2018 Ekim Anneleri

cok sivilcem olmazdi hamilelikle birlikte artti. Bakayim hem diyetisyene gidecegim hemde dermatolaga randevu alirim. Tesekkur ederim.

bende o mantıktayım cnm
yediklerimiz sebzelerde, meyvelerde bile hormon var ama bir şekılde tüketiyoruz
ama makyaj ihtiyaç değil lüks, hobi gibi brsey benım için en azından orda kı zararlı kimyasalları almasın vücudum diye düşünüyorum

Canim hamilelik bir hastalik degil bunu anlamak lazim once.
Ben hicde okadar detayli incelemiyorum.
Yediklerime dikkat ediyorum hem vitaminli olsun bebege yarasin hemde ben kilo almayayim diye.
Ama surekli kullandigim sampuanida.
El kreminide
Makyaj malz.
Ne bilim telfonumuda
Bu gibi seyleride hayatimdan cikaramam.
Rabbime emanet diyorum.

Sigara kullanmiyorum.
Alkol almiyorum
Ani hareket yapip agir kaldirmiyorum
Ilac kullanmiyorum.
Ben elimden geleni yapiyorum.

Kremden de sampuandan da okadar kimyasaldanda etkilenecegine zaten inanmiyorum

Bazilari hurafe kesinlikle.

Ben kendime zehir etmeden hamileligi gayet guzellige cevirmeye calisiyorum

Karnimi sevip oksuyorum.
Esim seviyo
Sevdigim muzikleri dinliyorum o da sanki anliyormus gibi beni (belki anlar icgudusel) bak bunlar sevdigim sarkilar belki sende seversin diyorum.

Hadi seninle bugun yemek yapalim abin bu yemegi cok seviyor ins. Sende seversin ama baban sevmez hic sen ona cekme o konuda diyorum.

Yani eglencesini yasamaya calisiyorum ben.
Okadar kafama takip kendime zehredemem su donemi.

Hayirlisi olsun insAllah saglikla gelsinler.
Beninde nisanin ilk haftasi kontrolum.

Canim malesef ki kozmetik zararlı
Vücudun hava alması gerekiyor örneğin oje kesinlikle hamilelikte de sonrasında da tehlikeli
Fondöten normal zamanda bile yüzde bi kat olduğunu hissediyoruz hamilelikte gözenekler daha açık tamamen ciltte nefes almayı engelliyor
Çok markalı rujlar bile malesef ki içeriğinde ne olduğu belli olmayan maddeler içeriyor ve onu yiyoruz biz
Hamileler için ozel üretilmiş bir güneş kremi aldim siz daha tecrübelisiniz hamilelikte cilt lekesi oluyormuş onu kullanıyorum
Öğrencilerim benden daha süslü =) Ama kimyasala mümkün olduğunca az bulaşmaya çalışıyorum her şekilde bulaşıyoruz ama az olsun
Sampuanimi kremimi değiştiremedim ama

Benim yaglar geldi.

Hindistan cevizi yagi hic almamistim Allahim yicemm nasil mis kokuyor.
Suan kokuda cok alamadigim halde buram buram kokusu.
Surdum bile bakalim faydasini gorebilecekmiyim ilerleyen zamanlarda.
Sac cilt bakimda da kullaniliyor.

Tüylenmede artış yapar mı acaba hindistan cevizi yağı? Ben de kullanmak istiyorum, çalıştığım için zeytinyağı sürsem kokar diye düşünüyorum. Hindistan cevizi yağını saç ve kaş çıkarmak için kullandıkları in çekiniyorum çünkü benim göbek bölgem tüylü.

E exelanss Canım böyle pişmanlık derecesinde zorlama kendini.Inan bebek olunca daha cok zorlanirsin.Yediginin iyi olmadigini dusundukce ben yarari varsa da yaramaz diye dusunurum hep...

Yine bin sukur az cok sartlarimiz iyi tahmin edebildigim kadar.Her ailenin aliskanliklari,duzeni diye de bisy var.Yiyeceklerde ozellikle.Yani seninki brokoli yemiyora gider olay en basiti kendini kahreder durursun bos yere misal.
Simdide ayni sey gecerli oyle dusun.
Zaten belli basli seylere dikkat ediyorsundur.

