2018 Ekim Anneleri

tamamen aynı fikirdeyim.
yani eğer bir durum var sa da buna hazırlıklı olmak isterim.
belki onun için gerekli eğitimlerimi alırım.
herşeyin artık şeffaf olduğu dünya gündeminde gerçeklerden çok ta uzaklaşmamak gerektiği fikrindeyim.
kader de ne varsa zaten yaşanılacak. şimdiden perişan olmayayım düşüncesi bana pek mantıklı gelmedi.

O zaman inşallah doğru sonuçlar alırsın canım.Çocuğun sağlıklı olduğu halde sağlıksız deyip hamileliğini zehir etmezler inş hepimizinki saplıcakla gelsin inşallah
Evet onuda tecrübesiz doktorlar mı diyim artık şansızlıkmı diyim bilemedim umarım kimse yok yere üzülmez zehir olacak birşey de değil bence sağlık her daim kaybedilebilir

Evet onuda tecrübesiz doktorlar mı diyim artık şansızlıkmı diyim bilemedim umarım kimse yok yere üzülmez zehir olacak birşey de değil bence sağlık her daim kaybedilebilir
Ben de sizler gibi düşünüyorum doktorların büyük çoğunluğu zaten bu testlerin yanılma payı olduğunu kesin sonuçlar vermediğini söylerler hastaya. Ben de başta yaptırmasam mı falan diye düşünüyordum ama şimdi geriye dönüp de yaptırsaydım keşke dememek adına testi yaptıracağım. Kaderde ne varsa zaten onu yaşayacağız belki her şey normal giderken doğum anında yaşayacağımız bir komplikasyonla bütün hayatımız değişecek onu da bilemiyoruz garantisi yok ama insan bir risk durumu varsa kendini buna hazırlayabilir diye düşünüyorum. Yapılacak her şeyde olasılıklar var sonuçta olumlu da olumsuz da.

Benim hiç bulantım yok o yüzden pek iştahım kesilmedi ama öyle çok ta artmadı daha önce nasılsam şimdi de öyleyim rutinime süt,ceviz ve muz ekledim o kadar. Sağlıklı olsunlar da veririz inş kg :)

Tam ne zaman yaptirmak lazim ikili testi ben yeni 11. Haftaya girdim gittigim zaman cinsiyeti de ogrenmek istiyorum

12. ve 16. Hafta araliginda yapiliyor.
Yok canım 11+0 la 13+6 arasında oluyor dr um bebek 43 mm iken görebileceğimizi 80 mm den sonra bakamayacağını söyledi benim son gittiğimde 34 mm di haftaya gel demişti eşim şehir dışına çıktığı için bir hafta sonrasında gideceğim çok da geçirme zamanı 13. Haftayı bekleme illa demişti bana.

Kızlar bazen karnım yumuşak oluyo bazen sert oluyo sizdede varmı böyle olan ağzımın tadı hep kötü bişeyler yiyince geçiyo midem nadiren kaynıyo artık azaldı bulantı ve kaynama çok şükür normaldir heralde önceki gebeliğimden unutmuşum herşeyi27 28 i gibi falan doktoruma randevu alıcam inşallah herşey yolundadır 1 ay doluyo görmeyeli bebişimi

Tabiki mutlaka.Çevremden gördüklerimin hissettiklerine dayanarak yazmıştım onu da.Allah herkese sağlıklı bebişler nasip etsin inşallah

Kesinlikle bende tum testlerin yapilmasi taraftariyim. Mevzu dunyaya getirip getirmeme istegi degil sorun varsa sayet...
Ama varsa bir problem o an tedaviyle cozulebilecek tespit edilmis olacak, tedavisi yoksada dogumdan hemen sonra neyle karsilasacagimi bilip ona gore bebegim icin gerekli dr ve tedavileri arastirmis hazir olmus olurum. Dogumdan sonra ogrenip vakit kaybetmektense hemen mudahele edilecbilecek olunmasi daha mantikli bence....

