• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    331
Merhaba güzel Haziran anneleri çok şükür hamileyim, rabbim kısmet ederse Haziran annesi olacağım bende, dün kesemizi gördük. 2. Hamileliğim ilk kızım maalesef 43 gün yaşadı doğuştan böbrek yetmezliği vardı. Allah’ın izniyle bu sefer herşey güzel olacak inşallah hepimiz sağ Salim kucağımıza alırız. Bu arada 5+6 da sadece kese gördük bebek henüz görülmedi erken dedi dr siz bu sıralar bebeğide görmüşmüydünüz
Cnm oncelikle Allah sabir versn Rabbim buna saglik versn bnde 5+5 de gittim sdce kese ve yolk kesesi gozuktu haftaya gel bebek hic yk ama normal dedi bazilri inttn okudugum kadryle grmus bu donemlerdenkalo duyan bile olms ama 8. Ayda goren de vr yani ck deisken bir olay sabredecegiz insallah gzl sonuc aliriz bnde endiseliyim bu konuda haftaya tekrr gdecegm sni be zmn cagirdi birde alttnmi bakti sna ?

Günaydın hanımlar, 5+5 olduk şükür. Ama bu hafta çok bulantım var, sabahları çok kötü oluyorum. Kraker haricinde ne tavsiye edersiniz ?

Cnm oncelikle Allah sabir versn Rabbim buna saglik versn bnde 5+5 de gittim sdce kese ve yolk kesesi gozuktu haftaya gel bebek hic yk ama normal dedi bazilri inttn okudugum kadryle grmus bu donemlerdenkalo duyan bile olms ama 8. Ayda goren de vr yani ck deisken bir olay sabredecegiz insallah gzl sonuc aliriz bnde endiseliyim bu konuda haftaya tekrr gdecegm sni be zmn cagirdi birde alttnmi bakti sna ?
Allah razı olsun, amin cümlemizin yavrusuna inşallah, bende kese 5 haftayla uyumlu herşey gayet iyi dedi karından baktı 1 hafta sonra gel dedi kalp atışı için yolk kesesi falanda bahsetmedi ilk hamileliğimde idrarda, kanda ve kese aynı gün görünmüştü 5+3 tü 10 gün sonrada kalp atışını duymuştuk tecrübesizdim o zaman şimdi 2 günde 2 kat arttı mı kese oluştu mu falan çok bilince zor hep bi endişe haftaya inşallah kalp atışlarını da ❣ duyarız

Selamün Aleyküm kızlar dün akşam bende çok az kahverengi leke geldi doktoruma sordum ama korkmamamı söyledi. fakat gelde bana bunu anlat benim gibi olan var mı acaba ?

Bu dönemde yakınlaşma olmadığı için ilgisizlik durumu ortaya çıkıyor şöyle iki üç ay daha sabretsek bi düzene normale gireriz. Hormonların esiri olmamak lazım ama elde değil
aynen canım dr bıze pehrız dedı cınsel ya bu dr neden bana acık olmuyor sızede dedımı dr düşük tehlıkemmı var haberım yok guya prof delircem ılıskı yok dedı progestron verdı yarın gtcem bekelım ne dıyo folık asıtte vermedı kalp atısını duymadan bence gebelık var demeıyorlar testte vermedı ben resmen kaygılardayım evde durumlar zaten malum ıc bı sıkayetım yok fakat rusal olarak cöktüm

Ya aslında bende gidecektim durayım dedim enazından kese ve kalp atışını duyayım biraz büyüsün dedim ama işte acaba haftaya duyulurmu sen gidersen bana haberver seninki kaç haftalık oluyo
bugun gtcem 6 da bana göre 5 hafta 4 gunluk dr gore nedır bılmem azından laf cıkmıyokı cok rahat bır dr sağolsun cok ıyı fakat rahat soylerım cnm

Aminnnn.. Benim 41.gün 280di.. 45.gün 2000 olmuş canım, doktor öyle söyledi.. Seninde 35.gün 70 olduğuna göre, sende de biraz geç döllenme olabilir..
bu testler var verdımı sıze kızlar dr özelde 700 tl miş sağlık ocagı hepsını yapmıyormus bana bılgı verırmısınız devlet yaparmı bılemıyorum gercı dah atest vermedıde dr

bu testler var verdımı sıze kızlar dr özelde 700 tl miş sağlık ocagı hepsını yapmıyormus bana bılgı verırmısınız devlet yaparmı bılemıyorum gercı dah atest vermedıde dr
Merhaba canım, testleri anlamak için geçmişe baktım biraz ama göremedim.. Benim bahsettiğim değerler B-hcg idi..
Sen hamileliğin başındaki testlerden bahsediyorsun, yanılmıyorsam.. Ben ilk gebelikte aile hekimliğine gitmiştim, doktor yönlendirmişti, hiç kaydım yoktu normalde.. Aile hekimliğinde biyokimya, elisa, hormon ve hemogram testlerim yapıldı.. Özelde ise toksoplazma ve idrar testlerim yapıldı.. Yalnızca özeldeki testlere ücret ödedim..
Şimdiki gebeliğimde, yine aile hekimliğine gittim.. İlki neticelenmediği için tüm testleri yapmak istemedi.. Kalp atışını duyduktan sonra gel dedi, bir kısmını yaptı.. Yine özelde toksoplazma ve idrar testlerimi yaptırdım.. Tabi doktorum, aile hekimliği ile uğraşma kalan testleri de burada yapalım dedi.. Sordum kalan testler 170tl idi.. Yaptırmadım tabi ki.. :KK71: aile hekimliğine giderim dedim.. Ne de olsa, Sağlık Bakanlığı takibimizi yaptığı için, orada olması daha mantıklı..
İlerleyen zamanlardaki ikili ve üçlü testlere ait bir bilgim yok canım.. Doktorun kalp atışını duyduktan sonra isteyebilir testleri.. Doktorlara göre o seviyeye kadar hamile değiliz çünkü.. Panikleme, sekizinci haftaya kadar doktora gitmeyen hamilelerimiz var neticede.. Sadece dikkatli olmamız lazım.. Yalnız folik asit kullanmamanı anlayamadım.. Ben gebelik istediğim için bir aydır kendim içiyordum gebelikte de devam ediyorum.. İnternetten folik asiti araştırıp, eczaneye danışarak düşük seviyede bir folik asit alabilirsin..

