2018 Ekim Anneleri

Gelisim sikintisi varmis anne karninda canim.
Zaten kan uyusmazligi varmis tabiki onemseyip igne falan vurdurmamis.
Sanirim bundan oldu.

Yani bilerek dogurdugunu cok iyi hatirliyorum.
( 8 sene oldu ama tasinali onlar) cunku hep bilerek dogurdu dediler.

Cocukda algi sikintisi, konusmama yurumeme vardi.
Mesela 3 yasinda falandi gittiklerinde bebek gibiydi.
Seslenince bakmiyordu
Konusmuyor, yurumuyordu.
Suan nasil bilemiyorum.

Rabbim dermansiz dert vermesin.

Cnm yapılan testler kromozom testi tedavisi yok. Bu testlerin tıbben yapılmasının en büyük nedeni bebek kusurluysa annenin yasal hakkı olan aldırma hakkını kullansın diye. Otizm bile anne karnında anlaşılmıyor .Sadece kromozom hastalıklar anlaşılıyor

Evet tedavisi yok benim yaptırma amacım herşeyi baştan bilmek ona göre bir yol çizmek ve hazırlıklı olmak her açıdan yoksada ohh rahat bir nefes alıp hamileliiğimi geçirmek ..yaptırmayanlarda doğuma kadar yaşamayacaklarmı hep acabayı?

Ben bişey anlamıyorum annem diyor kü ben hiç bilmem böyle lekeydi kanamaydı çevremde de duymadım sende duyuyorum ilk kime çektin sen filan diyor Rabbim korusun bütün kanama geçirenleri de beni de
Çok şükür ne ilk hamileliğimde ne de bunda hiç leke bile gelmedi olmaz da inşallah. Amin canim Allah hepimizin bebişlerini korusun

Canım Allahtan dileğim benim de hepimizin de sağlıklı birer evlada sahip olmamız.Ben diğer olasılığın da var olduğunu zaten biliyorum ve şimdiden hazırım buna.Rabbim sağlıksız bebekleri verirken bir hata yapmıyor vardır bir bildiği.Bununla hiçbirimizi sınamasın elbette.Rabbime günde kaç defa dua ediyorum sağlıklıca evladımı kucağıma ver lütfen diye,kaldıramayacağım yükü yükleme deyip bekliyorum.İçime de hiç kötü bişey doğmuyor.Acaba diyeceğimi düşünmüyorum
Şunu belirteyim olumsuz bir sonuçta eli kolu bağlı olunacağını bildiğimden de gerek duymuyorum.Nasılsa bişeyleri değiştiremem.Elimden gelen tek şey dua

Dinimiz annenin hayatı tehlikeye girecekse ve bebek ölüyse ve bebeğe doğsa bile yaşamaz gibi bir tanısı konulmuşsa gebeliğin sonlandırılmasına müsade ediyor. Kaldı ki o da bir can ve ben bu canın belirli ihtimaller veya doğduktan sonra yaşamasına engel olmayan rahatsızlıklar nedeniyle sonlandırılmasına hakkımız olduğunu düşünmüyorum. Yasalar bize bu hakkı veriyor doğru ama bu yasal ve helal kavramları açısından tartışılır bir durum. Test yaptırmaya karşı değilim kesinlikle bizler önlemimizi almak veya kendini hazırlamak vb. nedenlerle test yaptırabiliriz bu oldukça doğal. Ancak testin amacı gebeliği sonlandırmak olmamalı. Kadere iman etmiş insanlarız. Bunu yaşamak kaderimizde varsa Rabbim herşey olağan haldeyken bile bunu gösterebilir bize. Bu benim düşüncem diğer tüm düşüncelere de saygı duyuyorum. İnşallah hepimiz sağlıkla kucağımıza alırız bebişlerimizi. Güzel düşünelim güzel olsun..

bende yeni kullanmaya başladım ,vajinal olarak kullanıyorum 200 lük.ama sabahları bi tuhaf oluyorum ,uzanmak istiyorum sırt üstü

Ağızdan kullanınca aşırı sersemlik yapıyo bende de Çakır keyf oluyorum En son, doktor vajinal olarak kullan diyince belirtilerin hepsi gitti çok şükür. Böyle daha rahat oluyo İnşallah en kısa sürede şu hormon ilaçlarına ihtiyacımız kalmaz da rutine döneriz

