2018 Ekim Anneleri

Gece yatmadan seni de emiyor ama kalkıyor di mi?
Yani gece yatmadan olmasında ya da midesinin dolu olmasında degil sebep sanki.
İşte öyle de düşünüyorsan yerine baska bişy verebilirsin

İste ne koyabilirim ki? Hafif uykudan derin uykuya gecerken zaten meme istiyor yani nasil uykuya daldiysa onu tekrar istiyor evet e gece kalktiginda inek sutu veremem cocugun midesi harap olur gerci icen cocuklar var gece uykusunda

Gece beslenmesini nasıl keseceğiz peki benim kızım sürekli memede başka yöntemle geri uyutamıyorum memeyi vermezsem ağlıyor
Yalnız değilmişim
Gündüz uykularında memede uyuyor ya ben uyuyakaliyorum yanında ya savaş vererek ayırıyorum.
Gece yine emerek uyuyor kendi yatağımda çok sayılı yatıyorum park yatakta beraber uyuyoruz bazen dönüp sıkışıyor beni itiyor Yanından kalkıp yatağıma gidiyorum daha uyumadan ağlamaya başlıyor.
Kıyamıyorum ben gece emmesini kesmeye. Bazen çıldırıyorum kızıyorum söyleniyorum ama emsin bir yaşından sonra düşünürüm kesmeyi diyorum.

6 aydan sonra gece emmesini ihtiyaç yok diye biliyordum hep ama geçen gün Instagram'da şu emzirme sayfalarının birinde en değerlisinin gece emmesi olduğunu gündüz kessek dahi gece emmesi gerektiğini okudum iyice aklım karıştı.

Her konuda böyle ikilem olmak zorunda sanırım :) mesela ben hep soğuk su iyi değil diye biliyordum şimdi soğuk su iyi diye okudum ne yapacağımızı şaşırdık :)

A ben yanimda yatirmaya korkuyorum Allah korusun kolumu bacagimi falan atarim ustune cunku fır donuyor gece yatakta o yuzden cok cok nadir esimle aramiza aliyoruz onada alisirsa daha kotu olur diye cok nadir yapiyorum ki zaten ya koluyla bacagiyla uyandiriyor bizi :)

Gece beslenmesini nasıl keseceğiz peki benim kızım sürekli memede başka yöntemle geri uyutamıyorum memeyi vermezsem ağlıyor
Arada ben de dusunuyorum bunu ama gece cok emen bir cocuk degil, huysuzlugu yoksa iki kere emiyor, birini ben uyumadan emziriyorum, genel olarak bir kere emzirmeye kalkiyorum yani, daha fazla uyanirsa emzikle hallediyorum. Eger huyu boyle devam ederse memeyi birakana kadar bizim duzen de boyle gider. Ama sizinkiler gibi olsaydi heralde ben de bir cozum arardim. Kolayliklar diliyorum.
Ah ne guzel anlatmissin:) cok dogru hayat secimlerimizden ibaret, mutlu anne mutlu bebek mottosu cok dogru, anne olmayi seviyorum ama sadece anne olamam yada sadece es olamam bu benim yapimda yok. Tabiki hicbirimiz sadece anne yada es degiliz, herkesin kendini iyi hissetme sekli bambaska. Dusunmek gozlemlemek icin daha zamanim var:) belki E exelanss gibi basta cok zorlanacagim ama sonradan iyi gelecek yada yapamazdam E elaelif123 in dedigi gibi yeniden ara verecegim ise hepinizin onerileri ayri ayri degerli oldu benim icin cok tesekkurler.
B Bir mucize E exelanss
Kv diyor ki sen hic uyumuyorsun, ikinizin de canina yazik, alacagini aldi, kes memeden, bir kac gin bizim yanimizda yatar, unutur. Ama ben kiyamam. Cok az hasta oldu simdiye kadar. Bence cok emdiginden.
Bebegim olmadan once bir yasindaki bir cocuk bana cok buyuk gelirdi:) hatta yasinda krese yollarim ya nolacak avrupada 3 aylik bebeleri krese veriyorlar diyen bir tiptim ama simdi okadar kucuk muhtac geliyorki. Bir yasindaki bebe memeden nasil kesilir ki, daha minnacik o ya:) zaten ben bu kafayla uc yasina kadar emzircem
Yeni trend her canlinin sutu kendi yavrusuna:) denizin laktoz intoleransindan dolayi zaten ben vermeyecegim ama o olmasaydi da nadir verirdim heralde.
Bu arada ben denizle ciktigimda disarda askili tarzi seyler giyemiyorum artik eliyle yakami acip kafayi sokuyor memmemmem:) olur olmadik yerde beni cok zorda birakacak gibi ama hadi hayirlisi:)
Ne guzel emzirme odasi yapmissiniz, memeyi birakirken emzirme odalarin cok ise yaradigini okumustum. Ben evin her kosesinde emzirdim galiba, bizimki emzirme evi oldu

Kolumu bacagimi atsam bizimki direk tutar isirir:) ben yanimda yatirmaktan onceleri duser diye korkuyorumdum(iki kere yataktan dustu) artik yataktan inmeyi ogrendi, once ayaklari atiyor sonra kendini birakiyor yavasca asil sorunumuz ise eger ben yanindaysam hafif gozlerini acinca beni goruyor ya direk uyanip oyun yapiyor, ama ben yoksam gozleri acip geri kapayip uykuya devam ettigi cok oluyor.

