2018 Ekim Anneleri

Canımm liste varsa bizede atarsan yada lazım olanlar listesi varsa herhangi birinde buraya atarsa bizde faydalanabilriz özellikle tecrübeli anneler alınacaklar listesinyapıp bize ulastırrsanz cok iyi olur.
Islak mendil olarK alkolsüz saf su ıslak mendiller hangileri acaba ? Bide anne bebek çantası ne aldın resim var mı ?

Benimki sürekli sırtını döndüğü için bisey göremiyor doktor bi iki hareket ediyor sonra uyuyor çok tembeliz :)
Belki cinsiyette belli olur demistim ama sonuçlar iyi cıktı ya çok önemli degil
Aynen cnm önceliğimiz sağlıklı olmaları..Ben sizden epey geriden geldiğim için bu konularda fikir yapamıyorum yadaysa cevap verirdim .

Maşallah baya herşeyi varmış
Bizim ilk olacağı için mecbur sıfırdan herşeyi alıcaz
Hep ne ise yaricak ya kiz olursa falan diyordum annem hep saklayalım dedi.
Iyiki diyorum simdi.
Seneler gecti bi de unutmusum
Bakarken bunu ne ara almisiz.
Aa bu hic giyilmemiş bile falan dedik.

Benim de 107 çıkmış ama beni kim görse erkek diyor nerdeyse tüm sülalem rüyasında erkek görmüş :) bende erkek bebeğim olduğunu görmüştüm rüyamda bakalım sonuç tutacak mı :)
Allah gönlüne göre versin insaallah

Aynen cnm önceliğimiz sağlıklı olmaları..Ben sizden epey geriden geldiğim için bu konularda fikir yapamıyorum yadaysa cevap verirdim .
2 haftan kalmis seninde :)

Bebek için:

* Alttan ya da yandan çıtçıtlı kisa kollu body
* Penye, bol, ayaklı, beli sıkı olmayan ve uzun tulumlar
* Ayaklı pijama altlari (penye- kadife)
*Uzun kollu body
* Ic zibin olabilir yerine askılı ya da kisakollu bodyler kullanilabilir
* Hastane çıkışı tk. İstege gore 10lu ve fazlasi battaniyesi ile istege gore yedek 5li
* Çorap, yün patikler
* Yün ve penye yelek süveter
* Minik penye önlükler
* Penye şapka, eldiven (ev içinde bile mevsime göre gerekmekte, banyo sonrası özellikle başları çabuk ısı kaybediyor, eldivenleri emzirirken çıkarmalı ama ben banyo sonrası harici hic kullanmadim)
* Mermersahı (ince tülbent,müslin) bezler
* Banyo havlusu
* Banyo havlusu içine tülbent alinabilir
* Penye battaniye 3-4 adet
* Örgü / bebek yünü battaniye (dısarı cikarken kullanilabilir araba uzerine vs)
* 1-2 adet peluş battaniye
NOT: Kıyafetlerde 0-3 ay sonrası için de ufak bir stok yapmak iyi oluyor, özellikle penye tulumlarda.(Bebek buyudukce ayaktan sıkmamasına/cekmemesine dikkat edilmeli) rahat buyusunler :)

EŞYA

* Banyo küveti, küvet içi yatırma (uzanma) aparatı, file yerine havluda alınır
* Banyo termometresi, vücut ve baş şampuanı (sebamed)
* Vücut derecesi (digital kol altı en uygunu yaninizda tasimak icinde iyi ama buyudukce temazsız)
* Bebek termoforu (gaz sancısı ve karın ağrısı için belki olabilir) Kiraz cekirdekli kucuk yastiklatda olabilir
* Pişik kremi/önleyici ilk zamanda yeterli, bebek yağı (sebamed) ilk aylarda kullanmamalı teni için zararlı.
* Yeni doğan bebek bezi-bebekler çok çabuk büyüyor o yüzden stok yapmamalı dokunabilmeside soz konusu oldugundan
* Alt değiştirme örtüsü(hazir bez gb olanlar cok isinizi gorecektir)
* Islak mendil (sulu pamuk saf organik) stok yapılmalı çok kullanışlı
(Ben 6 ay sadece pamuk kullandım kızımda,yanimda hep oldu ama disarda bile yikayip kullandim cok zorda kalmadikca) Uzerinizi silmeyede cok lazim olabiliyor :)
* Saç fırçası, tarağı, tırnak makası ve bebek törpüsü
* Emzirme yastigi (cok isinizi gorebilir emzirirken uyurken)
*Emzik,biberon,biberon fircasi vb seyler biraz tercihen bebege bagli oldugu icin cok yazmadim bu sebeple cantalarda termostatli/ısı korumali bolumler tercih edilebilir

