Sinir olacak kadar varBen yiyemiyorum diye o da yemiyor. Annesi yemek katsa bile açmıyor kokmasın diye. Şimdilerde ben ne yersem o da onu yiyor. Canım kocam hakkını ödeyemem. Çok mu yüz veriyorsunuz bu ne şımarıklık sinir oldum
Aynen öyle canım.çocuklara karsi düzgün davranmak sabirla konusmak lazim.Amin.
Hepsinin sevgisi ayri oluyor
Esime yeri geliyor kizip kusebiliyorum ogluma kiyamiyorum mesela.
Azicik sesim yukselse vicdan azabi cekiyorum.
Oglum unutuyor bile ben unutamiyorum nasil sesim yukselir, ya icine attiysa? Ya iclendiyse? Ya unutmazsa diye.
Hele el kaldirabilenleri dusunmek bile istemiyorum.
Vicdan azabindan ölurum sanirim.
Hıı sakin kalabiliyormusun hep tabiki hayir ama Rabbim sabrini veriyor.
Iletisim ve aciklayici konusmalar cok ise yariyor cocuklarda.
Aman bosver yerine uzun uzun aciklamalar yapiyorum eskiden beri.
Anlatiyorum izah ediyorum.
Basimdan savmiyorum tabiri caizse.
Zor oldugu kadar da guzel bisi.
Baksana kac yasimizdayiz geriye donup bakiyosun neler yasamissin?
Ne insanlar tanimissin?
Nereleri gezmissin?
Hic biri yok olan sey gozle gorulen o yetistirdigin evlat.
Allah her isteyene hayirli evlat nasip etsin.
Zaten her hafta dr dayım kanamam cok oldumu 3 gunde bır de gıttıgım oluyor. Bebek uyı. Dr normal oldugunu soyluyo. Endıselenmem gerektıgını soyluyor. Bebek ıyı sonucta. Kanama alanı da yok. Ama grl gorkı kanıyorum.yatacaksın dıyır ıstırahat dıyır yapılabılevek herseyı yapıyoruz zaten dıyor. Druma guvenıyorum ve yatıyorum.Canim cok gecmis olsun. benim de 1 martta basladi kanamam, baya yogundu adet kanamasi gibi. Cok korkuttukesenin yarisini cevreleyen yaklasik 3cm. Lik bir kanama alani vardi. O kanama gecti bir kac gune ama ara ara hep lekelenmem oluyor Haftada bir proluton depot igne vuruluyorum. Her gun 2 kez progestan fitil olarak kullaniyorum. Aktif kanama alani gecti ama orasi hala tam kapanmamis yaklasik 1 cm ye kuculmus gececek insallah canim benim Allah'in izniyle onemli olan bebegin iyi olmasi. Sen kontrole gittin mi? Ne dedi doktor?
Yok kanama alanı. Gozukmuyır. Ilk haftalarda vardı sonra kapandı. Ama hala kanıyorumBenim de ilk basta regl gibiydi sonra ara ara acik kahve, krem rengi oluyo. Dedigin gibi bazen de hic gelmiyor. Senin kanama alanin gecmis Allah'tan canim. Benim o alan daha tam kapanmamis saniri.bu seferki kanamada ultrasonda kanama alani gormus muydu doktorun? Rabbim hepimize acil sifalar, bebeklerimize de saglik ve iyilikler versin insallah
Ben herlde 4-5 aydan sonra baslarim. Hindstn cevizi yagina. Bide ozel catlak kremim var ona. Kizimda karnima bunlari kullanmistim bisy olmadi ama p*poma surmedm aklima gelmemsti. Oralarda catlaklarim oldu:))) yani sizde heryerinize sürün benceGunaydin hanimlar, ben bu hafta su catlaklar icin onleyici tedbire baslamak istiyorum.
Doktorum kantaron ve zeytinyagi dedi
İnternette kakao badem yagi yazan cok
Lierac herkes tavsiye ediyor fakat icinde paraben varmis
Lafi acilmisken yaz gebesi olucaz parabensiz roll on yves rocherda bulabilirsiniz paraben alkol hicbirsey yok tertemiz yesil cayli olan
Bio oil catlak ve leke yagi; dun gratiste baktim ama hicbir bilgim yok
Sizlerde durum ne baslamayi dusunuyor musunuz?
Anneninde eşinde evladında yeri farklı. Herlde en vazgeçlmez de evlat olur:) ama mesela benm babaannmle dedm birbirne çok aşıktı. Gözleri önce birbirlerini görür. Ama bence bu baya istisna. Bi kere evlat şefkatle eş nefisle seviliyor.Eşimden de çok severmiyim acaba?
Hep diyorumki esime; seni daha çok sevecem.sende beni bebekten daha çok seveceksin.
Şu an dünyada en çok sevdigim iki kişi annem ve esim.
Nasıl olur ki bir bebis sevgisi.hic bilmiyorum.ama simdiden karnimda bebisim diye seviyorum.dogunca nasıl severim kimbilir.
