Ne kusuru canım bende aynı dertten muzdaribim merak ediyorum bu işler nasıl ilerliyor diye. Bende cuma gidicem bakalım inşallah sıkıntılı bi durum yokturmrb canım, bende gecen yıl 18.haftada kaybtmiştim,ilk bebeğimdi. kanamalı gebelik geçiriyordum,ama istirahat faklan etmedim ,demediler 3 dr gidiyordum. işe gittim geldim 4 kat merdiven çıktım evde asansör yoktu.yalnız 16 haftadan sonra çorabımı giyerken eğildiğimde böyle ağrı oluyordu karnımın alt kısmında ama yok rahim büyyor vs. duğrulunca gecrdi hemen keşke dikkate alsaymısım ama tabiki takdiri ilahi.ozamnki dr dikiş atılmalı bidakai gebelikte demişti.ben o dr bıraktım şimdi tek bir dr a gidiyorum başından beri.12 de ölçtü normal dedi
dikişe gerek yok
16 da ölçtü kısalmış ilerleyen zamnlarda gerek olabilir dedi.bu ölçüm sadece vajinal ultrasonla yapılabiliyor.çok uzun yazdım ksusra bakma
haftalarımız da aynı senle canım,inşallah bu şekilde devam ederse götürür bizi,kısalmasın inşallah,Rabbim yardımcımız olsun bizim ve herkesinNe kusuru canım bende aynı dertten muzdaribim merak ediyorum bu işler nasıl ilerliyor diye. Bende cuma gidicem bakalım inşallah sıkıntılı bi durum yoktur
canım senın iyiyimiş 4 e yakın, ben hareketlerimi kısıtlayayım mı dedim hayır aksıne hareket halinde ol dedi, şaşiırdım,atabiliriz dedi dikiş, sana kalmış dedi ,erkeğe benzetti,sen kaçıncı haftadasın?
Canım çok normal, sen ne kadar hareket halinde olursan bebişin hareketlerini o kadar az hissedersin. Evde istirahat halindeyken daha rahat hissediliyor bu dönemde. Ben de haftaiçi gün içinde çok nadir hissedebiliyorum ama haftasonu evdeyken ya da akşamları uzanınca falan daha rahat hissediyorumKuzlar sabahtan berı bebekten en fazla bıkere oıtpıt duydum hafıf arada karnımda bıkac dega sertlık hıssetım ama işteyım oturuyorum oyuzden mı hıssedemedım kı panık oldum ya hareket etsın ıstıyorum
Ben de ilk gebeliğimde 18.-19. haftalarda anca hissetmeye başlamıştım oğluşumuBenim ki hala bebegini hisstemeyen var mi ?
bn daha yenı basladım bır aydır fln calısıyorum. ama her kontrolde olcum yapılıyor ve her hafta ıgnem var... her gun de progestan gunde 3 kere... ama eger kısalık artarsa yatıs verecekmıssen çalılşıyor musun? evde mısın? ben sadece hamileliğimn başından beri progestan 200 lük kullanıyorum vajinal olandan
cnm ben hamılelıgımı ılk ogrendıgımden berı sıddetlı kanama cektım. daha bır aydır fln ıse gıdıyorum. kanamam oldugu zaman da dr pruluton depot ıgne 3 gunde bır uyguladı bırde progestan 200 ml alıyordum hergun 3 kere. sonra kanamam kesıldı cok sukur. bu sure zarfında her kontrolde rahım acıklıgına bakıyordu kontrol amaclı. kanama bıttıkten sonra rahım agzı boyu nu olctı 15. hafta fln dı galıba 4 un altında cıktı. 3.06mm. kısaymıs. her kontrolde olculuyor sımdı. sımdılık dıkıs gerekmez dedı benım drum. ayakta kalmak yol yurumek agır kaldırmak kendımı yormak yasak. her kontrolde rahım agzı boyu olculuyor rısklı bır sey gordugu an da mudahale edecek tabıkı.A Atapeevremina kızlar bişey sorucam benimde bi kaybım var o yüzden cuma rahim ağzı kontrolüm var. Sizin rahim ağzında incelemeniz olmuş hiç lekelenme kanama ağrı sızı bişey oldu mu? Bide dikiş konusunda fikriniz nedir?
