Ah keske hamarat olsam:) kek borek pasta vs hic bilmem, cok nadir tarifle yaparim. Zor yemekler yapmadigimdan bilmem:) yaptigim en zor yemek lazanya ve ali nazik. Onlari da esim cok seviyor, genel anlamda istahsiz birisi oldugu icin onun sevdigi seyleri yapmak hosuma gidiyor:) yemek yapmak eglenceli geliyor bana aslinda.vayyy @Umudumbitmedi_ den sonra D dooris123 de hamarat cikti :))
masallah, daha ne olacak. epey çeşit varmış siz de...
biz genelde pilav-kofte-firinda patatesli tavuk. arada çorba.Sebzede zayıfız çünkü esimin sebzeyle arası yok. et-tavuk-balik seviyor. onlar da en kolay pisenler. ama sürekli ayni seyleri yiyoruz..evde kabak var mücver yapacam guya 1 haftadır bekliyor. Dr Ali ye mücver yap dese hemen kalkıp yaparım. ama is bize gelince üşeniyorum.
Kizilaydaki manticilara götürme olasiliğim da var :)) O istesin, onun icin herseyi yaparim :))Ah keske hamarat olsam:) kek borek pasta vs hic bilmem, cok nadir tarifle yaparim. Zor yemekler yapmadigimdan bilmem:) yaptigim en zor yemek lazanya ve ali nazik. Onlari da esim cok seviyor, genel anlamda istahsiz birisi oldugu icin onun sevdigi seyleri yapmak hosuma gidiyor:) yemek yapmak eglenceli geliyor bana aslinda.
Ben de sabahin altisinda kalkip deniz icin 2 cesit omlet hazirliyorum:) bahsetmistim saglam tek ogunu kahvalti, bazen yarim yarim yiyor bazen hepsini yiyor bazen biri komple bana kaliyor:) onceden arkadaslar pazar gunu kahvalti teklifinde bulunurlardi, saat 9-10 gibi gidelim derlerdi ben o saatte uyanip kahvaltiya gelemem derdim, suan o hallerime guluyorum. Bebeklerimiz soz konusu olunca usengeclik/uykusuzluk ikinci planda kaliyor. Ali biraz daha buyusun, yemek konusunda ozel istekleri olsun, anne bi manti dok de yiyelim desin:) eminim onu bile cok guzel yaparsiniz:)
Harika, tatile ozendim simdi :))bizim doktorda siz ne yiyosaniz onu yesin tuzunu koymadan ayır sonra kendi yiyeceginize tuz koyup bi tasim daha kaynatirsin demisti ama bizim evde o kadar saglikli yemek pismediginden pek uygulayamadim. Ama bugun otelde kabak dolmasi yaptirdim cocuk sefine cok guzel yedi.
Bizim tatilin son gunu bugün dun esime izin verdim animasyona katildi hamam gitti atlas uyuyunca bara gidip biseyler icti bende odada durdum. Bugun de benim gunum aksam ustu sauna hamam şimdide havuz basinda kahvemi iciyorum. Esim odada çocuk basi bekliyo
Benim zeynep almadı ama ablası emiyodu 2 yaşında bıraktık ki onsuz uyumazdı asla. Özellkle son zamanlar çok düşünce bırakma kararı aldım. Kızımı aldım karşıma emziği artık çöpe atıcaz eskidi pislendi dedim:))) beraber gidip attık bu oldu. Sadece uyurken biraz zorlandı bende yanında oldum öylece geçti gitti. Yok salçaydı yok uçak aldı götürdüydü çocuğa saygısızlık ki ayn şey memede de geçerli.