Annelik şefkat merhamet dolu.çocuğu hasta olsa uyuyamaz.büyüse bile gözlerinde hala bebek gibi oluyor.ćevremden gördüklerim duyduklarim bu yönde.
Rabbim herkesin çocugunu korusun.
Gecmezse ve icine sinmezse acile git canim.Kafan rahatlar.Kotu bir sey degildir bence ins.Benim de ilk hamileligimde 20.haftalara yakin inanilmaz kramp tarzi agrim olmustu bir sabah.Apar topar hastaneye gittik.Hicbir neden ya da terslik saptanamamisti.Gecti bitti bir sure sonra.Kızlar dün geceden beri kasıklarımda mı desem karnımda mı desem kramp gibi ağrılarım var bütün gece de rüyamda kanamam olduğunu gördüm ağladım durdum psikolojik olarak çok kötüyüm neden böyle oluyo anlamıyorum dokunsalar ağlıycam salı günü randevum vardı bugün aradım yarına çektim bakalım hayırlısı olsun
Bana doktorun espiri yapmis gibi geldi canim.Bu defa tahmin edebilir amaBende anlamadim bu olayi
Ben ilk kontrolume 7 haftalikken gittim
yani 7 haftalik bebegin bence cinsiyetini anlamak mumkun degil
Ama dr bana kiz dusunuyorum dedi güldü.
Yani neye gore anlamadim.
Sormadimda.
Cunku ben cinsiyet falan sorulmicanin bilincindeydim o haftalar o kendi yorumladi.
Neye gore diyorlar?
Bi gercekciligi varmi merakda ediyorum.
12.haftada gidicem hem 2li test icin kesin ogrenebilecegimi dusunuyorum.
Doktorum cinsiyetini soylemeye pek hevesli cikti :)
Gunes kremini simdiden her gun surmek lazim bence canim.Ilk gebeligimde lekem olmadi o yuzden pek aklima gelmedi bu ama gunes kremini zaten ihmal etmem.Kızlar selam,
Hiç değinmediğimiz bir konu hakkında yardım istyorum. Sizin de işinize yaratacaktır. Çatlaklar için yapları kknuştuk. Ancak hamilelik lekeleri için yüz kremlerni konulmadık hiç. Var mı bilgis, önersi olan? Cildm çok kuru. Nemlendirci alacaktım o sıra aklıma geldi. Yüzüm beyaz olduğu için kara lekelerden korkuyorum. Ne dersiniz?
Kaç haftalıksın canım gaz Sancısı olabilir mi ? Rahim Büyürken de Ağrı olurmuş leke filan
Canım bebişini hissetmeye başladığında dünyaya geldiği ilk anda onunla ilk temasında her şey o kadar farklı oluyor ki... eşimi çok seviyorum kızım doğana kadar ben de sizler gibi düşünüyordum dünyada en çok onu severim diye ama öyle olmuyor çocuklar hayatımıza girdiğinde onlar ikinci planda kalıyor.Eşimden de çok severmiyim acaba?
Hep diyorumki esime; seni daha çok sevecem.sende beni bebekten daha çok seveceksin.
Şu an dünyada en çok sevdigim iki kişi annem ve esim.
Nasıl olur ki bir bebis sevgisi.hic bilmiyorum.ama simdiden karnimda bebisim diye seviyorum.dogunca nasıl severim kimbilir.
Annelik şefkat merhamet dolu.çocuğu hasta olsa uyuyamaz.büyüse bile gözlerinde hala bebek gibi oluyor.ćevremden gördüklerim duyduklarim bu yönde.
Rabbim herkesin çocugunu korusun.
Valla bacim ben herife hic naz yapmiyorum.evin her isi bende.temizlik yemek.midem bulansa bile hicbiseyini eksik etmiyorum.kusa kusa yemek yapiyorum.bir bardak suyunu bile ben veriyorum eline.sürekli biseyler istiyor benden.kasıģima ağri giriyor oturup kalkmaktan.geceleri de terliyor.bebek gibi ustunu degistiriyorum.ne bilim ben bakiyirum ona.Canım bebişini hissetmeye başladığında dünyaya geldiği ilk anda onunla ilk temasında her şey o kadar farklı oluyor ki... eşimi çok seviyorum kızım doğana kadar ben de sizler gibi düşünüyordum dünyada en çok onu severim diye ama öyle olmuyor çocuklar hayatımıza girdiğinde onlar ikinci planda kalıyor.
