Gelisim sikintisi varmis anne karninda canim.Canım otizm anne karnında tanısı konulabilen bir durum değil down sendromu ya da başka bir engel grubu olabilir. Yani bu şekilde engelli ihtimalini düşünüp kararını verecek anne babası oluyor Allahın verdiği bir can deyip kıyamayan ömrünü o şekilde olacak çocuğuna adayacak insanlar da oluyor tabi ki de ya da ben bununla baş edemem deyip kürtaj olanlar. Hepsi tercih meselesi tıpkı bu testleri yaptırmak isteyip istemememiz gibi.
Cnm yapılan testler kromozom testi tedavisi yok. Bu testlerin tıbben yapılmasının en büyük nedeni bebek kusurluysa annenin yasal hakkı olan aldırma hakkını kullansın diye. Otizm bile anne karnında anlaşılmıyor .Sadece kromozom hastalıklar anlaşılıyorKesinlikle bende tum testlerin yapilmasi taraftariyim. Mevzu dunyaya getirip getirmeme istegi degil sorun varsa sayet...
Ama varsa bir problem o an tedaviyle cozulebilecek tespit edilmis olacak, tedavisi yoksada dogumdan hemen sonra neyle karsilasacagimi bilip ona gore bebegim icin gerekli dr ve tedavileri arastirmis hazir olmus olurum. Dogumdan sonra ogrenip vakit kaybetmektense hemen mudahele edilecbilecek olunmasi daha mantikli bence....
Çok şükür ne ilk hamileliğimde ne de bunda hiç leke bile gelmedi olmaz da inşallah. Amin canim Allah hepimizin bebişlerini korusunBen bişey anlamıyorum annem diyor kü ben hiç bilmem böyle lekeydi kanamaydı çevremde de duymadım sende duyuyorum ilk kime çektin sen filan diyorRabbim korusun bütün kanama geçirenleri de beni de
Canım Allahtan dileğim benim de hepimizin de sağlıklı birer evlada sahip olmamız.Ben diğer olasılığın da var olduğunu zaten biliyorum ve şimdiden hazırım buna.Rabbim sağlıksız bebekleri verirken bir hata yapmıyor vardır bir bildiği.Bununla hiçbirimizi sınamasın elbette.Rabbime günde kaç defa dua ediyorum sağlıklıca evladımı kucağıma ver lütfen diye,kaldıramayacağım yükü yükleme deyip bekliyorum.İçime de hiç kötü bişey doğmuyor.Acaba diyeceğimi düşünmüyorumEvet tedavisi yok benim yaptırma amacım herşeyi baştan bilmek ona göre bir yol çizmek ve hazırlıklı olmak her açıdan yoksada ohh rahat bir nefes alıp hamileliiğimi geçirmek ..yaptırmayanlarda doğuma kadar yaşamayacaklarmı hep acabayı?
Oh maşallah ne güzel canımÇok şükür ne ilk hamileliğimde ne de bunda hiç leke bile gelmedi olmaz da inşallah. Amin canim Allah hepimizin bebişlerini korusun
bende yeni kullanmaya başladım ,vajinal olarak kullanıyorum 200 lük.ama sabahları bi tuhaf oluyorum ,uzanmak istiyorum sırt üstü
Geçmiş olsun, gözün aydın.. Hepimize böyle olumlu çıkmak nasip olsun inşallah Doktorlardan..Merhaba kizlar, bugun kontrolum ve ikili testim vardi. Guzelde gecti, cok sukur hersey yolunda suan icin. Test sonuclari 1 hafta sonra cikacakmis, dr tlf ile konusuruz dedi.
Sac boyamak asla yok,
Parfum,deodanrt tene sikmak yok ve parabensiz olucak,
Kasik agrilari,adet sancilari uzun sureli degilse normal rahmin genisliyor,
Meyveni asla ihmal etmek yok,
Hergun mutlaka peynir-sut-Yumurta yenilecek,
Ceviz, badem, findik ama bunlarin hepsi cig olucak hergun bir avuc yiyebilirsin
Bunlari sordum sizinlede paylasiyorum ama yinede herkesin dr mutlaka farklidir, yorumlar dusunceler yonlendirmeler farklidir ben benim dr bunu soyledi diye paylastim.