Ya asıl ben sana wc eğitimini sorucam büyük kızndan tecrübeyle. Kozmik bilime göre pazar günü başlıcam. 2 yaşı 3 ay geçiyo. Rahatsız oluyo pişik zaten 1 yaşından beri peşimizi bırakmadı. Bi tavsiyen varsa bekliyorum canım
Her ne kadar annem dahil cevremdeki bircok insan artik ise baslamam gerektigini dusunse de esim bu konuda bana destek oluyor. Ben 10 yil calismicam desem sen nasil istersen der. Calismasam cok mu zorlaniriz hayir, yasam standartlarimiz biraz degisir elbette ama tabiki deniz icin deger. Maddi konuda ben biraz daha ileriyi dusunen bir tipim, esim gunu kurtarsin yeter:) pek bir rahattir kendisi. Galiba bu konuda da ileriyi dusunuyorum, deniz okul cagina gelmeden maddi anlamda bazi seyleri halletmis olmak istiyorum. Cunku ona saglamak istedigimiz bazi imkanlar var. Ekstradan alacagim yada almayacagin 6aylik maas bunu ne kadar etkiler o tartisilir yada deniz x degil de y okuluna gitse ama benimle 6 ay daha uzun zaman gecirse daha mi iyi olur daha mi kotu. Herseyi bir kenara biraktigimda hem is hayatina devam etmek isteyip hem de evde oglumla zaman gecirmek istiyorum. Ben daha cok konusacak gibiyim bu konuyu:)
Ah keske yarim gun calisma sansim olsa. Kamuda malesef yok hala! Bir turlu gecmedi yasa. E elaelif123 e o konuda cok katiliyorum ben de. Kendimi eve kapattigim icin kisin zor ve depresif gunler gecirdim. Imkanim olsa da bebegim belli bir yasa geldikten sonra calismazsa kafayi yiyecek bir insanim, isimi de ozledim, arada ariyorlar sunu nasil yapmistin diye hemen atliyorum geleyim mi yapayim mi diye:) sacmalama ise niye geliyosun kahveye gel diyorlar:) bazen evde bilgisayari acip kendi kendime sacma sapan seyler yapiyorum, oyle ozledim yani bazi seyleri.
Ben de baslarda asla tv acmiyordum. Hatta disarda biri actiysa o odadan cikarmaya calisiyordum, sonra bir baktim cocuk hareketli reklam panolarina bile agzi acik bakiyor. Suan bu konuda cok daha rahatim, ben rahatladikca dedigin gibi oglumun da saskinligi ilgisi gecti. Hatta dogrulugu tartisilir ama ben tirnak keserken tvden cizgifilm acip kesiyorum artik. Baska turlu basedemedim. Onda bile 3-4 tirnak kestiriyor zaten.
Beni cok guldurdun gunun guzel gecsin:)) allah hayirlisini versin:) nilikoya da masallah grubumuzda yuruyen bebek sayisi artiyor ne guzel❤ Darisi bizimkilere
Cok gecmis olsun, anneler icin hasta olmak bile luks gercekten. Umarim yakin zamanda sagligina kavusursun.
8.20de cikip 5.40 gibi evde oluyorum ben calisirken o konuda sansliyim. Hatta deniz uyumamis olursa ogle arasinda da bir saat eve gelirim, emziririm vakit geciririm diye dusunuyorum. Kesinlikle ise basladi diye kotu baslamadi diye iyi anne diyemeyiz, her ailenin dinamigi farkli.
oyy maşallah kuzucuğagunaydin kizlar.bizimki bazi sabahlar uyanip kendi kendine sesler cikariyor.telsizden sesini dinliyoruz odasina gitmeden.ded did da nen nen mem mam mam aaa eh eh.boyle uzun uzun konusuyor caktirmadan bakiyorum sonra beni farkedince hii hii anni anni anni diye telasla seslenmeye basliyo. keske her sabah boyle keyifle uyansa :)
Gece beslenmesini nasıl keseceğiz peki benim kızım sürekli memede başka yöntemle geri uyutamıyorum memeyi vermezsem ağlıyor
bizim doktorda siz ne yiyosaniz onu yesin tuzunu koymadan ayır sonra kendi yiyeceginize tuz koyup bi tasim daha kaynatirsin demisti ama bizim evde o kadar saglikli yemek pismediginden pek uygulayamadim. Ama bugun otelde kabak dolmasi yaptirdim cocuk sefine cok guzel yedi.
