Ben bebekligim de dahil 22 yasima kadar icmedim.
Hahahaha yemin ederim aynı biz :)) benimki yeni huy çıkardı şimdi uyudu memeyi çıkaracam bırakmıyor iki eliyle yapışıyor savaş veriyoruz resmen :)))
Gece yatmadan seni de emiyor ama kalkıyor di mi?
Yani gece yatmadan olmasında ya da midesinin dolu olmasında degil sebep sanki.
İşte öyle de düşünüyorsan yerine baska bişy verebilirsin
Sevmiyordum. Zaten yemek yemiyordum. Sonra soguk ictim. Hosuma gitti. 10 sene falan her sabah ictim. 32 yasimdan beri de hamile oldugum icin siskinlik falan yapti. Biraktim yine.Aaa neden sevmiyomusun alerji falan mi
Gece beslenmesini nasıl keseceğiz peki benim kızım sürekli memede başka yöntemle geri uyutamıyorum memeyi vermezsem ağlıyor
Yalnız değilmişimHosgeldin canim naber?Nilsibel azicik kayar misin saflari sıklastiralim
Eyluste ayni canim meme olmadan tekrar uykuya dalamiyor ve ay ilerledikce uykusu biraz daha duzelir diye dusunurken daha da kotulesmeye, yenidogan gibi 2 saatte bir kalkmaya basladi. Ve inan emip uyudukca gaz oluyor ne zaman kucagima alsem gegiriyor ve bu yuzden de sagliksiz uyuyor
Her konuda böyle ikilem olmak zorunda sanırım :) mesela ben hep soğuk su iyi değil diye biliyordum şimdi soğuk su iyi diye okudum ne yapacağımızı şaşırdık :)Yalnız değilmişim
Gündüz uykularında memede uyuyor ya ben uyuyakaliyorum yanında ya savaş vererek ayırıyorum.
Gece yine emerek uyuyor kendi yatağımda çok sayılı yatıyorum park yatakta beraber uyuyoruz bazen dönüp sıkışıyor beni itiyorYanından kalkıp yatağıma gidiyorum daha uyumadan ağlamaya başlıyor.
Kıyamıyorum ben gece emmesini kesmeye. Bazen çıldırıyorum kızıyorum söyleniyorum ama emsin bir yaşından sonra düşünürüm kesmeyi diyorum.
6 aydan sonra gece emmesini ihtiyaç yok diye biliyordum hep ama geçen gün Instagram'da şu emzirme sayfalarının birinde en değerlisinin gece emmesi olduğunu gündüz kessek dahi gece emmesi gerektiğini okudum iyice aklım karıştı.
Merak edip yemeye çalışsa belki sevecek tadını ama atmayı daha çok seviyorlarYani uğraşıp süslüyorum falan bide ama inan bir tane lokma girmedi ağzına ve hepsi yerlerde bide temizlemeye uğraştım duşa soktum şuan keyifle emiyor :))
karnı toksa emmiyor zaten. ben de emziği verip yanına uzanıyorum.. çok uykusu varsa arkasını dönüp uyuyorŞuan uyuyacak mesela emerek uyumak istiyor siz nasıl uyutuyorsunuz ?
Yalnız değilmişim
Gündüz uykularında memede uyuyor ya ben uyuyakaliyorum yanında ya savaş vererek ayırıyorum.
Gece yine emerek uyuyor kendi yatağımda çok sayılı yatıyorum park yatakta beraber uyuyoruz bazen dönüp sıkışıyor beni itiyorYanından kalkıp yatağıma gidiyorum daha uyumadan ağlamaya başlıyor.
Kıyamıyorum ben gece emmesini kesmeye. Bazen çıldırıyorum kızıyorum söyleniyorum ama emsin bir yaşından sonra düşünürüm kesmeyi diyorum.
6 aydan sonra gece emmesini ihtiyaç yok diye biliyordum hep ama geçen gün Instagram'da şu emzirme sayfalarının birinde en değerlisinin gece emmesi olduğunu gündüz kessek dahi gece emmesi gerektiğini okudum iyice aklım karıştı.