Herseye uymaya calismak seni sadece yorar.Cunku bu zincir camasirini bulasigini yikadigin deterjanlara kadar uzaniyor.
Yavas yavas oturacak seyler bunlar.

Bodoslama atlamaktansa keyifle ogrenmek,kendine gore ayarlamak sana da iyi hissettirecektir

Merhaba,

Herkes içinin rahat etmesi için doktoruna sorsun. Brada birbirimizin aklında soru işareti bırakmayalım. Mesela bnm doktorum ilk 3 ay saçını boyatma. Sonrasında boyatabilirsin. Kozmetik serbest dedi.

Mesela lazer epilasyon ve saç boyasının belirlenen yani kanılanan bir zararı yok. O yüzden rahat olanlar kullananlar da var, riske atmayıp kullanmayan da... Tamamiyle tercih bence...

Benim düşüncem bu şekilde. Kimseye kullanıp kullanmaması konusunda yorum yapmam herkes kendi hamileligini yaşıyor sonuçta. Birkaç ay süslemesem bana zararı olmaz diye düşündüğüm için kullanmama kararı aldim ama şu var makyaj ürünleri parfüm yüz maskeleri...vs normal hayatta kullanıyoruz ama hepsi zararlı yani normalde de zararlı ama hepimiz kullanıyoruz hamilelikte bir tık daha dikkatli olunması kanaatindeyim doktorum bana da kısıtlama koymadı bu benim dusuncem

Sana katılıyorum kesinlikle bende yediklerime dikkat ediyorum bazı şeyleri ksıtladık zaten hastaymışım gibi hayatımdan herşeyi çıkaramam gerekte yok buna zaten ilk gebelipimdede makyajımı da yaptım pjemide sürdüm gerektiğinde saçımı boyatmadım ki boyatan çook arkdşımda oldu gayet sağlıkla aldılar bebeklerini ben yine boyatmayacaağım parfüm kullanmıyorun deo kullanmıyorum ztn terlemiyorum da ben her yazılanada inanmayın internette doktorunuza danışın bence mutlaka

Merhaba kızlar geçen haftasonu öğrendim ki 9 haftalık hamileyim. Ekim sonu için bir bebiş bekliyoruz. 19 aylık bir de oğlum var. Daha önce 2016 Ağustos annelerindeydim. Biraz okumaya çalıştım baya bir oğlan annesi var burada da. İkinciler ne olacak? Çok merak ediyorum. Cinsiyeti merak ediyoruz ama tabi ki önemli olan bebeklerimizi sağlıkla kucağımıza almamız. Allah hepimize sağlıkla kolay doğumlar nasip etsin.

İlki sezeryandı. İkinci için ssvd deneme isteğim var ama bir yandan da maceraya gerek yok da diyorum. Bakalım ne olacak.

kızlar zaten genelleme diye birşey söz konusu olamaz... bunlar ihtimalleri artıran şeyler, evimizdeki detarjana, telefona, elektronik eşyalara çok dikkat edemiyor olabiliriz hatta yeri geldiği zaman yediklerimizede dikkat edemiyoruz Allaha emanet yaşıyoruz... Ama elimizde olan keyfi şeylerede dikkat edilmesi gerektiği kanaatindeyim... Son zamanlarda çocuklarda artan dikkat eksikliği, otizim, yada gelişim bozukluğu gibi hastalıklar hepsi bize modern çağın sunduğu zararlardan kaynaklanıyor tabi bu demek değildir kı her kadının çocuğu bu şekılde olacak.... Mesala akraba evliliğin zararlı olduğunu biliyoruz ama bu bile demek değildir kı akraba evliliğinde doğan her çocuk sağlıksız olur ... Ben parfüm ve deodarantsız yapamam ama son yapılan araştırmalarda deodarant kullanan kadınların gögüs kanserine yakalanma ihtimalı daha yüksek buda demek değildir ki her dedodarant kullanan kadın kanser olacak..... Bu liste uzayıp gider, takıntılı olmadan elimizden geldiğince dikkat etmeliyiz ....