Bizim tatilin son gunu bugün dun esime izin verdim animasyona katildi hamam gitti atlas uyuyunca bara gidip biseyler icti bende odada durdum. Bugun de benim gunum aksam ustu sauna hamam şimdide havuz basinda kahvemi iciyorum. Esim odada çocuk basi bekliyo
Yiyor mu bakalım kızçe kahvaltısını :) ben bu sabah 1 yumurtaya 1 tatlı kaşığı keçi boynuzu unu, 1 tatlı kaşığı badem unu ekledim, çırptım omlet yaptım. Pankek tadında lezzetli bir omlet oldu. 3 lokma yedi, 4. tükürdü. Bu sefer tercihi peynirden yana oldu, minik minik 5-6 lokma yedi. 1 lokma ekmek içine azıcık tereyağı sürdüm verdim denemek için, onu da çiğneyip çıkardı. Ve ısrarla emmek istedi.. Diş çok zorluyor bu aralar.. Hep ağlamaklı yavrum..Günaydın .. Bugün kahvaltıda lor tuzsuz zeytin domates salata haşlanmış yumurta ve bir dilim ekmek içi var bakalım döke saça ne kadar yiyecek :)
Gece beslenmesini nasıl keseceğiz peki benim kızım sürekli memede başka yöntemle geri uyutamıyorum memeyi vermezsem ağlıyor
B Bir mucize Buarada böyle yazdım ama sürekli olmasada bizde de var. Yok sanma yani :) Tamamen kesmeye yönelik bi gereksinimim yok sadece. Çoook sık kalkmadığı için (diş vs hariç) beni sıkmıyor.Toksa eminsen su verebilirsin. Zamanla onun içinde uyanmayacaktır.
Susamamışsada sadece uyutmaya yönelmek gerekiyor.
Meme biraz işi değiştiriyor ama ilk gunlerin zor olacagını bilip ona göre başlamak lazım.
Şuan gecenin uykunun gafletiyle memeyi verip susturmak kolay geldiğinden bu döngü devam ediyor aslında. Biraz eş yardımı, daha çok anne isteği
Tanidigimiz bi kasaba koyden getirtiyoruz.tavugu 2 kez minicik verdim. güvenmiyorum o yüzden. köfteyi haftada 2-3 kez yediriyorum artık ne kadar yerse..
Benim kv asla az salcasiz yapmaz. Yeni yeni aci yapmamaya basladi. Bizim yemekleri begenmedigi icin kendi yapiyor. Bana da cocuga azicik yapmak kolay geliyor.Ayri pisirmeyip az salca az tuza gecmek gerek..Yarin baslayacam, tek yemek yapmaya.
B Bir mucize bizde de gece meme olmadan uykuya gecmiyor cok nadirdir su icip geri uyudugu.gece uyandiginda bendeki mod su 'ne zaman deliksiz uyuycam ben, yeter artik aglaya aglaya da olsa uyusun bu ne boyle surekli emicek mi...' diye sinirlerim bozuluyor.esim bazen su icirip yatirmaya calisiyor ama aglayinca mecbur emziriyorum tabi.gunduz o ruh hali kalmiyor ama gece cok sinirleniyorum
Pek hoşbulamadım ve iyi değilim uyumak istiyorum:)))) yani uzun zamandır böyle ve dediğin gibi bırakır diye beklerken daha sık kalkmaya başladıHosgeldin canim naber?Nilsibel azicik kayar misin saflari sıklastiralim
Eyluste ayni canim meme olmadan tekrar uykuya dalamiyor ve ay ilerledikce uykusu biraz daha duzelir diye dusunurken daha da kotulesmeye, yenidogan gibi 2 saatte bir kalkmaya basladi. Ve inan emip uyudukca gaz oluyor ne zaman kucagima alsem gegiriyor ve bu yuzden de sagliksiz uyuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?