2018 Ekim Anneleri

Kurutma makinesini odaya alma gibi bir durum olmaz degilmi banyomda yer yok çünkü

Olabilir bazı makinelerin suyu biriktirmesi için haznesi var yaklaşık 2-3 kurutmada bir boşaltmak gerekiyor. Böylelerini alabilirsiniz. Ama haberiniz olsun çok sıcaklık yayıyor etrafa. Gerçi yazın kullanılmıyor pek :)

Ayarlamalı rahat olur o zaman. Daha hiç bakmadım nekadar kilo alırım bedenini tutturamam diye.

Bakayım fikir olsun o zaman sağol :)
Aynen çocuk pantolonlarındaki
Ayarlamalı rahat olur o zaman. Daha hiç bakmadım nekadar kilo alırım bedenini tutturamam diye.

Bakayım fikir olsun o zaman sağol :)
Çocuk pantolonlarındaki gibi ayarlı beli çok rahat

Aren ben de çok beğenmiştim, bir hocam koydu oğluna. Çok güzel isim. Çınar diyip duruyor eşim bakalım.

Tam tersi bende hep erkek hissettim :)) uras , Yasef isimleri hoşuma gidiyor fikir olsun :)

Ya Uras değil de Uraz olarak seviyorum ben de. Aynı şekilde Ediz ismini de seviyorum. Ama Z ile biten isimlerin kullanımı zor sanki biraz, z/s karmaşıklığı var.

Bu arada bebişin herşeyi yolundaymış, çok şükür. Boyu 2 hafta önden gidiyor, uzun boylu dedi doktorumuz. Geri kalan herşeyi normal maşallah. Yalnız hiç görüntü vermedi bu kez, oysa ki renkli bir usg görüntüsü istemiştim içten içe. Haftaya memlekette doğum yapacağım hastaneye karar vereceğim ve orada bir doktora gideceğim. Ondan alırız artık.

Kız olsaydı bebişimiz Defne, Melisa, İpek, Arya veya Arven isimlerini düşünecektik. Erkek olacak isim bulamıyoruz biz de

Arven'den aklima erkek ismi Arden geldi :)

Bunun bi standarti yok aslinda.Ben pijama kullandim,geceligimi sonradan keyfi giydim.Hava evlerde yine iyi olur birden sogumaz.Lohusa teri diye de bi gercek var maalesef :)
Emzirme atleti ya da sutyeni gb degilde illa,yarım sporcu atleti gb olanlardanda kullanabilirsin emzirirkende iyi oluyor.
Deneyimlemek daha iyi
Herkesin fikri baska baska aslinda.

Kurutma icin yer yoksa cidden ya makine ya da balkonu kapatmak son sans.Evde kurutmak cok zararli canim.
Annende hakli.
Ya da ekstra bi yer varsa en azindan ek dolap gb bisy olabilir utu masasi vs gb seylere.Kurutma icin balkonunda hic mumkun olmayacaksa simdiden yaptirip borcu azaltmak en mantiklisi

İyi akşamlar kızlar, bayram için annemlere gideceğim 12 saat otobüsle. 3 buçuk aylıkken de gitmiştim çok şükür bi problem olmadı inşallah sorunsuz geçer. Siz yakınlarda uzun yolculuk yaptınız mı

Molalarda yurmeni tavsiye ederim.Artik 3bucuk aya gore agrilarin biraz fazla olabilir canim.

Benm aklma gelen ilk sey bacak ve bel ağrısi:) en rahat edeblcgnz koltugu secin. Hayrli agrisiz dertsiz bi yolunuz olsun ins.

iyi geceler arkadaşlar ben 19 haftalık hamileyim ve hamileliğimdrn bu yana suyum hep azdı. Bugün kontrolüm vardı o kadar çok su içtikten sonra umutluydum ama suyum yine çok azmış hatta bebeğin hareket edecek alanı hiç yoktu. Doktorum daha fazla su iç ve kendini yorma dedi gönderdi. Benim aslında kafama takılan oturup kalkarken ya da biraz ayakta kaldığımda alt karın bölge de kasılmalar olması. Bebeğin düşüş kaldığı için mi bu kasılmalar yoksa normal mi ? Sizin de bu şekli de kasılmalarınız oluyor mu?

