2018 Ekim Anneleri

Bırakmasını istiyor musun?
Yani ciddi enerjin bu yöndeyse senden o hissiyatı alıyorsa kopmamak için daha da yapışacaktır.
Emmese şunu, bunu yapardım diyorsan bile yani.. Hep etkili
Ben bunu aksam cikacagimda yasiyorum, uyutmaya giriyorum mesela, ama uyutayim da cikayim evden kafasindayim. Direk hissediyor ve uyumuyor kac kere program iptal ettim boyle. Enerjiyi gercekten hissediyorlar ya.

İyi sukur emzirme odalariyla ve misafir geldiginde/gittigimizde odalara kapanip emzirmek yok

Kızlar 13.ay gelişimlerine biraz göz gezdirirseniz kendinizi bulabilirsiniz
Bizde de durum aynı.
Artık daha anneci, yapışık, bağlılar. Uzun bi süre devam edecek.
Yemek konusunda eskisinden fazla değil daha az yemeleride normal büyüyorlar.Onlara kulak verin cidden 3 gün verin kendinize, gözlemleyin en azından. Ulaşabileceği yerlere koyun mesela aç olduğunu düşündüğünüzde bu sürede.
Bir de o karşısında atılan kırk taklalar görünüşte öylr şirin ama hislerinizi birebir anlıyorlar, yemeyecek diye düşünmek bile bunu ona göndermek. Yani nasıl yollar bulabilirsiniz, kendinizi rahatlatabilirsiniz, nefes egzersizleri işinize yarar mı bi bakın

Kahvaltisini zaten guzel yapiyor, yumurtayi seviyor annesi gibi:) yogurt peynir yese de olur yemese de olur emiyor zaten modundayim, laktoz inteloransi da var. karabugday/nohut/yulaf/keciboynuzu ve tambugday ununu kullanarak birseyler yapiyorum zaten afiyetle yiyor ama ben istiyorum ki sebze, balik, kirmizi et vs yesin. Ama yok! Cok tutucu yemek konusunda. Ayni seyleri evirip cevirip veriyorum.

Anneci kismi bu ara bizde cok fazla mesela bak mutfaktayim duruyorum salonda babasiyla kikir kikir gayet guzel oyunlar gulusmeler ben iceri bi giriyorum aman allahim sanki yillardir beni gormemis bi gelisi var bana aglaya aglaya bide numaradan tabi diyorum zaten heh basladik yine sezercik acili film sahnesi cekmeye

Balik koftesi falan var hic yapmadim ama? Veya kiymali borek denesen? Aklima ilk gelenleri yazdim ama

Balik koftesi falan var hic yapmadim ama? Veya kiymali borek denesen? Aklima ilk gelenleri yazdim ama
Balik koftesi de yaptim hatta baya ugrastim da yaptim bana misin demedi. Baligi heralde bi pekmeze batirip vermeyi denemedim. Sacma sapan sekillerde bile denedim. Yemiyor cocuk. Ben de ceviz veriyorum yemiyor diye. Kiymali makarna veriyorum onu yiyor neden cunku makarna var hamurisi kacirmaz:)

Bi ara buradan menülerin paylaşımını mı yapsak demiştim sanki yapsak iyi olacak cidden deneye deneye menü falan kalmadı bende kafam durdu :) tarif falan yazalım ne bileyim

Herkes yazmış ben de yazayım.
Yemiyor.
Hastayız ama..
Ben de hasta olduğum için sütüm de az ve ilaç kokuyor olmalı ki düzgün emmiyor da..
Karnı aç, uyuyamıyor, ama verdiğim her şeyi de tükürüyor.
Meyveyi de bıraktı, üzüm, muz demeden hepsini tükürüyor.
Dün ve bugün hiç bir şey yemedi.
Hastayız demiş miydim

Benimki de meme sayimi yapiyor resmen. Eliyle yakami cekistirip kafasini gomuyor tshirtun icine bakiyor ordalar mi diye bazen de alttan komple actiriyor alkis yapiyor guluyor memeyi vidikliyor ama emmiyor

Alkışlama bizde de var :) acıktı diye çağırıyorum gel meme diyorum, görünce dizlerinin üzerine kalkıp alkışlıyor coşkuyla sonra 5. vitese takıp hızla geliyor emmeye
Yediği bir şeyler olsa da ben de hep onları yapsam...

bızımkının gun ıcınde memeyle pek ısı yok uyurken anca bıde sabah uyanınca mama meme demeyıde daha beceremedıgı ıcın ıstıyosada anlamıyo da olabılırım.
ben tam bugdau unuyla gun kurusulu kek yaptım yemedı rengını begenmedı sanırım bence guzel olmustu cunku.cubuk krakere bayılıyo annem vermıs onun yerıne ben yapayım dedım ama kek ten sonra vazgectım.

