2018 Ekim Anneleri

Yapı meselesi biraz da.ben biraz rahat edim diyorum.hep mutcak hep bi yemek hazirlama derdi sıkıyor artik.ben sabahlari emzirince cocuk kahvaltiyi yapmiyor.iyice gözlemledim.
Gece emzirmemissem sabah da emzirmiyorum.kahvaltida ne versem yiyor böylece.kahvaltiyi da hemen hazirlamiyorum.biraz oyalanip hazirliyorum.o sirada mutcakta tezgaha tirmaniyor.bende iyice aciksin diyorum.eline biseyler vermiyorum kemirsin diye.kahvaltidan sonra biraz zaman gecince meme istiyor.emip uyumak icin.öğlen üzüm veriyorum.ama o da ağlayinca.sofrayi serip oturtuyorum.öğleden sonra 2 3 gibi cok acikmis oluyor.genellikle bir gün öncesinden biraz corba pilav yada yemek ayirmis oluyorum metehana.eğer yoksa da hemen bi sehriye çorbasi yada kolay bisey yapiyorum cünkü açliktan tezgaha yapisiyor yine.aksamüstü biz yemek yiyecegimiz zaman da gelip.sofraya oturuyor.bizimle yiyor.ben teklif etmiyorum hic.zaten bu bidiklar ne desen tersini yapiyor:)
Biraz bekle istersen.illaki acıkacak ve belli edecek.
Yediğiniz yemekten ona da bir tabak ayarla.kücük parcalar halinde vermiyorum ben.bir birey gibi o tabagin biteceginin farkina variyorlar bi zaman sonra.sofrada ne varsa onu yicekler artik.ben sofrayi sahiplenmesinden yanayim.mama sandalyesine de koysam yemek sofrada olurdu.öyle yedirirdim.bide sakin olmak lazim.stres yapma.kendin nasil bi edayla yiyorsan kereme de o edayla yedir.sürecin normal olduğunun farkina varsin.zaten bu yemek yenmeli.bu cok doğal bisey diye düsünsün.
Bendr senin gibiyim.bi dönerci görsem girip yiyesim gelir.hem mecbur degilsin evde yemeye.canin istiyorsa gir ye.kimseye söyleme.kendisi yesin iste.ben her zaman ayni seyleri yiyemem ya.bunalima girerim.
Bak bu gün degisiklik olsun diye hamur yoğurdum.etli sac böreği yapacam.incecik açarim.mis gibi yağları aka aka yeriz:)

Kızlar gece boyu ateşimiz vardi yine bugün sağlık ocağına götürmüş bakıcımiz, dişleri çıkıyor o da zorlar boğazında enfeksiyon var demiş azeltin antibiyotik, aferin ve mukotik diye ilaç vermiş alerjik bir bünyesi olunca ilaçları da denemeden bilemem ne yapsam bilmiyorum

Çok geçmiş olsun.
anabelgunes iyileştiniz mi? Oyun evine gidebilecek misiniz? Bize pazar misafir geliyor. Bizimki kaldı şimdilik. Gelen arkadaşın 5 buçuk aylık bebeği var. Bakalım ne yapacaklar beraber.

çok geçmiş olsun çocuk doktoru görse daha iyi olur sanki en azından gereksiz antibiyotik kullanmamış olursunuz hemde alerji öykünüzü bilir belki ona göre bir tedavi önerir acil şifalar dilerim miniğe

Evet okudum kitaplarını Son Söz'ün 2.cildi kaldı. Benzer kitaplarda okudum, okuyorum.
Oruclarda aslında etkisiyle önce kötüleşmenin olacağı yazıyor. Günlük yapıyorum ben çok organ temizliğine geçemedim :) sebze, meyve suyu ile (posalı) geçişler oluyor saatli oruçlarda da.
Yavaş geçişler yaparakta başlayabilirsin. Düzenleyerek önce çoğu şeyi. Gerçi bazı seyleride birden kesmek daha iyi oluyor :)
Ama bu yapılamasada ara ara yapılabilecekler, 21 günlük süreçler kolaylık, devamınada. Esmalarında faydasını görüyorum.
Ya hepsi aynı yola cıkıyor aslında.İnsanın gercekten algısı açılıyor, değişiyor.

