Benim doktorum kasik catal ver artik eline dedi de verdim haliyle dogru duzgun tutamadi haliyle oyle yemek yiyemez. O yuzden sordum metehan sofraya cok asina öğrendi mi acaba diye. Bizim bitek kahvaltilar birlikte ogle yemegi aksam yemegi o uyurken yiyoruz genede
Kaşığı tutmaya çalışıyorsa öğrenme zamanı olabilir. Sen de yedir ama tutmasına engel olma, almaya çalışıyorsa erken değildir. Plastik bir tabak koy, içine de dökmeden alabileceği bir şeyler, kendi almanın keyfini yaşasın. Ucu sivri olmayan çatal ver mesela, batırsın, minik köfte, makarna gibi şeyler yesin kendi, yiyebilir bence Metoş. Ben oğlumu çok engelledim o zamanlarda, sonra da öğrenmekte zorlandı çocuk. Hala güzel tutamaz kaşığı mesela. Kas gelişimini engellemişim resmen, yapamaz ben vereyim, daha küçük derkenEliyle yiyecek diye özellikle yemek yapmiyorum.bütün öğünleri ben yediriyorum.
İllaki kendi yemesi öğrenmesi güzel ama şu çağlar icin kendi yemesinden ziyade ne kadar yemek yedigi önemli.onun icin ben yediriyorum.kahvaltida biraz secici.yumurta zeytin yogurt yiyor.yumurtayi kendisi yiyemez.zeytini yiyor.yogurdu da kasik tutamadigi icin ben veriyorum.
Aksam yemekleri de siradan yemekler.yine ben yediriyirum.sofraya oturuyor.üzerine bezi cekiyorum.doyunca kalkiyor.
Meyveyi ona birakiyorum.kendi yiyor.
Şu sıra da kasiklari alip yemege daldiriyor.daha erken olduğunu düsünüyorum.simdilik yesin de ben vermisim kendi yemis farketmez.sağlıkli beslensin kuzucuklar.
Bide kizlar aranizda balık yağı kullanan yada kullanmayı düşünen var mı ? Ben kullancam da hangi marka karar veremedim bizim kız balik sevmiyor en azindan alistirana kadar kullanayim diyirum
Evet hepsi çok özel çok başka bizim tek derdimizde yemek :)) mesela bu sabah ekmeğe tereyağ sürdüm tam baktım benim ekmeği isteyecek hemen yumurtasını aldım sarısından sürdüm üstünede aldı elimden bi güzel yedi nasıl mutluyuz nasılBenim kizda tam tersi..mama diye ağlar mesela eline ekmek versem tutmaz.. su için ağlar biberonu uzatirim elini arkasina saklar.. herseyi ben yedircem ben icircem.. inatla reddediyor kendi yemeyi.. hiç meraki yok.. nasil bukadar farkli oluyolar dimi..
Ben eline vereyim herşeyi döksün saçsın diyordum öylede yapıyorum ama önlük saç toplamama yere örtü serdirmeme halleri çok yorucu oluyor halıları kaldırmıştım tekrar öyle yapacağım sanırım istediğim tulumuda bulamadım yemek yerken giydireyim en iyisi leke tutmaz kumaş alıp dikeyim ya da yemek yedirmekten vazgeçeceğim vercem memeyi vercem memeyiTuttukça alışıyor diyecem ama :)
Simay'da hep bizimle yedi, öyle yiyoruz. Kahvaltı ve akşam hep birlikte, öğle Sezen'i alınca 3müzüz.
Önce eline alıp sonra catala ya da kaşığına koyup öyle mamm diye agzına atıyortabii ki destekliyorum götürmeye çalıştıkca fln.
Yani onun elinde ya da yanında olsun zaten görecek istedikçe kullanacak.
Önemli olan bilmez diye engellememek.
Bardağıda alıp kendi kaldırıyor içiyor, başlarda daha fazla dökülüyordu ama gittikçe rahatlıyor
Ahsap bebek catal kaşıkları kolaylık olabilir.
Tamamen öyle yemiyor tabi ama uğraşmak hoşuna gittiği için daha fazla içiçe oluyor. Eliyle devam ediyor fln.
Cocuklar yapmak istediklerini o kadar net belli ediyorlar ki zaten
Sana yazarken Sezen'in de videosu var 13 aylık, kestigim kirazı eline alıp çatala batırıp öyle yiyor.
