2018 Ekim Anneleri

Ben günlük sütten yapıyorum ama mayaladığım yoğurt normal inek sütünden. Bu şekilde bakterilerden korunabiliyor muyum orasını bilemiyorum
ben sutcuden aliyorum bu 3.senem sutcumle gayet iyi sutu ama knsallah bir slrun yoktur

Kızlar oğluma tuvalet eğitimine basladim saat 14.00 gibi. 7 defa çişini 1 defa kakasini yapti altina. Dua edin cabuk ögrensin. zafergul canini sıkma canim. Boyle demek uzaktan kolay da gerci. Umarım her sey normaldir

Allah kolaylık versin canım. Benim de 21 aylık bir oğlum var. Ramazandan sonra tuvalet eğitimine başlamayı düşünüyorum. Geçen aya kadar emiyordu. 20. Ayda memeyi bırakmış olduk. Seninki ne kadarlık? Tecrübelerinden bahset merak ediyorum. Gözüm baya korkuyor.

Bir de ben daha henüz hiç kardeş muhabbeti yapmadım. Bu konuda yaptığın birşeyler var mı?

Valla ilkinden hiç ikinciyle ilgilenemiyorum. İlkiyle konuşurdum hep. Sanki bu yok gibi. Doğunca beler olacak bakalım

Hm Anladım tsk ederim 6 yıldır evliyim ilk gebelikte böyle bir test hiç yapmadım su an bir çocuğum var 4 yaşında ikinci gebeligim bu 36. Haftama girecem ilk defa böyle test gördüm ve düşündün acaba geçirdiğim esnada çocuğuma ne bileyim ev üstünde oturduğum için ev halkına bulasmis midir yoksa.bulasmaz mi en çok bundan korkuyorum zaten yalnız.benim 3 senedir kronik faranjit acaba o zamandan başladı bilmiyorum internete girmek istemiyorum anlamiyorum zaten hiçbirşey

Ben de benzer duyguları yaşıyorum 30 aylık bir kızım var onun koşturmacasından hiç diğerine vakit ayıramıyorum özenemiyorum bir tanecik bile bir şey almadım daha ikinciye çok üzülüyorum. Benim kızım daha büyük tabi seninkine göre ben konuşuyorum sürekli abla olacaksın kardeşin olacak ona birçok şeyi sen öğreteceksin diyorum parkta ya da dışarıda bakıyorum kendinden küçük çocuklara korumacı yaklaşıyor düşmesinler farklı bir yere gitmesinler diye inş benzer şekilde devam eder bizimki 3 yaşında olacak kardeş geldiğinde sizin işiniz biraz daha zor 2 yaş zorlayıcı bir yaş en azından bizim için öyle oldu. Umarım çok zorlanmadan atlatırsınız o zamanları

ben sutcuden aliyorum bu 3.senem sutcumle gayet iyi sutu ama knsallah bir slrun yoktur

Aslında ben de sütçüden alıp yapıyordum ama burda yazılanlar çevre duyduklarım günlük sütten yapılması gerektiği yönündeydi. Kontrollerimde doktoruma sormayı unuttum. Drum biraz garantici bir yapıya sahip olduğu için riski attırmaz günlük der diye düşünüyorum ama yine soracağım.

Hiç sorma sağlık ocağı verdi dr sormadan içtim iki gün içmez olaydım cnm[/QUOTE]
Test yapmadan mi verdiler? Ben kan testi yaptirayim diyorum ayaklarım buz gibi. Düşük ise ben de başlarım ilaca

Amin cnm inşallah sağlıkla alırsın kucağına yavrunu..

Kizlar sizler nasil yapiyorsunuz yogurdunuzu hazi mi tuketiyorsunuz yoksa kendiniz mi mayaliyorsunjz?
Bende hep sana denk geliyorum galiba:)) ben bulanti zamanlarmda yapamamstm. Organik hazir tukettim. Ama onun disinda kendim yapyrm hep. Gerci yaz geldi. Yazin yogurdm pek tutmuyo. Yine hazira donebilirm

Ah kızlar bende grip oldum iki gündür cekiyorum nane limon süt bal ama kolay kolay gececeğe benzemiyor dikkat edin kendinize

Kizlar sizler nasil yapiyorsunuz yogurdunuzu hazi mi tuketiyorsunuz yoksa kendiniz mi mayaliyorsunjz?
Ben hamilekikten once kendim mayalardim. Bildigim bir yerden sut alirdim. Ama su anda pastorize olmayan yogurt yag peynir vs tuketmiyorum. Kaynatmakla gecmeyen mikroplar var. Pastorizasyon evde yapulabilecek bir islem degil. Normalde sikinti yaratmayan bir konu gebeler icin riskli olabilir.

Evet 3 yaş çok daha bilinçli. Bizimki yeni yeni akıllanıyor. 26 ay araları olacak. O zamana daha da iyi anlar zorlamaz inşallah. Şimdi etrafımızda çok bebekli arkadaş var. Onları görünce kucağına almak istiyor vs. Ben de engel olmuyorum. Veriyorum kucağına alışsın diye. Yavaş yavaş küçük bebek olayına alışsın diyorum. Bundan bize de alalım mı diye soruyorum

Allah yardımcımız olsun. Büyüğe de haksızlık yapmak istemiyorum. Hatta bi kaç kitap mı baksam diyorum :)

Şimdi oda yapıp yavaştan odasını da ayırmam gerek. Şimdiye kadar anne yanı gibi yatağımız vardı. Yanımızda yatıyordu.

Allah yardımcımız olsun

Arkadaşlar allah rızası için yardımcı olun şimdi bu cmv igg pozitif tamam gecirmisim bagisiklilik var ama yani geçirdiğim esnada bulasicimiydubulasicimiydi yani aileme oğluma bulaşmış mi ve en önemlisi hamileyim doğumdan sonra tekrarlardan nerden bilecem sütle bulasirsa psikolojim çok kötü yardım edin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…