12. Hafta da doktor bana şimdilik iyi durumda rahim ağzı kapalı ama istersen dikiş atalım dedi ben istemedim 16da gel dedi ölçelim. Korkuyorum şimdi ilkini de 16 da kaybetmiştim çünkü :/
Aminnnn. İkilem de kalmak çok kötü ya. İkinci gebeliğimiz olduğu için rahim ağzı yetmezliği tanısı konulamıyor. İki arada bi dere de stresli bi gebelik geçiriyoruz. Aynı şeyleri Rabbim bidaha yaşatmaz inşallah.. sonuna kadar hayırlı eylesin. 28. Haftaya geleyim oh diycem :)haftalarımız da aynı senle canım,inşallah bu şekilde devam ederse götürür bizi,kısalmasın inşallah,Rabbim yardımcımız olsun bizim ve herkesin
İlk gebeliğimde benimde sürekli ağrım ve kanamam oldu ama rahim ağzı ölçülmedi son dakika ölçüldü onda da geç kalınmıştı rahim 1cm açılmıştı. Bunda Rabbime şükür kanamam yok ağrımda yok sayılır. O yüzden iyi düşünmek istiyorum bu sefer kucağıma alıcam inşallahcnm ben hamılelıgımı ılk ogrendıgımden berı sıddetlı kanama cektım. daha bır aydır fln ıse gıdıyorum. kanamam oldugu zaman da dr pruluton depot ıgne 3 gunde bır uyguladı bırde progestan 200 ml alıyordum hergun 3 kere. sonra kanamam kesıldı cok sukur. bu sure zarfında her kontrolde rahım acıklıgına bakıyordu kontrol amaclı. kanama bıttıkten sonra rahım agzı boyu nu olctı 15. hafta fln dı galıba 4 un altında cıktı. 3.06mm. kısaymıs. her kontrolde olculuyor sımdı. sımdılık dıkıs gerekmez dedı benım drum. ayakta kalmak yol yurumek agır kaldırmak kendımı yormak yasak. her kontrolde rahım agzı boyu olculuyor rısklı bır sey gordugu an da mudahale edecek tabıkı.
dıkıs konusuna gelınce. eger atılması gerekıyorsa bende attıracagım. yanı drum atmamız lazım derse. bn doktoruma cok guvenıyorum. o yuzden o boyle bır sey yapılması gerekıyor derse yaptırırım.
Evet haklsn bıde zaten duzensız daha ufaklar farketmemıstı olablrm masa bası ıs olsada sık kalkıylrm ayaga belkı farketmedm daha alısamadm uzanırkn cok daha hıssedılıyo vursn dıye beklıyorum resmenHerkese mutlu ve enerji dolu günler hanımlarNicedir giremiyorum vay canına sayfalar dolusu mesaj olmuş Birazına bakabildim. Bu sabah tartıldım ve tamı tamına 5 kilo almışım Son zamanlarda dondurma ve tatlılara dadanmanın faturası diyorum kendime Moralim bozulmadı değil hani...
Allah'a çok şükür minişimin hareketlerini de yavaş yavaş hissetmeye başladımHaftaya salı gününe de ayrıntılı ultrason için randevu aldım. Şimdiden başladım heyecan yapmaya
Canım çok normal, sen ne kadar hareket halinde olursan bebişin hareketlerini o kadar az hissedersin. Evde istirahat halindeyken daha rahat hissediliyor bu dönemde. Ben de haftaiçi gün içinde çok nadir hissedebiliyorum ama haftasonu evdeyken ya da akşamları uzanınca falan daha rahat hissediyorum
Ben de ilk gebeliğimde 18.-19. haftalarda anca hissetmeye başlamıştım oğluşumu
Herkese mutlu ve enerji dolu günler hanımlarNicedir giremiyorum vay canına sayfalar dolusu mesaj olmuş Birazına bakabildim. Bu sabah tartıldım ve tamı tamına 5 kilo almışım Son zamanlarda dondurma ve tatlılara dadanmanın faturası diyorum kendime Moralim bozulmadı değil hani...