Kizlar günaydın size bir sey sorucam... Herkes sabah bulantilarindn sikayetci benimse öğlen gibi başlıyor aksama sogru geçiyor bende mi anornallik var bi de bugün hicbir bulanti mide yanmasi hicbisey yok sizin de böyle hic bulanti yasamadiginiz günler oluyor mu??
hiç bir şikayetım yok allahıma şükürler olsun milyon kere. umarım bundan sonra da olmaz.

testler ne kadar pahalı tutuyor öyle alt üstü tam kan sayımı yarın öbür gün ikili test ve ayrıntılı usg için ne kadar isteyecekler sizden şaşırdım kaldım. özel hastane ya da muayenehaneye gidenler devlet hastanesinde testleri yaptırabilirler ya da A.S.M de ilk etaptaki testleri yapıyorlar.

Merhaba canım, testleri anlamak için geçmişe baktım biraz ama göremedim.. Benim bahsettiğim değerler B-hcg idi..
Sen hamileliğin başındaki testlerden bahsediyorsun, yanılmıyorsam.. Ben ilk gebelikte aile hekimliğine gitmiştim, doktor yönlendirmişti, hiç kaydım yoktu normalde.. Aile hekimliğinde biyokimya, elisa, hormon ve hemogram testlerim yapıldı.. Özelde ise toksoplazma ve idrar testlerim yapıldı.. Yalnızca özeldeki testlere ücret ödedim..
Şimdiki gebeliğimde, yine aile hekimliğine gittim.. İlki neticelenmediği için tüm testleri yapmak istemedi.. Kalp atışını duyduktan sonra gel dedi, bir kısmını yaptı.. Yine özelde toksoplazma ve idrar testlerimi yaptırdım.. Tabi doktorum, aile hekimliği ile uğraşma kalan testleri de burada yapalım dedi.. Sordum kalan testler 170tl idi.. Yaptırmadım tabi ki.. :KK71: aile hekimliğine giderim dedim.. Ne de olsa, Sağlık Bakanlığı takibimizi yaptığı için, orada olması daha mantıklı..
İlerleyen zamanlardaki ikili ve üçlü testlere ait bir bilgim yok canım.. Doktorun kalp atışını duyduktan sonra isteyebilir testleri.. Doktorlara göre o seviyeye kadar hamile değiliz çünkü.. Panikleme, sekizinci haftaya kadar doktora gitmeyen hamilelerimiz var neticede.. Sadece dikkatli olmamız lazım.. Yalnız folik asit kullanmamanı anlayamadım.. Ben gebelik istediğim için bir aydır kendim içiyordum gebelikte de devam ediyorum.. İnternetten folik asiti araştırıp, eczaneye danışarak düşük seviyede bir folik asit alabilirsin..
cok net ve guzel anlatmıssın cnm tesekkurler öncelkıkle ben korunmatı mayısta bıraktıgımda ıkı ay folıkasıt kullandım sonrada esımde sperm sorunu cıkınca tup bbebk dedı drlar bıraktım içmedım cnm umudum yoktu ekım ayındada hamıle oldugumu ögrendım dr gttım sadece ferrum fort verdı bana bırde progestron ıgne ılac verdı düşük tehlıken yok dedı sadece bebek daha ıyı gelişssın dıye verdı gecen hafta kese göründü net bırsey demedıde kaygılardayım bu aksam gtcez bakalım ne olcak korkularım avar gecen yıl gebelık oldu ama ters bır yerdeydı alındı bu senede esımdekı orunlar canımızı sıktı ugrastık 0 degelerle gönderdı dr lar bitkılerle caylarla esım için cok ugrastım suan hamıllelıgıme ınanamıyorum mucıze gıbı cunkı o yuzdnde dıkkat edıyorum kafama cok takılıyor

cok net ve guzel anlatmıssın cnm tesekkurler öncelkıkle ben korunmatı mayısta bıraktıgımda ıkı ay folıkasıt kullandım sonrada esımde sperm sorunu cıkınca tup bbebk dedı drlar bıraktım içmedım cnm umudum yoktu ekım ayındada hamıle oldugumu ögrendım dr gttım sadece ferrum fort verdı bana bırde progestron ıgne ılac verdı düşük tehlıken yok dedı sadece bebek daha ıyı gelişssın dıye verdı gecen hafta kese göründü net bırsey demedıde kaygılardayım bu aksam gtcez bakalım ne olcak korkularım avar gecen yıl gebelık oldu ama ters bır yerdeydı alındı bu senede esımdekı orunlar canımızı sıktı ugrastık 0 degelerle gönderdı dr lar bitkılerle caylarla esım için cok ugrastım suan hamıllelıgıme ınanamıyorum mucıze gıbı cunkı o yuzdnde dıkkat edıyorum kafama cok takılıyor
ama sorcam bugun folıkasıtı gttıgımde prof ısıne karısmıs gıbı oluyor

Back
X