Arada ben de dusunuyorum bunu ama gece cok emen bir cocuk degil, huysuzlugu yoksa iki kere emiyor, birini ben uyumadan emziriyorum, genel olarak bir kere emzirmeye kalkiyorum yani, daha fazla uyanirsa emzikle hallediyorum. Eger huyu boyle devam ederse memeyi birakana kadar bizim duzen de boyle gider. Ama sizinkiler gibi olsaydi heralde ben de bir cozum arardim. Kolayliklar diliyorum.Gece beslenmesini nasıl keseceğiz peki benim kızım sürekli memede başka yöntemle geri uyutamıyorum memeyi vermezsem ağlıyor
Ah ne guzel anlatmissin:) cok dogru hayat secimlerimizden ibaret, mutlu anne mutlu bebek mottosu cok dogru, anne olmayi seviyorum ama sadece anne olamam yada sadece es olamam bu benim yapimda yok. Tabiki hicbirimiz sadece anne yada es degiliz, herkesin kendini iyi hissetme sekli bambaska. Dusunmek gozlemlemek icin daha zamanim var:) belki E exelanss gibi basta cok zorlanacagim ama sonradan iyi gelecek yada yapamazdam E elaelif123 in dedigi gibi yeniden ara verecegim ise hepinizin onerileri ayri ayri degerli oldu benim icin cok tesekkurler.Planlar planlar:)
Hiç bi para birbirinize kattıklarınızı, anılarınızı alamaz.
Sen hislerine odaklanmalısın. Eksileri artıları nedir, ne zorlar ne kolay olur vb.
Bidaha ıstesende ne Deniz 1 yasında olur ne de bu güzellikler.
İşe ıstediğinde baslayabileceksen bu çok buyuk bir artı.
Ben evde olan, bir süre (Sezen 3 yaşındayken) abimin işyerinde çalısan bi anne olarak tavsıye verıyorum tabi.
Ama hayat bakış açımızdan ibaret.
Benim çocukla engellendiğini düşündüğüm bişy yok.
Sabah kalkıp üzerimi değiştirmiyorsam bu benim seçimimdir.
Arkadaşımla kahve içmiyorsam bu bnm seçimimdir.
Eşimle çıkmıyorsam 'ayy ben bırakamam' dıyerek bu yıne bnm seçimimdir.
Yani demek istediğim kendi dinamiklerin neler.
Sabah güzelce hazırlanıp işe gitmek sana iyi gelecek bişy mi? Zamanla mecburi gelse de. Ya da bu bana iyi geliyor diyen biri için bu dinamiktir ama herkes için değil sonucta ıstedıgınde de yapabilirsin.
Ya da ben kendimede bakarım ama bu sakıinliğe tavım diyorsan kalırsın. Görmek, izlemek, dinlemek istiyorum Deniz'i diyorsan sana da katacağı çok sey olacak emin ol.
Yani etkenler, mutlu oldugun seyler kalıpların dışında özünde neyse o olacak seçimin.
Zaman her turlu var herseye yetişiliyor bunu kabul etmek lazım önce. 1 varken bırıne 2 varken ıkısıne. Şuan daha ne kadar çok zamanım oldugunu biliyorum mesela ki buraya yazabiliyorum.
Genel olarak lohusalık ya da cocuklu olmak konusunda tum paylaşım alanlarında konusulan, yazılan seylerın zihnimize çok yerlesmesıne ızın vermemeliyiz sabırım.İnanc yönümüzü çok etkiler.
Koca 1 sene gectı, gecen seneden bu zamana aynı kalan ne var
Değişimi kabullenmek iyidir. Ne eski aliskanlıklara, ne eski mutlu olduklarımıza yapışıp kalmazsak yenilikleri daha yumusak karsılayabılır belki de daha mutlu olabıiecegımız seyler görürüz
Bebegim olmadan once bir yasindaki bir cocuk bana cok buyuk gelirdi:) hatta yasinda krese yollarim ya nolacak avrupada 3 aylik bebeleri krese veriyorlar diyen bir tiptim ama simdi okadar kucuk muhtac geliyorki. Bir yasindaki bebe memeden nasil kesilir ki, daha minnacik o ya:) zaten ben bu kafayla uc yasina kadar emzircemB Bir mucize E exelanss
Kv diyor ki sen hic uyumuyorsun, ikinizin de canina yazik, alacagini aldi, kes memeden, bir kac gin bizim yanimizda yatar, unutur. Ama ben kiyamam. Cok az hasta oldu simdiye kadar. Bence cok emdiginden.
