2018 Ekim Anneleri

Kizlar balık yağıni neden veriyorsunuz?bununla ilgili yazilari okumadim.kacirmisim.mecburi mi?
Ben hic ekstra bisey arastirmadim.yani doktorumuz da bisey demedi.yada sağlıkocagindakiler.

Ben möllers yada ocean düsunuyorum .... möllers icinde D vitamini var zaten D vitamini takviyesi alıyor fazla gelebilir o yüzden ocean daha ağır basıyor şimdilik

Canim bunda da d vitamini var bunu kullanmaya baslayali ayrica d vit vermiyorum ben

Kizlar balık yağıni neden veriyorsunuz?bununla ilgili yazilari okumadim.kacirmisim.mecburi mi?
Ben hic ekstra bisey arastirmadim.yani doktorumuz da bisey demedi.yada sağlıkocagindakiler.
Ben de vermiyorum canım yalnız hissetme bu tarz şeyler bana fazla geliyor zaten ona takviye buna takviye eskiden bunlar mı varmış :) şaka bir yana cidden ben bu kadar her şeye takviyeyi fazla bulduğumdan vermiyorum hatta standart aşıların hiçbirini de yaptırmadım doğrudur yanlıştır bu da bizim kararımız oldu

Ben silikon önlük kullanıyorum rahat oluyor leke vs yapmıyor tabağı da silikon yerde de sofra örtüsü serili oluyor her yemekten sonra bizde de Mutfak süpürülüyor üstü çok batmışsa değişiyor alıştık artık bu duruma
Kokopatiği de çıkarıyor...
Hadi ya sevmedi mi acaba hatta ben diğer büyük numarayı yazlık taban almıştım onuda kışlık tabana değiştireceğim kışın dönüşümlü kullanırım dedim
Yeni başladıysa mümkün oldukça çıplak ayak basarsa daha çabuk kavrar yeri ayakkabı henüz ayağına ağır gelebilir

Ben artık ne d vi
Hiç bir şey giymeyi sevmiyor ki. Çıkarabildiği her şeyi çıkarıyor.

Karnı doyunca önceki yediklerini tahliye ediyor annesi, bu çok güzel bir şey :)
Ben D vitaminini bırakalı çok oldu, kan damlasını da vermemiştim, 7 aylıkken tek sefer denedim, anında püskürttü. Vermiyorum.. Balık yağını vermek isterim ama, 40 yıl önce de vardı, annem bize içiriyordu ayıptır söylemesi, okulun parlak öğrencileriydik ablamla ikimiz de. Zekaya katkısını göz ardı edemiyciiim..
Standart aşılar derken sağlık ocağının şart koştuğu aşıları mı yaptırmadın? Yaptırmama şansımız var mı ki? Ben 1 yaş aşılarını yaptırmak istemiyorum mesela.. Oğlumda çok yan etki oldu, resmen kızamık gibi döküntü içinde kaldı, cildi kahverengi oldu yavrumun, haftalarca düzelmedi rengi
Nihayet atlasin saclarin kestirdik rahatladi çocuk gittigim yeride çok begendim calisanlar cok ilgiliydi bide sertifika verdiler ilk sacim bugun kesildi diye :) saçından da bi parca koydular
Sıhhatler olsun, güle güle kullansın yeni saçını kuzucuk

Evet aşı reddi yapabiliyoruz bende verem aşısından sonra kestim hiçbirini yaptırmadım ..

Yok canım sağlık ocağınınkiler dışında yaptırmadım:) etkisi vardır muhakkak ama zeka en fazla birkaç puan aşağı ya da yukarı yönde seyreder yani zaten zekisinizdir:) çünkü ben de hep okulumda dereceyle mezun oldum hatta balık da pek yemezdim :)

Bak sadece sonuca odaklanıyorum o kadar
Rahatlık fln değil, zaman kaybını aza indirmek. Olmuşsa bari bide ağlanarak zaman kaybetmemek amaç
Daim olsun neşen :) Senin ruh halin ona bile yansımıştır.
Ben yiyeceğe batırıp çatalı eline veriyorum mesela kaşıkla verdiğimde ağzını açmadığı şey aslında ama kendisi götürüyor ya ağzına, yiyoronlarında maksatta uğraşmak,

Son tahlillerine göre hareket edebilirsin.
Bizde şuan ek takviye yok hiç.
Ama beslenmeside annelere fikir bu konuda

Maşallah canım yorucuda olsa en güzel zamanları Rabbim yavrularımızın yokluğunu göstermesin ınş

Canim bunda da d vitamini var bunu kullanmaya baslayali ayrica d vit vermiyorum ben
Anladım cnm benimde D vitamini damlalarım bitsin D vitamini takviyeli balık yağı alırım.... daha kan testide yaptırmadım 9. Ayda yaptırdım D vitamini sınırdaydı ınş şimdi biraz yükselmiştir

Zaten evde ayakkabı giydirilmesi tavsiye edilmiyor ben normal bir mağazadan güzel bir ayakkabı aldım bebeğim ayaklarına çok rahat oldu dışarda rahat rahat yürüyebiliyor

Canım 8. Aydan itiberen bebeklerin beyin ve kalp gelişimi için haftada 2 defa balık yenilmesi tavsiye ediliyor ama benim kızım balık sevmiyor direk yüzünü çeviriyor balık görünce bende takviye balık yağı kullanmayi düşünüyorum ama senin bebegin haftada 2 defa balik yiyebiluyorsa gerek yok.... Balikta ki omega 3'ü vucut kendisi üretmiyor o yuzden balik yedirmek yada takviye almak sart

Evet aşı reddi yapabiliyoruz bende verem aşısından sonra kestim hiçbirini yaptırmadım ..
Okula başlarken oğlumun aşı karnesini istemişlerdi, kızımın aşıları eksik diye sorun yaşarım ileride kesin.. Yukarı tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal...
Ben de rutin aşıların dışında hiç bir ücretli aşıyı yaptırmadım çocuklarıma. Ama sağlık ocağındakiler de canımı sıkıyor, el kadar bebeye aynı anda o kadar çok aşı... 3 iğne 1 damla var 1 yaşta.. Üstelik aşıların biri karma aşı, içinde 5 farklı hastalığın aşısı var yanlış hatırlamıyorsam.. Hepsini birden vermelerini anlamıyorum...

Balık ben de yemedim hiç küçükken, sadece balık yağı hapı içtim. Bir şekilde almış olmalısın omegayı sen de :)
Hiriltili oksuruk icin var miydi yapicak bisey yoksa ben yine doktora mi gotursem acaba ya dolu dolu oksuruyor
Götür canım bence doktora, geç kalınca da tedavi uzayabiliyor. Çok geçmiş olsun Atlas'a

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…