- 22 Ekim 2017
- 577
- 450
- 103
Aynen benim de göbek olmasından baya büyüktü o yuzden. Şimdilerde o zamanlardaki gibi değil gerçi. Bebeğin büyümesi iyi gidiyor. Bide aldırma etrafa. Psikolojini bozacak zamanda degilsin. Bebeğine odaklan. Doğumdan sonra emzirince kolay veriliyormuş. Hem beslenmeye dikkat hem emzirme ile gider o kilolar. Ben de artık kabullendim canımı sıkmıyorum. Ilk baslarda baya moralimi bozuyordu ama şimdi önemli olan bebeğim iyi çok shukur diyorum. Bide normal doğum sonrası dikişlerden bahsetmişsin. Ben burdaki doğum hikayeler bölümünü okumuştum. Orda birisi anlatmış doğuma 2 hafta kala zeytin yağla masaj yapmış hergun vajinal masaj yani. Ama masajin adını tam olarak hatirlamiyorum. Youtubeda nasıl yapıldığına bakmıştım. O zaman oraları esnek olup yırtılma olmuyormuş. Benim de ilk gebeligim ve epidural alanların sonradan oluşan yan etkilerini duydukça korkuyorum. Kendi ablamda migren oluştu . Başkalarında sürekli bel ağrısı duydum. Yanı dayanabilirsem almamayi düşünüyorum bakalım hayırlısıyla Allah o günlere ulaştirsa.canım benim ya valla kendimden korkuyorum 100 kilo olacağım diye görümcemde bu ne bukadar göbeğin çıktı şimdiden ben etrafımda böyle görmedim hiç falan diyor bemde aynada bakıyorum baya çıktı göbeğim pskolojim bozuldu yeminle
aynen..Kizlar yüzümde kırmızı kırmızı baya sivilce tarzı şeyler çıktı, ilaçlardan mi acaba? Sizlerde böyle olan var mı? Hamileliğin en başından beri bu sorunu yaşıyorum cildim bozuldu
gitmeyi düşünüyorsan biran önce randevu al canim çok yoğun bu ara mayısın sonunda yok dediler birdeBen de detaylıya Ali hocaya gideyim diyorum . Telekkürler canım
cnm 40 ın altındakıler kısa olarak adlandırılıyor benım de 30.06 mm. kısa yanı puruluton depot ıgne vuruluyor her hafta bana. bırde gunde 3 tane progestan. rısklı gruptayız. her kontrolde rahım agzı olculuyor. eger kısalık artarsa dıkıs vs gıbı bır takım ıslemler uygulanması gundeme gelebelır ama bnm drum sımdılık dıkıse gerek yok dedı. ama sureklı kontrol altındayım.Mrb canım, bende dr dan az önce rahim ağzım 30 mm çıktı, 2 hafta sonra gel dedi, dikiş atabiliriz dedi ama sana kalmış dedi, bnm geçen yıl bir kaybım var o yüzden korkuyorum bu rakam iyi mi 40 ın altında iyi değil diye okumuştum bende , başından beri progrstan 200 lük kullanıyorum iğne ne iğnesi senin canım?
