Canim bunlar sadece "tarama testi" adi ustunde. Yani tani testi degil, sonucu hicbir zaman bulgu olarak degerlendirilemiyor. Toplanan sayisiz veriden yola cikarak olasilik hesaplamasi yapiliyor sadece. O yuzden hic mi hic kafana takma bence. Benim ilk oglumda 4'lu taramada AFP icin (omurga ve sinir sistemiyle ilgili bi rahatsizlikti sanirim) risk orani 1/50 cikmisti yani benimle benzer yasta ve benzer kan degerlerine sahip 50 bireyden 1'inin cocugu open spina bfida denen sendromla dogmus demek oluyo. Ama bu sadece bi olasilik. Hamdolsun oglum sapasaglam dogdu. Kanamasi olan annelerde AFP orani artiyomus mesela boyle faktorler de var. O yuzden icini ferah tut sen, insallah bebegin sapasaglam ve saglikla dogar canim benim.Yok hiçbir şey yaptırmıcam ,zaten ben tarama da istemiyordum emrivaki yapıldı.güvenirliğine inanmıyorum çünkü ve bu konuda Allah ne verdiyse diyorum.sadece dua edip beklerim
Canım bu arada kanama olayı genelde erkek annelerinde oluyormuş :)
Dualarım senınle sağlıcakla al bebısını kucagına ınsallah... Insallah hepımız alalım allahımmm amınKızlar dünkü doktora whatsapptan attık sonucları.yaş da kan da yüksek riskli çıkmış dedi inşallah yine de sağlıcajls gelir kuzum.Dua eder misiniz
Yok cnm dıkkat etmokdrmbısı olmazmbnmde cok snırlenp bagrındıgımmzamanlar oldu ama sakın olmak lazm
ay kizlar tesekkur ederim sinirim gecti ama valla ates basti zor gecti. Yuzumu yikadim falan. Ancak yani. Neyse bir daha dunya yansa umurumda degilBenim de olmustu bi gun kalbim kut kut atti, yuzumu ates basti.Ben de korkmustum ama sonraki kontrolde bebek gayet iyiydi, merak etme
Amin canım inşsllah.Hiç de takılmıyorum zaten çünkü bu tarz testlerin can sıkmaktan başka bir işe yaramadıklarını yıllardır biliyorum,duyuyorum.Allahın emaneti onlar bizlere,sağlığına dua ederim test olumlu da çıksa olumsuz da çıksa..Canim bunlar sadece "tarama testi" adi ustunde. Yani tani testi degil, sonucu hicbir zaman bulgu olarak degerlendirilemiyor. Toplanan sayisiz veriden yola cikarak olasilik hesaplamasi yapiliyor sadece. O yuzden hic mi hic kafana takma bence. Benim ilk oglumda 4'lu taramada AFP icin (omurga ve sinir sistemiyle ilgili bi rahatsizlikti sanirim) risk orani 1/50 cikmisti yani benimle benzer yasta ve benzer kan degerlerine sahip 50 bireyden 1'inin cocugu open spina bfida denen sendromla dogmus demek oluyo. Ama bu sadece bi olasilik. Hamdolsun oglum sapasaglam dogdu. Kanamasi olan annelerde AFP orani artiyomus mesela boyle faktorler de var. O yuzden icini ferah tut sen, insallah bebegin sapasaglam ve saglikla dogar canim benim.
Bugun ben de 2 li tarama icin kan verdim doktor acikladi iste tarama testi demek "bu bebek %100 boyle olacak" demek degildir dedi. Elimizdeki verilerle ongoru hesabi yapiyoruz sadece dedi. Tum muayeneler normal oldugu durumda, ense kalinligi normal aralikta, 2 li ve 3lu taramada dusuk risk grubunda ciksa bile o bebegin de problemli olma olasiligi %8'dir yani biz aileye %92 ihtimalle bu saglikli bi bebek diyebiliriz dedi. Bunu biz demiyoruz bilimsel veriler diyo dedi.
O keseciklee kapali kutu gibi, bize dusen dua bol bol dua. Insallah Allah'in izniyle hepimizin bebekleri hem zihinsel hem de fiziksel olarak saglikli bir sekilde buyur ve saglicakla aliriz kucagimiza
InsaAllah saglicakla gelir canim. Niyetine bi Kuran falan okutsaydin eger cevrede bilen varsa. Dua falan edilirdi hem de yine onun niyetine sadaka verirsen cok guzel olur. Kardesmde kanamasi var diye kurban kestrdi iki kez. Elinden ne geliyosa isteKızlar dünkü doktora whatsapptan attık sonucları.yaş da kan da yüksek riskli çıkmış dedi inşallah yine de sağlıcajls gelir kuzum.Dua eder misiniz
Erkek diyorumCinsiyet tahmini yapabilir misiniz ?Eki Görüntüle 2133331
Bnm bebek asırı hareket edıyodu ölcerken ya zıplıyodu ıcımde ıns yanlıs olcmustr
Ay yaptırma zatn ya cok can sıkıcı bısı ıhtomal tabı hayorlısımolsnPurpplee canlarim doktor bana ultrason ile bakılan tarama testleri doğru sonuç vermez en doğru sonucu amniyosentez verir dedi
Benimde 10 nisan da var ve gerçekten yaptirmak istemiyorum sonucu ne çıkarsa çıksın tedavisi mümkün olan hastalık tanısı değil sonuçta neden canımı sıkayım diyorum
Ictenmı dıstanmı cnm ne taarafıKızlarrr bısey soracagım ama nasıl sorulur bılmem genıtal bolgriem sızlıyormus gıbı agrıyormus gıbı bısey hıssedıyorum hıc hısseden varmı boyle bısey normalmı
Kac cıktı cnm benımkı 13. Haftanın sonunda 2,20 yuksek dedı drArkadaşlar ne yazıkki bebegimin ense kalınlığı haftasına göre yüksek. Yarın sabah eve gelecekler nifty test yapılacak pazartesi günü de detayli ultrasona giricem
Öyle yorgun ve üzgünüm ki 3 doktor gezdim bugün 3 u de aynı şeyi söyledi.
Rabbim şifa bekleyen herkese şifa versin ve kalbine ferahlık versin
Umarim test sonuçların iyi çıkar rahat bir nefes alırsın.Arkadaşlar ne yazıkki bebegimin ense kalınlığı haftasına göre yüksek. Yarın sabah eve gelecekler nifty test yapılacak pazartesi günü de detayli ultrasona giricem
Benim doktorum 2.5 altindaysa sıkıntı yok demişti.Kac cıktı cnm benımkı 13. Haftanın sonunda 2,20 yuksek dedı dr
Icı de dısı da sankı sızlıyor cok garıp daha onve hıc olmamıstıIctenmı dıstanmı cnm ne taarafı
Allalla kanamayla alakalıda olablr cnm enfeksıyn falan olmasnIcı de dısı da sankı sızlıyor cok garıp daha onve hıc olmamıstı
Umarım test sonucların ıyı cıkar allahın ıznıyle guzel haberlerını beklıyoruz.Arkadaşlar ne yazıkki bebegimin ense kalınlığı haftasına göre yüksek. Yarın sabah eve gelecekler nifty test yapılacak pazartesi günü de detayli ultrasona giricem
Benı dr sınırda dıye cok korkuttu sıkıntılı dedıBenim doktorum 2.5 altindaysa sıkıntı yok demişti.
Anlamadım bnde bakalım devam ederse dra gıdecegım. Daha once hıc olmamıstı bole bıseyAllalla kanamayla alakalıda olablr cnm enfeksıyn falan olmasn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?