Kızlar eşleriniz de yeni duruma uyum sağlamaya çalışıyoruz bir de şöyle düşünün evet hormonlarımız tavan yapıyor kendimizi çok kötü hissediyoruz ağrılar çekiyoruz anlayış bekliyoruz ama onlardan çok fazla şey mi bekliyoruz acaba? Yani bazen hamileliği biraz abartıyoruz çevremiz bizi hep anlasın diye bekleyebiliyoruz ama böyle bir zorunlulukları var mı acaba? Aynı durumda eşlerimiz olsa biz nereye kadar sabredebiliriz bunları da düşünmek lazım. Sizler de sakin olmaya çalışın dünyayı çevremizi daha normal algıladıkça huzurumuz da yerinde oluyor
Adet gününüz mü bugünEvet öyle gibi kramp gibi de
Oyy canım sen fazla rahata alıştırmışsın bebiş olunca zamanın kalmayıp bunların yarısını yapamadığında sevmediğini bile düşünebilir kademeli olarak normal ölçütlere alabilirsin ilgini. Cidden bebiş olunca bu durum seni zora sokabilir sana kendini yetersiz hissettirebilir. Eşim kaç ay artık benimle ilgilenmiyorsun sevmiyorsun diye söyleyip durmuştu ilk çocuğumda ki ben bu kadar her şeyiyle ilgilenmiyordum Allah kolaylık versinValla bacim ben herife hic naz yapmiyorum.evin her isi bende.temizlik yemek.midem bulansa bile hicbiseyini eksik etmiyorum.kusa kusa yemek yapiyorum.bir bardak suyunu bile ben veriyorum eline.sürekli biseyler istiyor benden.kasıģima ağri giriyor oturup kalkmaktan.geceleri de terliyor.bebek gibi ustunu degistiriyorum.ne bilim ben bakiyirum ona.
Beni seveceksin lafi da cok önceden beri edilmis bi laf.daha çocugumuz yokken 4 yil beraber yasadik.kimsesiz doguda iki basimizayiz.onun icin diyordum ki bebisi ön plana alip beni sevmezsen ne olacak diye söylüyordum.ama şaka degil.ben çk görüyorum bebek olunca artik birbirini önemsemeyip saygisizlik yapanlari.
Simdiden isi sıkı tutmaya çalısiyorum:)
Yok canm adetim geçen haftaydı gün içinde azaldı arada bi geliyo bakalımAdet gününüz mü bugün
Benim adet günümde de çokağrım olmuştu
İnşalllah geçer canımYok canm adetim geçen haftaydı gün içinde azaldı arada bi geliyo bakalım
Oooo canim sen naptinValla bacim ben herife hic naz yapmiyorum.evin her isi bende.temizlik yemek.midem bulansa bile hicbiseyini eksik etmiyorum.kusa kusa yemek yapiyorum.bir bardak suyunu bile ben veriyorum eline.sürekli biseyler istiyor benden.kasıģima ağri giriyor oturup kalkmaktan.geceleri de terliyor.bebek gibi ustunu degistiriyorum.ne bilim ben bakiyirum ona.
Beni seveceksin lafi da cok önceden beri edilmis bi laf.daha çocugumuz yokken 4 yil beraber yasadik.kimsesiz doguda iki basimizayiz.onun icin diyordum ki bebisi ön plana alip beni sevmezsen ne olacak diye söylüyordum.ama şaka degil.ben çk görüyorum bebek olunca artik birbirini önemsemeyip saygisizlik yapanlari.
Simdiden isi sıkı tutmaya çalısiyorum:)
Oyy canım sen fazla rahata alıştırmışsın bebiş olunca zamanın kalmayıp bunların yarısını yapamadığında sevmediğini bile düşünebilir kademeli olarak normal ölçütlere alabilirsin ilgini. Cidden bebiş olunca bu durum seni zora sokabilir sana kendini yetersiz hissettirebilir. Eşim kaç ay artık benimle ilgilenmiyorsun sevmiyorsun diye söyleyip durmuştu ilk çocuğumda ki ben bu kadar her şeyiyle ilgilenmiyordum Allah kolaylık versin
Kızlar benim esim yemek yapmayi hic bilmez.gel mutfaga gir dedim mi bile gelmez.acıktıgi zaman yemek hazir mi diye sorar o kadar.onun disinda hep benden biseyler ister.bende getiririm.hiç terslememem kalk kendin al diye.Oooo canim sen naptin
Ben bu sabah kalktim.Midem yine kotu.Esim kalkti kizimin kahvaltisini yaptirdi.Bizimkini hazirlamis sonra.Yedim biraz.Kahvaltidan sonra esim yatayim mi biraz iyi misin dedi.Uyu canim dedim ama o uyurken kizim ortaligi iyice dagitti.Saga baktim daginik, sola baktim daginik.Evin de temizlenmesi gerekiyor.Beraber temizliyoruz genelde.Saat 13 oldu bana daral geldi , gittim esimi uyandirdim.
Bir sure sonra da evimi bile temizleyemiyorum diye soylenmeye basladim sonra gittim uyudum.Bir uyandim esim heryeri duzenlemis, evi supuruyor.Ben de arkasindan silmeye giristim.Banyo tuvaleti camasir suyuyla temizledi. Mutfagi halletti.Ben de kizima banyo yaptirdim.Yemek yaptim.Ohh mis.Son zamanlar kendini bu kadar yorma
Oyyy :) Doğum günü kutlu olsun paşanızın❤
Allah nice yeni yaşlarla,nice güzelliklerle,iyi insanlarla karşılaştırsın inşallah❤
2014 bizimde yilimizdi :) 10 Mayıs dogumlu kızımda❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?