Yinede oturtulmuş bir düzen var maşallah diyeyim evet aç kalınca bir güzel yiyor ne verirsem bu arada sabah kahvaltıda senin taktiğini denedim saniye susmadan dikkatini dağıtarak ağzına iki lokma sokayım dedim sonuç kilitli bi ağız bir de ağız kirlenmeyi öğrenmiş
Geçen gün zeytin bölüp verdim hepsini yere attı daha sonra mama sandalyesinden alıp yere koymuştum gitmiş zeytinleri yiyor yerden acaba çaktırmadan yereli koysak lokma lokma ne yese kar nede olsa :)
Canım yaa nilikoyla kerem asaf o kadar benziyor ki bazı halleri kerem de öyle günde kaç kere meme diyor acaba sayacak bir gün mesela azıcık dengesini kaybedip düşse hemen meme diyor bir yeri acısa yine meme uyku gelse zaten memeee ama memeyi açarkenki kahkahası sevinci herşeye bedel

Ben şuan bisküvi yaptım fırında parmak gibi uzun uzun yaptım
Bir çay brd tam buğday unu
Yarım çay brd tam pirinç unu
Yarım çay brd keçiboynuzu unu
Bir yemek kaşığı tereyağ
Bir yemek kaşığı yoğurt
Bir yemek kaşığıda peyniraltı auyu koydum 170 derecede pişiriyorum

Bisküvi çıkınca lorlu kek yaptım onu atacağım

Bir adet yumurta
5 yemek kaşığı yoğurt
Birazda peyniraltı suyu
2 yemek kaşığı z.yağ
2 3 yemek kaşığı lor
Biraz kimyon
Tam buğday unu kullandım

Peyniraltı suyunuda yoğurt yeni mayalamıştım birazını peynir yaptım hepsini buzluğa atmadım suları kullanayım dedim herşeye koydum :))))

Ben bunu aksam cikacagimda yasiyorum, uyutmaya giriyorum mesela, ama uyutayim da cikayim evden kafasindayim. Direk hissediyor ve uyumuyor kac kere program iptal ettim boyle. Enerjiyi gercekten hissediyorlar ya.

İstisnasız alıyorlar :) büyüdükçe hatta şimdi de vardır bazı insanları keisnlikle görmezden gelir/gitmez/ağlarlar mesela. Evde huzursuz biri varsa ki bu anne ise daha sağlam sekilde huzursuzlardır anne bi an nefes almak istedikçe o daha da yapışmak ister sonra o cıkmaz sokaklara dalarızdejavu gibi döner durur az sakinleşmel, beklemek işte kime ne iyi geliyorsa onu yapabilmeli.
Bizde öyleyiz aslında ama kendimizi dinlemeyi, bi durup düşünmeyi, düzenli olarak küçücük seyler yapmayı ertelememek lazım.

Buarada keke 1 cay kaşığı beklettiğim kinoayı, 1 yumurta, 1 corba kaşığı yogurt, küp küp doğradığım sebzeleri koyuyorum, taze soğanda ekliyorum.Nane seviyor o yüzden koyuyorum ama istediğini ekleyebilirsin. Un göz kararı ekliyorum kıvama göre.
Fincanda pişiriyorum. Zaten küçük ve az oluyor yapıyorsun biliyorsundur. İşte çok sıvı kalırsa buharla piştiği için daha ıslak kalıyor fırına göre bunlara göre göz kararı.
Göz kararı ve anne harmanlaması
Bazen bi çirkin şeyler cıkıyor ki sorma

Bizde de aynııııııı
Bizimkinin rolü eliyle agzını kapatıp aglamak kafayıda yukarı kaldırıyor ama gözler açık bakıyor ona bakıyor muyum diye
Artık gittikçe daha tatlılaaaar

plojovic bu arada bal polen arısütü propolis karışımını eşime vermemiş satan kişi iki yaş kullanmayın demiş

Canım o zamanda yazmıştım Simay'a karışım olanı vermiyorum.
Sade bal veririm demiştim hatta sonrasında denedim bende artık yaşını geçti diye.
Zaten onu vermene gerek yok bal yeter.
Ben kendimize ve Sezen'e kullanıyorum
Sade balı sarımsakla verebilirsin bazen eğer dah abi bağışıklığı güçlensin istersen

Daha baskın tatlar istiyor olabilir belki
Kurudut ya da hurma tatlandırır daha da, ceviz bile çok etkiliyor
Hani şekilsiz bol malzemeli kurabiye yaparlar ya öyle düşün hepsi harmanlanır hatta perişan kurabiye derler hani :) bnmde canım çekti yaza yaza

Bizde de aynııııııı
Bizimkinin rolü eliyle agzını kapatıp aglamak kafayıda yukarı kaldırıyor ama gözler açık bakıyor ona bakıyor muyum diye
Artık gittikçe daha tatlılaaaar
Bizde de ben odada yokken oynamacalar ben odaya geldiğim anda bak ben burada çok mutsuzum diye ağlama numaraları dişleri göstererek yüzünü buruşturuyor ıııııı diye ağlıyormuş güya. Hayır öyle de komikler ki:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…