Tam istedikleri, yapmaktanda mutlu oldukları zamanlar
Zaten bundan sonrası herseyi kolaylaştıracak en önemli şey teşvik etmek, izin vermek ve kendi yaptığı hersey için ne kadar mutlu oldugunu görmek. Fıtratları bu
Maşallah ne güzel bebek Allah nazarlardan korusunKızlar merhaba nasılsınız uzun zaman oldu yazmamalı minikler bizi yoruyor artık hareketliler bizim kız 10 aylıkken yürümeye başladı şu an hareketleri çok hızlı her yeri dağıtıyor, inatçı da tek tek kelimeleride söylüyor ( tabi düzgun soyleyemiyor anneye ani , abiye bi bi, dayi ya ayı , bardağa babak diyor mama,baba,gel gel, bay bay dede bunlari düzğun soyluyor bide teyzeye tete diyor) taklit de etmeye basladi bizi artik mesala ben hapşiriyorum oda hapsirir gibi yapiyor , öksuruyorum öksurur gibi yapiyir .... dişlerimiz geç cıktı şu an sadece altta 2 tane dişi var üstte hiç yok .... 9 aya kadar kucagimdan inmeyen cocuk 2-3 aydir kucaktan nefret ediyor sürekli sahalarda olmak istiyor hanımefendi:)) üstelik artık bebek arabasına da binmiyor dışarda bile ben yürüyeceğim diyor.... iştahı fena değil sabah kahvaltısını çok iyi yapıyor peynirli omlet, 5_6 tane zeytin bide cevizle pekmezi karistirip 2-3 cay kasigi veriyirum öglen sadece kemik sulu çorba .... akşamda biz ne yiyorsak ondan veriyorum.... artık meyveleri püre haline getirmiyorum ara öğünlerde ufak ufak doğrayıp kendisi yemesi için önüne veriyorum kutu üzümude çok seviyor arada bir ondan da veriyorum bizim süreç böyle bu arada gündüz bir defa oda en fazla yarım saat uyuyor gece uykusu iyi ama akşam 10/11 gibi uyuyor sabah 6/7 gibi kalkıyor ....
Benim kız gündüzleri çok aktif erken yürümeye başladı şu an odadan odaya koşuyor sürekli birşey karıştırıyor masanın üzerine çıkacam diyor koltuğa çıkıp zıplamak istiyor hiperaktiflik var sanırım haliyle akşama yorulup yatıyor gece uykusu bölünmüyor gündüz dogru duzgun bir is yapamıyorum aksam uyurken yapayim diyorum o zamanda ben bitkin oluyorum :)) beni emiyor emmeyi bırakmadı bu arada ben sadece geceleri daha rahat uyusun diye emzikle uyutuyorum bunun da etkisi olabilir gece ağlar gibi oluyor emziğini bulunca agzina goturup susuyor :))Maşallah ne güzel bebek Allah nazarlardan korusungündüz 10 dk uyumuş olsalar bile gece en az 3 kere kalkar bizim topikteki yavrular (çoğunlukla emmek için) yemesi de 1 numara maşallah darısı bizim iştahsız bebelere inşallah
Benim kız da 2 hafta sonra yaşına girecek ama bizim de diş yok henüz. Hatta altta hiç umut yok, önce üsttekiler çıkacak gibi kabardılar, onları kaşıyor hep
Hiç sıkıntı olmaz inşallah canım ben de çok taktım panikledim, yarım saat bekledik bizKizlar cok canim sıkıldı.. bugün 1 yaş aşisini doktor yapicakti.. yapıcağı aşıdada az da olsa risk olacağini söyledi.. benim panik yaptigimi görünce en iyisi hastanede vurdurun iciniz rahat etsin dedi.. aşı olayi yine beklemede.. sali günü nasipse hastanede vurdurcaz bakalim.. orda nekadar gözlemde tutuyorlardi yarim saat mi?