Bi yazidan biraz duzenledim.Aklimiza geldikce yine paylasiriz kizlar
Adetleri siz kendiniz zaten duzenlersiniz.
Bakindikca akla gelende cok oluyor begenilip alinanlar vs :)

Anneler icin bisy yazmadim :)

Hep ne ise yaricak ya kiz olursa falan diyordum annem hep saklayalım dedi.
Iyiki diyorum simdi.
Seneler gecti bi de unutmusum
Bakarken bunu ne ara almisiz.
Aa bu hic giyilmemiş bile falan dedik.
Selam canım senin bebiş kız mıydı öyle hatırlıyorum sanki

Benim de 107 çıkmış ama beni kim görse erkek diyor nerdeyse tüm sülalem rüyasında erkek görmüş :) bende erkek bebeğim olduğunu görmüştüm rüyamda bakalım sonuç tutacak mı :)
Bnde rıyamda pembe tulumlarmgordm ama erkek coktı ;₺ sanırom tersı cıkıyor

Kizlar citcitli badyler icinde zarf yakalar kullanışliymis.
Oğlumda cok almamıştım ama arkadasim tavsiye etti.
Çıkarması kolay siyir çıkar dedi.
Ahs. 13 sene geçti dile kolay nasil unutmusum.
Ip uçları tüyolar topluyorum :)

Evet hem metali olmuyor.Hemde giydirirken cikarirken kolay oluyor.
13 sene dile kolay :) tam bebis olacak sizin eve ufaklık :)
Bizde bile 4 sene gecti ama şu ustteki listryi okurken bile bu ne cok ya dedim icimden :))))

Evet hem metali olmuyor.Hemde giydirirken cikarirken kolay oluyor.
13 sene dile kolay :) tam bebis olacak sizin eve ufaklık :)
Bizde bile 4 sene gecti ama şu ustteki listryi okurken bile bu ne cok ya dedim icimden :))))
Hem telaşlı hem heycanlı hem sudan cikmis balik gibiyim.

Sanki hic cocuk buyutmemis gibi hissediyorum.
Yakınlarımda bebek büyütende yok hani surekli gordugum.
Arkadaşlar fikir veriyor boyle sagolsunlar.
Napıcam bakalim.
Okadar unuttum ki.
Korkmuyor degilim.

Ara vermek hem guzel(oglumla doya doya ilgilendim ikiside tek cocuk gibi olacaklar) hem de zor galiba.

Sene sonu ev nasil olacak bizi neler bekliyor surekli hayaller kuruyorum

Son düzenleme:

Listeyi olusturunca yazicam canim aklimda ama tabiki tecrubeli annelerinki kulagimiza extra kupe olucaktir :) islak mendil olarak herkes unibaby yenidogan guzel oldugunu soyluyorlar ilk zamanlar saf su ve pamuk kullananlarda var ama kendimiz yasayip gorecegiz artik. Cantayi ali exp. Aldim resminide ekliyorum

Eklentiler

• B41B4B1C-107D-40D0-80AB-EDA4B0EF4420.webp
    10,5 KB · Görüntüleme: 60
Bu cantalari gördükçe bende sevdim.
Renge karar verirsem bende sipariş verim en kısa zamanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…