aferin bebekler için var mıydı bilmiyordum. mukotik ağız yaralarına iyi geliyor, dişlerini rahatlatır. antibiyotik de boğazlarına şart olmasa yazmazlardı. inşallah sıkıntı çıkmaz. geçmiş olsun çok

VosVos35 canım aslında oruclar ramazanda tuttuğumuz gibi değil. Ve yumuşak geçişler olmadan psikolojik sekilde yorar öncelikle. Ve kişi kendi rahatsızlıklarını bilmeli tabii.
Bir de bişeyi yapamayacağını düşünmek zaten inanmaktır. Beynine bunu yolladığında o da sana aksini yaptırmayacaktır.
Hazır değil denir böylesi duruma.Nasibin değildir ya da :)

Bir de unlarla hamurlarla yemekler yapmak vs kallavi kahvaltı sofraları hazırlamak yerine bu durumda daha cok kolaylaşıyor iş aslında zor olacagını düşündürsede başta.
Sebze ile doyulur cünkü midede yer tutma oranı daha fazla. Ya o kadar detaylı bi konu ki. Ama bi yandanda basit. Net.
O kesinlikle yok bu yok demiyorum bende (bazı seyler dışında) . Çünkü ya herkesten uzak bir yerde yaşamam lazım hatta büyümüş olmam lazım ya da bi yere gitmemem lazım. Ama cidden hafifletebiliyor insan ya da dediğim gibi en azından arada vucudu destekleyecek seyler yapmak bile iyi geliyor.

Biz büyüklerimizden az yemek cok ekmek görerek doymak için büyütüldük. Çünkü onlarda öyle gördü mesela bnm annemin dedesi Çanakkale şehidi. Anneannemler geldiğinde dedem vefat ettikten sonra (annem 6 aylıkken ölmüş), ki geneli böyle sonucta ciddi geçim sıkıntıları ile büyümüşler.
Ya da yaptıklarının bi besin değeri bile varmış ama şuan yapılanların eskiylede alakası yok ki.

Ve en önemli detayda şu. Yediklerinin sana yaramadığını düşünmekte büyük derecede dibe çeker. Yani böyle konusuyoruz ama yerken lokmana bakıp ne amaaan ben böyle yitorum kötüysede deme ne de bunu da yiyorum ama hiç işime yaramıyor diye düşünme. Yediğimizin içtiğimizin kendine has enerjisi var sonucta. Ve insan neye cok inanıyorsa o dur aslında,
Konus konus bitmez
Hazır olmak, niyet etmek, istemek herseyin başı.Ve en güzel detay herkes kendisine göre hastalığına, durumuma göre gözönünde bulundurmalı herşeyi

Kızlar mücver konuşulmuş tesadüf bende bugun kızıma mücver yedirdim ilk defa.. yumurtasiz sütsüz keçi yoğurtlu.. icinde havuç patates ve kabak var ama rendelemeye cesaret edemedim.. önce buharli pişiricide 15 dk pişirdim sebzeleri, sonra icine un yoğurt ceviz ve maydanoz koyup az zeytinyağı ile pisirdim.. hepsini yedi maaşallah :) yumuşak oldu.. koparip koparip yoğurda sürüp verdik..

Çok geçmiş olsun.
anabelgunes iyileştiniz mi? Oyun evine gidebilecek misiniz? Bize pazar misafir geliyor. Bizimki kaldı şimdilik. Gelen arkadaşın 5 buçuk aylık bebeği var. Bakalım ne yapacaklar beraber.
Simdilik iptal etmedik bugun daha iyi yarın ki durumuna gore karar vericem artik diger çocukları da hasta etmek istemem acikcasi

Kizlar 1 yaş aşısını yaptiranlardan aşı isimlerini bilen varmi? Yani marka vs olarak ismi..