Bende de oluyo canim ama suyum normal. Susuzluğn sebebi arastrldı mı? Kardeşmde hiç su yok çok az yani dr her an ölebilr diye konuştu. Ona da ilk tanı 19 haftalıkkrn konuldu. Smdi 25 haftalık ama masaAllh çok hareketli dra inat yapıyo gibi:) detaylı ultrsnda belli olur muhtemeln. Su içmenın de etkilemedğni düşünüyo o dr.
Ama arkadşmn druda yat demişti onuda 30 haftalıkken sezeryana almışlardı.
Yani sağlıklı olsun ve suyun azalmaya devam etmesin de önemli olan o. Bide ben başka dr görüşüde al derim. Eğer devam ederse. Birde en önemlisi hareketlerii

Bebeğim aslında hareketli ama doktorum onun da imkansız olduğunu söyledi bu haftada kimse hareketleri hissedemez ki senin bebeğinin hiç hareket alanı yok. Sen bağırsak hareketleriyle karıştırıyor olabilirsin dedi. Ama ben bebek olduğunu biliyorum eminim. 6 temmuza ayrıntılı ultrasona gün verildi o zamana kadar günde 4 litre şu içicem inşallah o güne kadar bebeğe birşey olmaz. Doktorum birşey söylemedi ama su azlığı down sendromu belirtisi olabilirmiş. Off offfff.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba kızlar. Alışverişlerden konuşmuşsunuz. Ben daha hiçbir sey almadim kuşuma. Şöyle bir durum var. Ben bebek arabası, puset, alt açma, küvet takımı, emzirme yastığı falan almiycam. Çünkü ilk oğlumdan var. Kıyafet ve bornoz seti vs alicam inşallah. O nedenle pek acele etmedim. Kendi ihtiyaçlarıma gelince. İlk dogumumda bir takım gecelik sabahlik iki takim da pijama almistim. -pijama-takiminin biri sabahlikli terlikli falandi. - ilk dogum normal mi olur sezeryan mi belli degil, hangisi kullanisli olur bilemem diye. Neticede sezeryan oldum. Gecelik ve sabahligi hic kullanmadim. Pijamayla daha rahat ettim. Bi arkadaşımız depend hasta bezini soylemis. Ben de almistim. Tek bir tane kullandim. Kalani duruyor. Rhat edemedim. Kanamam aşırı degildi. Ped yeterli oldu. Onun dışında emzirme atletiyle cok rahat ettim. Göğüs pedini koyunca ucu belli de olmuyor. Bebek odasina gelince. Biz hastanedeki besiklerden esinlenip kendi çapımızda bir anne yani beşik yapmistik. Yani k.pederim yapmisti. 40 i cikana kadar hatta 2 aya kadar onu kullandim. Sonra annemle babam oda takimi aldilar. Onun besigine yatirdim. Dolabi 3 kapili. Bir de şifonyeri var. Şifonyer 4 cekmeceli yaninda bir de dolabi var. Şimdilik aklima gelenler bunlar. Fikir almak isteyen arkadaslar olursa. @hepsi-bu-kadar canim sana da geçmiş olsun. Havuç suyunun bebek suyunu cogalttigini okumustum. Bi arastırıp dene istersen.

Aynen canim dr kardesimede bunlari soyledi. Ins ayrintilida hicbsy cikmaz senin. Saglicakla kucagina alirsin. Havuc suyu diyolar hep sende bi arastr aklnda bulunsun

Canim bazi meyvelerin de siviyi artirdigini biliyorum.. mesela havuc suyu, Saracoglu'nun da tavsiyelerine bakmani öneririm. Ihmal etme sakin sadece suyla olmaz..

havuc suyu bende duymustun fark yaratan cok olmuş

Günde 1 bardak havuç suyu içmek amnion sıvısını çoğaltıyormuş bilginiz olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…