelince daha iyi yaptı.
O dönem Çanakkale'ye gidecektim gitmedim. Değişiklik iyi değil diye biliyordum. Denizde ıslandığınıda anlamaz diye.
Alistirma külodu 1 kez o ara ilk yolculukta (1 saatlik) kullandım. Hiç yapmadı. Yapsa da anlamazdı bezden hiç farkı yok, boşuna alma derim.
Aklıma gelenler bunlar.
2 senelik bi sureçten sonra hiç bilmediği birşeyin zor olacagını cıkarmadım aklımdan.
Altın vuruş ama cidden tuvalet işi :)
Aklıma gelenler bunlar.

Gece beslenmesini nasıl keseceğiz peki benim kızım sürekli memede başka yöntemle geri uyutamıyorum memeyi vermezsem ağlıyor

Planlar planlar:)
Hiç bi para birbirinize kattıklarınızı, anılarınızı alamaz.

Sen hislerine odaklanmalısın. Eksileri artıları nedir, ne zorlar ne kolay olur vb.
Bidaha ıstesende ne Deniz 1 yasında olur ne de bu güzellikler.
İşe ıstediğinde baslayabileceksen bu çok buyuk bir artı.

Ben evde olan, bir süre (Sezen 3 yaşındayken) abimin işyerinde çalısan bi anne olarak tavsıye verıyorum tabi.
Ama hayat bakış açımızdan ibaret.
Benim çocukla engellendiğini düşündüğüm bişy yok.
Sabah kalkıp üzerimi değiştirmiyorsam bu benim seçimimdir.
Arkadaşımla kahve içmiyorsam bu bnm seçimimdir.
Eşimle çıkmıyorsam 'ayy ben bırakamam' dıyerek bu yıne bnm seçimimdir.
Yani demek istediğim kendi dinamiklerin neler.
Sabah güzelce hazırlanıp işe gitmek sana iyi gelecek bişy mi? Zamanla mecburi gelse de. Ya da bu bana iyi geliyor diyen biri için bu dinamiktir ama herkes için değil sonucta ıstedıgınde de yapabilirsin.
Ya da ben kendimede bakarım ama bu sakıinliğe tavım diyorsan kalırsın. Görmek, izlemek, dinlemek istiyorum Deniz'i diyorsan sana da katacağı çok sey olacak emin ol.

Yani etkenler, mutlu oldugun seyler kalıpların dışında özünde neyse o olacak seçimin.
Zaman her turlu var herseye yetişiliyor bunu kabul etmek lazım önce. 1 varken bırıne 2 varken ıkısıne. Şuan daha ne kadar çok zamanım oldugunu biliyorum mesela ki buraya yazabiliyorum.

Genel olarak lohusalık ya da cocuklu olmak konusunda tum paylaşım alanlarında konusulan, yazılan seylerın zihnimize çok yerlesmesıne ızın vermemeliyiz sabırım.İnanc yönümüzü çok etkiler.
Koca 1 sene gectı, gecen seneden bu zamana aynı kalan ne var
Değişimi kabullenmek iyidir. Ne eski aliskanlıklara, ne eski mutlu olduklarımıza yapışıp kalmazsak yenilikleri daha yumusak karsılayabılır belki de daha mutlu olabıiecegımız seyler görürüz

oyy maşallah kuzucuğa uykusunu alıp keyifli uyanmaları gibisi yok gerçekten bizimkinin hiç tadı yok.. hem dişler zorluyor, hem de abisi yok artık evde gün boyu.. çok zoruna gitti kızımın

Gece beslenmesini nasıl keseceğiz peki benim kızım sürekli memede başka yöntemle geri uyutamıyorum memeyi vermezsem ağlıyor

Hosgeldin canim naber? Nilsibel azicik kayar misin saflari sıklastiralim
Eyluste ayni canim meme olmadan tekrar uykuya dalamiyor ve ay ilerledikce uykusu biraz daha duzelir diye dusunurken daha da kotulesmeye, yenidogan gibi 2 saatte bir kalkmaya basladi. Ve inan emip uyudukca gaz oluyor ne zaman kucagima alsem gegiriyor ve bu yuzden de sagliksiz uyuyor

Her eve bir şef lazımçok keyifli geldi şuan.
Eve temizlik için yardımcı değilde eli iyi bi aşçı almak lazım E elaelif123 ya da bayanı mutfagada dahil edebilirsin :)

Günaydın .. Bugün kahvaltıda lor tuzsuz zeytin domates salata haşlanmış yumurta ve bir dilim ekmek içi var bakalım döke saça ne kadar yiyecek :)
Yiyor mu bakalım kızçe kahvaltısını :) ben bu sabah 1 yumurtaya 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu unu, 1 tatlı kaşığı badem unu ekledim, çırptım omlet yaptım. Pankek tadında lezzetli bir omlet oldu. 3 lokma yedi, 4. tükürdü. Bu sefer tercihi peynirden yana oldu, minik minik 5-6 lokma yedi. 1 lokma ekmek içine azıcık tereyağı sürdüm verdim denemek için, onu da çiğneyip çıkardı. Ve ısrarla emmek istedi.. Diş çok zorluyor bu aralar.. Hep ağlamaklı yavrum..

Toksa eminsen su verebilirsin. Zamanla onun içinde uyanmayacaktır.
Susamamışsada sadece uyutmaya yönelmek gerekiyor.
Meme biraz işi değiştiriyor ama ilk gunlerin zor olacagını bilip ona göre başlamak lazım.
Şuan gecenin uykunun gafletiyle memeyi verip susturmak kolay geldiğinden bu döngü devam ediyor aslında. Biraz eş yardımı, daha çok anne isteği

B Bir mucize bizde de gece meme olmadan uykuya gecmiyor cok nadirdir su icip geri uyudugu.gece uyandiginda bendeki mod su 'ne zaman deliksiz uyuycam ben, yeter artik aglaya aglaya da olsa uyusun bu ne boyle surekli emicek mi...' diye sinirlerim bozuluyor.esim bazen su icirip yatirmaya calisiyor ama aglayinca mecbur emziriyorum tabi.gunduz o ruh hali kalmiyor ama gece cok sinirleniyorum

B Bir mucize Buarada böyle yazdım ama sürekli olmasada bizde de var. Yok sanma yani :) Tamamen kesmeye yönelik bi gereksinimim yok sadece. Çoook sık kalkmadığı için (diş vs hariç) beni sıkmıyor.
Ablası çok sık kalkardı ama onda yaptın mı dersen, yapmadım.Girişimim oldu ama hastalık vs değişince kıyamadım. Zaten sonra bitiyor. Cocugun başına dikilip öylece izlemek kalıyor

Bende ayniyim canim zaten sabah 6 bucukta evden cikma dusuncesi gecenin her dakikasi aklimda oldugu icin.. gecen gece memeden kesicem demisim sinirden esim habire noldu kesiyodun hani deyip takiliyor :) emzirip koyuyorum yine basliyor aglamaya esime diyorum sen al yeni emzirdim 5-10 uyutmaya calisiyor ama nafile ancak memede susuyor napcaz boyle bilmiyorum

Pek hoşbulamadım ve iyi değilim uyumak istiyorum:)))) yani uzun zamandır böyle ve dediğin gibi bırakır diye beklerken daha sık kalkmaya başladı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…