Ben sürekli makyaj yapan biri degilim.
Oje konusunda da hurafe olduğunu dusunuyorum tırnak bu deri degil.
Öjemide sürücem yani.

Sac kestirme bebeğin ömrü kısalır?
Şaka gibi safsatalar.

Ne alakası var tırnağın hava almasıyla bebeğin.
Ben kendi doğrularıma gore uygulama yapicam.

Kulaklarım cok kapali benim bu dönem ve bebekden sonraki aylarda.
bak sütun olmaz! emiyormu?
Ayy zayıf bu bebek! vesveselerine sağirım.

Canim her yag bence besler tuyleri azda olsa
Biliyosunuz ki hindistan cevizi yagi saç bakımında da kullanılıyor.
Saçı beslesin diye
Ama saç kadar köklü kıllar olmadığı için göbekteki kıllar cok sanmıyorum gürleşme çoğalma uzama olacagini

Bende roll-on kullanıyorum yapamam kullanmadan alışkanlık parfumude başımdaki şala ya da kiyafetime sıkıyorum normal zamanda da tenime degdirmezdim

Doktorlar deriyle temas ettirmeyin diyorlar parfumleri.
Ama bazı kesim yoook asla parfüm kullanılmaz diyor.
Neden kullanılmasın ki.
Deriye temas ettirmeden tshrt sıkıĺir hafif bir deodorant
Hatta ben yazın bebe kolonyası cok severim kullanmayi

Sac kestirmeyi bana da dediler öncekinde saçım belimdeyken kürtaj oldum bunda yıpranıyor diye 2 defa kestirdim Allah saca tüye göre mi veriyor ömrunu
Hava alma mevzusu ise su; tırnak diplerinden kimyasal geçebilme ihtimali
Ojeyi geçtim aseton daha sıkıntı ama şu var ben yaklaşık 4 yıldır oje sürmüyorum önceden giydigime uygun renk kullanırdım bundan 4 yıl önce hamile kalsam alışkanlığın verdiği şeyle yine sürerdim
Yanlış anlaşılma olmasın kimseyi yargılamak ya da tartışma konusu açmak istemedim ben önceki çocuğumu kaybedince bu da 7 yıl sonra olunca biraz daha dikkat ediyorum dedim ya herkesin hamileliği kendine

Canım tabiki hepimizin doktorları var takibimızı yapan.
Bence bazı şeyleri ona direk sormak lazim
Insanları yönlendirmek yerine.
Herkesin hamileleik farklı olabilir
Mesela ben cok rahat bir hamilelik geçiriyorum bazıları cok agir.
Bu bünye, vücut, genler herkesin farkli.
Ben oglumda saçımıza kestirdim.
Öjemide surdum.
Kötü bisi ama sagliksizda beslendim ( yani bu sigara alkol degil zaten kullanmıyorum hic) yani hamburger kola tatlı cips vs.
Dengesiz beslendim diyelim.

Çok şükür hic bisi olmadi.

Insan cok da kafasına takmamalı
Bence kötü düşünen kotuyude cagiriyo

Dikkat etmek gerekir tabiki ama herleyi hayatımızdan çıkaramayız inanın bunları bilmeyen hamileyken bile normal hayatına devam eden zararlı yiyicek içecek tüketenler bile var yada durumu olmayan meyve ceviz vs alıp yiyemeyenler yani öyle yada böyle çocuklar sağlıklı bir şekilde doğıyor biz elimizden geldiğince dikkat ederiz tabiki ama herkesin doğrusu kendine ben doktorun dedği dışında herhangi birinin söylediğiyle hareket etmem zaten makyaj zararlı plsa doktorum gittiğimde aaa bu zararlı makyaj yapma derdi herhalde :) eminim bunu sorsam gülecektir ilk gebelipimde böyle internetten duyup soruyordum gülüyordu belli başlı zararlı şeyler bana göre alkol ve sigaradır ve tabi bazı ilaçlar bunun dışında herkesin kendine kalmış ki bunları tüketipte sağlıkla çocuk doğutan analar da var doğrumu? Tabiki değil ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…