Yeni trend her canlinin sutu kendi yavrusuna:) denizin laktoz intoleransindan dolayi zaten ben vermeyecegim ama o olmasaydi da nadir verirdim heralde.Hani su ulu orta anne meme diyen cocuklar var ya sanirim bu grubun o cocuklari bizimkiler olacak.. aynen yasindan sonra hani belki daha az emmeye baslar sonucta ek gida alacak dedim mantiken ama.. kizlar inek sutu hakkinda ne dusunuyorsunuz? Bugune kadar hic arastirmadim bizler icerek buyumusuz ki ben arada hala icerim severimde simdi 1 yas kontrolune az kaldi dr muz ne dicek bilmiyorum ama ben inek sutune umidi bagladim hahhaha
Ne guzel emzirme odasi yapmissiniz, memeyi birakirken emzirme odalarin cok ise yaradigini okumustum. Ben evin her kosesinde emzirdim galiba, bizimki emzirme evi olduOnu büyüğünde yaşadık
Dısardan bakınca kocaman çocuk gibi geliyor bide
Zamanla yerleride öğrenecekler
Emzirme odasına gıdene kadar bekliyor Simay ama kapıyı görünce ve kapıda kaldıysak isyan çıkıyor kapıya uzanıp uzanıp
Kolumu bacagimi atsam bizimki direk tutar isirir:) ben yanimda yatirmaktan onceleri duser diye korkuyorumdum(iki kere yataktan dustu) artik yataktan inmeyi ogrendi, once ayaklari atiyor sonra kendini birakiyor yavascaA ben yanimda yatirmaya korkuyorum Allah korusun kolumu bacagimi falan atarim ustune cunku fır donuyor gece yatakta o yuzden cok cok nadir esimle aramiza aliyoruz onada alisirsa daha kotu olur diye cok nadir yapiyorum ki zaten ya koluyla bacagiyla uyandiriyor bizi :)
Maşallah benimki emzik almamıştı memeyide açkende tokkende emiyor emzik niyetine benim memeyi kullanıyor :)karnı toksa emmiyor zaten. ben de emziği verip yanına uzanıyorum.. çok uykusu varsa arkasını dönüp uyuyor
Bende kendi yatagimiza alamıyorum öyle benim için çok daha rahat olur ama düşüyor bizimki durduğu yerde durmadigi için anında atıyor kendini.A ben yanimda yatirmaya korkuyorum Allah korusun kolumu bacagimi falan atarim ustune cunku fır donuyor gece yatakta o yuzden cok cok nadir esimle aramiza aliyoruz onada alisirsa daha kotu olur diye cok nadir yapiyorum ki zaten ya koluyla bacagiyla uyandiriyor bizi :)
Tabii ki o yaşa geldikten sonra çocuklar farklı etkenlere maruz kalıyor, sadece anne sütünü verdim diyip işi oldu bittiye getiremeyiz. Her daim desteklemek lazım bağışıklığı..Anne sütü ilk gunden beri yetersizdi, 8 ay az da olsa sagarak+mama destegi ile buyuttum. Kimse de yersiz yorumlarda bulunmadi, bulunamaz da, zaten Allahtan çevremin akli başında, bağışıklık sistemi olayi bilimsel gercekle beraber, ben çok da inanmiyorum (bu benim şahsi görüşüm). En yakin arkadasimin 7-9 yasinda 2 cocugu var ve ikisini de 2 yila yakin emzirdi. Gecen bizdeyken benim gibi dusundugunu, bagisikligin sadece anne sutu olayina baglamadigini, cunku benimkiler kadar hasta olup dr a giden yok dedi. Dedigim gibi, bunlar benim sahsi düşüncem.
Tabiki, farkli fikir, tecrübeler gayet normal. Bunlar "şahsi" fikirler zaten. No problem :))Tabii ki o yaşa geldikten sonra çocuklar farklı etkenlere maruz kalıyor, sadece anne sütünü verdim diyip işi oldu bittiye getiremeyiz. Her daim desteklemek lazım bağışıklığı..
Benim görüşüm aksi yönde, anne sütü alan bebekler daha dirençli oluyor, ben öyle gözlemledim. Ki doktorlar da o şekilde empoze ediyor. Zaten adamların bundan maddi bir çıkarı olmadığı için daha da gerçekçi duruyor.. Tamamen bebeklerin iyiliği için... Yapılan araştırmalar da bunu doğruluyor zaten. Doğum odamda duvarda yazan yazı şöyle diyordu: Bebeğin ilk aşısı anne sütüdür.. Hepsini birleştirince anlıyoruz ki, bağışıklığın en büyük destekçisi anne sütü. Kendi çocuklarımda da gözlemlerim bu yönde.. Ama bundan sonra abur cubur ve gazlı içecek temelli bir beslenme şekline geçersek çocuklar mutlaka hasta olur.
Not: amacım görüşünüzü çürütmek değil, fikrimi beyan ettim kendimce..
Yani dediğiniz gibi, çocukların bulunduğu ortamlarda temel hijyenden tutun da, yediği içtiği her şey.. Maruz kaldıkları sosyal medya bile etken... Daha neler neler... Evlatlarımız iyilerle karşılaşsın, büyüdükçe gözüm korkuyor inanın...Tabiki, farkli fikir, tecrübeler gayet normal. Bunlar "şahsi" fikirler zaten. No problem :))
-Bilimsel bir gercek; anne sütünun bağışıklikla ilgisi, demek istedigim sadece tek etken degil, bagisikligi belirleyen bir sürü yan faktörler de mevcut. Belki o yuzden sutum az oldugu icin (tum cabalara ragmen) bir gün şikayet etmedim sanirim. Izmir e sevgiler :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?