U Umudumbitmedi_ metehan yemekleri sizinle yiyor ya mesela aksam yemeginde nasil oluyor sen mi yediriyosun yada eliyle yiyecek ne yapiyosun ona
Eliyle yiyecek diye özellikle yemek yapmiyorum.bütün öğünleri ben yediriyorum.
İllaki kendi yemesi öğrenmesi güzel ama şu çağlar icin kendi yemesinden ziyade ne kadar yemek yedigi önemli.onun icin ben yediriyorum.kahvaltida biraz secici.yumurta zeytin yogurt yiyor.yumurtayi kendisi yiyemez.zeytini yiyor.yogurdu da kasik tutamadigi icin ben veriyorum.
Aksam yemekleri de siradan yemekler.yine ben yediriyirum.sofraya oturuyor.üzerine bezi cekiyorum.doyunca kalkiyor.
Meyveyi ona birakiyorum.kendi yiyor.
Şu sıra da kasiklari alip yemege daldiriyor.daha erken olduğunu düsünüyorum.simdilik yesin de ben vermisim kendi yemis farketmez.sağlıkli beslensin kuzucuklar.

Benim doktorum kasik catal ver artik eline dedi de verdim haliyle dogru duzgun tutamadi haliyle oyle yemek yiyemez. O yuzden sordum metehan sofraya cok asina öğrendi mi acaba diye. Bizim bitek kahvaltilar birlikte ogle yemegi aksam yemegi o uyurken yiyoruz genede

Biz hep beraber yiyoruz ve hep kendi yemek istiyor çorbaya bile elini sokup parmağını yalıyor benim yedirmeme izin vermiyor kesinlikle kaşığı çatalı alıyor elimizden ama tutamadığı için yiyemiyor bende sürekli kendi yiyebileceği şeyler yapmaya çalışıyorum yinede olmuyor .. Ama bugün sebzeli makarna (burgu olandan 8 adet saydım):) ilikli kemik suyuna çorba (4 yemek kaşığı eder yediği) bir çay kaşığıda yoğurt yedi nerdeyse takla atacaktım sevinçten

Sürekli mama mama diyor öyle iştahla diyorki bir kuzuyu devirecek diyorum sonra oturuyor bir parmağını yalayıp ıımmmhhh diyor ama devamı yok .. Kendi yemek isteyip yiyemediğinden mi yapıyor acaba anlamadım ki ne yemekmiş arkadaş bana fenalık geldi valla ya

Benim kizda tam tersi..mama diye ağlar mesela eline ekmek versem tutmaz.. su için ağlar biberonu uzatirim elini arkasina saklar.. herseyi ben yedircem ben icircem.. inatla reddediyor kendi yemeyi.. hiç meraki yok.. nasil bukadar farkli oluyolar dimi..

Kerem Asaf’tada kaşık çatal sevdası var şöyle bir çözüm buldum onun eline de bir kaşık veriyorum tabakla önünde kontrolüm altında daldırıyo kaşığı bana uzatıyor bende onu yediriyorum o arada karşılıklı oyun gibi bir şey yapıyoruz bu akşam yarım kase ilik kemik sulu şehriye çorbası ve tarım kasede yoğurt yedi bu şekilde

Bende eline veriyorum kasigi.cataldan korkuyorum.gözüne denk gelir diye.kasigi bi tutusu var görmelisin.bize bakip uygun pozisyonu uyarlamaya calisiyor.diger eliyle düzeltiyor.bizim tuttuğumuz gibi tutuyor ara sira.cok hevesli.ben artik sabahlari çay veriyorum.cok acik ve ılık.icecekleri bardakla veriyorum.ayran çay yada sütü.mama ve suyu bi tek biberon ve sulukda veriyorum.esim daha kücuk diyor ama alismali bence.disarda bi yerde suluk olmasa nasil vericem diye düsünüyorum yada ayrani.hem zaten cocuk da hevesli ve reddetmiyor.cocuga göre takiliyorum ben.
Yemekleri ise hep beraber yiyoruz.özellikle ayarliyorum.sofraya otururuz.ben metehani yanima cekerim.babasi da yer.bende yerim.metehan doymaya yakin babasinin yanina gider onun tabagindan ister.biraz da babasi yedirir.doyunca kalkip gezer etrafimizda.tabi bizi epey yorar.habire malzemeleri bi o tarafa bi bu tarafa tasiriz:)
Bence siz de artik beraber yiyin.cocuklar daha istahli yiyor beraber olunca.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…