Allah'a çok şükür minişimin hareketlerini de yavaş yavaş hissetmeye başladımHaftaya salı gününe de ayrıntılı ultrason için randevu aldım. Şimdiden başladım heyecan yapmaya
Canım çok normal, sen ne kadar hareket halinde olursan bebişin hareketlerini o kadar az hissedersin. Evde istirahat halindeyken daha rahat hissediliyor bu dönemde. Ben de haftaiçi gün içinde çok nadir hissedebiliyorum ama haftasonu evdeyken ya da akşamları uzanınca falan daha rahat hissediyorum
Ben de ilk gebeliğimde 18.-19. haftalarda anca hissetmeye başlamıştım oğluşumu
Canim ben de senin gibiyim kizimda hic kilo almazdim bunda niye boyle oluyor anlamiyorum gercekten tamam baslada cok yedim bende 16 hafta civari 6 kilo almistim 58 ile hamile kaldim 64 e kadar ciktim sonra yeme isini biraz duzene koydum 64 te kaldim almadim hic dun sadce bi tabak manti yedim aksam yemeginde aralarda da meyve falan yiyorum oyle normal yani sabah bi tartildim 65.5 olmusum 1.5 kilo almisim saka mi ya artik kafayi yiycem isik hizi ile kilo aliyorum artik bugun sinrlendim hic bisey yemiycem diyorum esime bu ne yaa normalde sekeri falan yuksek olanlar hizli kilo alir ama tum degerlerde normal cikti. Yani oyle iste. Dogum konusun gelince de ben ilk dogumumu normal yaptim. Cok tecrubesizdim kendimi cok dinliyordum kastim bagirdim cagirdim cocugu da kendimi de mahfettim 3 gunde zor dogurdum ama bunda asla oyle olmayacagim cok rahat olacagim zaten dogum olayi fizyolojik birsey vucutta allah targindan hersey ayarlanmis vucut kendini hazirliyor eskiler tarlada bir kosede dogurup geri calismaya devam ediyormus dogumun yaklastiginda da dogumu kolaylastiran seyler adi altinda arastirma yap ne bileyim keten tohumu drrler vajina masaji derler ahududu yapragi cayi falan videolarla falan hep anlatiyorlar onlari arastir ve sadece rahat ol benim tavsiyem. Uzun oldu biraz :)merhaba kızlar şuan 16 haftalığım 6 kilo aldım aşırı yemek yemiyorum aslında ama niye bukadar hızlı kilo aldım bilmiyorum var mı böyle olan?birde doğum konusunda tecrübeli arkadaşlar yazabilir mi normal doğum yapanlar ve tavsiye edenler bar mı benim ilk gebeliöim ve endişeliyim belki şuan erken düşünmek için ama hamile birini gördümü herkes aynı muhabbeti açıyor tabiri caizsr kendi korkutucu tebrübelerini paylaşıyor kafam çok karışık
Benim ki hala bebegini hisstemeyen var mi ?
Ilk bebek mi ne guzel benim ilk hisstmyrm kiz oldugu icin galibaBen de hissetmiyorum henüz, ama bu sabah uzanırken göbek deliğimin 5-6 parmak altında 4 tane peşpeşe pıt hissettim sanki. Bugün doğumgünüm, onun hakkında konuşuyorduk. Tam o sırada oldu o hareket içerden, minik sanki annesinin doğumgününü kutladı
Ilk bebek mi ne guzel benim ilk hisstmyrm kiz oldugu icin galiba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?