cnm ıstırahat onerılıyor boyle durumlarda .... ve dogum gecıktırıcı ıgne fln da vuruyorlarmıs ılerıkı durumlarındaEvet sorma bende şaşırdım gecen yıldan beri araştırıyorum hep yatmayı öneriyorlar , çalışıyorum, kafam karıştı , başka dr a mi gitsem oyy oyyy
Haziran başı gibi gitmeyi planlıyordum zaten. Ben başka doktora gidiyordum ama kadılmalarım var 17 haftalık olmama rağmen. İlk başta bebek hareketi sanmıştım ama kasılmaymış. Magnezyum verdi doktor ama geçmiyor. Ali hocaya görünmezsem içim rahatlamıcak. Hem detaylıya da girmiş olayım dedim gitmişkengitmeyi düşünüyorsan biran önce randevu al canim çok yoğun bu ara mayısın sonunda yok dediler birde
Ben decavit ve ferrum fort kullaniyorum 2. Trimester icinAranizda decavit ve kan hapi kullanan varmi
Canım kasılma dediğin nasıl oluyor? Bu arada can erik ye bol bol onda da magnezyum var erken Doğum sancısını önlüyor. Benimde 16 haftalık düşüğüm var şimdide 16 haftalığım korkuyorum cuma günü rahim ağzı ölçümüm var hayırlısı artık ama bol bol erik yiyorum :))Haziran başı gibi gitmeyi planlıyordum zaten. Ben başka doktora gidiyordum ama kadılmalarım var 17 haftalık olmama rağmen. İlk başta bebek hareketi sanmıştım ama kasılmaymış. Magnezyum verdi doktor ama geçmiyor. Ali hocaya görünmezsem içim rahatlamıcak. Hem detaylıya da girmiş olayım dedim gitmişken
canım senın iyiyimiş 4 e yakın, ben hareketlerimi kısıtlayayım mı dedim hayır aksıne hareket halinde ol dedi, şaşiırdım,atabiliriz dedi dikiş, sana kalmış dedi ,erkeğe benzetti,sen kaçıncı haftadasın?Bana da doktorum 2 hafta önce demişti dikiş atılabilir atılsa bile devamli Yatman gerekir demişti.en son 37.5 du
Bu persembe kontrol var bakalim ne alemde hem uzunluk hemde oğluşum
Kız bebekleri genelde böyle yapıyormuş kayıyor gibi
Seninde kiz mi
sen çalılşıyor musun? evde mısın? ben sadece hamileliğimn başından beri progestan 200 lük kullanıyorum vajinal olandancnm ıstırahat onerılıyor boyle durumlarda .... ve dogum gecıktırıcı ıgne fln da vuruyorlarmıs ılerıkı durumlarında
günlük kaç ml progestan alıyorsun?evet canım bana da şimdilik dikişe gerek yok dedi.2.5 altındakilere atıyoruz dedi,ama ilerleyen zamanlarda gerek olabilir dedi.inşallah bu şekilde devam eder kısalmaz, vaktı zamanı geldiğinde bebeklerimize kavuşalım inşallahcnm 40 ın altındakıler kısa olarak adlandırılıyor benım de 30.06 mm. kısa yanı puruluton depot ıgne vuruluyor her hafta bana. bırde gunde 3 tane progestan. rısklı gruptayız. her kontrolde rahım agzı olculuyor. eger kısalık artarsa dıkıs vs gıbı bır takım ıslemler uygulanması gundeme gelebelır ama bnm drum sımdılık dıkıse gerek yok dedı. ama sureklı kontrol altındayım.
mrb canım, bende gecen yıl 18.haftada kaybtmiştim,ilk bebeğimdi. kanamalı gebelik geçiriyordum,ama istirahat faklan etmedim ,demediler 3 dr gidiyordum. işe gittim geldim 4 kat merdiven çıktım evde asansör yoktu.yalnız 16 haftadan sonra çorabımı giyerken eğildiğimde böyle ağrı oluyordu karnımın alt kısmında ama yok rahim büyyor vs. duğrulunca gecrdi hemen keşke dikkate alsaymısım ama tabiki takdiri ilahi.ozamnki dr dikiş atılmalı bidakai gebelikte demişti.ben o dr bıraktım şimdi tek bir dr a gidiyorum başından beri.12 de ölçtü normal dediA Atapeevremina kızlar bişey sorucam benimde bi kaybım var o yüzden cuma rahim ağzı kontrolüm var. Sizin rahim ağzında incelemeniz olmuş hiç lekelenme kanama ağrı sızı bişey oldu mu? Bide dikiş konusunda fikriniz nedir?
12. Hafta da doktor bana şimdilik iyi durumda rahim ağzı kapalı ama istersen dikiş atalım dedi ben istemedim 16da gel dedi ölçelim. Korkuyorum şimdi ilkini de 16 da kaybetmiştim çünkü :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?