2018 Ekim Anneleri

Aynen benim de göbek olmasından baya büyüktü o yuzden. Şimdilerde o zamanlardaki gibi değil gerçi. Bebeğin büyümesi iyi gidiyor. Bide aldırma etrafa. Psikolojini bozacak zamanda degilsin. Bebeğine odaklan. Doğumdan sonra emzirince kolay veriliyormuş. Hem beslenmeye dikkat hem emzirme ile gider o kilolar. Ben de artık kabullendim canımı sıkmıyorum. Ilk baslarda baya moralimi bozuyordu ama şimdi önemli olan bebeğim iyi çok shukur diyorum. Bide normal doğum sonrası dikişlerden bahsetmişsin. Ben burdaki doğum hikayeler bölümünü okumuştum. Orda birisi anlatmış doğuma 2 hafta kala zeytin yağla masaj yapmış hergun vajinal masaj yani. Ama masajin adını tam olarak hatirlamiyorum. Youtubeda nasıl yapıldığına bakmıştım. O zaman oraları esnek olup yırtılma olmuyormuş. Benim de ilk gebeligim ve epidural alanların sonradan oluşan yan etkilerini duydukça korkuyorum. Kendi ablamda migren oluştu . Başkalarında sürekli bel ağrısı duydum. Yanı dayanabilirsem almamayi düşünüyorum bakalım hayırlısıyla Allah o günlere ulaştirsa.

S Semabuse bendede gebeliğin başından beri var sivilceler kırmızı bişwyler suratımda cildim bozuldu benimde kızıma hamile iken tam aksi cildim çok parlaktı oğlanda böyle oldu :)) artık gebelikten sonra geçer diye ümit ediyorum

Ben Dermatologa görününce tavsiyelerini yazarım buradan.

cnm 40 ın altındakıler kısa olarak adlandırılıyor benım de 30.06 mm. kısa yanı puruluton depot ıgne vuruluyor her hafta bana. bırde gunde 3 tane progestan. rısklı gruptayız. her kontrolde rahım agzı olculuyor. eger kısalık artarsa dıkıs vs gıbı bır takım ıslemler uygulanması gundeme gelebelır ama bnm drum sımdılık dıkıse gerek yok dedı. ama sureklı kontrol altındayım.

Evet sorma bende şaşırdım gecen yıldan beri araştırıyorum hep yatmayı öneriyorlar , çalışıyorum, kafam karıştı , başka dr a mi gitsem oyy oyyy
cnm ıstırahat onerılıyor boyle durumlarda .... ve dogum gecıktırıcı ıgne fln da vuruyorlarmıs ılerıkı durumlarında

Günaydın hepinize, bir haftadır burada yoktum 60 sayfa yazılmış neredeyse. Hepsini okuyamadım umarım herşey yolundadır herkes için. Havaalanlarında kapılardan geçmedim, hiçbir sorun yaşamadım giriş çıkışlarda. Doktorunuz onay verdiyse rahatlıkla uçağa binebilirsiniz bence. O kadar çok gezip yürümüşüm ki dün nasıl uyuduğumu bile anlamadım. Bugün de doktor kontrolümüz var umarım sağlıklıdır ve cinsiyetini öğrenebiliriz.

gitmeyi düşünüyorsan biran önce randevu al canim çok yoğun bu ara mayısın sonunda yok dediler birde
Haziran başı gibi gitmeyi planlıyordum zaten. Ben başka doktora gidiyordum ama kadılmalarım var 17 haftalık olmama rağmen. İlk başta bebek hareketi sanmıştım ama kasılmaymış. Magnezyum verdi doktor ama geçmiyor. Ali hocaya görünmezsem içim rahatlamıcak. Hem detaylıya da girmiş olayım dedim gitmişken

Canım kasılma dediğin nasıl oluyor? Bu arada can erik ye bol bol onda da magnezyum var erken Doğum sancısını önlüyor. Benimde 16 haftalık düşüğüm var şimdide 16 haftalığım korkuyorum cuma günü rahim ağzı ölçümüm var hayırlısı artık ama bol bol erik yiyorum :))

canım senın iyiyimiş 4 e yakın, ben hareketlerimi kısıtlayayım mı dedim hayır aksıne hareket halinde ol dedi, şaşiırdım,atabiliriz dedi dikiş, sana kalmış dedi ,erkeğe benzetti,sen kaçıncı haftadasın?

cnm ıstırahat onerılıyor boyle durumlarda .... ve dogum gecıktırıcı ıgne fln da vuruyorlarmıs ılerıkı durumlarında
sen çalılşıyor musun? evde mısın? ben sadece hamileliğimn başından beri progestan 200 lük kullanıyorum vajinal olandan

A Atape evremina kızlar bişey sorucam benimde bi kaybım var o yüzden cuma rahim ağzı kontrolüm var. Sizin rahim ağzında incelemeniz olmuş hiç lekelenme kanama ağrı sızı bişey oldu mu? Bide dikiş konusunda fikriniz nedir?
12. Hafta da doktor bana şimdilik iyi durumda rahim ağzı kapalı ama istersen dikiş atalım dedi ben istemedim 16da gel dedi ölçelim. Korkuyorum şimdi ilkini de 16 da kaybetmiştim çünkü :/

günlük kaç ml progestan alıyorsun?evet canım bana da şimdilik dikişe gerek yok dedi.2.5 altındakilere atıyoruz dedi,ama ilerleyen zamanlarda gerek olabilir dedi.inşallah bu şekilde devam eder kısalmaz, vaktı zamanı geldiğinde bebeklerimize kavuşalım inşallah

Kuzlar sabahtan berı bebekten en fazla bıkere oıtpıt duydum hafıf arada karnımda bıkac dega sertlık hıssetım ama işteyım oturuyorum oyuzden mı hıssedemedım kı panık oldum ya hareket etsın ıstıyorum

mrb canım, bende gecen yıl 18.haftada kaybtmiştim,ilk bebeğimdi. kanamalı gebelik geçiriyordum,ama istirahat faklan etmedim ,demediler 3 dr gidiyordum. işe gittim geldim 4 kat merdiven çıktım evde asansör yoktu.yalnız 16 haftadan sonra çorabımı giyerken eğildiğimde böyle ağrı oluyordu karnımın alt kısmında ama yok rahim büyyor vs. duğrulunca gecrdi hemen keşke dikkate alsaymısım ama tabiki takdiri ilahi.ozamnki dr dikiş atılmalı bidakai gebelikte demişti.ben o dr bıraktım şimdi tek bir dr a gidiyorum başından beri.12 de ölçtü normal dedi
dikişe gerek yok
16 da ölçtü kısalmış ilerleyen zamnlarda gerek olabilir dedi.bu ölçüm sadece vajinal ultrasonla yapılabiliyor.çok uzun yazdım ksusra bakma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…