Ben bir videoda bi dr. Oyle dinlemistim.
Yanlis yonlendirmim ozaman.
Ama 12. Haftada gidilmesi gerek diye biliyorum.

Belki bizim ya da herkesin dusuncesi su olabilir yani bu can , canli ogrensem ne olur.
Ama bilmiyorum etrafinizda hic bu durumu yasayan zorlugunu bilen var mi?
Kiracimizin cocugu otizmliydi.
Ve karninda biliyordu. Bilerek dogum yapti yani.

Maddi gucude o cocugu o duzeydeki okullarda okutmaya, ders aldirmaya, tedavisine yetmiyordu.

Kiraciydi koyune gitti.

Suan o cocugun orada egitim aldigini sanmiyorum.
Ölene kadar oyle yasamini idame ettirecek annesine bagimli kalacak

Egitim alamadigi icinde tedavileride bence yeterli olmaadigindan gelisim gosteremeyecek.

Bence mantikli dusunmek gerek.

Canım inşallah her şey yolundadır

Benimde bi akrabam ne olursa olsun dogurucam mantigiyla testleri tam yapturmadi ve down lu bir bebek dunyaya geldi ama keske hamileyken ogrenseydim butun dr hazirliklari neyi nerede yaptiracagimi bilir zaman kaybetmezdim dusuncesindeydi cunku hangi testin nerede, hangi dr iyidir, nelerle karsilasicaz, ne yapmamiz gerekiyo sorulariyla cok cok daha karisti kafalari ve cok zaman kaybedildi malesef....

Ben hastanede kaldığım süreçte bir kadının kan dondurucu cümlelerini dinledim.Üç hamileliği olmuş sakat demişler ve her seferinde aldırıyormuş.şimdikine de öyle derlerse yine aldıracakmış.Hamile kalma madem dediklerinde ise " Napıyim ben istemiyorum zaten çocuk filan Allsh veriyo bu çocuğu doğurursam kordonları başlatıcsm zaten " dedi.Ben istemiyorum Allah veriyo cümlesine takıldım özellikle de bilmiyorum canım sıkılmıştı benim o an

Canım otizm anne karnında tanısı konulabilen bir durum değil down sendromu ya da başka bir engel grubu olabilir. Yani bu şekilde engelli ihtimalini düşünüp kararını verecek anne babası oluyor Allahın verdiği bir can deyip kıyamayan ömrünü o şekilde olacak çocuğuna adayacak insanlar da oluyor tabi ki de ya da ben bununla baş edemem deyip kürtaj olanlar. Hepsi tercih meselesi tıpkı bu testleri yaptırmak isteyip istemememiz gibi.

Sorumluluk almak bir cocuga yetememek hem maddi hem manevi cok buyuk bisi bence.

O kadin 41 yasinda yapti 3.cocugu olarak
Ve hep sey diyordu o da ben olmasam kim bakacak?
Bu soruyu insanin kendine sormasi bile nasil acı.
Onu o soruyu ozaman sormasi lazimdi kendine..

Cunku kizi yeni evlenmisti.
Ogluda evlenme caglarindaydi.
Simdi kac sene gecti naparlar kim bilir.

Tedavilere para yetmiyordu en son.
Yapamadi istanbulda.

Istanbuldan kacmak keske care olabilse.

Tedavisi yokmuş ki ama..neyse kötüyü düşünmeyelim Hayırlısı

Ben bir videoda bi dr. Oyle dinlemistim.
Yanlis yonlendirmim ozaman.
Ama 12. Haftada gidilmesi gerek diye biliyorum.
12. Hafta ideal oluyor sanırım o yüzden o hafta söyleniyor haklısın yani. Belli bir büyümeden sonrasına bakamıyorlarmış işte o yüzden çok geçe bırakmayın demişti dr beklenen uzunluğun altında da bakamıyoruz ölçülerine dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…