Ben möllers yada ocean düsunuyorum .... möllers icinde D vitamini var zaten D vitamini takviyesi alıyor fazla gelebilir o yüzden ocean daha ağır basıyor şimdilikGunaydin ben kullaniyorum 6. Aydan itibaren 8 de olabilir yanlis hatirlamiyosam 2 yasa kadar kullanacagimizi soyledi dr resmini ekliyorum
Amin canim sağol.. benide doktor panik gördügü icin hastanede yaptirin dedi zaten..Hiç sıkıntı olmaz inşallah canım ben de çok taktım panikledim, yarım saat bekledik biz
Biz prospan şurup kullandik bitkisel bir ürün sanirim.. bir arastirsana..Kızlar sağolun cevaplariniz için ateşimiz düştü dunden beri olmadı, yalnız hissediyorum boğazında balgam var ilaçsız çözümü var mı bunun, mukotik diye ilaç yazmıştı kullanan vardı sanırım bu ilacı, alerji öykümüzden vermek istemedim
Maşallah maşallah ne güzel .. Benim kızımda yürümeye başladı iki gündür emeklemeyi bıraktı düşe kalka yürüyerek geliyor yanımıza .. Ayakkabı seçimi yapamadım hala teyzesi spor ayakkabı almış 3 çifti var ama onlarla yürümesi zor ve sakıncası var mıdır bilemedimBenim kız gündüzleri çok aktif erken yürümeye başladı şu an odadan odaya koşuyor sürekli birşey karıştırıyor masanın üzerine çıkacam diyor koltuğa çıkıp zıplamak istiyor hiperaktiflik var sanırım haliyle akşama yorulup yatıyor gece uykusu bölünmüyor gündüz dogru duzgun bir is yapamıyorum aksam uyurken yapayim diyorum o zamanda ben bitkin oluyorum :)) beni emiyor emmeyi bırakmadı bu arada ben sadece geceleri daha rahat uyusun diye emzikle uyutuyorum bunun da etkisi olabilir gece ağlar gibi oluyor emziğini bulunca agzina goturup susuyor :))
Ben eline vereyim herşeyi döksün saçsın diyordum öylede yapıyorum ama önlük saç toplamama yere örtü serdirmeme halleri çok yorucu oluyor halıları kaldırmıştım tekrar öyle yapacağım sanırım istediğim tulumuda bulamadım yemek yerken giydireyim en iyisi leke tutmaz kumaş alıp dikeyim ya da yemek yedirmekten vazgeçeceğim vercem memeyi vercem memeyi
Kızlar merhaba nasılsınız uzun zaman oldu yazmamalı minikler bizi yoruyor artık hareketliler bizim kız 10 aylıkken yürümeye başladı şu an hareketleri çok hızlı her yeri dağıtıyor, inatçı da tek tek kelimeleride söylüyor ( tabi düzgun soyleyemiyor anneye ani , abiye bi bi, dayi ya ayı , bardağa babak diyor mama,baba,gel gel, bay bay dede bunlari düzğun soyluyor bide teyzeye tete diyor) taklit de etmeye basladi bizi artik mesala ben hapşiriyorum oda hapsirir gibi yapiyor , öksuruyorum öksurur gibi yapiyir .... dişlerimiz geç cıktı şu an sadece altta 2 tane dişi var üstte hiç yok .... 9 aya kadar kucagimdan inmeyen cocuk 2-3 aydir kucaktan nefret ediyor sürekli sahalarda olmak istiyor hanımefendi:)) üstelik artık bebek arabasına da binmiyor dışarda bile ben yürüyeceğim diyor.... iştahı fena değil sabah kahvaltısını çok iyi yapıyor peynirli omlet, 5_6 tane zeytin bide cevizle pekmezi karistirip 2-3 cay kasigi veriyirum öglen sadece kemik sulu çorba .... akşamda biz ne yiyorsak ondan veriyorum.... artık meyveleri püre haline getirmiyorum ara öğünlerde ufak ufak doğrayıp kendisi yemesi için önüne veriyorum kutu üzümude çok seviyor arada bir ondan da veriyorum bizim süreç böyle bu arada gündüz bir defa oda en fazla yarım saat uyuyor gece uykusu iyi ama akşam 10/11 gibi uyuyor sabah 6/7 gibi kalkıyor ....
Kokopatiği de çıkarıyor...
Hahaha kesinlikle sinir bozucusun bu rahatlığın beni deli ediyorOnları yapsam bi süre sonra onların lekeleri ve yıkanmalarıda sıkacak emin ol :)
Bizde de önlük hiç yok, tokalar bereler cıkar vs.
Yemek sonrası el yüz üstten bi saç yıkama fln oluyordu ama cidden zamanla değişiyor. Üst baş hemen değiştirip suya basıyorum kurumasın diye.
Ben silkeliyorum hemen mümkün değilse mama sandalyesinin altına sofra bezi serebilirsin büyükçe.
Büyüğüde 5 yaşında ama oluyor be kuzum cocuk, dökülüyor.
Hatta bizde en büyüğü 38 yaşında o bile çok dökersaçına fln sürmüyor Allahtan
Öyle kabullendim bnmkileri hepside birbirine benzedi, ben hiç dökmem sinir bozucu olan benim belki de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?