Bende kendi yatagimiza alamıyorum öyle benim için çok daha rahat olur ama düşüyor bizimki durduğu yerde durmadigi için anında atıyor kendini.
Gece kalkıyorum bazen ayak ucumda yatmış buluyorum :) Park yatakta 60x120 civarında bir yatak var onda ikimiz yatıyoruz düşün halimi Sıkıştığında kızıp ağlıyor zaten bi zarar veremem hemen anlarım bağırmasından zaten bana hareket edecek yer yok

Anne sütü ilk gunden beri yetersizdi, 8 ay az da olsa sagarak+mama destegi ile buyuttum. Kimse de yersiz yorumlarda bulunmadi, bulunamaz da, zaten Allahtan çevremin akli başında, bağışıklık sistemi olayi bilimsel gercekle beraber, ben çok da inanmiyorum (bu benim şahsi görüşüm). En yakin arkadasimin 7-9 yasinda 2 cocugu var ve ikisini de 2 yila yakin emzirdi. Gecen bizdeyken benim gibi dusundugunu, bagisikligin sadece anne sutu olayina baglamadigini, cunku benimkiler kadar hasta olup dr a giden yok dedi. Dedigim gibi, bunlar benim sahsi düşüncem.

Tabii ki o yaşa geldikten sonra çocuklar farklı etkenlere maruz kalıyor, sadece anne sütünü verdim diyip işi oldu bittiye getiremeyiz. Her daim desteklemek lazım bağışıklığı..
Benim görüşüm aksi yönde, anne sütü alan bebekler daha dirençli oluyor, ben öyle gözlemledim. Ki doktorlar da o şekilde empoze ediyor. Zaten adamların bundan maddi bir çıkarı olmadığı için daha da gerçekçi duruyor.. Tamamen bebeklerin iyiliği için... Yapılan araştırmalar da bunu doğruluyor zaten. Doğum odamda duvarda yazan yazı şöyle diyordu: Bebeğin ilk aşısı anne sütüdür.. Hepsini birleştirince anlıyoruz ki, bağışıklığın en büyük destekçisi anne sütü. Kendi çocuklarımda da gözlemlerim bu yönde.. Ama bundan sonra abur cubur ve gazlı içecek temelli bir beslenme şekline geçersek çocuklar mutlaka hasta olur.
Not: amacım görüşünüzü çürütmek değil, fikrimi beyan ettim kendimce..

Tabiki, farkli fikir, tecrübeler gayet normal. Bunlar "şahsi" fikirler zaten. No problem :))
-Bilimsel bir gercek; anne sütünun bağışıklikla ilgisi, demek istedigim sadece tek etken degil, bagisikligi belirleyen bir sürü yan faktörler de mevcut. Belki o yuzden sutum az oldugu icin (tum cabalara ragmen) bir gün şikayet etmedim sanirim. Izmir e sevgiler :))

Yani dediğiniz gibi, çocukların bulunduğu ortamlarda temel hijyenden tutun da, yediği içtiği her şey.. Maruz kaldıkları sosyal medya bile etken... Daha neler neler... Evlatlarımız iyilerle karşılaşsın, büyüdükçe gözüm korkuyor inanın...

E elaelif123 karabugdayin alerjen oldugunu sanmiyorum ama uygun bir zamanda tekrar deneyin bakalim yine ayni tepkiyi verecek mi ali. Bizim oyle bir sorumuz olmadi hic.
Ucak konusuna gelecek olursak yalnizsaniz simdiden kolayliklar diliyorum, zor:) tek basina hem cocukla ilgilenmek hem de ayak altindaki cantadan birseyler cikarmak cok zor. Illaki yaniniza alacaginiz bir sirt cantasi olacaktir ama tek elle onu kullanmak zor oluyor, onun icine kucuk bir canta yapabilirsiniz ucus sirasinda kullanacaginiz/ihtiyac duyacaginiz seyler icin. On koltuk cebine yada varsa yan koltuk cebine(bebekli yolculara hep cam kenari veriyorlar cunku bebek maskeleri sadece cam kenarlarinda oluyormus) koyarsaniz cok daha pratik oluyor. Ben bebekle hep yurtici uctum yurtdisi ucuslarinda ucaklar daha genis oluyor, daha rahat olacaktir. Sevdigi bir iki oyuncak, en sevdigi kitabi, kemirmekten hoslandigi meyve/sebze yada kraker vs tarzi seyler kurtarici oluyor. Bebek kemeri iskence. Zaten deniz surekli kucagimda ayakta duruyor hic kullanamiyoruz, sadece kalkis ve iniste zorunluluktan zorla kucagima oturtup takiyorum kiyamet kopuyor:) yasamazsiniz umarim ama bu duruma da hazirlikli olun. Uc saatin herhangi bir zaman diliminde uyursa biraz dinlenmis olursunuz, ben hep ayarlamaya calistim ama ucaktaki uyaranlardan deniz uyumadi, hep indikten sonra uyudu ama uc saat uzun bir sure, hafif bir ayarlamayla uyku saatini ucaga getirmek akillica olacaktir. Simdiden sakin ve huzurlu ucuslar diliyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…