Seker yuklemesini sorduk henuz erken ama, nefret ediyorum anneler glukozu iciriyorlar dedi, zamani gelince seker yuklemesi yapmayacagiz dedi. Geliceksin ac kanini vericeksin sonra sana git kahvalti yap portakal suyuda ic dicem dedi sonra yine kanina bakicaz yada sen evde bile bakabilirsin dedi( bunu nasil yapicam orayi kacirdim) zaten sen o glukozlarida icsen yada gidip iki dilim baklavada yesen vucuduna sekeri yuklemis oluyosun dedi cokta icime sindi cunku bende hic istemiyordum yaptirmak. Bakalim test sonucuna gore tekrar ne zaman gidecegim belli olucak. Demir hapi verdi ilac ismi vermek istemedim yanlis yonlendirmeye girmemesi icin doguma kadar imom ve bu ilaci kullanicaksin dedi. Plesanta arka duvarina yapisik bu iyi ama belini agritabilir dedi bunu ilk defa duydum. İste boyle kizlar baya yorucu birgundu hastane beni yoruyor ya psikolojimi degistiriyor
Merhaba kizlar, bugun kontrolum ve ikili testim vardi. Guzelde gecti, cok sukur hersey yolunda suan icin. Test sonuclari 1 hafta sonra cikacakmis, dr tlf ile konusuruz dedi.
Sac boyamak asla yok,
Parfum,deodanrt tene sikmak yok ve parabensiz olucak,
Kasik agrilari,adet sancilari uzun sureli degilse normal rahmin genisliyor,
Meyveni asla ihmal etmek yok,
Hergun mutlaka peynir-sut-Yumurta yenilecek,
Ceviz, badem, findik ama bunlarin hepsi cig olucak hergun bir avuc yiyebilirsin
Bunlari sordum sizinlede paylasiyorum ama yinede herkesin dr mutlaka farklidir, yorumlar dusunceler yonlendirmeler farklidir ben benim dr bunu soyledi diye paylastim.
Seker yuklemesini sorduk henuz erken ama, nefret ediyorum anneler glukozu iciriyorlar dedi, zamani gelince seker yuklemesi yapmayacagiz dedi. Geliceksin ac kanini vericeksin sonra sana git kahvalti yap portakal suyuda ic dicem dedi sonra yine kanina bakicaz yada sen evde bile bakabilirsin dedi( bunu nasil yapicam orayi kacirdim) zaten sen o glukozlarida icsen yada gidip iki dilim baklavada yesen vucuduna sekeri yuklemis oluyosun dedi cokta icime sindi cunku bende hic istemiyordum yaptirmak. Bakalim test sonucuna gore tekrar ne zaman gidecegim belli olucak. Demir hapi verdi ilac ismi vermek istemedim yanlis yonlendirmeye girmemesi icin doguma kadar imom ve bu ilaci kullanicaksin dedi. Plesanta arka duvarina yapisik bu iyi ama belini agritabilir dedi bunu ilk defa duydum. İste boyle kizlar baya yorucu birgundu hastane beni yoruyor ya psikolojimi degistiriyor
Canim vajinal kullandigin zaman geri geliyomu bende kalktigim zaman kaygan bi akinti gelmis oluyo bende ilac cikti diye agizdan aliyorum artikAğızdan kullanınca aşırı sersemlik yapıyo bende deÇakır keyf oluyorum En son, doktor vajinal olarak kullan diyince belirtilerin hepsi gitti çok şükür. Böyle daha rahat oluyo İnşallah en kısa sürede şu hormon ilaçlarına ihtiyacımız kalmaz da rutine döneriz
Ins bisi yoktur icini ferah tut canimKizlar birazdan kontrolum var cok.heycanliyim.insallah bebegimde bi sıkıntı yoktur lekelenmem vardi malum
Canim vajinal kullandigin zaman geri geliyomu bende kalktigim zaman kaygan bi akinti gelmis oluyo bende ilac cikti diye agizdan aliyorum artik
Allah bebişini korusun canım güzel güzel haberlerle gel inşallahKizlar birazdan kontrolum var cok.heycanliyim.insallah bebegimde bi sıkıntı yoktur lekelenmem vardi malum
Kizlar birazdan kontrolum var cok.heycanliyim.insallah bebegimde bi sıkıntı yoktur lekelenmem vardi malum
Progestan kullanıyor muydun canım ilacını kullanıp uzan ve bol bol su iç ..kahverengi lekelere bişey yapmıyorlar başkaArkadaslar merhaba nasilsiniz? Benim cnaim cok skkn lekelenmelrim basta ara ara oluyordu ama yaklasik 10gundur hersey yolundaydi hicbirsey yoktu bugun biraz temizlik yaptim pazara felan gittim bi geldimki lekeler basladi kasiklarimdada hafif agri var cok korkuyorum.. ama doktora gidip gitmemekte kararsizim cunku boyle acik renkteki lekeleri onemsemeyi bukadar demisti.. napcam bilmem
Arkadaslar merhaba nasilsiniz? Benim cnaim cok skkn lekelenmelrim basta ara ara oluyordu ama yaklasik 10gundur hersey yolundaydi hicbirsey yoktu bugun biraz temizlik yaptim pazara felan gittim bi geldimki lekeler basladi kasiklarimdada hafif agri var cok korkuyorum.. ama doktora gidip gitmemekte kararsizim cunku boyle acik renkteki lekeleri onemsemeyi bukadar demisti.. napcam bilmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?