Merhaba kizlar, bugun kontrolum ve ikili testim vardi. Guzelde gecti, cok sukur hersey yolunda suan icin. Test sonuclari 1 hafta sonra cikacakmis, dr tlf ile konusuruz dedi.
Sac boyamak asla yok,
Parfum,deodanrt tene sikmak yok ve parabensiz olucak,
Kasik agrilari,adet sancilari uzun sureli degilse normal rahmin genisliyor,
Meyveni asla ihmal etmek yok,
Hergun mutlaka peynir-sut-Yumurta yenilecek,
Ceviz, badem, findik ama bunlarin hepsi cig olucak hergun bir avuc yiyebilirsin
Bunlari sordum sizinlede paylasiyorum ama yinede herkesin dr mutlaka farklidir, yorumlar dusunceler yonlendirmeler farklidir ben benim dr bunu soyledi diye paylastim.
Seker yuklemesini sorduk henuz erken ama, nefret ediyorum anneler glukozu iciriyorlar dedi, zamani gelince seker yuklemesi yapmayacagiz dedi. Geliceksin ac kanini vericeksin sonra sana git kahvalti yap portakal suyuda ic dicem dedi sonra yine kanina bakicaz yada sen evde bile bakabilirsin dedi( bunu nasil yapicam orayi kacirdim) zaten sen o glukozlarida icsen yada gidip iki dilim baklavada yesen vucuduna sekeri yuklemis oluyosun dedi cokta icime sindi cunku bende hic istemiyordum yaptirmak. Bakalim test sonucuna gore tekrar ne zaman gidecegim belli olucak. Demir hapi verdi ilac ismi vermek istemedim yanlis yonlendirmeye girmemesi icin doguma kadar imom ve bu ilaci kullanicaksin dedi. Plesanta arka duvarina yapisik bu iyi ama belini agritabilir dedi bunu ilk defa duydum. İste boyle kizlar baya yorucu birgundu hastane beni yoruyor ya psikolojimi degistiriyor

Geçmiş olsun, gözün aydın.. Hepimize böyle olumlu çıkmak nasip olsun inşallah Doktorlardan..

Gözün aydın canım her şeyin yolunda olması süper Benim doktorum da beslenmeyle ilgili benzer şeyleri öneriyor. En önemlisi protein tüketimi dedi. hergün peynir süt ve yumurta + ortalama avuç içi kadar et ya da köfte. Tercihen kırmızı et, gözünle gördüğün gezinen bir tavuk bulursan onu kesip etini yiyebilirsin ama onun dışında paketli tavukları asla önermiyorum dedi. Bir de haftada bir gün balık ve tercihen somon. Ton balığını hiç önermiyorum dedi çünkü çok yüksek miktarda tuz ve çinko içeriyormuş. Bir de sakatat ve özellikle ciğer tüketimi yasak. Haftada iki kez de bakliyat tüketimini önerdi. Pirinç ve makarnaya hep mesafeli dur çünkü bunların bebek için besleyici pek bir değeri yok, kahbonhidrat içeriği açıısndan sana enerji sağlar ama o enerjiyi daha kaliteli karbonhidra içerikli besinlerden de alabilirsin dedi: örneğin tam buğday ya da çavdar ekmeği. Her ana öğünde birer dilim, toplamda günde 3 dilimi geçme dedi. Canın çok pilav makarna falan çekerse de en en fazla 4 yemek kaşığı (silme) yemen yeterli dedi İlk 4 ayda 1 kilo, hamileliğin sonuna kadar da toplamda 10-12 kilo alımı sağlıklı dedi

Canim vajinal kullandigin zaman geri geliyomu bende kalktigim zaman kaygan bi akinti gelmis oluyo bende ilac cikti diye agizdan aliyorum artik

Canim vajinal kullandigin zaman geri geliyomu bende kalktigim zaman kaygan bi akinti gelmis oluyo bende ilac cikti diye agizdan aliyorum artik

İlk başta ben de tam itemedim kapsül bir kaç sefer geri geldi ya da arada kalıp patlayıp günlük pedime çıktığını gördüm Sağlık ocağındaki hemşirenin önerisini uyguladım. Temiz bir lastik eldiven geçir eline dedi yatağa uzanıp uygula dedi. Bu şekilde yapıyorum ama baya ittiriyorum, rahim ağzından geçince parmağınla hissediyosun zaten Bir de bu işlemi yaptıktan sonra bi 5-10 dk daha uzanıyorum. Bu şekilde yapınca artık hiç geri gelmiyo canım. sonra kalkıp işe geliyorum ve bir süre tuvalete gitmiyorumÇözümü böyle buldum

Arkadaslar merhaba nasilsiniz? Benim cnaim cok skkn lekelenmelrim basta ara ara oluyordu ama yaklasik 10gundur hersey yolundaydi hicbirsey yoktu bugun biraz temizlik yaptim pazara felan gittim bi geldimki lekeler basladi kasiklarimdada hafif agri var cok korkuyorum.. ama doktora gidip gitmemekte kararsizim cunku boyle acik renkteki lekeleri onemsemeyi bukadar demisti.. napcam bilmem

Progestan kullanıyor muydun canım ilacını kullanıp uzan ve bol bol su iç ..kahverengi lekelere bişey yapmıyorlar başka

Geçmiş olsun canım, benim lekelenmelerim 3 haftadır sürüyor Bugün gittiğim doktor da söyledi ufacık bir kan pıhtısı bile olsa onun dışarı atılması uzun sürebilir dedi. Eğer akıntın çok açık renkte ise bence de endişe edecek bir şey yok ama yine de doktora görünmekte fayda var. Biraz dinlen bence önce, sol tarafına yat.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…